evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 24, 2025, 05:25:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Постоянна деперсонализация?!  (Прочетена 10044 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #60 -: Май 02, 2012, 02:49:04 »

Цитат
КПТ не става ..... само НЛП и Ериксонианска кратка терапия /която никой, никъде изобщо не взема на сериозно, да не говорим че освен това

Как да не става КПТ? Че тя е един от най-успешните методи.
Не ми слагай думи в устата, които не съм изрекъл моля!

Нали прочете по-горе - на хората не им се четат скандали, така че НЕ ГИ СЪЗДАВАЙ!
КПТ е чудесен тип терапия и практикувана от опитен терапевт води до много добри резултати. Условието, както виждаш е терапевта да е добър. Не всеки е такъв за съжаление.

Относно Милтън Ериксон - искаш да кажеш, че най-добрите световни терапевти са никои и никъде? Защо продължаваш да говориш такива глупости?

Прочети в линка по-долу как никой и никъде не взима насериозно - хората правят конференции в негова чест и елита на световната психотерапия го почита повече от който и да е било друг съвременен терапевт - http://evolutionofpsychotherapy.com/

Цъкаш на конференцията от 2009 година и четеш програма, резюмета.

Ако тези имена за теб са никои и нищо, то... незнам...
Активен
inna
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« Отговор #61 -: Май 02, 2012, 03:46:11 »

Стига сте се карали. Много добре знам за какво говорите. Да - аз съм ходила при терапевта на hpjon и не ми помогна. На него обаче е помогнал.
Не ми харесва това, че се обобщава. Не може един човек или метод да е всемогъщ и да излекува всички с ПР.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #62 -: Май 02, 2012, 04:42:06 »

hpjon, би ли ни обяснил още веднъж, защото явно веднъж си го направил, но аз съм пропуснала, тогава не съм те чела, как точно се случи преодоляването на ПР и фобиите и в какви срокове, какво конкретно направи? Ясно е, че си ходил на терапия, но какво включваше тя? Разбира се, че не очаквам да разкажеш всичко подробно, то си е лично, а и терапията не се изнася навън, само някакви насоки дай, за да не бъдеш обвиняван в голословие, ако го считаш за несправедливо? Лично аз предпочитам вместо теоретичните обосновки и цитирането на бележити имена, да ми се каже съвсем практически кратко, ясно и по същество какво сте направили всички вие, които нямате ПР понастоящем? Не искам да чувам :"Просто си промених мисленето" и неща в този дух - тези неща са твърде общи и не помагат по никакъв начин, затова не ми се слушат. Искам конкретика. Ако ви се занимава, разбира се, за което предварително благодаря.  Wink
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
hpjon
Гост
« Отговор #63 -: Май 02, 2012, 05:16:05 »

hpjon, би ли ни обяснил още веднъж, защото явно веднъж си го направил, но аз съм пропуснала, тогава не съм те чела, как точно се случи преодоляването на ПР и фобиите и в какви срокове, какво конкретно направи? Ясно е, че си ходил на терапия, но какво включваше тя? Разбира се, че не очаквам да разкажеш всичко подробно, то си е лично, а и терапията не се изнася навън, само някакви насоки дай, за да не бъдеш обвиняван в голословие, ако го считаш за несправедливо? Лично аз предпочитам вместо теоретичните обосновки и цитирането на бележити имена, да ми се каже съвсем практически кратко, ясно и по същество какво сте направили всички вие, които нямате ПР понастоящем? Не искам да чувам :"Просто си промених мисленето" и неща в този дух - тези неща са твърде общи и не помагат по никакъв начин, затова не ми се слушат. Искам конкретика. Ако ви се занимава, разбира се, за което предварително благодаря.  Wink

Разбираеми са исканията ти, но те са почти неизпълними. Защо ли? Защото първо, каквото има като конкретика съм го споделял много пъти и не виждам смисъл да се повтарям. За всеки истински търсещ ще отнеме най-много 2 часа да прегледа историята на постовете ми тук и да се запознае в общи линии с това, което съм променил с терапията си.

Пък и да, промених мисленето си - това е същината. Защо да разказвам как стана това, като все бивам критикуван, че при всеки е индивидуално. То си е и така. Пък и работа във форума не се върши - могат да се дадат само насоки. Виж мненията ми за новините, за пролетната умора, за медикаментите, за смелостта - там всичко съм написал - невъзможно е да обобщя в един пост всичко. Но всичко е тук.
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #64 -: Май 05, 2012, 10:47:05 »

Ето ме и мен... много информация,много нещо,чак изпаднах в деперсонализация..Smiley А сега сериозно по темата..Аз изпадам почти постоянно в това състояние,то сякаш изведнъж се случва ,както се къпя,мия си чиниите,стоя гледам телевизия и още много примери мога да дам и край-ужасът на отделяне,изпитване на страх от нереалност,лудост ме залива.Доста време и пъти изпадам в нея,но в един момент освен силните Емоции,които човек преживява по време на тази криза,изтръпване на тялото,главата,сърцебиене,задушаване,повдигане,замаяност,адреналин...всички знаете какво е реших да се ЗАМИСЛЯ какво всъщност става.Е, все още нямам конкретизация над нещата,но все пак съм крачка напред.Започнах да се наблюдавам от друга страна..Какво се е случило,преди да изпадна в деперсонализация,какво съм си мислила в този момент. И наистина разбрах,че когато ти минават спомени,определени ситуации в мислите,изпадаш в криза,сякаш от неможене да се справиш с това,борейки се в ума си да е нещо различно,или дори да искаш да е друго,а да си постъпил погрешно то се случва.ЧОВЕК,ИЗПАДА В ДЕПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ,ТОГАВА КОГАТО ИСКА ДА "ИЗБЯГА"ОТ НЯКЪДЕ,НЕЩО,подобно на телепортация,само 4е с ума и мислите. Мислите, провокират чувствата,емоциите,действията.Както се казва СТИМУЛ-РЕАКЦИЯ.Няма живо същество,което първо да действа/чувства/ , после да мисли.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #65 -: Май 05, 2012, 10:50:39 »

Цитат
Мислите, провокират чувствата,емоциите,действията.Както се казва СТИМУЛ-РЕАКЦИЯ.Няма живо същество,което първо да действа/чувства/ , после да мисли.

Чудесно казано!
И напълно отговарящо на истината.
На прав път си - работейки с мислите може да се повлияе всичко останало по веригата - чак до... където ти стигнат мечтите Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #66 -: Май 06, 2012, 06:26:05 »

Цитат
Мислите, провокират чувствата,емоциите,действията.Както се казва СТИМУЛ-РЕАКЦИЯ.Няма живо същество,което първо да действа/чувства/ , после да мисли.

Тогава как бихте обяснили любовта - влюбването? Какви мисъл има в тях, когато често, макар и не винаги, разумът и чувствата си противоречат, но я си помислете кое надделява... ами животните, те мислят ли? А растенията? А всичко друго живо в природата? Не разчитат ли те на усещанията си, на инстинктите си и на заложеното у тях, без грам умисъл? Аз виждам противоречие. Никога, ама никога не съм мислила, когато съм се влюбвала - ей сега ще си го помисля и хоп - готово Де да ставаше така, по поръчка. А колко пъти съм искала да не чувствам нещо, защото на мисловно ниво съм осъзнавала колко безпредметно и дори вредно е то за мен... впрочем, това важи и за всички фобии, като цяло. Ние осъзнаваме колко са ирационални, т. е. на ниво разум и мисъл ги отхвърляме като реална опасност, но какво чувстваме междувременно? Wink
Активен

inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #67 -: Май 06, 2012, 06:46:14 »

Ами аз така и не разбрах дали има някой като мен, който чувства деперсонализация постоянно?

И дали това е нормално за тревожните разстройства?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #68 -: Май 06, 2012, 07:37:15 »

Е, как не разбра, доста хора ти казаха, че са имали или продължават да имат и в момента. Лично аз, както споделих, имах преди да започна да пия лекарства и оттогава до този момент нямам. И да, деперсонализацията си е симптом на ПР.
Активен

inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #69 -: Май 06, 2012, 08:30:15 »

Ами аз все оставах с впечатление, че на другите им се случва от време на време при кризи, а при мен си и постоянно...
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #70 -: Май 06, 2012, 09:04:49 »

При мен е всеки ден,много рядко да не съм в това състояние и единствено ми помага ривотрила.Това е един от основните ми проблеми в борбата с ПР.От 12 години съм така.Аз все си мисля,че ми липсва нещо,стимулиращо мозъка и за това съм постоянно така.Толкова съм свикнала,че когато съм добре,почвав да се чудя,какво става.
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #71 -: Май 06, 2012, 09:55:10 »

Какви лекарства пиеш? Антидепресантите не ти ли премахват ДП? Не мога да повярвам, че я имаш постоянно от 12 години.

Аз я имам, само ако не пия лекарства.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #72 -: Май 07, 2012, 08:53:03 »

Пия АД. и се чувствам по добре.Да,когато ги пия нямам постоянно такова състояние,но спра ли ги,което се е случвало в годините,всичко се връща.Това се чудя,цял живот ли трябва да пия лекарства,за да съм горе-долу в някаква кондиция.Казвам горе-долу,защото винаги,когато съм пила АД.,резултата е бил около70% подобрени,но не и напълно.Те само притапяват състоянието ми,но лекуване?Huh?Huh?
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #73 -: Май 07, 2012, 09:21:10 »

Напълно те разбирам! И аз съм така! Какво са ти казвали лекарите? Защо имаме такова ужасно чувство, на какво се дължи?

Толкова искам да имам нещо нормално - като сърцебиене например, а не този ужас....
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #74 -: Май 07, 2012, 10:20:04 »

Казаното ми от лекари,че това е химичен дисбаланс на мозъка,не се захранва с определени вещества.И така си го обяснявам.Но медицината по цял свят е до тук с ПР.-АД. и психотерапия.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА