http://bnt.bg/part-of-show/problema-t-hiperaktivnostАрт - терапия за деца. Не съм виждала дете, което да не обича да рисува. Оцветяването на картинки с дребни детайли, с помощта на възрастен е метод, с който постепенно детето се учи на търпение, постоянство и упоритост. Лично изпробван.
След подобряване на комуникацията с мъжа ми, проблемите с децата постепенно намаляват, нищо че все още ги има.
Интервюто е полезно, особено последното изречение.
На мен лично ми направи впечатление, че човекът беше прекъснат, когато тръгна да обяснява, че хапчетата не помагат тогава, когато зад хиперактивността се крият проблеми във взаимоотношенията между родителите.
Също... наби ми се на очи, че истинска хиперактивност, такава явно неуправляема се наблюдава много, много рядко.
В случаите, които аз съм наблюдавала пряко или съм чувала, се касае за деца, които са свидетели на домашно насилие между родители и упражнено върху тях.
Чест прави на този психолог, че е споменал родителите като причина за хиперактивността на детето, а не да заклейми детето като незилечимо болно.