evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 02:25:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Изпечатай  
Автор Тема: БЯЛА КНИГА ЗА ТЕРАПЕВТА  (Прочетена 43883 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #60 -: Октомври 06, 2013, 12:21:42 »

Шашмагюл, никъде не виждам конфликт или дебат. В цялата тема има истории на хора справили се с ПР, в повечето случаи благодарение на д-р Първанов, и пост Т. Тодоров, който поставя всичко това под съмнение. Явно това е част от позитивната психотерапия - да ни се покаже положителната страна на проблема - може и да има подставени лица  
Конфликт може да има, когато и двамата са тук и се конфронтират иначе си остава чисто говорене зад гърба, което българинът умее най-добре  

В такъв случай, защо г-н Тодоров май беше баннат от Портала или поне бяха трити негови мнения? Не си спомням точно, нека той да напомни как беше...
От друга страна пък, Хпджон беше баннат тук... Танто за танто. Smiley

Нямам нищо против и Дънов./Да подчертая, че в контактите ми с Хпджон никога не е ставало въобще въпрос за Дънов/ Чела съм някои негови статии, относно болестите и търсенето на причините за тях в наслагване на определени настроения. И съм склонна да се съглася с част от тях, но не с всичко. За да дам точно мнение за Дънов, трябва да го чета внимателно, задълбочено... а за какво ми е?

Аз съм тук, за да потвърдя, че двама човека, които не се харесват особено, все пак ми помогнаха. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
VasilB
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #61 -: Октомври 07, 2013, 02:41:09 »

Добрият терапевт преди всичко трябва да има достатъчно натрупан социален опит.
Аз досега не съм видял д-р Първанов да ходи по различните форуми и да обяснява на хора, на които някой терапевт е помогнал, че е "шашмалог" или че се "укрива", "прави си реклама". Пък за "опарени" клиенти от него не се сещам? Сещам се предимно за доволни, както и за доволни от Орлин Баев, за когото хората говорят само хубави приказки. Вие някъде нещо лошо за тях прочитал ли сте? Това е "мерилото" за един добър психотерапевт. А пък това кой над кого е и как може да го санкционира са само празни приказки и излишни неща, плод на една раздута администрация. 
Обаче е пълно с "опарени" хора, които са решили да се доверят на психотерапевтични "методики" като вашата, удостоверена с хартийка (А пък кой е този специалист/институция, която удостоверява че БАП е мерилото за качествена психотерапия) която отъждествявам с хвърлянето на боб и гледането на кафе (казвам го от личен опит, минал през този път), изхарчили немалко пари за "терапевт", на когото много би му отивала една кристална топка.
В този ред на мисли, не знам как да изкажа смеха си с текст от прочетеното във вашия форум случай с жената, която има страх от гълъби. Не случая е смешен, а това което Вие сте й предложили като решение на проблема - да се рови в миналото си и да помисли върху това как тя приема хаотичните и случайни събития в живота си и бууххахахахахаа... тук вече бях изпаднал в бурен смях... като в някой турски сериал... наистина позитивната психотерапия показвала позитивната страна на проблема... посмях се доста...
Съжалявам, но за да се справи човек с някакъв свой страх единственият начин е  ДА СЕ КОНФРОНТИРА с него.  Всичко друго е вятър, усукване, предъвкване с цел повече сесии и повече пари. Дори жената, която беше с фобия от плъхове си го каза: "Не знам как това ще ми помогне да се справя със страха". Ами много просто - няма как. Та така уважаеми, г-н Тодоров, живеете в свят, в който правилата, печатите и институциите имат по-голяма тежест от социалния опит и реалните резултати.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #62 -: Октомври 07, 2013, 06:50:01 »

Г-н Тодоров е чудесен. Отделяше си от времето, за да ми чете глупостите в продължение на повече от месец. Оставете БАП, МАП и така нататък. Борите се срещу човек, който е професионалист, независимо, че на пръв поглед може да не ви хареса, Василе. Примерите, които дава може да не звучат като "притча", но са хубави. Съобщенията, които ми е пращал, са били възможно най - сбити и с много добре подбрани думи, а освен всичко друго пратени, точно, когато му е времето, за да ме насочат към... едно стабилно състояние без нужда от хапчета.
Съдейки по Хпджон, д-р Първанов трябва да е професионалист също.
Благодарение на статията на Орлин Баев в този форум за натрапливите мисли, разбрах тяхното "послание" и ги преодолях. Но мисля, че за пълното им разбиране спомогна и Тодров с насочването към това, че те са симптом, за който трябва да се търси причината, а също и че едно заболяване си има "скрити ползи".
При условие, че вече нямам абсолютно никакви симптоми за наличие на болест, мисля, че трябва да съм благодарна на всички за отделеното време да публикуват статии, но най - вече на тези, които са ми включени в две отделни теми - Благодарности към г-н Тодоров и Раят зад страха на Елена Шахънска.

Лично мой съвет към теб е да спреш да се "бориш" срещу Тодоров. По - добре да ги оставиш да си спорят на "по - високо ниво". Достатъчно е да се регистрираш във форума и да пишеш, че Първанов ти е помогнал да се справиш с еди каква си болест. Хах, може да разкажеш историята си и така да помогнеш на някой, който няма пари за терапия. Grin

« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 07:04:51 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #63 -: Октомври 07, 2013, 11:47:10 »

Нямам никакво мнение за Първанов,но такива като Ема,Васил и Хипджон,са му антиреклама на въпросния Първанов,горкия човечец,ако знае какви са му защитниците/!
  Чу ли ме Васил???
Активен
VasilB
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #64 -: Октомври 07, 2013, 06:50:39 »

Това е лично твое мнение и заключението ти, че е антиреклама не почива на никаква логика и рационално мислене.
Мисля, че темата много се измести още с подозренията на г-н Тодоров. Нека да не спамим повече. Фатмагюл, радвам се, че всичко ти е било от помощ, но най-добре за тази тема ще е да си разкажеш цялата история в един пост, защото иначе стават много глупости и темата се разводнява с "простотии". Разбирам, че тук искаш да избиваш простотията си, но тази тема е направена с цел да помогне на някого и мисля, че ще му е от по-голяма полза, ако прочете повече истории с благоприятен край и по-малко подозрителни мнения и празни такива, поставящи уменията на други терапевти под съмнение без никакви доводи.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #65 -: Октомври 07, 2013, 07:53:06 »

Шашмагюл е по - хубаво, моля ти се Smiley))))))))))
Аз пак заставам на изначална позиция:
Тодор Тодоров е професионалист.
Тодор Първанов също.
Така ясна ли съм?!
Smiley
Поговори си с г-н Първанов относно това, какъв е човек, който може да оплюе всичко и всички, но въпреки всичко залага на доброто?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #66 -: Октомври 07, 2013, 08:24:52 »

Лотхен, понеже съм знаеща, няма такова понятие като антиреклама.                                  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Сутринта се стърпях, ама вечерно време явно не мога да се контролирам толкова.
: )))))))))))))))))
И все пак няма нищо по - хубаво от реклама "от уста на уста" или двама човека да се срещнат очи в очи, единият да сподели някакъв здравословен проблем, а другият да му посочи специалист, при който е ходил и му е помогнал.

Така че кой е специалист и кой не си проличава точно по този начин.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #67 -: Октомври 07, 2013, 08:58:55 »

В същото време пък, една от психиатърките, при които ходих каза, че само лекар, който не работи не е критикуван.

Занапред, ако ми се наложи да ходя при психолог или психиатър, ще гледам да е мъж, да му се невиди Smiley))))))))))))) Поне да има нещо хубаво от цялата тази работа.

И също така, тази Бяла книга е абсолютно безполезна, всеки може да каже, каквото си поиска, особено ако е анонимен.

По - добре да се направи книга с имена на специалисти и координати за връзка в различните градове и толкова.

Г-н Първанов най - после да си сложи снимка, че никъде в нета не намерих такава, а... на мене очите на един човек ми говорят повече от всичко друго в тялото му. Tongue
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #68 -: Октомври 07, 2013, 09:59:31 »

" По - добре да се направи книга с имена на специалисти и координати за връзка в различните градове и толкова.

Такава има направена:
http://www.psychotherapy-bg.org/?page_id=78

За груповите членове има координати в самите школи в които членуват.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #69 -: Октомври 08, 2013, 12:02:33 »

Да, обаче там не фигурира името на Тодор Първанов, а аз бих искала.
И ще ви отговоря защо смятам така по същия неориентиран начин, по който го правя винаги, пък дано разберете всички най - накрая за какво става въпрос, особено познаващите ме по - обстойно като характер и като проблеми:
Ще обсъдя с вас положението в България Smiley

Лично моето мнение е, че колкото повече млади хора приличат за напред като характер и като възгледи на Хпджон, толкова по - добре за страната. За около близо година, откакто си пиша с него, съм имала възможност да го разбера малко или много като човек. Тоест, единственият случай, в който греши е по отношение на г-н Тодор Тодоров. Имам основание да считам, че Тодор Първанов също би ме впечатлил по същия начин, както Хпджон. Не става въпрос за това, че от време на време имам склонност да се прехласвам по мъже, мъжът ми не ми обръща внимание, защото счита, че парите, които носи вкъщи са достатъчно доказателство за любовта му.

За който не знае, родом съм от източната част на България и ми е пределно ясна картинката там. За хората там, при които върлуват всякакви суеверия, всякакви изкривени учения на религията, която и да е тя, децата се гледат често едно към гьотере, или пък изпадат в другата крайност, както в моя случай, няма нищо по - хубаво от това за около период от около поне 1 година, че и повече да възприемат атеистичния подход на г-н Тодоров към религиите. Период, в който психолог или психотерапевт ще работи над недостатъците в характера им, произтичащи точно от тези им самозаблуди, произтичащи откъде ли не. В същото време трябва да се поработи и над интелигентността на голяма част от населението там. Знам, че има и умни хора, но знам и какви други има./Всъщност тя цялата страна, с изключение на големите градове май изглежда по описания начин/

Смятам, че всеки учен трябва преди да отхвърли Източната философия с всички произтичащи от нея техники, добре да се запознае с тях.

Смятам, че традиционната западна медицина занапред ще постигне доста успехи ако комбинира лечението на пациенти с източни практики.! Повече не смятам да пиша в тази тема, мисля, че се изразих повече от ясно. Хах, да не забравиш, Василе, че искам да видя как изглежда Т. Първанов, но към момента нямам път към Плевен. Независимо какво е впечатлението ми от него, то няма да бъде оповестено тук.
« Последна редакция: Октомври 08, 2013, 12:16:47 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #70 -: Октомври 08, 2013, 09:47:36 »

О, това дали ще фигурира някой или не зависи от съвсем други хора. Тази професия има много страни, повечето от които неизвестни за вас. По тази причина психотерапевтите са въвели начин за саморегулация. Ако лекарската професия е окичена с власт, професията психотерапевт е двойно окичена. Много често недоучени специалисти могат да направят сериозни бели. За психотерапевтичната общонст не е достатъчен факта че щом си помогнал на 100 души, имаш право да сбъркаш с един. Няма такова нещо. Всеки работещ с клиенти си има супервайзор, ако ще и самият Фройд да е. Това се нарича лична психична хигиена. Второто е, че много често един терапевт се сблъсква със случаи които са гранични, параноични и прочие. Може да се оплаче пред какво ли не от въпросният специалист. Когато той членува в организация, тя гарантира за него, че първо редовно си "почиства" психиката и второ че има супервайзор с който винаги може да потърси второ мнение за даден казус.
За да бъде обаче един специалист  тези среди, трябва да измине някакъв път, да покаже, лична зрялост, професионализъм и т.н.
Та ДЖ, вашето искане е наистина пожелателно, но се съгласете, че вие, може би и аз не знаем цялата истина. В регистъра на БАП може всеки, повтарям всеки да влезе, стига да защити собствената си работа като професионална. Разбира се пред специалисти, които са пионерите на психотерапията в България, не пред мен или някой друг. Аз съм трето поколение терапевт в България.
Така че е добре да се прави разлика кой как въздейства в даден момент на някой и кой е професионалист.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #71 -: Октомври 08, 2013, 09:51:45 »

По въпроса изток-запад ...
Дали е източна, западна, северна или южна, за науката важат едни и същи правила и критерии. Ето аз от името на науката веднага ще се превъплатя в една "врачка и ще ви гледам:) ОК?

Имате нужда другите хора да ви обичат и уважават. С тенденция сте за самокритика, а същевременно разполагате с голям неизползван потенциал, който все още не сте обърнали във ваша полза. Макар и да имате някои лични слабости, като цяло сте способна да ги компенсирате. Макар отвън да изглеждате като дисциплиниран и владеещ се човек, вътрешно сте несигурен и загрижен. Понякога имате колебания дали сте взел правилното решение. Обичате промяната и разнообразието и сте разочарован, когато ви се налагат ограничения. Мислите независимо и не приемате чуждите твърдения без задоволително доказателство. Открили сте колко е неразумно да се саморазкривате пред другите. Понякога сте екстровертен, приветлив, общителен, но понякога и интровертен, предпазлив и резервиран. Някои от стремежите ви са доста нереалистични. Сигурността е една от главните цели в живота ви.
Познах ли?
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #72 -: Октомври 09, 2013, 07:29:09 »

По въпроса изток-запад ...
Дали е източна, западна, северна или южна, за науката важат едни и същи правила и критерии./Хм, пак бих поспорила с вас... В източните учения се набляга над поддържане на здравето и това едва ли не се набива в главите, докато в западната така наречена наука обикновено се замислят за здравето едва след като го изгубят... Тия задължителни профилактични прегледи... Нали се сещате колко хора ходят на тях? Обикновено хипохондриците./
 Ето аз от името на науката веднага ще се превъплатя в една "врачка и ще ви гледам:) ОК?

Имате нужда другите хора да ви обичат и уважават. - Това да. Всеки има нужда.
С тенденция сте за самокритика, а същевременно разполагате с голям неизползван потенциал, който все още не сте обърнали във ваша полза.- И това да.

Макар и да имате някои лични слабости, като цяло сте способна да ги компенсирате.-Тука сбъркахте.Smiley
 Макар отвън да изглеждате като дисциплиниран и владеещ се човек, вътрешно сте несигурен и загрижен.-Да
 Понякога имате колебания дали сте взел правилното решение.- Не понякога, постоянно.
 Обичате промяната и разнообразието и сте разочарован, когато ви се налагат ограничения.-Да.
 Мислите независимо и не приемате чуждите твърдения без задоволително доказателство.- Седем години поред точно обратното правя.
 Открили сте колко е неразумно да се саморазкривате пред другите. - В момента, в който се разкрих тотално пред тукашните потребители и там, където пиша още, всичко си дойде на мястото. Неразумно е човек да има тайни, които му пречат. А най - хубаво е, когато разполагаш с приятели, с които да си говориш за всичко.
Понякога сте екстровертен, приветлив, общителен, но понякога и интровертен, предпазлив и резервиран. - Наскоро беше първото, по - рано през тези 7 години второто...
Някои от стремежите ви са доста нереалистични.- Няма нереалистични стремежи. Ако напиша книга, ще има някакъв успех. Grin Сигурността е една от главните цели в живота ви.-Дам.
Познах ли?-50 на 50

Иначе, докато ви отговарях се сетих, че това го бях чела някъде или вие сте го давали като пример. Как в една зала професорът раздал на всички едно и също листче с изреченията горе и как всички били доволни, че професорът ги познава така добре. Tongue
На мене врачките са ми ясни. Аз бих станала добра такава, защото имам и интуиция.  Grin А и очите наистина ми говорят много понякога... Grin Grin Grin
Г-н Тодоров, гледала съм на кафе и съм познавала. Поне веднъж. Grin Мога и да го докажа. Grin
Относно д-р Първанов смятам, че всеки има глава на раменете си и всеки решава дали ще се включи в БАП или където и да било. Понякога членуването в такива организации ограничава човек. А и не смятам, че трябва да бъде съден за това как е решил да протече рекламата му. Но това е лично мнение, нали се разбрахме? Tongue
В такъв случай трябва да спра да оспамвам тази тема..... Smiley
Ще ви пиша във вашата тема.
***-звездичките отбелязват нов пост : )))))))))))
Ох, още се сетих, докато вие вземете, та се включите. Кой ги е написал тези правила, за които говорите? В коя страна са влезнали първо тези правила, преди да се приемат у нас?
Даже може би трябва да се извиня за това, че давам мнение без да познавам Първанов, Хпджон и вас г-н Тодоров лично, обаче какво да се правя аз сама не зная понякога  Grin като обичам да давам мнение.
« Последна редакция: Октомври 09, 2013, 03:41:11 от DG - Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #73 -: Октомври 09, 2013, 03:39:54 »

А на мен ми се струва че този филм Първанов, Тодоров, Баев - кой е спасителя, кой е измамника, кой е голяма работа кой малка работа, ...вече е изтъркан и изчерпан до крайност.

И никой няма полза от продължаването му.

Аз лично на дипломи не се кланям, ...личен опит с психиатри почти нямам освен една инцидентна среща преди доста години. Но достатъчно голям личен опит имам с другите области в медицината,  и само който никога не се е докосвал до лекарите и системата нааистина няма от къде знае за каква гавра, безхаберие, незнание и алчност става въпрос.
Та дипломите са наистина просто една хартийка и толкова според мен, ...лекар или психотерапевт се става след това.

?VasilB?, за коментираните тук терапевти  без абсолютно никакво изключение има всякакви мнения - от едни са харесвани от други не. Само хубавите неща за еди си кой са само в твойта глава, за този за който си чел само хубави неща мога да ти дам линк с обратното от преди няколко месеца.

От боготворенето на един и сатанзирането на друг наистина никой няма полза,... хората един с друг не си приличат нито проблемите им, няма как един и същи човек и метод да въздействат на всички.
« Последна редакция: Октомври 09, 2013, 03:43:58 от Мая » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #74 -: Октомври 09, 2013, 03:47:45 »

Мая, макар да не знам за какво си тук по принцип, някои от постовете ти обаче наистина ми допадат.
Зависи от фазата, в която съм май.
Вече всичко ми е ясно като бял ден и тези спорове наистина се изтъркаха. Лично аз ако трябва да благодаря на терапевти за постове и статии, всичките в един кюп бих ги сложила. Обаче, понеже всичките са мъже...... ще си "бият главите", обаче няма да видят хубавото един у друг. На тва му се вика мъжка му работа.  Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА