evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 12:38:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7]
  Изпечатай  
Автор Тема: БЯЛА КНИГА ЗА ТЕРАПЕВТА  (Прочетена 43871 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #90 -: Декември 05, 2013, 11:28:22 »

Еееееее, мераци, мераци, де да ме беше огряло, щеше да е хубаво най - вероятно, с деца или без! 
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Kvestor
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #91 -: Декември 05, 2013, 04:02:50 »

Еееееее, мераци, мераци, де да ме беше огряло, щеше да е хубаво най - вероятно, с деца или без! 

Аман от парясници...
Не може ли да се сваляте някъде другаде?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #92 -: Декември 06, 2013, 02:54:25 »

" ако съм влюбена във вас, г-н Тодоров и... мечтая за вас, то аз ви източвам енергията  Grin/,"

Ние, специалистите го наричаме позитивна преносна невроза. Това означава, че си влязла в терапевтични отношения с мен и си успяла да прехвърлиш емоции на значими други хора за теб, към мен. В крайна сметка това е една сериозна предпоставка за успешна психоанализа. В този случай, психотерапевтът е обекта, на който, като малкото дете, след гърдата, се прехвърля на крайчеца на одеялото, на биберона, или на значимата играчка. Така е измислена и дъвката между другото - социално приемлива орална фиксация. Както и цигарите. Това наричаме катексис към преходен обект. Та идеята ми е да не се стряскате от подобни неща, теорията отдавна е видяла и изтълкувала техните значения Smiley И пак аплодисменти за дядо Фройд. Ама който си е прав, си е прав и след 100г.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #93 -: Декември 06, 2013, 03:04:53 »

Все пак, тая тема не е за дебат, а за споделяне и мнения за специалисти. Дано да имаме предвид за специалисти, по каталога с професии - клиничен психолог, психолог, психотерапевт.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #94 -: Декември 06, 2013, 08:09:24 »

В България действащите качествени специалисти сте малко, г-н Тодоров. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #95 -: Декември 08, 2013, 05:09:14 »

Напротив, има много такива и стават все повече.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #96 -: Януари 17, 2014, 10:36:07 »

Василчо, пиленце, ето ти я моята история във възможно най - пълния й вид:http://strahove.evropea.com/index.php?topic=769.0
Повече подробности, дори и да поискаш, в момента не ми е възможно да посоча, защото буквално се изтощих от толкова много умозаключения за себе си и това което трбява да променя.
В крайна сметка обаче, ще въведа една доста сериозна корекция относно това, кой  е моят терапевт или по - точно би било да кажа - кой ми помогна да изляза от депресията и психотичните състояния,/ защото стандартна терапия с Тодоров не е имало/.  Smiley Г-н Тодор Тодоров е и никой друг.  Без неговия професионализъм/оценен от мен в постовете му, съобщенията, които ми е връщал в отговор на мои питания/, пак щях да съм си на хапчета и пак щях да съм си обезверена. Липсва депресията, която ме съпътстваше доста години наред. Също така, яснотата на ума ми се подобри, както и  паметта ми. Буквално се отпуших, даже и IQ-то се оказа според един тест, че съм повишила.Така че... може да си гледате абсолютно работата и да не се занимавате с Тодоров и да се стремите да подронвате авторитета му за глупости с периодични включвания по форумите.
Неговите примери ми се струваха и на мен и тъпи, и смешни, и елементарни.... с оглед на това, че бях свикнала с ония дълбокопроницателните, характерни за източната литература и учения, бях свикнала да не мисля също така, че е по - лесно. ***Даже си спомням част от една притча:ученик отива при Учителя, за да го помоли да му даде някакво знание, което не помня какво беше. За да го научи на това знание, Учителят му отрязал един от пръстите.....

Е, за моя радост, пръстите все още са ми на ръцете, както и всичко останало. Единственото, което липсва, са симптомите и депресията.
А примерите на г-н Тодоров са такива просто, защото са реални случаи, не измишльотинки или някакви садо - мазо взаимоотношения като тези в притчата, разказана накратко от мен.
Държа да добавя нещо... Основната причина, поради която продължих да пиша само тук през последните три години е, че вътрешно г-н Тодоров ми е всявал доверие насред това, че и ме дразнеше, и съм имала кофти мнение за него в началото.

Защо в крайна сметка му имах доверие? - Защото в комуникацията с него липсва възможността да "залитна" в някоя секта.

Всеки един човек има право да вярва, в каквото си поиска, но в работата си да си служиш с цитати от книги на хора, за които се знае, че са сформирали секта, честно казано и на мен не ми се струва много професионално.

Така че ако занапред трябва да "заставам зад гърба на някого", това ще е г-н Тодоров.

« Последна редакция: Януари 20, 2014, 08:48:43 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
jojoba
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #97 -: Февруари 26, 2014, 02:43:51 »

Здравейте,
Бихте ли ми дали координати на д- р Първанов в София!
Предварително благодаря!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #98 -: Февруари 27, 2014, 10:14:43 »

http://www.psychotherapy-bg.org/?page_id=67
/ Wink/
http://www.dppb.org/others.html
« Последна редакция: Февруари 27, 2014, 10:40:55 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
zuzmuk
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #99 -: Октомври 24, 2014, 04:14:11 »

Здравейте, бих искала да помоля за координати на д-р Тодор Първанов в София. Благодаря предварително!
Активен
sonal
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #100 -: Септември 04, 2016, 06:03:11 »

Моля за координати на др. Първанов в София.
От началото на 2016г. съпругът ми споменава, че трака със зъби, усеща сковаване в челюстта  и слепоочията. Когата трябва да посетим непознато място  - чуства се отнесен, със световъртеж, облива го студена пот, болки в гърдите, не може да се концентрира. Прибираме се бързо и той се напива. Ходихме при личната - изписа му седативи - не му помагат - понякога пие и по време на работа за да приглуши неприятното усещане. Четох статии на др. Първанов, четох и отзиви на доволни пациенти. Бих искала съпругът ми да се срещне с него.
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #101 -: Септември 19, 2016, 01:20:23 »

Здравей,sonal, телефонът на д-р Първанов е 0883342773.
Активен
mdniko94
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #102 -: Октомври 24, 2017, 01:26:01 »

Здравейте, моя личен опит с терапевтите не беше много сполучлив през годините, но попаднах на човекът който ме освободи от страховете и натрапливостите - Георги Балджиев. От 16 годишен имах панически атаки поради стресогенно събитие и не знаех какво изобщо се случваше с мен докато с времето паниките не спираха, ходил съм на психиатър който ми е казвал че нищо ми няма но все пак ми е изписвал лекарства на тази крехка възраст.. но това не помогна защото реално хапчетата не променят мисленето. Сега 5-6 години по-късно за да не повторите моите грешки искам да кажа на всеки който има натрапливости или панически атаки, това е сигнал че не може да се справите със стреса и то най-често това са негативни убеждения за човека и заобикалящия му свят. Членувам в другия форум на беинсадуно под никът REAL_person, и там може да проверите предишните ми мнения, че не съм някое лице което е дошло да прави реклами. В следствие на това, че бях с панически атаки бях се изолирал от хората около себе си и самочувствието ми бе още по-занижено. Много е важно в случая да подчертая, че ниското самочувствие на човек има голям принос за стреса а негов израз са симптомите на стрес (ПА, натрапливости и окр). Преди 2 години заминах за чужбина с неразрешен проблем и прекарах 2 мъчителни години (имайте предвид че съм посещавал 3ма психолози различни които реално освен да вземат пари, за друго не ставаха). Случайно разбрах, че Георги Балджиев е обучаван от д-р Първанов и това че той в момента все още е в отпуска като психотерапевт, реших да се доверя напълно на Георги. Направихме една сесия около 3 часа и трябваше да пътувам до София, след излизането ми си казах че този човек е голям професионалист и няма начин да не се подобря. След това заминах за чужбина да си довърша втората година и през това време работихме единствено през скайп, което е малко по-бавен процес от това да имаме реални срещи но нямах тази възможност. Ако трябва да кажа, какво всъщност ми е докарало тези мъки през тия години то е било занижена самооценка и неувереност, признавам си че през повечето време на живота си съм бил тревожен и неуверен (нямаше как да скрия това пред Георги). 1 година по-късно като сме се виждали около 13-14 пъти мога смело да кажа, че виждам на живота по-друг уверен и смел начин. С това, че промених убежденията си и самооценката моят стрес даващ натрапливостите си замина. Не знам как ще се отплащам цял живот, но наистина благодаря за професионализма на Георги и това че се отзова докато ми беше трудно. Терапията не беше лесна, иска се много писане, размишляване и осъзнаване подкрепено с действия, няма нищо страшно но резултатите идват до няколко месеца. Та ако някой има още въпроси може да ми пише на лично ще отговоря когато съм свободен. Лека вечер!
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #103 -: Декември 30, 2018, 01:59:02 »

Всеки терапевт си има своя схема на действие при ПА. И един късмет е да уцелиш, тя да е сходна със твоята собствена. Необходимата ти.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА