evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 11, 2026, 04:16:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 11
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 11

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 287 288 [289] 290 291 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 570752 пъти)
delicacy
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #4320 -: Октомври 14, 2012, 08:26:12 »

Предположих, че Златка получи паническа атака, защото и при ПА има изтръпване и виене на свят, както тя казваше.Възможно е да е и някакъв друг вид реакция
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #4321 -: Октомври 15, 2012, 02:08:30 »

в трети човек е далеч от депресивно състояние, макар че това предоставя на околните.

Това имам нужда да ми бъде обяснено.

Споделям, че си дадох сметка, че не съм си пила антидепресанта от може би седмица и не усещам никакви промени. Явно вече нямам нужда от него   
Обмислям, ако се появят симптоми на отнемане да почна да го пия пак, но по половин хапче. Имам план хехе

Споделям, че всички около мен са болни и съответно и аз се разболях. Температура, кашлица, хрема ... имаме си всичко    Angry Утре ще ходя на лекар и отсега знам, че без антибиотик няма да мина   

Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Профил
« Отговор #4322 -: Октомври 15, 2012, 09:27:39 »

Alice бързо възстановяване!

И аз нещо не съм читава тези дни. Вчера нещо се напрегнах сутринта и след няколко дни недоспиване и притеснения ми стана лошо. Реших, че кръвното ми а паднало, и когато го измерих беше 180/120! Лошото, че мама и баба станаха свидетели на това и естествено зверски се притесниха. Почна една  паника, едно суетене, но след около 1,5 се възстанови в норми, с малко помощ от хапчета. Може ли да е на психогенна основа, това рязко покачване на границите на кръвното налягане? Нормално ми е  130/90?
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #4323 -: Октомври 15, 2012, 11:10:13 »

Anxiety and panic disorders affect an estimated 2.4 million Americans.

That's a big number!
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4324 -: Октомври 15, 2012, 06:37:18 »

"Това имам нужда да ми бъде обяснено."

Понякога депресивното състояние може да е производно, или вторично по отношение на друга неразрешена проблематика. Тя може да е различна - тревожност, пост-травматична стресова реакция, хистерична личностова проблематика и други. Та, депресията е като цяло в буквален превод "спад на психологичното налягане", способ за съхранение, чрез оттегляне и липса на активност, желания, смисъл.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #4325 -: Октомври 16, 2012, 11:23:52 »

" Приемаме любовта, която смятаме, че заслужаваме. "

Г-н Тодоров, така ли е ?
Активен

t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4326 -: Октомври 16, 2012, 11:27:55 »

" Приемаме любовта, която смятаме, че заслужаваме. "

Без контекста, подобни идеологии звучат хвърковато. Не можем да се хванем за такива сентенции. Но това ми прилича на една друга, за която съм съгласен.

"Човек може да възприеме тези чувства у другите, които сам е способен да изпита".

Това е по-достоверно, теоритично и без контекст Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4327 -: Октомври 24, 2012, 04:07:53 »

Eхооо цяла седмица нито едно споделяне от никой? Добре ли сте хораааааааааааа? Shocked
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #4328 -: Октомври 25, 2012, 11:36:02 »

Настроението  е перфектно, като изключим факта, че предстои зима - сезон неприятен, с малко слънце и мрачни дни. Някой казват,че сега през есента започвала сезонната депресия. На вас влияе ли ви?
Активен
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил
« Отговор #4329 -: Октомври 26, 2012, 01:32:59 »

Да .. през зимата всичко изглежда една идея по-отчайващо и безнадеждно. А и като си обездвижен и си седиш само в къщи през зимата ти е много по-студено отколкото през лятото.
Активен
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4330 -: Октомври 26, 2012, 11:51:48 »

На мен зимата не ми влияе толкова зле. Даже напротив, създава ми домашен уют и закрила, някак....А лятото е сезона, в който ми става лошо
Активен
Дъжд
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #4331 -: Октомври 26, 2012, 10:14:10 »

Накратко:

паническо разстройство плюс генерализирана тревожност плюс социална фобия плюс депресивни симптоми... много много години.

И пак се сривам в момента.
Малко нагоре и после пак в Ада.

Помощ...
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #4332 -: Октомври 27, 2012, 08:47:46 »

Единствения начин за "спешна" помощ са лекарствата - успокоително + антидепресант! Няма нищо страшно, както хората пият за кръвно налягане, сърце /а тези органи са увредени, защото не се лекува причината за заболяването им - нервите/, така антидепресанти могат да се пият с години. Има хора, които от 10, 15 дори 40 години пият лекарства /с прекъсване/ и още живеят и се радват на слънцето.
Приятен ден на всички!
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #4333 -: Октомври 27, 2012, 04:16:55 »

Споделям, че без антидепреснтите, в моя случай Ципралекс съм загубена. Споделям го от опит! И за съжаление дълг, страдам от ПР вече девет години. Минах през лечение с успокоителни, билки, терапия. Е, да ама само с приказки не става... Не бях себе си и никога не вярвах, че мога да бъда себе си. Появи се едно вълшебно хапче и да чукам на дърво- себе си съм. 
Споделям, че се возя на автобус и не ми мига окото, а преди цялата се вайках и тресях. Споделям, че да се пият хапчета няма нищо лошо стига да ти помагат и да се чувстваш пълноценен и спокоен човек!!!
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #4334 -: Октомври 29, 2012, 11:18:42 »

Според мен няма нищо лошо човек да пие лекарства, ако те му дават добър начин на живот. Не всеки може да се повлияе от психотерапия в такава степен,че всички симптоми да изчезнат. Затова Диди напълно те разбирам за Ципралекса!
Активен
Страници: 1 ... 287 288 [289] 290 291 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА