evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 07, 2025, 09:22:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 35847 пъти)
kadife
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #195 -: Април 25, 2012, 11:51:21 »

" Иначе, да... сертификатите се раздават лесно, както и членствата, поне повечето."

Няма такова нещо. Единия сертификат го борих 9г. - по психодрама, другия 7г. по Позитивна психотерапия /освен че бъхтих 7г. в университета и 6мес. в диспансера/.
Няма лесен сертификат по психотерапия. Въпроса е къде има психотерапия. И хората трябва да са много на ясно с това.

Моите чест и почитания!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #196 -: Април 25, 2012, 11:56:40 »

параноя, тодоре, параноя Smiley

Сократа в дира така ти е рацентровал системите, че още ближеш рани като гледам, та ме мислиш за него.

Всъщност, ти не си ме помислил само за папата - що не помислиш по този въпрос Smiley

Спокойно, това, което ти правиш тук е много полезно - не се чувствай чак толкова комплексиран Smiley Сам не знаеш колко си полезен дори. Ти помагаш толкова много в контекста на тези разговори, че идея нямаш. Как ще имаш, като си като кон с капаци и се хвърляш на всяка дума като ужилен или пък си диплиш теориите, дето си учил в 1936 Smiley

Цитат
Дай доказателства за тези 4мес.
Брой хора ....
техники ....
докуентация ...
референции /кой страничен е наблюдавал изследването/ ...
Щото аз имам 110% ..

Ти си терапевта с името си тук - ти дай.

Аз съм един от многото доволни хора, преборили успешно ПР и куп фобии. Не мога да говоря от името на терапевта си. Дори много съм казал от това, което знам по друг повод. Но то е само за да улесня хората да изберат работещо решение за тях.

Иначе виждаме твоите 110 % - клиентката ти тука трак оправя 1 проблем и си натриса с твоя помощ още 3 проблема. Ти имаш интерес това да става така, защото това са си ходещи касички за теб.
На краткосрочната терапия, на която аз бях това и е един от плюсовете - знаеш кога ще свърши, приблизително с какъв успех ще свърши и колко ще ти струва.

Ти ги въртиш и сучеш едни, на които и Франкенщайн би ти завидял за успеваемостта да оплескаш нещата с психиката на доверилите ти се.

Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #197 -: Април 26, 2012, 12:00:47 »

Много инфантилно поведение, хъджъпоун.

Мисля, че всички във форума си направиха добра преценка какво правиш.

Колкото до Трак, престани да си чистиш зъбите по момичето. Справя се добре, импулсивна е, като огън, като жар-птица. Личните й споделяния нямат отношение към терапията й. Г-н Тодоров не й е нито баща, нито приятел.

Тромав си, хъджъпоун.  Айде, извикай сега матроната Ема, че ти е нужно подкрепление и по суша. Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #198 -: Април 26, 2012, 12:09:36 »

" Ти ги въртиш и сучеш едни, на които и Франкенщайн би ти завидял за успеваемостта да оплескаш нещата с психиката на доверилите ти се."

Професионалистите работят в екип, за да не си помислят че около тях се върти света. Аз работя в три различни Smiley Колега, издишаш от всякъде. Нищо не си излекувал ти. Аз знам какво е човек да се излекува. Той или повече не се обажда, или идва с нова проблематика. Ти си заседнал, за съжаление в това че си излекувал нещо. Та както казах една крачка не си направил от 3г. Цялата ви група също. Давай, аз се забавлявам вече с теб.
За какво ми е статистика на мен? Всеки човек е различен. Всяка терапия е различна. Всеки проблем е различен. Всеки човек иа различен опит, различни способности, различни възприятия, различни ресурси .... различност. Учи! Всичко се учи. Както ти казах, като си бос най-добре е да си обуеш обувки. Да постелеш целия форум с килими е трудна работа, а както виждаш и невъзможна. Ама дано го виждаш де. И да си оправите рекламната стратегия. Как може за 3г. да не сте мръднали крачка напред.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #199 -: Април 26, 2012, 07:57:23 »

Хем съм колега, хем пък съм се лекувал Smiley

Противоречието в теб е обяснимо - тотално си неориентиран, но... какво да се прави, случва се.

Отнякъде се пръкна и 3 годишен период, за който ми говориш на вие... Трудно те разбирам вече, аргументите ти приличат на бълнуване. Предвид малките часове, в които пишеш ще го отдам наистина на бълнуване.

Цитат
Той или повече не се обажда, или идва с нова проблематика.

Говориш ми за как това всяка терапия била уникална, човека уникален, как всеки път действаш различно, а в следващия момент прасваш едно или или.

Ами хората са уникални, някой като си оправим проблема с ПР сме толкова щастливи от този факт, че нямаме търпение да споделим с всички останали факта, че една прекрасна промяна е напълно постижима.

Промяна, която реално дава нов живот. Когато си влачил ПР с години, когато си се изтормозил и не знаеш как да подходиш при решавнето на проблема си попадаш тук, прочиташ, че това може да стане бързо, ефективно и трайно и сам преценяваш - искаш ли промяната, или си си вградил ПР-а в начина на живот дотолкова, че не ти се предприемат промени.

Ето, примери във форума няколко, които им е угодно да си смятат, че ПР е вечния им танц - те ако се справят може и да не знаят какво да правят със свободата си после - та от какво ще се оплакват?

За новата проблематика - плашиш хората само и наистина разбиваш доверието в психотерапията. Твоите клиенти получават като бонус нова проблематика, просто защото все още си млад, неопитен, неучил достатъчно и което е по-страшно - нямаш желание да се научиш. track е твоето лице тук - тя получава проблем след проблем, като дори основния - ПР не го е решила напълно.

Това при един опитен терапевт е недопустимо. Като погледнеш най-добрите случаи тук във форума, които са се справили с ПР ще видиш, че са постигнали това с работата си с много опитни терапевти. Не само ние, които сме били при д-р Първанов. Вземи например Селена - тя също е от случаите, които тотално се е справила. Обаче и тя влиза тук. Какво да правиш, не можеш да забраниш на хората да се похвалят със наистина страхотните си успехи Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #200 -: Април 26, 2012, 08:27:44 »

клиентката ти тука трак оправя 1 проблем и си натриса с твоя помощ още 3 проблема

Виждам, че пак говориш от мое име, даже си по-запознат и от мен. Би ли пояснил за широката аудитория кой проблем съм оправила и кои са трите проблема, които са ми натресли  Roll Eyes Прост народ!  Smiley

Пак говорите за мен, дори не уважавате "траура ми". Лоши хора  Cheesy

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #201 -: Април 26, 2012, 06:23:27 »

клиентката ти тука трак оправя 1 проблем и си натриса с твоя помощ още 3 проблема

Виждам, че пак говориш от мое име, даже си по-запознат и от мен. Би ли пояснил за широката аудитория кой проблем съм оправила и кои са трите проблема, които са ми натресли  Roll Eyes Прост народ!  Smiley

Пак говорите за мен, дори не уважавате "траура ми". Лоши хора  Cheesy

hpjon, това, което виждам аз за себе си е, че във вчерашната ситуация не получих ПА, а беше наистина шокиращо. Не мога да ти кажа на какво се дължи, но до голяма степен заслуги има терапията ми. Опитах се да изведа емоционалния си заряд по правилния начин, не да го трупам и да го изхвърлям по друг начин. Че го има гнева ми още, има го, нормално, но изобщо не е толкова проблемен, колкото можеше да е. Иначе досега да съм те зачесала от а до я. Мисля, че си много добър начин да си излея остатъка от гнева и ще бъде на място, че го заслужаваш и то много. Нали се сещаш - подобните се разтварят в подобни Smiley

Аха, ясно защо днес си се захванала да водиш скандала с циганите от името на тодоров. Това ли ви е терапията? Да си търсите форумни опоненти когато ви се напече положението. Това ли са великите дълбинни методи на псевдотерапевта ти тодоров - така ли си говорите - ми мойто момиче, като ти дойде нещо зора, влизаш във форума, намираш някой и си изливаш яда върху него.

Това, че не си получила ПА въобще не се дължи на терапията ти. И това ще го видиш до няколко дни след случката. Много е вредно, когато една терапия като твоята, запушва една дупка и отваря друга - по-голяма и по-страшна, за да си извеждаш емоционалния заряд.

Аз разбирам, че първата задача на тодоров - да се спечели клиента е свършена много добре. Но тя е преминала всякакви разумни терапевтични граници. Понякога те съжалявам, а и другите в твоето положение, че сте измамени така долно.

Ето затова ще "рекламирам" моята успешна терапия. Защото тя е ограничена във времето, с ясни правила, ясни срокове, ясни цени и ясен и траен резултат. Не случайно използвам думата ясно толкова много - мъглата, която се стеле тук от постовете на терапевта ти е трудна за пробиване, но не невъзможна.

Все пак хората имат глави на раменете си, не фарове за мъгла, нали Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #202 -: Април 26, 2012, 08:26:47 »

hpjon, аз затова си редактирах вчера поста, веднага след като го написах, ама ти явно си успял да го копнеш веднага. Вече започвам да си мисля, че не следиш само г-н Тодоров  Grin Усетих, че гневът ми не е предизвикан от теб и няма защо да го изливам върху теб. Затова и го редактирах. Както виждаш, не съм те зачесвала днес, ти си въобразяваш някакви неща. Дори ти казах, че ми е гадно все още и ме натоварват скандалите.

Защо ли ти се обяснявам  Roll Eyes Мисли и прави, каквото решиш за добре, само не ме намесвай в интригите си, ясно? 

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #203 -: Април 26, 2012, 09:07:47 »

hpjon, аз затова си редактирах вчера поста, веднага след като го написах, ама ти явно си успял да го копнеш веднага. Вече започвам да си мисля, че не следиш само г-н Тодоров  Grin Усетих, че гневът ми не е предизвикан от теб и няма защо да го изливам върху теб. Затова и го редактирах. Както виждаш, не съм те зачесвала днес, ти си въобразяваш някакви неща. Дори ти казах, че ми е гадно все още и ме натоварват скандалите.

Защо ли ти се обяснявам  Roll Eyes Мисли и прави, каквото решиш за добре, само не ме намесвай в интригите си, ясно? 

Мда, с постоянните редакции на постовете се води трудно конструктивен разговор.

Това в една успешна терапия не би ти се случило. Ето, аз нямам проблем с казаното от мен - дори не съм си изтрил първите постове, в които е видно в какво положение преди терапията съм. Но не ме е срам от това - дори се гордея с промяната, която съм постигнал.

И за да не звучи самовъзгордяващо точно затова пиша - да видят и други хора, че промяната и справянето с ПР и фобиите е напълно възможна. Стига да искат Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #204 -: Април 27, 2012, 12:14:13 »

Плочата продължава да върти едно и също  Grin
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #205 -: Април 28, 2012, 01:12:22 »

Има опасност още една тема със специализирано заглавие да се превърне в бойно поле от военния сериал с елементи на реалити, ....та за това пиша тук.

Цитат
hpjon: Отвори коя да е книга на Албърт Елис, Аарон Бек, Дейвид Бърнс и цялото съзвездие световни величини в психотерапията и там ще намериш една ключова фраза, чието проумяване и работа с нея променя живота на милиони към по-добро.

Фразата е: НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО МИСЛИШ Е НАЧИНА, ПО КОЙТО СЕ ЧУВСТВАШ
То ако ставаше само с четене на книги и проумяване на фрази.....примерно лекарите щяха да стават такива  веднага след като завършат университета и като прочетат всички учебници и книги. Но след университета те са още господин и госпожа НИКОЙ в медицината. Нито медицина, нито психотерапия се учи от мантриране, зубрене и наизустяване и проумяване  на фрази.  Психотерапията е преживяване и то лично!

Колкото разбирате от що е това осъзнаване и внушение ученици на Учителя, толкова разбирате и от що е това чувство и мисъл?!.
От позицията на каква го казвам. Ще ви отговоря в стила на великия Кирил Маричков    ..................................................................................................Аз не съм МилтънЕриксоновист, аз не съм дъновист.  Аз не съм юнгианист, аз не съм и фройдист. Аз не съм психодраматист, аз не съм НЛП-еист................АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК, АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК.

И специален поздрав за моя приятел биолог от източника на метафората ми. Поздрав от мен, чрез песента на най великия хипнотизатор в българската рок музика, а защо не и изобщо в бълг. музика.
http://vbox7.com/play:d209f8b1&al=2&vid=1136779
« Последна редакция: Април 28, 2012, 01:37:15 от Мая » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #206 -: Април 30, 2012, 06:51:55 »

.Вегетативната нервна система е тази част от нервната система, която регулира функциите на вътрешните органи и на мелезите с вътрешна и с външна секреция. Както при соматичната нервна система, функциите на вегетативната нервна система се основават на рефлексната дейност. Рефлексен характер имат почти всички основни жизнени функции: работата на сърцето и белите дробове, секрецията на жлезите с вътрешна секреция и на жлезите в храносмилателната система, перисталтичната дейност на червата и др..
Функциите на вегетативната нервна система не подлежат на волеви контрол. По това тя се различава от соматичната нервна система. Всеки от нас може съзнателно, по своя воля да съкрати двуглавия мускул на ръката си, но никой не е в състояние да съкращава и отпуска по желание гладката мускулатура, изграждаща стените на кръвоносните съдове, бронхите или стомаха.
Вегетативната нервна система се отличава от соматичната и по своя строеж. При соматичната нервна система информацията от гръбначния мозък до изпълнителния орган се предава по един-единствен неврон, а при вегетативната нервна система - по два. Първият двигателен неврон, който напуска гръбначния мозък, се нарича предганглиен. Той осъществява синаптичен контакт с втори неврон, наречен след-ганглиен. Телата на следганглийните неврони се намират в т.нар. вегетативни ганглии - образувания, разположени извън гръбначния мозък. Аксоните на следганглийните неврони навлизат в изпълнителния орган, който инервират.
Вегетативната нервна система се разделя на два големи дяла: симпатиков и парасимпатиков . Телата на предганглийните неврони на симпатиковия дял се намират в гръдните и в поясните сегменти на гръбначния мозък, а тези на парасимпатиковия дял - в главния мозък и в кръстцовите сегменти на гръбначния мозък. Симпатиковите вегетативни ганглии са разположени пред гръбначния стълб, в непосредствена близост до него, а парасимпатиковите - далече от гръбначния мозък, близо до инервирания орган, понякога в самата му стена.
От крайните окончания на симпатиковия дял на вегетативната нервна система се отделят като медиатори адреналин и норадреналин, а на парасимпатиковия - ацетилхолин. Отделените медиатори взаимодействат със специфични мембранни рецептори, разположени в изпълнителния орган. Съществуват множество подгрупи от мембранни рецептори. Тъй като един и същ медиатор може да взаимодейства с няколко вида рецептори, влиянието му върху различните органи е различно, като зависи от вида на рецепторите в съответния орган. Адреналинът например може да предизвика в едни области съкращение, а в други - отпускане на гладката мускулатура на съдовете.
Двата дяла на вегетативната нервна система допълват ефектите си върху инервираните органи. Симпатиковият дял на нервната система например ускорява сърдечната дейност, а парасимпатиковият я забавя. Симпатиковият дял отпуска гладката мускулатура на бронхите, а парасимпатиковият я свива и т.н. Съгласуването на висшите вегетативни функции се извършва в подхълмието (част от междинния мозък).
Симпатиковият дял на нервната система силно се активира по време на екстремни (крайни) ситуации, свързани с опасни за живота последици. Общоприето е такива състояния да се означават с термина стрес. Това понятие е твърде обширно и включва редица състояния: травми, наранявания, силно нервно-психично напрежение и др. Симпатиковият дял на нервната система мобилизира силите на организма и го „подготвя\" за противодействие на неблагоприятните въздействия: налице е повишаване на кръвното налягане, учестяване на сърдечната дейност, увеличение на белодробната вентилация, повишаване нивото на глюкозата в кръвта и др.

Всеки път когато се чувстваме напрегнати, сме свидетели на стрес-реакция на организма. Причините (стесори) могат да бъдат както обективни, така и субективни. Тялото ни реагира на поддържащи или засилващи стреса мисли, чрез свързване на симпатиковия дял на вегетативната нервна система с ендокринната система.
Активен
alex_pacev
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #207 -: Май 04, 2012, 06:31:21 »

Здравейте!
Аз също имах проблеми със страхове, топли вълни, постоянно притеснение, че нещо лошо ще ми се случи. След 6 месечно лутане по разни психиатри попаднах на д-р Никола Марков, който според докторите, с които се консултирах е един от най-добрите в Пловдив. Редно е да спомена, че преди това си направих куп изследвания на сърцето, нервната система, кръвта... и каквото още си помислях, просто защото не можех да приема, че съм за психиатър! Истината беше много кошмарна за мен. Никой не може да понесе в началото нещо такова с лекота. И все пак смятам, че изкарах късмет от цялата ситуация, понеже д-р Марков ме включи в безплатна програма за 10 сесии с психолог, за да може да се подпомогне ефекта на лечението. Така се запознах с Милена Кехайова (http://milena-kehaeuva.hit.bg/). Още след първата ни среща изпитах облекчение и спокойствие. На първо място вследствие на нейните точни и прости (на достъпен език и с лични примери) обяснения за състоянието ми. Това, че всичко ми беше разяснено в най-малки детайли, много ми помогна в осъзнаването на проблема и постепенното му овладяване. Тя ми предложи множество техники за справяне изобщо със стреса в ежедневието ми и така започнах да вярвам в собствените си сили. Смятам, че най-много ми помогна доверието между нас и нейната отдаденoст в работата. Вече съм много по-добре. Ще се радвам ако съм помогнал и на други с подобни проблеми в търсенето на добри специалисти.

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #208 -: Май 04, 2012, 06:40:12 »

Здравей, алекс!

Би ли разказал повече за твоите проблеми и за пътя, по който ги реши. Какво беше лечението ти при психиатъра, колко продължи психотерапията ги.

Благодаря ти предварително!
Активен
alex_pacev
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #209 -: Май 04, 2012, 09:47:11 »

Да, разбира се!
Проблемите:
Атаките започваха така: Без предизвестяване и/или  конкретен повод, тялото ми се напрягаше, стомахът ме присвиваше, ръцете ми, както и областта на  горната част на раменете, врата, тила, главата се затопляха до парене. Пулсът ми се  ускоряваше, дишането ми се учестяваше.       
Мислите ми бяха хаотични, черни. Притесняваха ме всякакви неща, дори маловажни, Имах усещането, че контрола върху живота ми се изплъзва: доминираше нарастваща тревожност, безпокойство, безпомощност, че дори и лекарската помощ няма да е навременна. Почти  константно беше чувството за безизходица  юи липса на перспектива в бъдещето,  както по отношение  на  работата, така и в битов аспект.       
Поведенческата ми реакция беше на бягство, търсене на убежище, избягване на  контакти с близки и познати, изпитвах затруднения да понасям присъствието на повече хора. Същевременно ме беше страх да оставам сам - включително в къщи. Не ми се слушаше музика, нищо не ми носеше радост. “Ще се побъркам”, “Нещо лошо ще се случи” си мислех..
Избягвах да спортувам!!! – А бях запален спортист преди това!!!.. да не би да ме стегне сърцето, да не би да вдигна пулс..   
Пътя:                                                                      
Както вече споменах по-горе, в началото много ми помогна обяснението за състоянието ми и разясненията в най-малки детайли: какво точно се случва с мен. Това доведе до осъзнаването на проблемите ми. Например: научих се да слагам точния етикет на това което усещах (НЕ – “имам сърцебиене” – а,  “чувам биенето на сърцето си”).
След като възвърнах доверието в собствените си сили – събрах смелост отново да спортувам. Малко по малко се престраших да отида отново сам на гребната база, да играя футбол (не само като вратар!), да ходя на фитнес..
Научих се да релаксирам, да оставам сам в къщи и да се наслаждавам на тишината.
С две думи - да се натоварвам (да не се щадя) и да се разтоварвам истински!!!
Лечението при психиатъра - ЕСЦИТАЛОПРАМ табл. 10 мг.
Психотерапията продължи 5 месеца.

Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА