evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 21, 2025, 09:39:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 231 232 [233] 234 235 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 395879 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3480 -: Май 13, 2012, 12:11:00 »

" hpjon, за кое предаване става въпрос?"

http://otblizo.bg/index.php/video/225?fb_comment_id=fbc_10150778668322927_21867114_10150784764217927#f36b84c29c

Активен

http://ttodorov.alle.bg
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #3481 -: Май 13, 2012, 08:24:23 »

ddiddi 

Мус, най-добре започни медикаментите и си смени терапевта. Ако трябва да разсъждавам сериозно, не трябва да пътуваш никъде. Емоциите от срещата ще те върнат в изходна позиция, когато се върнеш обратно в БГ. И все пак осъзнавам колко е трудно да се въздържиш от нещо, което толкова искаш. Но бъди готова за това, което ще преживееш, като се върнеш обратно.

П.С Ако Първанов мога да го приема, Баев не мога. Много ми е неприятен. Просто съм човек, който от пръв поглед преценява и изобщо не ми допада този човек.  Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3482 -: Май 13, 2012, 09:34:34 »

Това не зависи от контекста на даден форум или симптом!
Прочети темата психосоматична реакция.
КПТ ги нарича автоматични мисли, други видове школи ги наричат по друг начин, но всички са еднакви в едно - първата интерпретация на информацията, която постъпва от сетивата на човек в мозъка е несъзнавана! Това не е мислене, в съдържанието, което се влага, това е просто позициониране на информацията спрямо схемите които вече са създадени, несъзнателно "рапределение" на информацията. Г-н биолог, препоръчвам ви биология за 8-ми клас.

А! тодоре, как станах сега пък биолог? Нали от някаква групичка бях? Психотерапевт дори!

Хубаво си беше затраял няколко дни - пак започна да се излагаш.

Въпроса за мисленето - четеш КПТ като дявола евангелието. Или грешно си бил обучаван, или грешно си се научил.
На няколко пъти тук ти синтезирах, а го чу и от колегата ти по телевизията, идеята точно в 1 изречение. Ти и това не разбра.

Ето затова ти телевизионен ефир няма да видиш, защото не можеш да постигнеш успехи с клиенти, които да са доволни от теб при тази ти постановка - да слагаш емоциите преди мислите.

То няма подобно разделение при психотерапевтите. Това са просто глупости.

Това не са просто глупости поради един много простичък факт: психотерапията е ДОБРОВОЛЕН процес, иницииран от страна на клиента. Етапа на инициация е нивото на мотивация. Ако клиента попадне случайно или евентуално при психотерапевт, то тогава се включва програмата, която преподават на тодоров идолите, а именно "как да задържим клиента в терапията".

Разликата между мотивирания и немотивирания клиент е точно това - доколко има нужда терапевта да полага усилия да го държи в терапията. При една бърза и ефективна терапия клиента не само е мотивиран, но и сам си седи в нея колкото е необходимо и си я напуска, защото вече не му е нужна след 2 до 4 месеца.
Просто е, да, но не са глупости. Глупост е да използваш страданието на хората, за да ги задържаш  в терапии. Не, впрочем, не е глупост - бизнес е.

" hpjon, за кое предаване става въпрос?"
http://otblizo.bg/index.php/video/225?fb_comment_id=fbc_10150778668322927_21867114_10150784764217927#f36b84c29c

Впрочем, ти откога отговаряш на повикването hpjon? Абе, в крайна сметка аз да не съм ти тука, а? Само за това не се беше сетил  Cheesy Cheesy Cheesy
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #3483 -: Май 13, 2012, 10:08:22 »

И при вас ли чезнат коментарите ви, когато някой друг е публикувал , докато сте писали?
Трак, позволявам си да не се съглася! Овненце трябва да замине, антидепресантите ще я стабилизират до отпътуването, а като се върне, ще реши как да продължи(с този или друг терапевт). Не трябва да бягаме от хубавото от страх, че ще свърши.
И с хпджон не съм съгласна- ако клиентът е разговарял с терапевта, значи  вече е мотивиран...приемаш го и му даваш увереност, изваждайки неговите положителни личностни качества. И той ще бъде още по-мотивиран.
А това, че Тодоров е посочил линка вместо теб, е издребняване.Smiley Иначе  те харесвам!
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3484 -: Май 13, 2012, 11:18:28 »

" Разликата между мотивирания и немотивирания клиент е точно това - доколко има нужда терапевта да полага усилия да го държи в терапията."

Мотивиран за какво? Единствената мотивация на човек със някакво страдание е да махне това страдание. Психотерапията не е естествен процес, а изкуствен. Тя се намесва в равновесието, което човек е изградил благодарение на симптомите. Човек няма идея, че симптомите му са компенсация, че са компромис, който да поддържа "системата" в хомеостаза. Това е несъзнаван процес. Това е психотерапевтичният парадокс. Отивайки на терапия човек най-често проектира медицинският модел. В него пациента отива на лекар, той казва какво му е и му назначава лечение. В психотерапията не е така. Човек там трябва да "разклати" собственото си равновесие, което е създал чрез симптома. Това е свързано с тревожност. Пак несъзнавана. Но дори така, психотерапията за това е разнообразна. Има методи които "подкрепят" това бягство от разклащане, има и такива, които го създават, за да може след това да се появи друг тип равновесие, не благодарение на симптом.
Къде остава мотивацията на клиента във всички тези несъзнавани процеси? Тя се променя. Променя се според това, как новата информация, която човек открива за себе си се преживява и интегрира. Именно за това е глупаво да се казва "излекувах се от ПР". Варианта " благодарение на ПР промених някои аспекти на личността си, взаимоотношенията с другите, концептите си, начина по който преживявам някои неща .... " е много по-удачен. По същата причина е нелепо, някой терапевт да има "успеваемост с ПР". Успеваемост може само клиента да има.
« Последна редакция: Май 13, 2012, 11:23:14 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #3485 -: Май 13, 2012, 11:23:41 »

Маруся,аз също мисля,че трябва да вземеш за момента АД. и задължително да заминеш.Знаеш,че понякога се налага приема им.Бъди спокойна и се наслади на прекрасното място,на което ще бъдеш.Видях снимката от там,прекрасно е,не си изпускай хубавите моменти,които ти предсоят.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #3486 -: Май 13, 2012, 12:40:10 »

Точно така Веси.
Аааа Мимо на теб официално ти се обиждам. Как можа да кажеш такова нещо???Имайки в предвид,че знаеш цялата ми история???Не мога да повярвам.

Заминавам с нагласата да си дам отговори на въпроси ,които ме изяждат мен самата. Нито Овнето,нито някой от тук би могъл да отговори на тях. Вие можете само да спекулирате.Каква е голата истина,ще се разбере в най скоро време. Това пътуване ще бъде и един вид откъсване от тук и средата ,която ме натоварва в момента,един вид малко разнообразие и изпитание за мен. Не съм летяла точно 4 години със самолет.
Разбира се,че мисля и за връщането. Няма да остана безотговорна към това. Колкото до терапевта,вече съвсем се обърках да ви кажа. Може би Тодоров е прав и ще го послушам. Просто ще отида и при друг. Но до тогава ми предстоят някой неща,върху които искам да се фокусирам.

Изпих половинка Ципралекс,край ,това беше с колебанието. Просто точно в 12 погледнах часовника и си казах: Мамка му имам нужда от това сега Sad Грешно или не,направено е Sad
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #3487 -: Май 13, 2012, 01:14:38 »

Никаква грешка не си направила.Попий ципралек,за да се поуспокоят нещата.Защо мислиш да сменяш терапевта?Той и при другия няма да е по различно.Лечението и АД. са еднакви.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #3488 -: Май 13, 2012, 02:28:21 »

Мус, може би разсъждавах за себе си, докато мислех за твоята ситуация Smiley Без да ми се обиждаш сега 
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3489 -: Май 13, 2012, 02:49:54 »

Много се страхувам от страничните ефекти,защото в началото се засилват така ужасните симптоми. Много тежко беше първият път миналата година. Едва издържах една седмица,мислех,че полудявам. Изведнъж обаче всичко се нормализира и аз се почувствах добре. Дано и сега да е така. Sad
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3490 -: Май 13, 2012, 03:05:54 »

Цитат
Изпих половинка Ципралекс,край ,това беше с колебанието. Просто точно в 12 погледнах часовника и си казах: Мамка му имам нужда от това сега Sad Грешно или не,направено е Sad

Три важни неща могат да се кажат при така развилата се ситуация:
1) който и какъвто да е терапевта ти, при допускането на такова поведение и мислене от твоя страна, то той доста е изпуснал нещата. С две думи - не ти помага. Може би дори и ти пречи и ти му плащаш за това. Още по-ясно става, че терапията ти за да има ефект би следвало да е при друг терапевт.
2) преди месец време с едно две колебания остана на същото място, където се намираше. Днес си направила една крачка назад с пиенето на този ципралекс.
3) ако толкова държиш да се подкрепиш с медикамент при пътуването по-добре ползвай някой от транквилантите - те много повече имат отношение към ПР отколкото антидепресантите. Транквиланта следва да се приема не повече от 3 седмици, максимум месец, като последните дни е с намаляване на дозата.

Никаква грешка не си направила.Попий ципралек,за да се поуспокоят нещата.Защо мислиш да сменяш терапевта?Той и при другия няма да е по различно.Лечението и АД. са еднакви.

Ципралекса не може да поуспокои нещата. Заблуда е, че антидепресант може да повлияе в благоприятно отношение тревожност.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3491 -: Май 13, 2012, 06:29:21 »

hpjon най учтиво и културно те помолих за нещо. Защо продължаваш?Предпочитам този вид "погрешна" за теб терапия, отколкото "онази",която предлага "твоя" терапевт. Нека да греша и никога да не се оправя, не разбирам теб какво те засяга това? Сигурна съм, че вече си избавил доста от тежкото страдание, позволи ми сама да избирам на кого да вярвам. Понеже си толкова "добър" в това, би трябвало да си наясно тогава,че 80% от справянето си зависи от самите нас. Не ми натрапвай мисленето си,терапията, терапевта и всички останали услуги много те моля. Факт е,че този толкова изтървал нещата терапевт успя да ме съвземе миналата година,ама няма какво да се обяснявам наистина. Звучи все едно го защитавам и оправдавам себе си.

Споделям ,че направих 3 часов следобеден сън и още мога,ама ще ставам,че довечера какво ще правя Smiley
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #3492 -: Май 13, 2012, 06:54:40 »

А и на hpjon терапевта му преди няколко седмици, месец, два не помня точно  направи едно изявление в онзи форум. Да обучи една жена му трябвало повече време, отколкот да обучи мъж......говоря за обучение свързано с преодоляване на ПА.

Защо ли му трябва на този човек повече време при жена....и съответно му е по лесно при мъж в работата му!
« Последна редакция: Май 13, 2012, 07:13:03 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3493 -: Май 13, 2012, 07:24:17 »

А и на hpjon терапевта му преди няколко седмици, месец, два не помня точно  направи едно изявление в онзи форум. Да обучи една жена му трябвало повече време, отколкот да обучи мъж......говоря за обучение свързано с преодоляване на ПА.

Защо ли му трябва на този човек повече време при жена....и съответно му е по лесно при мъж в работата му!

Дай линк, цитат, нещо конкретно и ще коментираме. Така казано - някой написал в някакъв форум някъде без контекст без нищо е празно приказване.
Пък и не помня тук аз поне някъде да съм съпоставял работата с мъже и жени. Така и така е засегната темата е важно да се знае, че успеваемостта е еднаква и достатъчно удовлетворително висока - 100 % е - вие си знаете вече.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3494 -: Май 13, 2012, 08:56:11 »

raspberry230 изобщо не ти видях поста,явно е бил невидим привечер като писах.
Да,аз не разбирам защо не трябва да заминавам за там,където ще бъда най щастлива и ще се заредя с много положителни емоции?? Хмм
Както и да е де,не че ще полсушам някой Smiley

Доста се колебах за АД,ама наистина голяма дилема беше. Против съм,защото знам ,че е времено тяхното действие,но сега покрай пътуването.....а и има друго,като цяло съм потисната,без настроение,нищо не ме радва, нямам желание за нищо. Мисля,че малко АД няма да ми се отрази зле.....не се самонавивам,просто се усещам,че ми трябва помощ и то такава Sad

Температурите в София паднаха за нула време с поне 15 градуса,тъкмо се надявах да събирам тен преди Францията,ама нейсе Smiley

Благодаря на Тодоров/вече не знам как да се обръщам към него/ за изчерпателните отговори.Миналата година на няколко пъти бях доста остра с него,но колкото повече опит трупам с ПА толкова повече неща ми се изясняват в постовете му и ми се струват доста логични. Все още не мога да си обясня как практикува и едновремено е толкова активен тук,нооо...той си знае.

Желая ви хубава ,мека и спокойна неделна вечер 
Активен
Страници: 1 ... 231 232 [233] 234 235 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА