evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 11, 2026, 03:39:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 10
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 10

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23
  Изпечатай  
Автор Тема: тревожността е най-голямата ми "любов" или как стоя без гадже  (Прочетена 66589 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #255 -: Август 18, 2011, 11:42:04 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:33:32 от track » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #256 -: Август 18, 2011, 11:42:32 »

"Затова и няма излекувани до край, ..."

Хм ... има, много такива. Всички с ПР са такива. Но, не всички които си мислят, или са диагностицирани така, всъщност страдат от това. ПР е с две лица, ако мога така да го кажа: едното лице е наистина лечимо, за другото трябват много, много повече усилия. Там ремисия не може да има. Там симптома не трябва да се отнема, колкото и мъчителен да е, защото е единствения начин човек да се справи с живота си и ежедневието си, живееки в този свят. Там промяната трябва да дойде от много сложни неща. Дедо ви Фройд по тея причини е хвърлил учебниците по неврология и направил психоанализата, защото попогнал на точно тия пациентки, които били неспасяеми принципно. Психиатричната диагноза и психотерапевтичната "диагноза" рядко са еднакви.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #257 -: Август 18, 2011, 11:43:34 »

хахах, Скорпи, много уместно сравнение... ой, не мога да се сдържа и да не опитам да закича пушкаТъ на г-н  Тодоров с роза! Cheesy

п.с. извинявай, ама скайп, фейбук и другите подобни комуникации нямат нищо общо с форумната изява. Форумът е една виртуална агора, на която ние сме извадили сергийките си и всеки про/едава номерата си, които успеят да минат Cheesy Но в крайна сметка всеки сам избира как да се изявява, лично аз считам, че фейсбук с неговите стени и постоянни информации кой кога ака и кога си е купил нови джинси, е не толкова социална мрежа, а една парвенюшка показност. По повод стените се сещам за това какво бе казал Джелсомино, герой на Джани Родари - Имената на глупците висят по стените! Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #258 -: Август 18, 2011, 11:47:02 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:33:41 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #259 -: Август 18, 2011, 11:52:55 »

"ПР е с две лица, ако мога така да го кажа: едното лице е наистина лечимо, за другото трябват много, много повече усилия. Там ремисия не може да има. Там симптома не трябва да се отнема, колкото и мъчителен да е, защото е единствения начин човек да се справи с живота си и ежедневието си, живееки в този свят. Там промяната трябва да дойде от много сложни неща. Дедо ви Фройд по тея причини е хвърлил учебниците по неврология и направил психоанализата, защото попогнал на точно тия пациентки, които били неспасяеми принципно. Психиатричната диагноза и психотерапевтичната "диагноза" рядко са еднакви."

Да разбирам ли, че едното лице на ПР се лекува откровено и бързо с медикаменти и съпътсваща психотерапия. А другото в никакъв случай не бива да получава медикаментозната патерица, защото тя служи именно за отнемане на симптомите. Извинете, но как и с какъв процент на сигурност мога да бъда сигурна, че терапевтът ми е преценил правилно кой тип разстройство обитавам?!
Колкото до Фройд, знаете ли... мисля, че е бил просто един стар развратник, съжалявам да го кажа Smiley Мисля, че е добре, където "днешната" психоанализа в много голяма степен започна да се дистанцира от Фройд, после прегърна Юнг крепко, а сега като, че ли следва свободна интерпретация и всякви не по-малко комерсиални светила публикуват трудове със скороста, с която Трак отговаря на постовете Cheesy  
« Последна редакция: Август 18, 2011, 11:54:52 от kadife » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #260 -: Август 18, 2011, 11:55:02 »

Не, и двете еднакво зле се "лекуват" с медикаменти. В единият случай действат по време на приема, а в другия и тогаване действат.
Активен

kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #261 -: Август 19, 2011, 12:00:12 »

Тогава излиза, че няма съгласуване между медикаментозно лечение и психотерапевтично ли. Вижте, моят терапевт в момента, на вратата му пише психиатър-психотерапевт. Значи се занимава и с двете страни на проблема или поне има оторизацията да го прави. Как тогава ще разграничим дали имам нужда от медикамент или не. Той казва, че сме като автомобили, ако влезеш в колата и завъртиш волана, мушвайки ключа, няма да се случи нищо, ако акумулаторът е изтощен, колкото и да скачаш на седалката, колкото и да убеждаваш колата със силата на мисълта си да потегли. Казва, че този медикамент ще даде не горивото, а ще накара акумулатора да даде искра и колата отново да се задвижи. И аз му вярвам, защото така обяснено е точно така. Но излиза, че никога не може да бъде сигурен къде е повредата в моя автомобил, нали така... и това е обезсърчаващо, много.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #262 -: Август 19, 2011, 12:06:17 »

"Колкото до Фройд, знаете ли... мисля, че е бил просто един стар развратник, съжалявам да го кажа Усмивчица Мисля, че е добре, където "днешната" психоанализа в много голяма степен започна да се дистанцира от Фройд, после прегърна Юнг крепко, а сега като, че ли следва свободна интерпретация и всякви не по-малко комерсиални светила публикуват трудове със скороста, с която Трак отговаря на постовете Смотан "

Бил е много по-голям развратник, отколкото вие си мислите. Но това не му е попречило да излекува нелекуваната до тогава "хистерия" у жените.
Психотерапията по принцип никога не се е разделяла с възгледите на Фройд. Само с някои все пак. Но основно тя си е още в сила. За хората обаче които нямат нужната подготовка буди само смут. А една терапия работи тогава когато човек се смути Smiley Тва на шега. Вторият вариант на ПР, така нареченият неличим, опира до анализата. Тя винаги се намесва там, където всички вдигнат ръце. Е тя не е такава, каквато е била преди 100г. И тя се е размърдала малко, защото анализата в своята същина конфронтира вътрешния свят на човек и социанлонто, общественото, изискващото, от времето в което живее. По времето на Фройд изневярата на жените е била почти изцяло в телесните симптоми. Даже не и в сънищата им.
« Последна редакция: Август 19, 2011, 12:09:54 от t.todorov » Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #263 -: Август 19, 2011, 12:08:07 »

"Как тогава ще разграничим дали имам нужда от медикамент или не. "

Най-добре е да установите, дали това което пише на вратата му отговаря на истината, особено втората част. Ако се понапъна малко мога да ви кажа кой в България заслужава да има титла след тирето, без значение дали говорим за психиатър - ....  или психолог - ....
« Последна редакция: Август 19, 2011, 12:12:25 от t.todorov » Активен

kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #264 -: Август 19, 2011, 12:14:09 »

"А една терапия работи тогава когато човек се смути"

това е много любопитно, което казахте. .

Колкото до това дали е второто, което пише на вратата - проба-грешка, май само това е начина, жалкото е само, че става дума за моето здраве и психичен комфорт.

Ако позволите, бих Ви оставила на лично съобщение името и града, в който работи. Може би ще имате информация дали това след тирето е работещо и вярно?
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 09:38:49 от kadife » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #265 -: Август 19, 2011, 12:18:58 »

"Точно това правя аз с терапевта си, съвсем целенасочено и без да имам идея за терапевтиране, опитвам се да го смутя.."

И кого по принцип искате да въведете в смут от вашите значими хора в живота си, та така безмилостно измъчвате психиатъра си, който сигурно дори се чуди как да се защити от тези ваши набези, тъй като му липсва това след тирето и е в туш.
Как се чувствате, когато "туширате" авторитета който се е заел да ви помага? Как туширахте баща си по принцип преди години? Как се чувствахте тогава? Как го смущавахте?
Активен

kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #266 -: Август 19, 2011, 12:25:13 »

Моите родители се разведоха, когато аз бях малка. Нямам спомен баща ми да е имал особено близък контакт с мен, за да имам и спомен да съм правила опити да го манипулирам чрез някакъв вид смут. Той не е авторитет за мен, не го мразя, но не го и обичам като родител, не ми е нужен. Мисля, че сега като жена го смущавам много повече, отколкото като дете - нямаме почти контакти, единствено от възпитание. Нямам и идея кой от близките си бих искала да въведа безмилостно в смут, правя това с всички мъже.

п.с. и не измъчвам терапевта си с "набези", хахах... ама, че невъзпитано!
« Последна редакция: Август 19, 2011, 12:27:53 от kadife » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #267 -: Август 19, 2011, 12:29:59 »

И сега с кой имате възможност да правите това, което тогава е било невъзможно, за да създадете своите граници в общуването с другия пол, които се създават само с опит-грешка, а винаги първо се греши с най-близкия, нещо което сте нямала възможност тогава? Какво роля играе за вас вашият психиатър, дори да не си дава сметка за това, във вашата терапия? Въпроса е риторичен. 
Активен

kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #268 -: Август 19, 2011, 12:33:03 »

..ще получа аневризма, ако продължа да се напъвам да осмисля последното казано от Вас... отнасям го/Ви в завивките, спокойна нощ и благодаря за вниманието Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #269 -: Август 19, 2011, 07:59:12 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:33:57 от track » Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА