evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 26, 2025, 12:12:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 202 203 [204] 205 206 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 396004 пъти)
mss
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #3045 -: Април 06, 2012, 03:25:31 »

И все пак се чудя...какво да правя с това гадене, като ми се гади...и започва един страх в мене,какво ми е, защо така всеки ден ми се гади, облива ме топлина в корема и гърдите и ми прималява понякога, не винаги....и една вътрешно напрежение усещам.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #3046 -: Април 06, 2012, 05:49:40 »

Искам да ви обърна внимание на един факт отново - когато имаме Пр, твърде често приписваме неразположенията си на него, но понякога можем да пренебрегнем реален физически проблем, заради това. В моя случай така и се оказа. Толкова се обвинявах, че вечно ми е зле, че ме боли, та това, та онова, все се чувствах виновна, че си въобразявам, че прекалявам, че задълбавам и че съм хипохондрик, обаче специално в моя случай неведнъж се е оказвало, че си имам физическа причина, доказана с изследвания - не да идеш на лекар с оплаквания и да ти кажат, че ти няма нищо, ами тъкмо обратното - все откриват по нещо. Тъй че ПР си  е ПР, нервите са си нерви, ама имайте си едно на ум, че може и да не са само те. Всъщност, рядко са само те. Разбира се, ако се съдирате от изследвания и очевидно всичко е ок, не търсете под вола теле. Но и не пренебрегвайте оплакванията си. Може и да си имат причина. Хипохондриците да не се впрягат от този пост, за тях не се отнася
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #3047 -: Април 06, 2012, 06:22:55 »

Добре, но на какъв лекар предлагаш да отида/......защото аз самата вече незнам:(

То и  без това най-големия ми страх е, да нямам сериозен физически проблем....ти пак на доктор ме пращаш.....писна ми от лекари:(

« Последна редакция: Април 06, 2012, 11:23:05 от mss » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #3048 -: Април 06, 2012, 11:37:42 »

--
« Последна редакция: Януари 14, 2013, 12:54:36 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
je ne sais quoi
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #3049 -: Април 07, 2012, 02:47:45 »

Smiley
« Последна редакция: Април 07, 2012, 02:53:51 от je ne sais quoi » Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #3050 -: Април 07, 2012, 11:27:33 »

Ще започна аз, ще започна....ама сякаш искам да си изясня от къде ми идва това гадене и тази топлина в корема и гърдите на моменти?!?
И по точно усещам някакви вълни в дясната половина на гърдите....
« Последна редакция: Април 07, 2012, 06:11:02 от mss » Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #3051 -: Април 08, 2012, 09:21:42 »

Споделям, че съм взела много важно решение и тази седмица трябва да го приведа в действие. По тоя повод трябва и да се напия, така че доста работа ме чака  

А вие си спорете, не ми пречите  Grin
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #3052 -: Април 08, 2012, 02:28:15 »

Споделям, че преди година някъде се запознах с едно момче съвсем случайно във фейсбук и днес се видяхме за първи път!!! Споделям, че не ми беше напрегнато и не ми стана лошо както си мислех заради ПР-то. Даже съвсем спокойно и отпуснато се държах с него на кафето и в колата. Много съм щастлива, защото темата МОМЧЕТА беше пълно табу за мен през последните девет години откакто имам ПР. Незнам той какво си мисли за мен след първата ни среща, но аз съм доволна от себе си!!!

Честит Имен Ден на всички с имена на цветя!!! Бъдете здрави и много щастливи!!!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3053 -: Април 08, 2012, 03:22:38 »

ddiddi, 9 години без мъже ли си я карала  Shocked Аз сигурно ще се гръмна, ако стоя без мъж няколко месеца. Най-малкото и аз имам нужди. Природа, какво да се прави  tease1 Иначе браво за напредъка.

Времето тук как притъмня изведнъж, заваля... мислех да чистя, но предвид създалото се положение, други мишки ми дойдоха в главата. Обаче имам гадното чувство, че ще си останат само мишки   Grin
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3054 -: Април 08, 2012, 06:16:35 »

Нещо интересно за размишление, на което попаднах днес в нета. Автора е г-н Ясен Пекунов и е публикувано в http://yapeku.com/?p=4781

Заглавието е - "Страхът е отсъствие на надежда". По моему, чудесно казано в няколко изречения:

Цитат
Ако трябва да опишем злото с три думи, те ще бъдат гняв, лъжа и страх. Гневът е тъмната страна на радостта, а лъжата е антиподът на истината, тоест на вярата (доколкото истината се познава чрез вярата). Страхът на свой ред е антиподът на надеждата.

Защо нито смелостта, нито храбростта или безстрашието не са антипод на страха? Всеки знае, че смелите се страхуват, и че, за да постъпим храбро или безстрашно, съвсем не е необходимо да не се страхуваме. Необходимо е само да постъпваме без да се съветваме със страха. Накратко смелостта и прочие могат да съществуват едновременно със страха. Това значи, че те не са неговите антиподи.

Онова, което изключва страха, е надеждата. Когато човек се надява, той не се страхува. Страхът е отсъствие на надежда. Ето защо страхът поражда безнадеждност.

Изкушаващо е да повярваме, че, който вярва, не се страхува. Тази мисъл подменя смисъла на вяра и надежда. Да вярваме, че красотата ще спаси света означава да разбираме защо светът може да бъде спасен единствено от красотата (която е природата на доброто – М. Аврелий). Вярата няма нищо общо с надеждата*, че красотата наистина ще спаси света, в което ние не можем да вярваме, защото се вярва в истината, а онова, което не се е случило (бъдещето), не е истина (факт от обективната действителност).

С други думи вярата се отнася за настоящето. Страхът се отнася за бъдещето. Надеждата също се отнася за бъдещето. Към него можем да гледаме или със страх, или с надежда. Тези двете взаимно се изключват. Който има надежда, не се страхува.
============
* Тук трябва да отбележим, че надеждата е постижима само по пътя на вярата и любовта (т.е. нравствения метод). Другото се нарича оптимизъм. Оптимизмът е слаб и неубедителен, защото няма основание. Надеждата пък е едно от най-непобедимите неща на света, защото се основава на вярата, т.е. на истината. Където има надежда, има и радост.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3055 -: Април 08, 2012, 06:19:28 »

Хубаво си дал линк, но трябва ли да слагаш и цялата статия  Roll Eyes Всички теми ли ще спамиш  Grin
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #3056 -: Април 08, 2012, 06:25:29 »

track,  разбира се, че не съм я карала без мъже...говоря за чувства...тях ги нямаше, сега този младеж ги възроди!!!
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #3057 -: Април 08, 2012, 08:54:19 »

То малко попремина Цветница, но е прекрасен празник - бъдете цветни и красиви отвътре навън, носете ароматите на обичта и желанието.... и нека сме здрави и усмихнати!  Smiley

Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3058 -: Април 08, 2012, 09:04:56 »

Искам да ви питам нещо - любовта не ви ли плаши  Roll Eyes Мен да и то много. Всяко малко съмнение ме кара да бягам с 200. Иначе от  не се отказвам  Grin Всеки път, когато в мен напират силни, да ги наречем "любовни" емоции и започва да ме хваща страшолека  Roll Eyes Дразня се, че мисля за едно и също постоянно, че някой ми липсва, че нещо си друго... И в тоя ред на мисли ... от няколко дена съм "тревожна"... Тъкмо се бях "покрила", правех се на луда, но ми палнаха фитила и пак старата песен на нов глас  Sad Колко по-лесно щеше да е, ако можеш да кажа "така и така, аз това и това, ти дали така и така за това и това"... Много тъпо. Трая си като лалугер само и се мъча Roll Eyes Трябва да навлизам в доста интимни подробности, за да обясня какво имам впредвид, а не ми се иска. Кадифе, на теб ще ти изклюкаря във фейса да дадеш съвет и ти Smiley По-зле съм от малките деца. Като има нещо такова и почвам да се срамежливя, чак не мога да се позная. Да, срам ме е  Един мой роднина би казал "Не те е срам други работи да правиш, а да говориш те е срам"  Cheesy
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #3059 -: Април 08, 2012, 09:07:04 »

Любовта е прекрасна, тя е динамо и като ти се бяга, давай - ама смени посоката и бягай срещу него. Ако съм права  и  вече добре познавам мъжете, скоро няма да ти се наложи да бягаш, щото той ще си плюе на петите  laugh Шегуууувам се!

Плаши, не плаши - действай!

И защо моята тема не е залепена и тя на стената като тема-лепка. Не заслужава ли, не заслужава ли?! Хахха.... нищо лично, но... админ, ако темите се залепват с връзки, поне кажете, да почерпя това-онова Smiley))
« Последна редакция: Април 08, 2012, 09:09:14 от kadife » Активен
Страници: 1 ... 202 203 [204] 205 206 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА