evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 10, 2024, 02:00:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 35540 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #75 -: Април 19, 2012, 10:09:20 »

Взимам повод от съседната тема:

Не бях пила ривотрил от няколко месеца, но не събудих толкова наплашена, че нямаше просто как. И най-странното е, че като излязох навън, до магазина, се почувствах по-добре. Явно трябва да съм само навън  Roll Eyes
Първата мисъл, която ми премина през главата, освен че отново полудявам, беше много странна. Как може да искаш нещо и в същото време да се отречеш директно от него по време на ПА  Shocked Да не излезе най-накрая, че обичам мъжа си и всички изневери и псевдовлюбвания са плод на огорчението ми  Roll Eyes Вкарах се в някви филми големи пак Smiley

Ключов въпрос тук е "Как може да искаш нещо и в същото време да се отречеш директно от него по време на ПА"

Отговора е кратък и ясен: това е страх. В състояние на страх човек е готов на всякакви сделки със всекиго и всякакви компромиси, дори със себе си само и само страха да отслабне.

Но се случва точно обратното - страха така живее, така набира сила. Такива мисли за него са победа, така укрепва. Подобно поведение позволява той да се връща пак.

Ето защо една психотерапия при такива проблеми трябва да работи в посока промяна на рамката на мислене, на типа мислене.
Точно тази първа мисъл е най-важна! Добре, и втората след нея Smiley

Когато мисленето е ОК страха няма с какво да се храни - изчезва, загива, няма как да се появи пак.
Няма нужда от успокоително, събуждаш се ведър.
Това обаче е постижимо с точно определен тип психотерапевтични подходи.

И за да не бъда обвиняван в проповедник на чудеса искам да подчертая думата постижимо - ако човек се потруди достатъчно с правилната помощ в точния момент е постижимо.
Активен
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #76 -: Април 19, 2012, 10:30:19 »

Пак ли за мен говориш   И то в друга тема  

Сега да ти кажа аз нещо по повод "готовността ми за сделка с всекиго и за всичко". Аз съм човек, който трудно взима решения. Винаги съм изправена пред най-малко две възможности, да не кажа, че често са и повече. Когато се напия, обаче, (сега да не излезе, че пия всеки ден  Grin) възможностите бързо се свеждат до една - взимам импулсивни решения, защото иначе не мога да се реша. Същото е и, когато имам ПА. "Освобождавам се" от всички възможности, които ме правя тревожна и импулсивно ги свеждам до една.  Smiley

Подходящият "механизъм" за мен е съвсем различен от това, за което говориш  Smiley
« Последна редакция: Април 19, 2012, 10:31:50 от track » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #77 -: Април 19, 2012, 10:41:48 »

Просто вземам повод от споделеното от теб - такъв тип мисли са много характерни по време на криза. Примера е глобален Smiley

Ще използвам пак "централната догма" в когнитивно-поведенческата терапия, за да илюстрирам важността на начина и типа мислене:

"Начина, по който мислиш е начина, по който се чувстваш".

Или - можеш да промениш това, което чувстваш чрез промяна на това, което мислиш.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #78 -: Април 19, 2012, 07:09:39 »

Споделям, че вчера, май по това време, не бях добре и днес ме е бъзе все още да не ми стане пак зле. Дали да не пия превантивно ривотрил  Roll Eyes

Знам само, че разковничето е ясно - другия месец заминават майка ми и най-добрата ми приятелка в чужбина  Sad Това ме мъчи мен. Имам чувството, че ще остана сама. Може би затова кризите се завърнаха  Roll Eyes

Не - не пий превантивно нищо. Така даваш сила на страха. Продължаваш ли терапията си - защо не си постигнала поне независимост от транквилантите?

Теб те е страх - ето, знаеш и причината за страха си.

Би трябвало да работиш в посока справяне със страховете си - малко смелост, малко увереност в себе си.
Ако ходиш на терапия още - поговори с терапевта си за тези неща, попитай го как можеш да ги постигнеш.

Давам ти насока натам, защото те са постижими. Трябва малко работа обаче по тях.

Успех!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #79 -: Април 19, 2012, 07:44:29 »

Аз пиша в една тема, ти ми отговаряш в друга  Нещо да не сте слънчасали масово днес  Cheesy

Няма да пия, споко. От може би 10 месеца не бях пила транквилатни. Вчера ми беше сефте. Дори едва успях да ги намеря, докато бях в пристъп. Бяха забутани в единия шкаф.  Roll Eyes
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #80 -: Април 20, 2012, 10:25:24 »

да кажа и аз нещо положително.по празниците ходихме до турция кападокия.в мала азия на над 1300 км в едната посока.беше ми доста притеснено и няколко дни преди отпътуването ми беше едно свито и леко тревожно знаете как.обаче като по чудо отидохме върнахме се без кризи по пътя или там.само на моменти някакви мисли но само мисли които прогонвах.а наи голямата си смелост приложих в подземния град на 50-60 метра под земята в едни тунели метър на метър и изрично казаха че които има сърдечни проблеми клаустрофобия или разни други да не слиза въобще.е познаите аз слязох и нищо не ми стана.така че сме сподобни на много повече отколкото си мислим че можем.разбрах че трябва да предизвикаме страховте си и да видим че не са страшни че ние сами ги измисляме.а онова си беше истинско изпитание.няма къде да избягаш и да те хване паника докато излезеш навън ще мине час.това е от мен не бях писал отдавна ама сега има за какво.а и на тръгване в автобуса за секунда ме обзе някакво желание да ме обхване паника че стъклата не се  отварят ама си казах я се махай да вървиш на маината си и с това се почна.а после какви по смели неща.поздрави на всички
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #81 -: Април 20, 2012, 12:24:03 »

да кажа и аз нещо положително.по празниците ходихме до турция кападокия.в мала азия на над 1300 км в едната посока.беше ми доста притеснено и няколко дни преди отпътуването ми беше едно свито и леко тревожно знаете как.обаче като по чудо отидохме върнахме се без кризи по пътя или там.само на моменти някакви мисли но само мисли които прогонвах.а наи голямата си смелост приложих в подземния град на 50-60 метра под земята в едни тунели метър на метър и изрично казаха че които има сърдечни проблеми клаустрофобия или разни други да не слиза въобще.е познаите аз слязох и нищо не ми стана.така че сме сподобни на много повече отколкото си мислим че можем.разбрах че трябва да предизвикаме страховте си и да видим че не са страшни че ние сами ги измисляме.а онова си беше истинско изпитание.няма къде да избягаш и да те хване паника докато излезеш навън ще мине час.това е от мен не бях писал отдавна ама сега има за какво.а и на тръгване в автобуса за секунда ме обзе някакво желание да ме обхване паника че стъклата не се  отварят ама си казах я се махай да вървиш на маината си и с това се почна.а после какви по смели неща.поздрави на всички

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Smiley

Ако така процедираш всеки път, когато усещаш, че се разклаща под краката ти, си мисля, че няма да мине много дълго време и ще можеш да се похвалиш с абсолютен успех.

Пожелавам ти го! Smiley
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #82 -: Април 20, 2012, 12:45:43 »

благодаря.така трябва да е и ще бъде!!!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #83 -: Април 20, 2012, 08:57:21 »

hpjon, ти да не следиш г-н Тодоров  Shocked Започваш да ме съмняваш вече  Roll Eyes Grin

Следя кой къде дава грешни съвети на хора в затруднено положение, да. Методите, които се препоръчват ще отведат доста хора на грешния път.

Ако четат тук, ще са наясно Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #84 -: Април 20, 2012, 09:12:12 »

hpjon, сигурно пишеш статия за г-н Тодоров, щом го изследваш толкова обстойно.  Grin

Чак не мога да повярвам как се следят всички форуми наред. Откъде това време, бе хора   
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #85 -: Април 20, 2012, 09:15:47 »

hpjon, сигурно пишеш статия за г-н Тодоров, щом го изследваш толкова обстойно.  Grin

Чак не мога да повярвам как се следят всички форуми наред. Откъде това време, бе хора   

Статии се пишат за нещо, което си струва и което ще е от полза. Така че, пиша си статиите по друг повод - те съдържат информация, която ще е от полза.

Тук във форума е напълно достатъчно като място, където да противопоставим мненията и да изведем аргументите си.

Когато човек добре организира нещата си - време винаги има. Особено за каузи, в които има много неясноти и отделянето на време е ценно и полезно Smiley
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #86 -: Април 20, 2012, 09:19:34 »

hpjon, ти да не следиш г-н Тодоров  Shocked Започваш да ме съмняваш вече  Roll Eyes Grin

Следя кой къде дава грешни съвети на хора в затруднено положение, да. Методите, които се препоръчват ще отведат доста хора на грешния път.

Ако четат тук, ще са наясно Smiley

Айде стига щуротии. И аз не съм съгласна с някои неща на Тодоров, ....ама чак пък от гората да е хванат както искаш да внушиш на хората?!?! С всичките му отричания аз го виждам като по цялостен и широкоскроен от теб.
"Фехтовката му" в пулс.бг от къде ти хрумна че е нова.   А след като ти можеш да ходиш от цвят на цвят тоест от форум на форум защо и другите хора да не могат?!
Нали и ти имаш профил в пулс.бг смятам че съм добре с очите, що държиш сметка на хората за същото.

Знам че обичаш задачите, действието и яката работа. Имам задача. Все още не си разбрал смисъла на понятието осъзнаване, разбери го.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #87 -: Април 20, 2012, 09:20:11 »

Печелиш, аз съм неорганизирана... Може би по-скоро предпочитам да използвам времето си за нещо, което ми докарва доходи. Не съм толкова благодетелна... чак съмнително благодетелна Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #88 -: Април 20, 2012, 09:26:11 »

Точно това е важното, трак - така да организираш времето и дейностите си, че да хем доходите ти да са ОК, хем и да си в полза в някаква кауза като тази Smiley

Мая, благодаря за задачата, но други хора или аз сам си поставям задачи. Не е като да нямам работа - даже доста имам Smiley

Само искам да припомня, че тодоров, иванов или който и да е терапевт може да е чудесен, но в случая говорим за ПР и фобии. Е, няма как да го кажа по-меко, но просто нещата на някои терапевти не се получават в тази област.
Нека си помагат при други проблеми Smiley

Да се работи за, както казва Алф, да няма проблеми Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #89 -: Април 20, 2012, 09:45:29 »

Точно тук е грешката. Психотерапията работи с личността, а не със симптомите. От тук идват всички различия, т.е. те са само тук, няма ги другаде.
Няма значение дали симптома е ПР или депресия, или злободневен житейски проблем. Личността няма диагноза. Има ресурси и дефицити. От тук има терапии използващи ресурса, терапии развиващи  дефицита и смесени.
Без значение е дали човек се страхува от кърлежи, от сърдечен удар, от задух и т.н. Работи се със значението на симптома, което той има за човек. ПР не прави никаква разлика от всичко останало, дори е една лека проблематика бих казал, ясна е и психотерапията носи доста ползи на човек, надхвърлящи, много надхвърлящи справянето с това, което е на повърхността - симптомите.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА