evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 13, 2024, 05:25:57 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 35566 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #150 -: Април 23, 2012, 10:01:44 »

Цитат
Тук просто има дърпане на чергата и толкова.
Цитат
отколкото да застелеш цялата земя с килими"

Това ще да е някакъв неосъзнат конфликт на терапевта на форума с прапрапрароднините чергари Smiley

Цитат
Още 1936г.

Виж сега, тодоре, да се позоваваш на информация от 1936 г. е леко казано несериозно. Това е миналия век, да не говорим, че е миналото хилядолетие. Знам, че може би изпитваш трудност с ученето и наваксването на материала, но понастоящем е 2012 г.

От 1936 г. насам е изтекла много вода в психотерапията - най-отговорно мога да заявя, че реална психотерапия, разработена на научни основи (помниш ли, онези, дето няколко десетки пъти ти цитирах, но ти не прочете) се появява някъде около средата на миналия век. Към 70-те и края на 80-те години вече имаме психотерапия, такава, каквато е позната като успешна днес.

Изводът ти и додо-то освен смях, друго не предизвикват поне у мен. Но остави мен - бих искал да цитираш статията, в която за първи път е изведен този извод. Хайде, нали няма да направиш като с въпросите, които ти зададох вчера - да останеш безмълвен.

И понеже засегнах въпросите от вчера - мълчанието ти по въпросите само показва, че се изказа по махленски неподготвен. Нямаше аргументация, никакви факти, нищо. Само подхвърлени думи.

И като наказание за вчерашната ти излагация получаваш още един въпрос:

Обясни, но с научни термини и аргументирано като специалист, какъвто се пишеш, че си какво означава "промиване на мозъци". Аз си го обяснявам така - вадят се някакви мозъци и се слагат в гевгир, след което се мият на чешмата. Прав ли съм? Ако да - значи имаме сериозно престъпление и е необходимо да сезираме компетентните власти. Но може и да не съм на вярната посока - от теб зависи аргументирано да обясниш точно какво искаш да кажеш с това.

И така, понеже намирисвам, че ще се хванеш за нещо да коментираш и ще изтървеш въпросите ти ги написвам ясно и прегледно още веднъж:

1. В кое реномирано научно издание пише следния ти извод: "Колкото повече терапия, толкова повече обективни и субективни ползи, без значение от метода. В проучването влизат всички направления, при които съществени разлики не се отчитат."
2. Какво означава, че тук във форума се промиват мозъци?

Активен
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #151 -: Април 23, 2012, 10:38:37 »

hpjon, аз искам да ти кажа само едно нещо. Когато усещам тревожност, отивам при психотерапевта си, в случая г-н Тодоров, и макар и да не ми казва "Сега ще мислиш един си колко минути за това и после ще спреш", терапията при него ми се отразява добре. Чувствам се добре и това е най-важното за мен. Колкото и да си лаеш, това няма да се промени, ясно  Smiley

И се научи на малко повече уважение. Пфуу! Не знам за форума, но твоят мозък определено е промит  

Да ти споделя нещо под секрет - колкото повече се увеличават писаниците ти във форума, толкова повече потенциални "клиенти" губи доктора. И не се мисли за много хитър като пишеш лични съобщения на всички. Лични, лични... колко да са лични, щом са "обществена" тайна  Smiley
« Последна редакция: Април 23, 2012, 10:41:11 от track » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #152 -: Април 23, 2012, 10:40:16 »

Понеже не смееш да си кажеш кой си, аз за краткост за да ти вляза в тона ще ти викам Пенчо.
Пенчо, ти разсипа цялата психология, направо я засука на възли. Ми то не остана нищо достоверно освен Милтън Ериксон и Първанов, които разбира се нямат нищо общо. Аз на български език ли пиша, или ...?

"Виж сега, тодоре, да се позоваваш на информация от 1936 г. е леко казано несериозно. Това е миналия век, да не говорим, че е миналото хилядолетие."

Само с цитати ще ти отговарям, защото иначе няма да стане работата:

" И това е ясно от 1936г. Не мога да разбера какво тук има да се обсъжда? Това е препотвърдено многократно, включително за последен път през 2003г. "

А това че терапията първата с научна основа излязла през 1970г. ... даже и не смея да го коментирам. Това е много различна "вселена", твоята де. История на психологията се учи първи курс.
Промиване на мозъци е ежедневно и по много да се повтарят глупости без никаква логика, с идеята, че някой ще се "закачи". Вече даже просто е за съжаление. Няма такъв жалък пиар.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #153 -: Април 23, 2012, 10:46:15 »

hpjon, аз искам да ти кажа само едно нещо. Когато усещам тревожност, отивам при психотерапевта си, в случая г-н Тодоров, и макар и да не ми казва "Сега ще мислиш един си колко минути за това и после ще спреш", терапията при него ми се отразява добре.

Ха ха - разбира се, че ще те рабооти терапевта ти, за да ти става добре - виждаш ли как те използва - не ти помага (друг е въпроса, че не може), за да можеш да си плащаш всеки път, когато ти стане зле.
Това ако не е долно, не знам кое е.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #154 -: Април 23, 2012, 10:54:09 »

Понеже не смееш да си кажеш кой си, аз за краткост за да ти вляза в тона ще ти викам Пенчо.
Пенчо, ти разсипа цялата психология, направо я засука на възли. Ми то не остана нищо достоверно освен Милтън Ериксон и Първанов, които разбира се нямат нищо общо. Аз на български език ли пиша, или ...?

"Виж сега, тодоре, да се позоваваш на информация от 1936 г. е леко казано несериозно. Това е миналия век, да не говорим, че е миналото хилядолетие."

Само с цитати ще ти отговарям, защото иначе няма да стане работата:

" И това е ясно от 1936г. Не мога да разбера какво тук има да се обсъжда? Това е препотвърдено многократно, включително за последен път през 2003г. "

А това че терапията първата с научна основа излязла през 1970г. ... даже и не смея да го коментирам. Това е много различна "вселена", твоята де. История на психологията се учи първи курс.
Промиване на мозъци е ежедневно и по много да се повтарят глупости без никаква логика, с идеята, че някой ще се "закачи". Вече даже просто е за съжаление. Няма такъв жалък пиар.

тодоре, слаб 2!

Очаквах, че няма да отговориш на въпросите, но не и такова слабоумно отговаряне - самоцитата ти направо е върха на науката, да знаеш!

Сега пък Пенчо - драги терапевте - ако изброя колко неща ме нарече и за колко хора ме набеди ще се самонаместиш в една по-специална секция на МКБ-10 - в тая секция помагат само коланите Smiley

Понеже набираш смелост с отдалечаването от постовете със сериозната наука, нека те върна преди първи курс - какво ще кажеш да попрочетеш малко от извора на световната наука психотерапия - помниш ли това линкче - http://evolutionofpsychotherapy.com/old-site/

Линка е и за всички останали, които евентуално ти се вържат на глупостите. Интересно ми е да те чуя какво ще кажеш против световния елит на психотерапията. Остави Първанов - той е твоя среднощен кошмар, това е ясно. Излез извън рамките на България - виж откъде можеш да почерпиш поне мъничко успешен опит като неговия. Прочети докладите, запознай се с терапевтите. Ако си мераклия ще ти е интересно, задължително! На мен ми е много интересно Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #155 -: Април 23, 2012, 11:06:09 »

Е стига с този линк де Smiley Световен елит ... Даже едното изследване чиито резултати потвърждават цифрите по-горе е от фондация Милтън Ериксон. Изобщо Пенчо, нещата ти с пиара са много зле. Поне за разнообразие да намериш друг линк, да ги редуваш. Аз ли да ти ги давам пак? Накрая и аз ще искам процент от твоя процент да знаеш Smiley
Мисля, че трябва някой трети "излекувал се" да поеме щафетата вече. Изморихте се.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #156 -: Април 23, 2012, 11:15:37 »

hpjon, аз искам да ти кажа само едно нещо. Когато усещам тревожност, отивам при психотерапевта си, в случая г-н Тодоров, и макар и да не ми казва "Сега ще мислиш един си колко минути за това и после ще спреш", терапията при него ми се отразява добре.

Ха ха - разбира се, че ще те рабооти терапевта ти, за да ти става добре - виждаш ли как те използва - не ти помага (друг е въпроса, че не може), за да можеш да си плащаш всеки път, когато ти стане зле.
Това ако не е долно, не знам кое е.

Да ти отговоря по твоему - ти глупава ли ме наричаш, твърдейки че аз досега съм ходила на терапия без успех Smiley Вече и глупава ли ме наричаш? Да се връщам ли назад и да анализирам как още си ме нарекъл в предишните си постове.  Smiley

Отивам да спа, а ти помисли върху последната част от предишния ми пост. Много сериозно...
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #157 -: Април 23, 2012, 11:20:10 »

" Всъщност мен ме интересуваха само "краткосрочната терапия" и "ориентираната към решения психотерапия", които видях в сайта на БАП'

Ема, всички свои въпроси за метода, за обучението и всичко което те интересува, можеш да зададеш на имейла, който е даден там. Той е работещ, а хората са професионалисти.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #158 -: Април 23, 2012, 11:22:20 »

" Ха ха - разбира се, че ще те рабооти терапевта ти, за да ти става добре - виждаш ли как те използва - не ти помага (друг е въпроса, че не може), за да можеш да си плащаш всеки път, когато ти стане зле.
Това ако не е долно, не знам кое е.'

Пенчо, и в общия ефир ще те помоля да не се изказваш в подобни ситуации, най-културно.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #159 -: Април 23, 2012, 11:29:44 »

Е стига с този линк де Smiley Световен елит ... Даже едното изследване чиито резултати потвърждават цифрите по-горе е от фондация Милтън Ериксон. Изобщо Пенчо, нещата ти с пиара са много зле. Поне за разнообразие да намериш друг линк, да ги редуваш. Аз ли да ти ги давам пак? Накрая и аз ще искам процент от твоя процент да знаеш Smiley
Мисля, че трябва някой трети "излекувал се" да поеме щафетата вече. Изморихте се.

Опа, пропуснах факта, че днес беше доста топло. Сега разбирам защо се появи този Пенчо в главата ти.

Друг линк не мога да ти дам, докато не осмислиш този. Когато ме късаха три пъти по анатомия се молих да ме пуснат - та нали три пъти се бях явявал. Отговора беше - не можеш да учиш по-сериозни неща преди да си си взел анатомията. И бяха прави преподавателите ми. Сега ще ти кажа натеб същото - не можеш за продължиш напред без да си научиш този урок. Не стига, че ти е безплатен, ами и искаш още.

Не прехвърляй проблемите си на друго място - виж се какво казваш вчера:

Наистина започнах да се уморявам вече. Нямате фундаментални

Аз съм ОК - ти си изморения. Но от какво - не мога да преценя. Може би от топлото. Нито въпросите на Ема, нито моите получиха адекватен отговор. Заключение: неадекватен си на ситуацията. Поставихме сериозни въпроси, ти отговори като второкрасник пред педагогически съвет, който е надникнал под полата на старата госпожица по математика.
Ще ти се някой да вземе твоята щафета - такова чудо в колегията ти обаче едва ли има като теб - толкова необразован и невеж терапевт едва ли може да се намери. Но питай в БАП, нали са ти спасението там Smiley

Цитат
Пенчо, и в общия ефир ще те помоля да не се изказваш в подобни ситуации, най-културно.

Вземи се наспи. Пенчо е само в главата ти. Аз съм hpjon. Нима отричаш, че и взимаш парите, за да я успокояваш вече повече от година? Недей - на нищо друго не ми прилича това изказване на клиентката ти, че всеки път като и стане лошо търчи при теб и ти я успокояваш. Може би пък има нещо друго - като в случая с бай Георги, помниш ли Smiley Знам ли те какъв ти е точно терапевтичния метод Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #160 -: Април 23, 2012, 11:37:03 »

" Знам ли те какъв ти е точно терапевтичния метод Smiley"

Знаеш разбира се, както знаеш и кои са ми гарантите.  И това те съсипва. Е,ако кажеш че си завършил медицина, ще ти викам докторе Wink Иначе си оставяш Пенчо. Хора без образ сами дават възможност да бъдат наречени, както им е удобно на хората. А Бай Георги .... той потвърждава цифрите от последия пост, който беше по темата и не ти хареса. Това е положението .... психологията и психотерапията работят с изследвания, не с арогантно-речеви поток. Това е характерно за някои позиции в МКБ, нали така ... докторе?
Активен

Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #161 -: Април 24, 2012, 12:36:27 »

Това е положението .... психологията и психотерапията работят с изследвания, не с арогантно-речеви поток. Това е характерно за някои позиции в МКБ, нали така ... докторе?

И аз на много пъти се опитах да кажа точно това. Попадала съм на няколко спора между различни психотерапевти, включително и такива които не се споменават в този форум. Споровете които съм наблюдавала между различните психотерапевти са биле на сравнително културно ниво.                                  
Човек претендиращ за ГОЛЕМИ знания в психологията и психотерапията наистина не използва  такъв  арогантно-речеви поток. Спори колкото искаш господин справил се, но по културно не можеш ли?!

Едно определение за понятието ОСЪЗНАВАНЕ:
ОСЪЗНАВАНЕТО прави следното чудо в психиката  – дава знание за живота без човек да попада в капана на знаещия и знанието.

Може и да звучи безсмислено за някои хора, но какво да направя........!

Цитат
t.todorov: " Всъщност мен ме интересуваха само "краткосрочната терапия" и "ориентираната към решения психотерапия", които видях в сайта на БАП'

Ема, всички свои въпроси за метода, за обучението и всичко което те интересува, можеш да зададеш на имейла, който е даден там. Той е работещ, а хората са професионалисти.

Това е мое. Не е на Ема.
Имах в предвид че два месеца аз тук чета че БАП биле нещо изостанали, консерви, ограничени.....истината била другаде.

А намирам тези две школи "краткосрочната терапия" и "ориентираната към решения психотерапия", като модалности в БАП. Е значи чак пък толкова захлюпени не са БАП
« Последна редакция: Април 24, 2012, 12:43:27 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #162 -: Април 24, 2012, 08:03:46 »

" Знам ли те какъв ти е точно терапевтичния метод Smiley"

Знаеш разбира се, както знаеш и кои са ми гарантите.  И това те съсипва. Е,ако кажеш че си завършил медицина, ще ти викам докторе Wink Иначе си оставяш Пенчо. Хора без образ сами дават възможност да бъдат наречени, както им е удобно на хората. А Бай Георги .... той потвърждава цифрите от последия пост, който беше по темата и не ти хареса. Това е положението .... психологията и психотерапията работят с изследвания, не с арогантно-речеви поток. Това е характерно за някои позиции в МКБ, нали така ... докторе?

Хей, на примера на умората по-горе, който дадох - съсипания си ти - отново прехвърляш проблема си - как го наричаш - проектираш го у други. Разбирам, че си уморен и съсипан - то да разбереш, че за нищо не ставаш в областта, в която си инвестирал маса пари и време си е нормално това.

Ако човек не ти знае историята обаче, може и да ти се върже. "Цифрите от последния" - така или иначе никога не стана въпрос за конкретни цифри. Всяко изречение излиза, че ти е лъжа.
Лъжливи твърдения, неотговорени въпроси - само констатирам как говориш - всеки да си прави извода.

Мая, пиленце - ако ми говориш на "биле" може и да го приема, но да го пишеш и то на няколко пъти... оставям настрана другата ти граматика. На старобългарски означава лекарство, билка, а в ботаниката това е род от семейство бобови.

П.П. Анатомия се учи не само от доктори. Току що изброих общо 8 специалности, в които се изучава.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #163 -: Април 24, 2012, 08:09:48 »

Мая, грешката е моя.
Няма как БАП да е консервативна или демократична. Това е просто организация, която съблюдава за спазването на правила в професията психотерапия - обучение и практикуване. Ако още 20 школи успеят да покрият изискванията спуснати от ЕАП те ще влязат в списъка. Там няма някаква избирателност на "наши и ваши". 
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #164 -: Април 24, 2012, 08:18:37 »

" "Цифрите от последния" - така или иначе никога не стана въпрос за конкретни цифри. Всяко изречение излиза, че ти е лъжа. "

Пенчо, имаше конкретни цифри, от изследване, което за първи път се случва през 1936г. и продължава от различни изследователи, многократно и недвусмислено потвърдено, без значение как се развиват методите през времето до наши дни. Ако всичко, което не ти харесва го вкарваш в категорията лъжа, имаш сериозен проблем. Фактите са факти, а цифрите са точни, проверени и продължават да се повтарят. И това е голям шок, както разбирам, но това е положението. Дългата терапия носи повече ползи, а това което лекува в терапията най-много е връзката терапевт-клиент, а не метода. Ако ти е трудно да го проумееш питай, ще ти го дообясня, цитирайки различни автори. А ти си копирай линка от време на време, разбирам те.
Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА