evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 07:56:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Постоянна деперсонализация?!  (Прочетена 10056 пъти)
inna
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« -: Април 26, 2012, 08:24:04 »

Много ме притеснява, че имам постоянна деперсонализация. Постоянно имам чувството, че съм като отделена от себе си, все едно се гледам отстрани. Тялото ми е като чуждо, понякога съм като олекнала, сякаш не съм аз... Понякога се чувствам като нереална..

Има ли тук някой, който да се чувства постоянно така или да е преживявал такова нещо!???
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #1 -: Април 26, 2012, 09:36:22 »

inna, аз имах тези усещания, разбирам те, много са мъчителни, но бяха в началото. Като почнах да вземам антидепресанти, отшумяха. Не са се завръщали... вече 4 години!
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Април 26, 2012, 09:41:13 »

Благодаря за отговора! Колко дълго време ги имаше преди да започнеш АД?

При мен ужасното е, че съм бременна и не мога да пия лекарства и трябва да ги търпя. Все се надявах да изчезнат от само себе си, но не става, даже понякога ескалират! Ужасно е!
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Април 26, 2012, 10:02:14 »

inna, трябва да се върна доста назад и няма да бъда абсолютно точна, но мисля , че след втория месец спря деперсонализацията. Честито за бременността! Ти вече имаш най- силния мотив да се справиш с ПА! Препоръчвам ти психотерапия. Към края на моята съм (успешна, надявам се).
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Април 26, 2012, 10:14:46 »

Извинявай, сега видях, че питаш колко време преди да почна антидепресантите съм имала деперсонализация- три месеца я изтърпях и отидох на психиатър.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #5 -: Април 26, 2012, 10:55:05 »

Много ме притеснява, че имам постоянна деперсонализация. Постоянно имам чувството, че съм като отделена от себе си, все едно се гледам отстрани. Тялото ми е като чуждо, понякога съм като олекнала, сякаш не съм аз... Понякога се чувствам като нереална..

Има ли тук някой, който да се чувства постоянно така или да е преживявал такова нещо!???

Да, случва ми се все още понякога, но повече ми се случваше преди. Инна, в това няма нищо страшно. Знаеш ли, че йогите медитират с часове, за да достигнат до това състояние, което наричат съвършено. Това е избистряне на съзнанието и поглед върху нещата от ясен ъгъл, който малко плаши, но е много полезен, ако се отпуснеш и не се плашиш от случващото се. Разликата между медитиращ човек и човек с ПА е, че първият не се бои, а призовава това състояние на откъсване от тялото. Да не говорим, че се постига доста трудно и всеки йога ще ти завиди на способностите Smiley Не се притеснявай, много ми се иска да ти кажа, да се насладиш на това състояние, но като човек, който мрази по понятни причини да се отделя от тялото си, понеже така губи контрол над него... мога само да те уверя, че това не е страшно и няма да претърпи драматично развитие.
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Април 27, 2012, 05:55:11 »

При мен е постоянно и е ужасна мъка!!!

Имам чувството, че само при мен е постоянно, а при вас е било от време на време... И това много ме плаши...
« Последна редакция: Април 27, 2012, 05:56:53 от inna » Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Април 27, 2012, 06:00:06 »

Ужасно е, особено като се случи на работа, на улицата, в автобус...добре, че вече го няма.
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Април 27, 2012, 06:10:39 »

Ето и при теб е било от време на време!
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: Април 27, 2012, 08:58:43 »

Деперсонализацията е сред основните симптоми на тревожното разстройство. Изразява се именно в усещането което си описала и въпреки неприятното чувство, в нея няма нищо опасно. Провокира се от отделянето на определени хормони, чието завишено производство се "диктува" и формира от мислите. Когато мислите бъдат променени, това оказва директно влияние и върху производството на хормоните, които пък от своя страна са главният виновник за причинената симптоматика. Именно това е и главната цел на психотерапията - да промени мисленето, а оттам и последиците които то влече.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Април 27, 2012, 11:45:29 »

Не, провокира се от емоциите, а те се включват при определен начин на интерпретиране. Това го уточнявам, за да се разбере най-накрая, че не мислите, а чувствата провокират.
Има нещо което се нарича психосоматична арка. Много добре описва тези реакции, но тук не могат да се постват диаграми. Когато имам време ще я преснема и ще дам линк към нея всеки да я разгледа, за да разбере всеки за себе си, как емоциите създават физически симптоми.

« Последна редакция: Април 28, 2012, 12:32:58 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: Април 28, 2012, 08:39:53 »

Не, провокира се от емоциите, а те се включват при определен начин на интерпретиране. Това го уточнявам, за да се разбере най-накрая, че не мислите, а чувствата провокират.

Кое е първичното-мисълта или емоциите?

Искате да кажете, че се раждаме с емоции, а после се появяват мислите. Shocked

Как се възпитават емоциите?

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #12 -: Април 28, 2012, 08:41:08 »

Има нещо което се нарича психосоматична арка. Много добре описва тези реакции, но тук не могат да се постват диаграми. Когато имам време ще я преснема и ще дам линк към нея всеки да я разгледа, за да разбере всеки за себе си, как емоциите създават физически симптоми

тодоре, разбирам, защо толкова упорито отбягваш да пишеш и казваш конкретни неща, а не само общи лафове - та ти каквото и конкретно нещо да кажеш или не отговаря на истината, или не си го разбрал.

Тотално погрешно е да смяташ, че емоциите предизвикват симптомите. Донякъде може и така да е, но емоциите се предизвикват от начина на мислене. Т.е. студента е абсолютно прав като казва, че в началото на веригата седи мисленето.

Аз неведнъж съм споделял тук във форума, че това е начина и единствения верен път човек да си коригира емоциите и или симптомите - чрез мисленето!

Отвори коя да е книга на Албърт Елис, Аарон Бек, Дейвид Бърнс и цялото съзвездие световни величини в психотерапията и там ще намериш една ключова фраза, чието проумяване и работа с нея променя живота на милиони към по-добро.

Фразата е: НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО МИСЛИШ Е НАЧИНА, ПО КОЙТО СЕ ЧУВСТВАШ Тераипиите, основани на този принцип са най-успешни.

Ако поставяш емоциите на първо място и работиш с тях с клиентите си е обяснимо също защо резултатите ти са толкова отчайващи.
Това, което говориш за интерпретирането е всъщност типа мислене. Мисленето не е нещо отделно и абстрактно, мислите не са нещо, което може да се пренебрегне. Мислите са неща, докато емоциите са следствие от начина на мислене.

Така че ако работиш със следствията, а не с причината изпадаш в ситуация, в която работата със следствието няма да има край, просто защото причината продължава да поражда тези последствия.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: Април 28, 2012, 09:03:37 »

Аз ще продължа за да не дописвам.

Когато срещнеш непознат човек, ти не изпитваш някакви емоции  към него. Но когато го опознаеш, си създаваш впечатление за него и в зависимост от това, каква е твоята преценка за него, а това се прави с мислене, се пораждат и чувствата и емоциите към този човек. Тази преценка зависи от твоето възпитание, гледна точка и т.н. Същия механизъм е валиден за всичко.
Може човек да реагира на чувства и емоции, но в основата стоят мислите, думите, които всеки си казва по отношение на едно или друго нещо.

Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Април 28, 2012, 10:22:03 »

Провокира се от отделянето на определени хормони, чието завишено производство се "диктува" и формира от мислите. Когато мислите бъдат променени, това оказва директно влияние и върху производството на хормоните, които пък от своя страна са главният виновник за причинената симптоматика. Именно това е и главната цел на психотерапията - да промени мисленето, а оттам и последиците които то влече.

Звучи логично! Кои са тези хормони - серотонина ли?
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА