evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 03:00:00 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 384238 пъти)
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #4215 -: Август 20, 2012, 02:42:49 »

Изтръпвали са ми ръцете и краката по време на ПА.Това става от голямото количество на адреналин което се освобождава в тялото. Така се подготвят мускулите за бягство или борба.И ако не се изразходва по предназначение се получава това изтръпване или схващане на мускулите.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #4216 -: Август 20, 2012, 07:16:34 »

Споделям че от една седмица съм "чист" , тоест не пия лекарства. Пих ги към 6 месеца и реших на своя глава да ги спра. Нз дали съм постъпил правилно но се чувствах зависим. Проблема е че доста често се чувствам замаян и нз от какво. След по малко от месец се местя в по голям град ( Варна ) и ако не се чувствам ок ще потърся второ мнение защото след 6 месеца в мен още има капка съмнение че диагнозата ми е правилна . Smiley
Активен
kera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #4217 -: Август 20, 2012, 07:27:16 »

Споделям, че просто съм на ръба....
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4218 -: Август 20, 2012, 08:35:23 »

Споделям, че просто съм на ръба....
Какво стана? Драсни ми 2 реда.
Активен

"Illegitimi non carborundum"
flower93
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #4219 -: Август 21, 2012, 11:26:33 »

Споделям, че се чувствам много зле.. Преди 2 години развих ПР, отмина с много мъки и сега от месец и нещо съм пак така.. Чудя се докога ще продължава този ад? Писна ми да не спя, да се страхувам, да имам чувството че живея в сън.. За седмица и нещо свалих около 6-7 кг, не мога да ям, не мога да мисля нормално вече.. И от лекарствата ми се гади и ходя като хамава по цял ден, постоянно залитам.. Ужасно е, ужасно.. Не мога да повярвам, че пак се случи.. Постоянно плача и се самосъжалявам, че отново поставям семейството ми в такова положение.. на моменти ми идват суицидни мисли дори, от които още повече ме е страх, не знам какво да правя, страх ме е..
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #4220 -: Август 21, 2012, 12:59:20 »

Аз бях така миналата година,но пак започнах АД.Сега положението е много по добре.Предпочитам да пия нещо,от колкото да се чувствам така.И аз залитах,отслабнах,плачех постаянно и се обвинявах.Пълен ад е,тъкмо си мислех,че съм се отървала от Ад. и пак,но такова е положението.Пиеш ли нещо за успокоение?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4221 -: Август 21, 2012, 09:18:40 »

flower93, разкажете ни ... на колко години сте /макар и да има лек елемент на отгатване/, с какви "мъки" точно предният път се справихте, какво отключи отново тази проблематика, кой около вас ви помага и т.н.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4222 -: Август 22, 2012, 01:24:42 »

А бе чували ли сте за Демир Бозан ? Дали има ефект или е някаква простотия ?
Активен
flower93
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4223 -: Август 22, 2012, 01:43:27 »

flower93, разкажете ни ... на колко години сте /макар и да има лек елемент на отгатване/, с какви "мъки" точно предният път се справихте, какво отключи отново тази проблематика, кой около вас ви помага и т.н.

Ами на 19 години съм.. съвсем скоро ще ги навърша, след 8 дни.
С усилия, да се изправя срещу страховете си, но тогава сякаш ми беше малко по-лесно.. Сега постоянно плача , изпитвам ужасни чувства, все едно съм паднала в дупка, от която не мога да се измъкна. Страх ме е да не би да развивам шизофрения, това всъщност ми е най-големият страх. Имам такова усещане сякаш полудявам.А причините за ПР според мен са тези: 2009 година мъж влезе с взлом вкъщи и се стреснах много, преди това ме ограбиха, и ме преследваше един мъж.. Явно се е натрупал страха и стреса и сега избива, знам ли и аз.. Усещам се, че мисля за самоубийство.. Страх ме е от тези мои мисли.. Ох, не знам какво ми става. Но докато съм вкъщи(почти през цялото време) все се страхувам някои да не влезе вкъщи, страх ме е от абсолютно всичко.

Нямам представа какво го отключи отново, тази година бях абитуриентка и учих доста усилено, за да вляза в университет и доста се притеснявах. Е, влязох, но не изпитвам абсолютно никаква радост от това.
Искам всичко да свърши вече, писна ми.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4224 -: Август 22, 2012, 02:48:22 »

Как реагирахте, когато влезе крадец, когато ви преследваше мъж, как дадохте воля на страха си? Викахте ли, плакахте ли, с кого споделихте не дсмстс ситуация, а как сте я преживяла? Как изразихте своята уплаха? Или по-скоро се опитахте да преглътнете своите преживявания на страх и никой да не разбира? Изобщо какъв тип човек сте, такъв, който открито изразява това, което чувства, или човек, който по-скоро опитва да прикрие от другите какво преживява?
Активен

flower93
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4225 -: Август 22, 2012, 04:21:46 »

Как реагирахте, когато влезе крадец, когато ви преследваше мъж, как дадохте воля на страха си? Викахте ли, плакахте ли, с кого споделихте не дсмстс ситуация, а как сте я преживяла? Как изразихте своята уплаха? Или по-скоро се опитахте да преглътнете своите преживявания на страх и никой да не разбира? Изобщо какъв тип човек сте, такъв, който открито изразява това, което чувства, или човек, който по-скоро опитва да прикрие от другите какво преживява?

Не, не виках, нито плаках, просто си го сдържах в себе си. Правих се, че не се е случвало, опитвах се да забравя за тези инциденти, исках да ги изтрия от спомените си.По принцип прикривам това, което чувствам, от малка съм така, но като че ли напоследък това се променя. А  иначе споделям с майка си, баща си и брат си, те много ме подкрепят и ми помагат, винаги са ме разбирали. И с още няколко човека, които са ми по-близки..Понеже майка ми е медицинско лице, тя ми е споделяла, че се е притеснявала как стреса не се отрази веднага на психиката ми..Тоест веднага след тези случки.  И ето ти на - ПР.. А аз напуснах работа скоро, понеже там постоянно ме ядосваха шефовете, обвиняваха ме за всичко, и аз се вглеждах в себе си , търсих причините за недоволството им, дори питах моята колежка вижда ли някакъв проблем в мен. В последствие и двете не издържахме и напуснахме.. Всеки ден ми се караха и ми крещяха, накрая не издържах и се скарах с тях, нещо нетипично за мен.. Но ми олекна, чувствах се зле покрай тези хора..
И още нещо да споделя, пушила съм марихуана няколко пъти, но не се чувствах добре, когато я приемах, изживявах нещо като ПА след пушене. И всъщност месец -два след последното ми пушене мисля, получих ПР. Това опасно ли е? Оттогава не съм приемала никакви стимуланти, само цигари пуша много, понеже съм адски нервна.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 04:23:46 от flower93 » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4226 -: Август 22, 2012, 05:02:21 »

Сдържането на емоции и преживявания не е най-доброто решение за нещата. Обикновено те винаги се връщат с по-голяма сила. Обикновено постравматичният стрес се появява след година и повече от травматичното събитие и едва тогава започва да причинява страдание.
Така като ви чета, имам чувството, че сте отраснала в една защитена обстановка, с разбиращи и толерантни родители, които са правили всичко възможно да ви предпазят от "лошите" неща в живота. Но тъй като живота си има две половини и двете присъстват, когато човек навлезе в него като възрастен и самостоятелен, трябва да умее да се справя и с едната и с другата. Вие сякаш не успявате да преживеете неочакваните и лоши неща, които неминуемо се случват на всеки понякога и са част от нашата реалност - смърт на близък, лош шеф, конфликтни хора, ситуации, неочаквани обрати ... Може би трябва да се заемете с нелеката задача да "отгледате" вашата способност за устойчивост на подобни събития. По този начин те няма да предизвикват толкова силен емоционален отговор от ваша страна, а вие, да се налага да сдържате всички чувства и преживявания в себе си.  Вашите симптоми са всъщност нещо, което не е изразено, нещо което си търси път "навън". Може би психотерапията би била доста полезна за вас.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 05:06:38 от t.todorov » Активен

flower93
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4227 -: Август 22, 2012, 05:05:51 »

Сдържането на емоции и преживявания не е най-доброто решение за нещата. Обикновено те винаги се връщат с по-голяма сила. Обикновено постравматичният стрес се появява след година и повече от травматичното събитие и едва тогава започва да причинява страдание.
Така като ви чета, имам чувството, че сте отраснала в една защитена обстановка, с разбиращи и толерантни родители, които са правили всичко възможно да ви предпазят от "лошите" неща в живота. Но тъй като живота си има две половини и двете присъстват, когато човек навлезе в него като възрастен и самостоятелен, трябва да умее да се справя и с едната и с другата. Вие сякаш не успявате да преживеете неочакваните и лоши неща, които неминуемо се случват на всеки понякога и са част от нашата реалност - смърт на близък, лош шеф, конфликтни хора, ситуации, неочаквани обрати ... Може би трябва да се заемете с нелеката задача да "отгледате" вашата способност за устойчивост на подобни събития. По този начин те няма да предизвикват толкова силен емоционален отговор от ваша страна, а вие, да налага да сдържате всички чувства и преживявания в себе си.  Вашите симптоми са всъщност нещо, което не е изразено, нещо което си търси път "навън". Може би психотерапията би била доста полезна за вас.

Искрени благодарности за мнението Ви, ще потърся помощ от специалист, и аз това си мислих от няколко дни, че психотерапията може би ще ми се отрази добре.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4228 -: Август 23, 2012, 04:44:24 »

Днес останових че както съм си добре и си вървя по улицата и реша да влезна в някой по - голям магазин ... вляза ли и веднага почва да ми се вие свят и да ми става замаяно ... при някой случва ли се това ?
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4229 -: Август 23, 2012, 08:32:52 »

Днес останових че както съм си добре и си вървя по улицата и реша да влезна в някой по - голям магазин ... вляза ли и веднага почва да ми се вие свят и да ми става замаяно ... при някой случва ли се това ?
Да, при мен.
Активен

"Illegitimi non carborundum"
Страници: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА