evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 11:32:22 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 35562 пъти)
vladimir
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #30 -: Април 03, 2012, 09:38:55 »

Цитат
Всъщност, нещо което може да изненада hpjon но терапевтката ми каза, че за успеха

Не можеш да ме изненадаш  Smiley това е за очакване да го чуеш. Терапията ти е такава, че няма как да не ти каже терапевтката точно тези думи. Няма как иначе да обясни няколкодневните затишия и последващите по-леки симптоми.

Аз не мога да си обясня как може да имаш дни като 100% без ПР, а после да не си 100% - осъзнаването само в някои дни ли работи? Мислите по какво се различават по отношение на осъзнаването?

Защото при моята терапия нещата вървяха градирано напред и към все по-голямо подобрение. Разбира се, имаше връщане малко назад, но следващата успешна крачка компенсираше и цялостно се усещаше бързо напредване.

Нещата винаги стават постепенно-две стъпки напред, една назад. Все пак човек понякога е във "висока степен на инсайт (прозрение)" а понякога в ниска. И всъщност всяка сесия се прекъсва когато е във висока за да може човек да продължи да осмисля и когато напусне кабинета. Така че няма нищо чудно че симптомите ту се засилват, ту намаляват. Важното е като цяло да намаляват с времето.

Обясненията със защитните механизми може да ти изглеждат като лъжа, но не са. има случаи когтао човек точно когато е на път да достигне голямо прозрение да се появи ПА и да прекъсне това.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #31 -: Април 03, 2012, 09:40:05 »

Паническите атаки наистина може и да не се върнат никога при  hpjon, защото на тяхно място се е настънил траен заместител - структура на характера със сериозно преобладаващи психотични елементи(психотичен характер).
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #32 -: Април 03, 2012, 10:11:33 »

Паническите атаки наистина може и да не се върнат никога при  hpjon, защото на тяхно място се е настънил траен заместител - структура на характера със сериозно преобладаващи психотични елементи(психотичен характер).

Ей, дисертация ще напишете по мене Smiley Добре, че ще ви скъсат на защитата, защото материала и методите ви са тотално нерелевантни за хипотезата, която се опитвате да изградите.

Каквото и да си говорим трябва да се знае едно - има справяне с ПР и заплахите, които на мой гръб отправяте към хората, ориентирали се към най-успешния тип терапия по отношение на паника и фобии - краткосрочната стратегическа терапия, са меко казано смешни.

Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #33 -: Април 03, 2012, 10:15:00 »

" краткосрочната стратегическа терапия"
Ама моля ви, такъв терапевт обучен в тази терапевтична модалност в България няма. Стига толкова.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #34 -: Април 03, 2012, 10:19:33 »

Ей, дисертация ще напишете по мене Smiley Добре, че ще ви скъсат на защитата, защото материала и методите ви са тотално нерелевантни за хипотезата, която се опитвате да изградите.

Каквото и да си говорим трябва да се знае едно - има справяне с ПР и заплахите, които на мой гръб отправяте към хората, ориентирали се към най-успешния тип терапия по отношение на паника и фобии - краткосрочната стратегическа терапия, са меко казано смешни.

И НЛП, и НЛП!!!
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #35 -: Април 03, 2012, 10:23:36 »

Каквото и да си говорим трябва да се знае едно - има справяне с ПР и заплахите, които на мой гръб отправяте към хората, ........................ са меко казано смешни.

Не отправям заплахи към хората. Аз съм обикновен човек, не съм ясновидец и наистина незнам какво ще им се случи на всички хора ако се терапевтират краткосрочно по Милтън Ериксон(най вероятно различни неща ще им се случат).
 Констатацията  ми  в последното мнение е в единствено число!  
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #36 -: Април 03, 2012, 10:27:20 »

" краткосрочната стратегическа терапия"
Ама моля ви, такъв терапевт обучен в тази терапевтична модалност в България няма. Стига толкова.

Хайде да не си говорим приказки от 1001 нощ. Много добре знаете, че има и не само че има, но има и обучени за обучители. В миналата тема много бързо замлъкнахте, като споменах А. Б.

Айде стига по този въпрос, защото ако започна да ровя по вашето образование и дипломи да не вземе да изскочи някой заек и оттам.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #37 -: Април 03, 2012, 10:41:08 »

" Хайде да не си говорим приказки от 1001 нощ. Много добре знаете, че има и не само че има, но има и обучени за обучители. В миналата тема много бързо замлъкнахте, като споменах А. Б."

Нямам идея за какъв А.Б. говорите. И не ме карайте да поствам писмото на фондация Мълтън Ериксон!
Злепоставяте психиатъра си. Аз в това няма да ви помагам.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #38 -: Април 03, 2012, 11:00:41 »

" Хайде да не си говорим приказки от 1001 нощ. Много добре знаете, че има и не само че има, но има и обучени за обучители. В миналата тема много бързо замлъкнахте, като споменах А. Б."

Нямам идея за какъв А.Б. говорите. И не ме карайте да поствам писмото на фондация Мълтън Ериксон!
Злепоставяте психиатъра си. Аз в това няма да ви помагам.

Айде стига със заплахи, моля! Вчера коментирахме колебателното ви поведение - ходете плашете гаргите. Не мен или някой косвето чрез мен - всъщност и в двата случая се злепоставяте вие.
И стига сте ме асоциирали с терапевта ми - отношенията ми с него като клиент-терапевт са приключили чудесно и успешно още миналата година.

Много добре знаете кой е А.Б., защото той е първия, който е обучен и е обучител по краткосрочна стратегическа терапия в България. Такава в България има и колкото и да ви е кофти от този факт ще трябва да го приемете някакси.
Не започвайте отново да лъжете нагло. Справяте се по-добре във фантазиите с осъзнаванията - вихрете си се там на воля.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #39 -: Април 03, 2012, 11:06:12 »

Те ако са си саморешили че могат да обучават си е друга работа и няма нищо общо с обучение по споменатия метод.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #40 -: Април 03, 2012, 11:09:52 »

Те ако са си саморешили че могат да обучават си е друга работа и няма нищо общо с обучение по споменатия метод.

Някои хора казват, че с неуки и прости хора не може да се спори. Ще взема да повярвам.
Вие сам не се чувате какви фантастики съчинявате!!! Самообучавали се били... Думи нямам.
Но какво ли се учудвам, то къчовете на отчаянието са най-силните. В икономическа криза некадърните го отнасят тотално, разбирам ви в какво положение сте.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #41 -: Април 03, 2012, 11:17:59 »

Ако разполагате с някакви факти, че подобно обучение се провежда и подобен метод е разпространен в България и има дипломирани психотерапевти по реда, който е определен и важи в целия свят, аз ще се радвам да предоставим тази информация на хората, които четат. Тъй като въпроса е риторичен, фактите с които аз разполагам го прави такъв, спрете да ми чоплите думите и ако ще казвате нещо го направете.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #42 -: Април 03, 2012, 11:22:51 »

Ако разполагате с някакви факти, че подобно обучение се провежда и подобен метод е разпространен в България и има дипломирани психотерапевти по реда, който е определен и важи в целия свят, аз ще се радвам да предоставим тази информация на хората, които четат. Тъй като въпроса е риторичен, фактите с които аз разполагам го прави такъв, спрете да ми чоплите думите и ако ще казвате нещо го направете.

Вие сте този, който само се кани да прави нещо и мисли пет часа да го направи или не. Накрая страха ви взема превес. Фактите ви струват колкото скъсаните ми маратонки - демек нищо.
Вчерашния ни разговор с вашия намек за лудостта на един човек добре го помните - изказвате се като хлапак, после по селски хитро отбягвате.

Не съм тук да меря дипломи и тапии. Сто пъти ви повторих това. Вие се криете под полата на някаква БАП и прочее миши истории. Тук съм, за да заявя ясно и откровено, че ПР е победимо. Че не е болест, не е нещо, което като се преодолее на негово място идва друг психологически проблем, тук съм, за да разсея всички митове, съществуващи и поддържани в частност и от вас.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #43 -: Април 03, 2012, 11:29:17 »

" не е нещо, което като се преодолее на негово място идва друг психологически проблем"

В тази си част, направо се сгромолясвате. Иначе останалото е много вярно наистина.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #44 -: Април 03, 2012, 11:35:08 »

" Ако разполагате с някакви факти, че подобно обучение се провежда и подобен метод е разпространен в България и има дипломирани психотерапевти по реда, който е определен и важи в целия свят, аз ще се радвам да предоставим тази информация на хората, които четат."

Бъдете полезен с нещо адекватно.
Активен

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА