evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 10:41:58 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 34942 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #105 -: Април 20, 2012, 11:48:46 »

Песента ми от 2-3г., от както съм активен тук,  е без промяна.

"Аз съм тук, за да помогна на хора, които са отчаяни."

До тук, само ти го твърдиш. От каква позиция помагаш? Уж на справил се, пък се пишеш специалист. Последно, справял ли си се с нещо, или започна да ти отеснява камуфлажа? Защото специалист в "сянка" говори достатъчно.
Манол ми е личен приятел, така че същото съм казвал и на него .... Просто е дъновист, та помислих, че ще ти е побратим и се знаете Smiley
С тия "висши сили" терапевт няма да стане. То е ясно и после си казваме наздраве. Така че спокойно. И за него си има хора, най-често в ремисия за съжаление. В ремисия от психична болест.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #106 -: Април 20, 2012, 11:56:15 »

Виж какво - че си опасен за хората, то вече и на последния член на форума стана ясно.

Защо не върнеш назад разговора да си погледнеш трагедията - избяга от въпросите, които ти бяха поставени или отговори по малоумен начин и вкара някакъв дъновист Манол.

Изкушавам се да продължим разговора, за да продължиш да лъщиш с откровената си невежест и непрофесионализъм, но наистина мисля, че ще те докарам до състояние, в което пак ще ти е трудно да се овладяваш.
Активен
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #107 -: Април 20, 2012, 11:58:13 »

По първия отговор е ясно, че психиатърът. Лекар определя кой какъв е. Този отговор очаквах. По думите ви, определя този, който е учил по-малко. Т.е. за повечето проблеми, за които се използва психотерапия, лекарят определя .

"По кетапа "психотерапевт'
какво е това? И нямате документ, нормативна база, стандарти,  статистика....?
остава само етичния кодекс. какво учите тогава толкова години?
Може би учите толкова,точно защото няма нищо канализирано, стандартизирано, а всичко е хаотично и разхвърляно, за да влезе в някакви норми и изисквания.  Аз сега разбирам защо в БАП принципа е да  не се вреди, а не да има положителен краен резултат  от психотерапията.

И как без статистика се разбира  ефективността на психотерапията при различните заболявания?

Тогава какъв е смисъла да се прави такава психотерапия? Говорим си  и ако стане нещо - добре.  Ако не стане-клиента е виновен.

Ама то наистина май клиента си е виновен, след като е избрал да ползва такава психотерапия. Жалко!

Аз пък толкова наивно си мислех, че като имате  БАП и подобни, всичко ви е структурирано много сериозно и качествено, има някакви гаранции, макар и малки за положителен резултат от терапията. Мислех, че БАП ви предоставя статистики, новости, а то….

И пак ще питам как здравните каси в другите страни плащат психотерапията?  За останалите болести има клинични пътеки  и се определя сумата за всяка пътека. Как без диагноза  се плаща там? Те толкова ли са глупави, че да плащат за нещо без име и без  статистика за него?

Ох, пак ли параноя ви хвана, Тодоров?

Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #108 -: Април 21, 2012, 12:00:45 »

Тодоров, вие сте повече вярващ от  Дънов, ама не си признавате. Наистина сте фанатично вярващ!(в най-добрия смисъл на думата)
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #109 -: Април 21, 2012, 12:01:36 »

Е, аз не съм адвокат нито на българските, нито на европейските, нито на световните терапевтични общности. Нали не смяташ, че ще започна сега, дори и в тази тема, която го позволява, да ги нищя. По-добре е да се съглася с теб че има световна конспирация и толкова. Ти като си решил ги бутай. Аз няма да се меся. А Манол беше пример за човек, който е учил и не е станал психотерапевт. Първият, за който се сетих и който е преживял вече този факт, и няма да се обиди от мен, осмислил е до къде може да стигне и се развива в свои води без да навлиза в такива, които са му чужди.
Активен

Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #110 -: Април 21, 2012, 12:03:05 »

Значи какъв е извода от таз вечершната фектовка?!
Психотерапевтичното обучение в България е финансова групировка от мафиотски характер която трябва да бъде закрита    ?!
Попаднете ли на терапевт завършил школа призната от БАП, бягайте от него. Най добри са самообучилите се и самопровъзгласили се терапевти, ........абе направо най добри са врачките понаместват малко енергийките и всичко е шест.

Цитат
С тия "висши сили" терапевт няма да стане.
Е има и терапевти които са приятели с Господ и Висшите сили и въпреки това имат завършена школа призната от БАП. Според мен едното не изключва другото.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #111 -: Април 21, 2012, 12:08:28 »

Но Бог е важен за самите тях. Когато усилията са в посока Бог да стане важен и за клиентите им пряко, или косвено, терапия няма. Тук има много голяма разлика. Благодаря за уточнението.
Да не забравяме че има и "религиозна психотерапия" като метод по света. Както казахме те методите са над 500. Но този метод пак е с научна обосновка, ама това е за друга тема.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 12:10:32 от t.todorov » Активен

hpjon
Гост
« Отговор #112 -: Април 21, 2012, 12:09:48 »

Цитат
А Манол беше пример за човек, който е учил и не е станал психотерапевт.

Представяш половинчата информация и започваш интимничене. Типично плашливо поведение - изхвърляш се и после се стряскаш и бягаш.
Както впрочем стори и със заплахите срещу мен.

Аз продължавам да твърдя, че няма човек, който да си е ПЛАТИЛ докрай и да не е взел въпросния "кетап". Пък ти и до утре ми обянявай Манол какъв дъновист е - примера ти е крайно неудачен. Жалкото е, че всеки, който прочете това ще е много ненаясно с нещата и ще вземе да ти повярва. А ти отново лъжеш.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #113 -: Април 21, 2012, 12:15:25 »

Той ако си е платил до край значи е ставал за терапевт. Нали това ти обясних няколко пъти. Хората които отпадат от обучението отпадат по време на самото обучение, а не на финалният изпит. На финалният изпит терапевта има вече активна терапевтична работа, развита, обиграна, под супервизия и т.н. Никой няма да го пусне на изпит ако това не е изпълнено. Ако ме слушали хората ... Да не би аз да съм факторът за истина? Фактора е психотерапевтичната общност тук и по света. Правилата са за всички. Ти можеш ли да станеш шофьор, или лекар ей така защото ти харесва? Не можеш! Друг трябва да реши че си станал. И с терапията е така. Няма самопровъзгласили се терапевти. Даже не знам какво чепкаме тука.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #114 -: Април 21, 2012, 12:20:10 »

Мда, общо взето празни приказки и тук там някоя мъгла и лъжа. Но това си си ти, това е интереса ти, бизнеса ти. Пък и си нужен точно такъв тук - ако няма избор как ще се разбере кое е истина.

Показваш на всички фронтове, че си се стреснал и си мирнал. То, преклонена глава сабя не я сече - какво да се занимавам с теб повече не знам. Говориш едно и също и така размиваш нещата и образуваме много спам тук.

Вземи посъветвай трак да не те дъни повече.
Ти сам като си се излагаш е едно, но клиент да пъшка цяла година и да е на хапчета още... не знам - ти как очакваш въобще някой да ти се довери с идеята, че ще му помогнеш също не знам.
Ето защо казвам, че това е страховит бизнес - ти тия 5 лв ги разправяй на старата ми шапка - сумите са доооста пикантни - знаеш интереса ми към цифрите нали Smiley То това и оправдава мотането на клиентите ти с години - все отнякъде трябва да си върнеш инвестицията.

Оправяй се.
Достатъчно спам засега. Материал за четене има много - който има здрав разум ще отсее рационалното.

Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #115 -: Април 21, 2012, 12:30:51 »

Цитат
който има здрав разум ще отсее рационалното.
Е не може само с рационалност в психотерапията.Тя си има и другарче ирационалността.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #116 -: Април 21, 2012, 07:00:47 »

Взимаме клиентката ти трак например - една година я влачиш и още е на успокоителни. Това е така, защото не знаеш какво правиш. Сега виждам и бекграунда ти по незнанието - то незнанието некомпетентност поражда.

Хайде, ако обичаш, да не ми се правиш на много остроумен. Пих две вечери четвърт ривотрил, защото не се чувствах добре. Да ти кажа, и ти , ако живееш моя живот, сигурно ще трепериш денонощно. Ето, от сутринта са ме ядосали и са ме разтреперили. Още не мога да се успокоя. Изобщо не си мисли, че знаеш всичко за всеки! Дори и грам симптоми да нямам, пак съм тревожна. Животът ми е такъв - мисля, правя това, грешка, правя онова, грешка, пак мисля... колелото при мен не спира да се върти за секунда. Дори, когато почивам, отново съм в действие. Докато някой си чешат езиците по форумите и дават акъли, аз действам!  Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #117 -: Април 21, 2012, 07:05:22 »

Два дена си седял на сянка сигурно да си отмориш малко и почваш старите песни на нов глас.

Точно това направи и ти. За разлика от г-н Тодоров, започна и да обиждаш дори. Спри се вече. Не ти ли омръзна? 
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #118 -: Април 21, 2012, 07:17:24 »

Вземи посъветвай трак да не те дъни повече.

Това ми напомня за съвета на Ема да излъжа за продължителността на терапията си, за да не "злепоставям" терапевта си. В тоя ред на мисли, вие двамата това ли правите? Лъжете, за да възхвалявате вашия доктор  Shocked Не знам само кой се дъни с всяка следваща приказка  Shocked

но клиент да пъшка цяла година и да е на хапчета още... не знам

Не говори от мое име. Не си запознат изобщо! "Пъшках" миналата година точно два месеца (май и юни). Сега "пъшках" два дни. Спри да лъжеш поне!

« Последна редакция: Април 21, 2012, 07:20:16 от track » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #119 -: Април 21, 2012, 11:10:09 »

Защо е отказано на този Манол? Защото е дъновист ли?

Ами той може да съди БАП за  дискриминация на верска основа. Ако си намери читав адвокат, като нищо ще му платите щетите. Приятел  сте му, дайте му този съвет.
От друга страна БАП не е законно легитимирана, така че ….абе може да се намери вратичка.
(Иначе вие сте то
зи, който вкара Дънов в терапията на д-р Първанов.  По време на моята терапия нищо подобно не е коментирано. Предполагам ако клиента е вярващ, вероятно ще се говори за това, но при мен не е имало)

Сега, по тази логика и Песешкиян е трябвало да крие, че е последовател на бахайската вяра, ама на практика не е така. Дори свързва работата си като психотерапевт с бахайството. Може би  в неговата страна  критериите  за психотерапевт  са свързани с успешността в работата, а не с вярата му.  И при Дънов има вяра и при бахайството има вяра. Има и молитви. Не виждам разлика. При това паневритмията се прави на открито и не знам да има някакви молитвени домове и църкви  при дъновистите, докато при бахайците има и то много богати и красиви.

Според ме вярата  може само да помага в психотерапията  и  Песешкиян го доказва.

Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА