evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 09, 2024, 01:14:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: търся сродна мигренозна душа  (Прочетена 2853 пъти)
kadife
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« -: Юли 22, 2011, 10:25:52 »

Здравейте, това не е обява за запознанство, а опит да се поуспокоя. Имам мигрена от 9 години, а с паническото разстройство танцуваме с кратки прекъсвания, колкото да си купим нови тоалети, вече 15 години. Преди или мигрената ми не е била толкова неприятна или сега съм вече тотално тревожна, но всеки пристъп, който при мен е хормонално обусловен с цикъла ми, е гадно събитие. Няколко дни преди това чувствам усилни екстрасистули на здравото си(проверено 848484 пъти поне с кардиограми и ултразвук) сърце, става ми гадно на цялото същество, усилно и се вкарвам в ужасна тревожност. Нека не ви засипвам с поредното описание на досадни симптоми.... искам само един да вдигне ръчица и да рече - Абеййй, това и аз го имам, ама няма тумор и сърцето си е здраво, всичко ти е наред, защото и НА МЕН ми е наред, проверих и аз съм здрав/а - значи и ти!
Разбирате ли, сякаш упорито играя с психотерапевта си на играта - Пий лекарства и ще се оправиш - Няма да пия, искам само да ме убеди някой, че съм здрава физически и тази  мъчеща соматика е фалшива!
Знаете ли... аз изгубих вкус към живота, казвам си, че и Утре е ден, че от Утре ще е друго, но всеки път е същото. Страхувам се, че ако все пак пия отново лекарства... те няма да помогнат и тогава какво?!Какво има след лекарствата, които не помагат - хоспитализиране ли или пълна социална изолация.Това ме притеснява... искам панацея, която да улова в ръцете си... някой откри ли я? Smiley
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1 -: Юли 22, 2011, 10:32:25 »

И се извинявам за публикуваната първа тема, която бе недописана. Стана без да искам, котаракът ми скочи на клавиатурата и сам я публикува.... аз само я заключих след това със засрамена физиономия Cheesy
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 22, 2011, 10:38:37 »

Веднага се отзовавам!!!!С мигренозни пристъпи съм от момента,в който присъства и ПР в живота ми.Отначало не ги определях като такива и не ги свързвах с ПР,но в последствие положението стана неконтролируемо със всичките си екстри.....Главата започваше да ме боли някак странно-постоянна тъпа пулсираща болка,която постепенно се усилваше.Това продължаваше с дни,ставах мноого тревожна,гадеше ми се непрекъснато и докато накрая не започнеше повръщането...Това беше най-ужасната част.Дори неможех да проведа разговор по телефона с лекарката си,за да ми обясни как да спра повръщането.Викала съм мъжа си по спешност от работа,за да ме спасява.Разказвам в минало време,защото сега положението е малко по-добре.Намерила някакво решение по въпроса и само като усетя,че се започва,вземам мерки веднага,за да не се стига до крайности.Убедена съм,че са на нервна почва!
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Юли 23, 2011, 11:36:36 »

благодаря за това, че се отзова Smiley
Активен
raia_1114
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #4 -: Юли 23, 2011, 10:03:30 »

Здравей Kadife, НЕ СЕ СТРАХУВАЙ - не си само ти. Миналата нощ ми стана много лошо - събудих се в 03,30ч. с прескачания на сърцето. Естествено, че изпаднах в ужас - започнах да треперя, от страха пулса ми се ускори сигурно до 160, не знам. И аз съм ходила на безброй прегледи, на ехогардиография, ЕКГ, холтер, вело.... казаха ми само че имам "Дискретен пролапс на митралната клапа" - сърцето ми е здраво, питах всички доктори дали ще умра от инфаркт. Всички са единодушни, че няма никакви предпоставки за това, но при всяко прескачане аз получавам и ПА.
    Така че - не си сама. Тук сме доста като теб.
     Желая ти много здраве и щастие.
Активен
to6ominator
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Юли 25, 2011, 05:18:33 »

Интересното е, че повечето, които пишете тук сте жени, а аз съм мъж на 22 години.  И аз имам ПР. Първоначалните прояви бяха преди година с треперене на ръцете и на цялото тяло. Тогава се установи че имам настинка и висока температура. Същата година си бях внушил, че съм много дебел и бях отслабнал с 10кг. Това несъмнено е отключило ПР. За да го отключи, обаче, трябва да има предразположеност. Аз имам генетична. Баща ми, наследил от майка му. Брат ми също е имал. Година след това си върнах старите килограми, но ПР си остана. Сега се изроди в странно чувство, че в гърлото ми има чуждо тяло, което не мога да махна. Като се успокоя, това чувство преминава. Това чувство върви и с лека болка в горната част на левия мускул под ключицата. Оттам според индийската медицина минава енергийния поток на чакрата на гърлото. Дори бях имал и обрив на това място, който също може да се предизвика от нерви. Досега съм пил само разни билкови релаксори от Лечител и други такива за успокоение, както и Гинко и горе долу държа положението в нормални нива, като получавам ПР пристъпи главно в неделя, но се е случвало и през седмицата. Затова си мислих, че всяка седмица повтарям 1на и съща системна грешка, която отключва пристъпа, но не мога да разбера каква...
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Юли 25, 2011, 07:44:02 »

Здравей Kadife, НЕ СЕ СТРАХУВАЙ - не си само ти. Миналата нощ ми стана много лошо - събудих се в 03,30ч. с прескачания на сърцето. Естествено, че изпаднах в ужас - започнах да треперя, от страха пулса ми се ускори сигурно до 160, не знам. И аз съм ходила на безброй прегледи, на ехогардиография, ЕКГ, холтер, вело.... казаха ми само че имам "Дискретен пролапс на митралната клапа" - сърцето ми е здраво, питах всички доктори дали ще умра от инфаркт. Всички са единодушни, че няма никакви предпоставки за това, но при всяко прескачане аз получавам и ПА.
    Така че - не си сама. Тук сме доста като теб.
     Желая ти много здраве и щастие.

Ти си мило съществоSmiley А ние с теб имаме дискретно изменение на чувството за реалност, когато става дума за тялото ни. Мария Антоанета ли е била тази, която си умирала да изживее всяка болест... не зная от какво е била тази жена, но щом за нея болестите са били предизвикателство, явно е замесена от специално тесто - кралско! А ние сме някаква смесица от канела, ванилия, мляко и карамел, брашно и кристална захар, от което излизат само.... бухтички и ни една свястна кралска паста Cheesy
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Юли 25, 2011, 07:47:53 »

Интересното е, че повечето, които пишете тук сте жени, а аз съм мъж на 22 години.  И аз имам ПР. Първоначалните прояви бяха преди година с треперене на ръцете и на цялото тяло. Тогава се установи че имам настинка и висока температура. Същата година си бях внушил, че съм много дебел и бях отслабнал с 10кг. Това несъмнено е отключило ПР. За да го отключи, обаче, трябва да има предразположеност. Аз имам генетична. Баща ми, наследил от майка му. Брат ми също е имал. Година след това си върнах старите килограми, но ПР си остана. Сега се изроди в странно чувство, че в гърлото ми има чуждо тяло, което не мога да махна. Като се успокоя, това чувство преминава. Това чувство върви и с лека болка в горната част на левия мускул под ключицата. Оттам според индийската медицина минава енергийния поток на чакрата на гърлото. Дори бях имал и обрив на това място, който също може да се предизвика от нерви. Досега съм пил само разни билкови релаксори от Лечител и други такива за успокоение, както и Гинко и горе долу държа положението в нормални нива, като получавам ПР пристъпи главно в неделя, но се е случвало и през седмицата. Затова си мислих, че всяка седмица повтарям 1на и съща системна грешка, която отключва пристъпа, но не мога да разбера каква...

Внимателно те изчетох и ти съчувствам, но никъде не прочетох за мигрена, което определено те поставя повече в графата на хората, които толкова са паникьосани, че тази не четат за какво да се паникьосат първо, ами направо го правят:) Мисля, че когато веднъж се отключи това страдание, организмът много услужливо го запомня и развива при всяка удобна възможност. Едва ли има конкретна грешка, която да те води към пристъп, по-скоро е дежурното очакване това да се случи отново, сигурно чакаш цяла седмица и в неделя вече каталясъл се отдаваш с гръм и фанфари на паниката:) Предпочитам да се шегувам... нищо друго не ми остана във връзка с паническите пристъпи.
Активен
innna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #8 -: Юли 26, 2011, 02:33:26 »

Здравей, kadife! Мен глава по принцип не ме боли почти никога, освен хормонално преди и по време на цикъла. Тогава е ужас, освен ужасното главоболие, започва и сърцебиенето, болки в лявото рамо и следва ПА. Кошмарна седмица. В останалото време съм добре. Мисля утре отново да отида на лекар, но знам, че отново ще ми кажат, че съм здрава... А, имам симптоми на поне 10 заболявания, така че, не си само ти.
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #9 -: Юли 26, 2011, 03:55:50 »

Здравейте ,да се включа и аз във вашата група.Не знам дали имам мигрена,но поне два пъти в месеца страдам от адско главоболие,което не се повлиява от никакви медикаменти и трае два или три дена.Нестига отвратителната болка в главата,ами и едно гадене...повръщане...двойно виждане.... Shocked :oкошмар.
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Юли 26, 2011, 06:36:00 »

Според мен си е точно мигренозен пристъп!
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Юли 26, 2011, 07:32:42 »

Здравейте ,да се включа и аз във вашата група.Не знам дали имам мигрена,но поне два пъти в месеца страдам от адско главоболие,което не се повлиява от никакви медикаменти и трае два или три дена.Нестига отвратителната болка в главата,ами и едно гадене...повръщане...двойно виждане.... Shocked :oкошмар.

особено, ако е два пъти в месеца - по времена овулация и преди/по време на самата менструация:) Тогава си е класическа менструална мигрена. Понякога си казвам, поне като вляза в климакса, ще ми спрат мигренозните пристъпи, макар че мисълта от страничните ефекти на едно навлизане в критическа възраст ме изпълва с нов страх. Тогава горещи, студени вълни, сърцебиене, тревожност... извинете, ама как се разграничава климакс от паническа атака:(
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Юли 26, 2011, 07:37:11 »

Здравей, kadife! Мен глава по принцип не ме боли почти никога, освен хормонално преди и по време на цикъла. Тогава е ужас, освен ужасното главоболие, започва и сърцебиенето, болки в лявото рамо и следва ПА. Кошмарна седмица. В останалото време съм добре. Мисля утре отново да отида на лекар, но знам, че отново ще ми кажат, че съм здрава... А, имам симптоми на поне 10 заболявания, така че, не си само ти.

Какво значи никога, когато два пъти в месеца сме подложени на болки, които са нетърпимиSad Прекалено скъпо ни излиза това паническо разстройство, постоянно ли трябва да ходим по лекари, за да чуваме, че сме добре и страданията ни са само соматика, а не функционални нарушения?! Еми, има и един гаден момент, че преди им вярвах поне на лекарите и едно такова посещение ми носеше успокоение за месец-два напред, а сега и седмица не ме държи. Отивам и давам по 30 лв. на психотерапевта си, за да чувам едно и също - че трябва да пия лекарства и че мигрената може и да не се повлияе от антидепресантите, но екстрасистолите и другите неща ще се маскират много успешно и аз ще заживея активно, без да се притеснявам дали ще ми стане зле или не в най-неподходящ момент.... че и ще трябва да обясня на някого защо изведнъж ми става усилно и искам да избягам у дома и да бъда сама, където на никой няма да обяснавам какво ми е и защо ми е така. Направо ми писна все да не съм добре, а ако съм добре, да очаквам пак да не ми стане добре и да си казвам, много добре, не е на добре.
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 07:41:42 от kadife » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: Юли 26, 2011, 09:07:57 »

"Отивам и давам по 30 лв. на психотерапевта си, за да чувам едно и също - че трябва да пия лекарства и че мигрената може и да не се повлияе от антидепресантите, но екстрасистолите ..."

Това съвсем не е психотерапия, а най-вероятно "психотерапевта" ви е психиатър и до там.
Психотерапията не се занимава с това, как лекарствата ще повлияят на мигрената ви, а в какви ситуации се появява и каква роля играе тя за вас. Как променя ежедневието ви, общуването ви с другите. Защо ли само тя е в състояние да ви "прибере" в къщи, или поне да "извика" тази ваша нужда. В какви сиитуации се появява и след какви мерки или промени тя отминава /например като се приберете/? Подобни неща са част от един терапевтичен процес.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Юли 28, 2011, 06:05:01 »

"Отивам и давам по 30 лв. на психотерапевта си, за да чувам едно и също - че трябва да пия лекарства и че мигрената може и да не се повлияе от антидепресантите, но екстрасистолите ..."

Това съвсем не е психотерапия, а най-вероятно "психотерапевта" ви е психиатър и до там.
Психотерапията не се занимава с това, как лекарствата ще повлияят на мигрената ви, а в какви ситуации се появява и каква роля играе тя за вас. Как променя ежедневието ви, общуването ви с другите. Защо ли само тя е в състояние да ви "прибере" в къщи, или поне да "извика" тази ваша нужда. В какви сиитуации се появява и след какви мерки или промени тя отминава /например като се приберете/? Подобни неща са част от един терапевтичен процес.

Д-р Тодоров, в една друга тема стигнахме до извода, че ще ходим на водопадите Игиасуиликактотамточносеказваха и ще поканим и Вас. Някои потребители изразиха категоричното си желание да се запасят с кашони спринцовки, диазепам и памук... но лично аз предпочитам да напълним кашоните с "психотерапевти" и да сторим едно добро на цивилизацията като намалим количеството им на квадратен метър. Ще сторим и добро на самите терапевти, вероятно ще видят по-далеч от собствената си цигара или пък най-сетне ще признаят, че понякога цигарата си е просто цигара:)
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА