evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 11, 2026, 07:44:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Безпътица и голямо объркване  (Прочетена 5624 пъти)
Мегатрон
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #15 -: Октомври 16, 2012, 01:03:00 »

http://www.moreto.net/novini.php?n=176155
Вече не се съмнявам. Вижте горното. Те наистина са МНОГО БОГАТИ Smiley

Ченгетата разказаха за младо момиче, което предложило на гард в заведение 500 лв., за да остане вътре след 22 ч. Русокосата красавица, дъщеря на известен собственик на верига заведения, плащала само с банкноти от по 100 лева за всяко питие. След шотовете момичето се качило в скъпото БМВ 7-ма серия на баща си и за малко да отпраши за Свети Влас. Сцената девойката повторила и на следващия ден, когато официално бе открит сезонът в Слънчев бряг.
Активен
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил
« Отговор #16 -: Октомври 16, 2012, 01:35:32 »

Недей да ми спамиш темата с глупости.
Активен
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2012, 05:32:50 »

Искам да попитам дали може някой да разкаже нещо повече за този д-р Първанов, който се споменява в темите. Какъв вид терапия провежда, в какво направление работи? Намерих следната информация, от която не мога да се ориентирам какво точно предлага като вид терапия:

Работата му е специализирана в областта на психопрофилактиката и психотерапията на психични разтройства, провеждане на групови тренинги и обучения, подбор на персонал. Ръководи програми, обхванали над 150 000 души, като “Психопрофилактика на суицидното поведение”, “Минимизиране на стреса”, “Лидерска подготовка” и др. Курсове и специализации: Психодиагностика, Психологични операции, Нервно-лингвистично програмиране (NLP) Научни интереси: Психотерапия на стрес, кризи, тревожност, фобии, паническо разтройство, посттравматичен стрес, провеждане на обучителни семинари и тренинги; Психоанализа.

Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2012, 10:21:56 »

Особено "психоанализа" ...
Активен

http://ttodorov.alle.bg
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Октомври 17, 2012, 06:39:46 »

Питам за да знам дали има смисъл да опитам при него. По това, че резултатите идват толкова бързо, съдя, че става въпрос за някаква доста агресивна и интензивна терапия. Да не би да е някакъв вид flooding, в който рязко те вкарват в най-страшните за теб ситуации?

Повечето хора са писали, че са се справили напълно за няколко месеца. Аз ходя от много месеци вече при моя терапевт и не съм дори близо до каквото и да било подобрение. Но на агресивна терапия не мисля, че ще мога да издържа.
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #20 -: Октомври 17, 2012, 07:53:05 »

Питам за да знам дали има смисъл да опитам при него. По това, че резултатите идват толкова бързо, съдя, че става въпрос за някаква доста агресивна и интензивна терапия. Да не би да е някакъв вид flooding, в който рязко те вкарват в най-страшните за теб ситуации?

Повечето хора са писали, че са се справили напълно за няколко месеца. Аз ходя от много месеци вече при моя терапевт и не съм дори близо до каквото и да било подобрение. Но на агресивна терапия не мисля, че ще мога да издържа.

По отговорите на другите няма как да разбереш, дали ще има смисъл да ходиш при него. Всеки човек е уникален. Затова не всеки пациент си пасва с всеки терапевт. А това е много важно. Това, че някой друг се е оправил с негова помощ не означава непремненно че и с теб ще се случи така.

Иначе по-рано във форума имаше разгорещени спорове дали въпросният д-р Първанов е добър психолог или не. Моето мнение е, че не е, но това е само мое мнение и то е формирано на базата на това което съм прочел във форума. Не съм ходил при него, не го познавам.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Октомври 17, 2012, 11:00:29 »

" По това, че резултатите идват толкова бързо, съдя, че става въпрос за някаква доста агресивна и интензивна терапия."

Нима сте чула, че някой перилен препарат пере по-зле от друг, или за повече време, или с повече усилия? Това е резонен рекламен подход. Аз го наричам "Бързо, лесно вкусно".
Психотерапията нито е бърза, нито е лесна, какво да говорим за "вкусна". Това е момента, в който човек се конфронтира със самият себе си. Това няма как да е някакъв лесен процес. Това е труден процес, много труден. Търсейки "лесният" начин обаче, което е нормално, човек се опитва да се изплъзне от истинската работа, която трябва да проведе със себе си. Това е съвсем нормална и здравословна защитна реакция. Но психотерапията е неестествен процес. Тя е изкуствено създадена, както хирургията например. В природата не е естествено някой да ти разрязва корема и да бърника там, тежко е, болезнено, но работи. Има ползи, ама после.  "Трай бабо за хубост" имаше една поговорка. И както на никой, който ляга на хирургическата маса не му е приятно от този факт, но го прави, така е и в психотерапията. Това, както се казва е услуга с отрицателно търсене. За това е много важно човек да си изгради очаквания около реалността. Все пак това не е задължително. Може да ги изгради и по време на самата терапия, стига да избере да работи с професионалист.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Октомври 23, 2012, 11:08:16 »

Мисля да опитам при д-р Давид Иерохам, прочетох положителни отзиви за него.

Обаче имам чувството, че съм толкова дълбоко в блатото, че измъкването е невъзможно Sad
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА