evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 08:51:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 28 29 [30]
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се справих /справям/ с проблемите си  (Прочетена 51280 пъти)
Maraq
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

Профил
« Отговор #435 -: Януари 19, 2016, 12:03:16 »

Ако си беше направила труда да прочетеш кратко и ясно съм написала , че не пия хапчета !Дори и да се наложи да пия , не виждам нищо лошо в това ! В твоята категория няма как да влезе човек , казах ти , че си за специализирано заведение ! И не си хаби клавиатурата да пишеш , както виждаш имаш забрана и те трият !
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #436 -: Януари 19, 2016, 12:17:42 »

Изтрит пост, поради не спазване на правилата.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #437 -: Януари 19, 2016, 01:06:10 »

Шашамагюл, постовете ти се ограничават до 2 на ден. Стига спам, за да не последва, премахване от форума.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #438 -: Януари 20, 2016, 07:10:47 »

Така де... да питам и тук: За генът на Петър Дънов - Варна, Орлин Баев - Варна, Тодор Тодоров - Варна ли говорим, когато спрягаме БАР? За Фройд, Юнг и прочие?
 Grin
Че не разбрах нещо, генът в положителна или отрицателна посока се спрягаше?
Достатъчно е нормален мислещ, а не човек в нервна криза, да прочете, че за психотерапевтите не е толкова важна диагнозата, колкото какво стои зад нея, за да се досети, че никой не вярва в генетиката, когато говори за психично заболяване. Казано ей така, най - вероятно, за да защити труда на хилядите психиатри завършили нещо неефективно.
 Grin
Таратанци, ген. Досадна?!
ПР било с капацитета на епидемия?
 Grin Grin
Боже, боже, както ви казах, като четете мислите на биполярни, възприемете ли ги ставате биполярни, ако четете ПР-та ставате прта....
И това представлява психично заболяване. Допуснали сте някой с влияние да ви прокара собствените си мисли.
Ген?!
Че аз ако трябва да се уповавам на гена, който имам, по - скоро трябва да се гордея. Особено пък с бащиния ми ген, въпреки че самият ми баща нямаше мярка за алкохола.
Както казах, понякога си мисля, че ако заложа на генетиката, а на не това, което е останало от възпитанието ми след като всичко е жива кочина, а един терапевт ми разправя за сукателни рефлекси и забиванията на психолозите, и дрън - дрън?! Сега какво да не искате да ми кажете, че ако споделя за месечния си цикъл, имам липса на възпитание?!
 Grin
Естествено, че ще бъда досадна, ако въпреки привидното съчувствие, всъщност се подпичквате с психично болните. Като гледам колко мили, нежни и добри са с всеки, навсякъде, където могат да му смучат пари...
 Smiley
Активен
Maraq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #439 -: Януари 20, 2016, 08:11:14 »

Какъв ти е проблема с психотерапевтите? Това, че не можеш да си ги позволиш ли? Не те знам ти с каква диагноза си но да Касанена е права , че ПР е "епидемия ! И стига си поставяла етикети кой какво чете , че и от четене се прихваща ПР -пълни глупости ! ПР е урок не е наказание ! Трябва да си научим урока !
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #440 -: Януари 20, 2016, 08:16:36 »

Да, терапевтът ми каза, че децата били заплашени от същата ужасна болест. Хм, коя бе, като видят някой с ДЦП да не го делят ли?
Вие какво искате? След като се осъзнах, да продължавам да го аплодирам ли?

Не виждам как се върза милосърдието ти с тази информация, че децата също се разболявали. Въобще... а таблица за свята жена, лека жена в нюансите й, направихте ли?Че според мен в днешно време трябва да варира - праведна, от толкова до толкова тип средна курва, от толкова до толкова - крайна. Същевременно, аз пък стигнах до трагичния извод, че явно мъжът търси фригидна, която да му готви и такава за забавления.

Марая, спокойно, аз откакто съм директна, хубаво не съм видяла, но ми харесва.
Активен
Maraq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #441 -: Януари 20, 2016, 08:35:09 »

До колкото съм запозната ПР се отключва от стрес , не знам как може да се предаде на децата ? Това за първи път го чувам . Едва ли има фамилна обремененост !
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #442 -: Януари 20, 2016, 06:52:02 »

http://puls.bg/forum/viewtopic.php?f=23&p=208566#p208566

Да се пробвам за всеки случай.  Grin Това е нередактираната версия. Редактирана не съм сигурна дали ще има.
... ако ти по някаква причина развиеш ПР, можеш да го предадеш на децата по някакъв начин, чрез характера, държанието си. Не генетично. Не е и страшно, лечение има.
Боже ако моята диагноза е различна от ПР, за ПР със сигурност има лек.
 Grin
Принципно съм на мнение, че ако има един спокоен, уравновесен човек като пример, дори майката да е с ПР, детето ще възприеме това държание, на спокоен човек. Особено ако спокойствието е на почит в семейството, примерно.
Пак се изказах безплатно, ама айде, бонус.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #443 -: Март 08, 2016, 07:57:55 »

Grin Така де... при относително отлични резултати от кръвните ми изследвания, със забележки, отправени от мен към мен самата за подобряване на някои показатели - най - вече хемоглобина, може да се каже, че съм относително физически здрава.
В такъв случай, продължава да въжи мотото на Фантагирото:
Когато има болни мисли, те се лекуват с приказки, заместване на болния тип мислене с това на здрав човек.  Tongue Мисленето на един психически разстроен човек не е изцяло болестно. В психотерапията, по мое усмотрение, се прави мислен разрез на болното място и постепенно се внедрява новия тип мислене.
Продължават да си важат препреоткритите неща:
- ябълка за добър метаболизъм и витамин с, слънчогледови и тиквени семки за подобряване еластичността на кожата и евентуално артерии, вени...
- след бременност - по - широки дрехи, включително сутиен за предпазване от най - различни болести, включително рак на гърдата.
Каланетични упражнения за десет минути два пъти седмично осигуряват подвижност на тялото...
Коремно дишане - такова спокойно, дълбоко за постепенно увеличаване капацитета на белите дробове, дишане повече от корема като се има предвид, че при мен се забелязва промяна в корема, малко се поразшири, но не е сигурно дали не е просто от годинките  Grin.
Внимавайте с боите за коса, особено тези с породист прав и тънък косъм  Grin, включително шапки, че това може да доведе до оплешивяване. 
Два пъти дневно стабилно хранене, майонеза и яйца на времето най - редовно, ми осигуриха все още добро зрение май че.
Не гледам тв, но не се знае какво е количеството на книгите, които съм изчела.
Вглеждането в триизмерни картини ми се струва, че е осигурило по - добър контрол над зрението ми.
Пиенето на вода, хапването на ябълки ми е осигурило що годе добра работа на бъбреците.
За интимната хигиена - смятам, че къпане повече от веднъж на ден изсушава флората и фауната там.
За косата - два пъти седмично е предостатъчно.
За смъртта - продължавам със самоубийствения подход - ако едното е вярно, просто ще се преродя, ако другото - просто няма да чувствам и съществувам. Макар че... теорийката за плюсовете и минусите, нулите и неутроните, електроните и другите, трансмитери, щъкащи в главата ми от Тесла и другите.... някак да речем, че държа малко на нея, действа ми положително.
Чао

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #444 -: Април 03, 2016, 08:23:26 »

Grin Ами просто не ме свърта да не пиша. То това сигурно е бар, да те гонят, пък ти да обичаш, обаче Паулу Куелю бил казал, че обичта била да те блокират отвсякъде, пък ти да пишеш на половинката си в продавалника.  Grin

Та... ше трябва да си създам специално биполярно разстройство - тема, защото се двоумя коя от двете да оспамя със следващото...
Откакто се храня редовно, въпреки постоянният страх, че горните ми зъби ще паднат, понеже не са залепени добре, липсва едно особено усещане в главата, на протичащи процеси вътре... най - вероятно с последващо ниско кръвно, виене на свят...
Откакто спя спокойно, че мъжът ми е до мен и е свидетел на всичко, което правя през деня, което го прави по - разбиращ, се чувствам добре.
Пак четох за БАР, ще ми се да разнищя симптомите, описани в нета...
 Smiley
в уикипедията по - точно.

Все пак не мога да повярвам, че причините за това състояние не били ясни.
 Smiley
Докато не прочета от БАП... БАР е лечимо  с ограничена употреба на хапчета, сигурно няма да мирясам.
Като че ли, като че ли, като че ли това ми е и на мен скритото и от самата мен намерение.
 Grin
Тръгнах и книга да пиша, но ми трябва абсолютно новичък компютър, защото на този преди седмица му лепих буква от клавиатурата... и успях да залепя а-то така че днес да нямам никакви проблеми.... Преди две години или три му ремонтирах кабела на зарядното... Grin Претърпял е разни смени на вентилатори и прочие...
Биполярните се смятали за кадърни, имали висока самооценка.
А аз некадърна ли съм?
 Grin

Според мен манията за величие... слушам разни класически парчета и си мисля, че е хубаво, че някои имат мания за величие и по този начин правят музиката си достъпна за всички.
 Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #445 -: Април 03, 2016, 09:41:06 »

Е, да не би да решите, че и вентилатор съм сменила сама. Не е невъзможно, но за там ми трябват повече познания за устройството на компютрите, видовете вентилатори и прочие.
 Grin Бих казала, че докато средата не може да бъде сменена, а това е основното, което пречи БАР да се преодолее, Черно фередже в съчетание с Хиподил са средства, с които да удържите поне, докато обстоятелствата се променят към по - положителни.
Освен това... понеже съм наблюдателен човек, имам пред себе си наблюдавани отблизо животите на много хора, бих казала, че има два типа хора. Едните се променят физически неусетно, докато други - скокообразно. Например... едното ми дете забелязвах как като бебе в различните месеци ту на мен прилича, ту на мъжа ми визуално, докато при другото нямаше такава осезаема промяна, расте неусетно.
Забелязах и през последната година как скокообразно остарях. Докато при мъжа ми постепенно си се развиват различните физически болести.
Докато нищо ми нямаше, от раз почна ту тук, ту там да ме боли, никога не съм имала гастритоподобни симптоми толкова често, изкарах стомашно - чревно разстройство с болки, заради които си мислех, че имам апендисит... след мен обаче и повръщаха, и температура, и разстройство имаха чаветата и мъжът ми...
През последната година кожата ми се промени, стана осезаемо суха навсякъде, гледам тук - там разширени вени, туй онуй, обаче пък гърдите ми... там пък друг шах, взе да ми се струва, че наедряват.  Grin Стоят така изпънати, все едно кърмя.
Коремът ми се разшири, не знам дали от редовното хранене, или от упражненията за дишане и пеене, които правех... но може би е от последното, понеже тогава, когато ги правех това се появи...
Та... за мен не е БАР. Според мен докато при едни хормоните се променят, за да отразят остаряването - постепенно, то при други това се случва циклично, от раз, през определен период от време.
Психозите... за тях се разбрахме. Предшествани са от мисли за самоубийство, след които следва едно мислено "пътешествие" из различните религии, благодарение на което човек, стресиран не спи, мислите му се реят в какви ли не мисловни модели, кое в крайна сметка е истинното и прочие, докато в един момент, човек не започва да умира постепенно, и това ще се случи ако няма кой да помогне с подкрепа - морална или финансова, въобще, нещо, което да върне вярата в това, че има свестни хора.  Smiley
Налудностите и халюцинациите са продукт на мисли за самоубийство.
За психоанализата не са чак толкова важни, колкото причините, поради които лицето иска да се самоубие.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #446 -: Април 03, 2016, 09:47:56 »

В момента... аз съм доволна. Доказах пред себе си, че мъжът ми не е чак толкова неудачен избор, просто сгреших на времето като пазех връзките на семейството и не се изместих сама на квартира, а си висях при моята рода и в последствие се преместих при него, вместо слушайки себе си да изпълня собственото си желание да живея отделно и от моята рода, и от неговата, за да имам нормална връзка.
Тогава щях да имам време да оставам сама напълно и да разсъждавам. Докато в така създалата се ситуация аз бях неадекватна, вечно под нападките на някого.
Но пък да изляза извън страната ми е било дългогодишно желание така че...  Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #447 -: Април 04, 2016, 11:40:51 »

Тия дни ми се мерна обучение в лечение на неврозата чрез фрустрация. Да има кой да ми отговори на въпросите само, дали онова "миж" не беше точно това.  Smiley Психотерапистите са големи ентусиасти, според мен това е рисково лечение и то не толкова за пациента, колкото за тераписта.
Администраторе, аз излових терапистите, казвайки им, че дали ще отида тъжна, или пък ентусиазирана, за никой от тях няма да съм нормална, тъй като не изглеждах спокойна. Всъщност и тъгата, тоест леката депресия, и ентусиазмът, когато усетиш, че се справяш отново с поставените си цели, са нормални усещания, които обаче един психиатър представя като хипомания.  Smiley
А тоя мързел, за който се говори като черта на биполярното... когато каквото и да правиш, все отнасяш критика, вместо любов и внимание, нищо друго не остава освен да работиш и си почиваш, колкото искаш, а не колкото трябва според някого.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #448 -: Април 26, 2016, 11:58:23 »

Лотхен, къде си бе жена?! Че най - накрая се наканих да го издиря тоя филм за биполярните, но името му не помня.
Между другото, новата библия е напълно готова.
 Grin
Ако направите сравнение библия - последните ми постове в пулс, може и да усетите приликата. В библията са описани всички пътища, по които може да тръгне човек(плюс налудности де, на които не се обръща внимание.)- аскетизъм, може да се бракува, пише да се уважават родителите, но същевременно мъжът е свободен да последва жена си, тоест да живее отделно, което говори за самостоятелност в семейството, плюс още някакви, които не помня.
Макар че друго било, когато човек сам стигне до тези изводи, вместо наготово да чете напътствия в стил "а ла Пешо Дънов", всяка история е индивидуална, така че всяко БАР-овци ще имат достатъчно теми, над които да си размишляват, за разбутване на транмистерите. Cheesy
Най - важното е човек да успее да анализира какви типове държание имат различните хора в същата ситуация и по възможност да си избере най - хубавия вариант.
http://puls.bg/forum/viewtopic.php?f=23&t=39436&start=765

Tongue

Повече нямам намерение да ви спамя. Понеже наредих пъзела си.

Просто няма начин някой, който си вее гащите насам - натам, да ме убеди, че аз съм болна, когато искам да ходя от време на време на кръчми, дискотеки и курорти.
Скорбутът, скорбутът това е в основата на БАР.
Така че.... плещете си каквото искате за хапчетата, не ви вярвам, наложи ли ми ги някой, ще намеря начин да съм "гоу ауей"... А реално от БАР е застрашен всеки, понеже не се знае кога на човек ще му се наложи да не спи известно време.
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА