evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 04:31:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 159 160 [161] 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254726 пъти)
avena
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #2400 -: Април 20, 2017, 09:25:45 »

Да, лекар ми го предписа. Ставам по зле от колкото бях. Взех да се страхувам че полудявам, треперя, стягаме темето. Вземам АД вече 6 дни а ефект отрицателен
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #2401 -: Април 20, 2017, 03:14:23 »

Пиеш от скоро Велаксин, нормално да изпитваш засилване на симптомите. Това може да продължи около месец, след това се нормализират нещата и ще се почувстваш по-добре. Така е почти при всички антидепресанти. В началото на приема им симптомите се засилват. Сега и времето е променливо и оказва силно влияние върху вегетативната нервна система и може да изпитваш замаяност, нестабилност при ходене, сърцебиене и силна нервност.
Не се притеснявай - не полудяваш, това са симптоми свързани с тревожността.
Обади се на лекаря ти и го попитай дали можеш да вземаш клонарекса сутрин. Така клонарекса ще намали силата на симптомите през деня и ще се чувстваш по-стабилен. От колко милиграма е клонарекса, който пиеш?
Активен
avena
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2402 -: Април 21, 2017, 12:28:49 »

От 0.5мг по половинка вечер. Не мога да се концентрирам и много забравям, понякога ходя като робот, ушите ми кънтят и глъхнат. Това ще изчезне ли във времето с АД или няма? Притеснено ми е.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2403 -: Април 21, 2017, 01:44:02 »

Попитай лекаря си, дали не можеш да пиеш Клонарекс сутрин. Така ще усещаш по-малко симптомите през деня. Що се отнася до симптомите, те трябва да намалеят с времето от антидепресанта. А, забравянето е от тревожността. Забравянето е част от симптомите на ПР. Колкото си по-тревожен, по-лесно забравяш, когато си спокоен ще бъдеш и по-концентриран. Но това с времето ще се получи.
Активен
avena
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2404 -: Април 21, 2017, 02:25:48 »

Този медикамент ВЕЛАКСИН добър ли? По рано го пиех и ме изкара от дупката в която бях, след спирането му на 5 6 месец пак вътре. Лекаря ми каза да го почна но дойде момент когато не ми действа и го спрях изведнъж. Вече 7 дни го вземам и ходя блуждаещ като че ли. Притеснено ми е
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2405 -: Април 21, 2017, 03:08:16 »

Велаксинът е добър, но както ти казах, за да не ходиш блуждаещ и замаян, е добре да пиеш Клонарекса през деня, за да ти тушира симптомите от антидепресанта.
Активен
didicha
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #2406 -: Април 27, 2017, 08:21:21 »

Пиеш от скоро Велаксин, нормално да изпитваш засилване на симптомите. Това може да продължи около месец, след това се нормализират нещата и ще се почувстваш по-добре. Така е почти при всички антидепресанти. В началото на приема им симптомите се засилват. Сега и времето е променливо и оказва силно влияние върху вегетативната нервна система и може да изпитваш замаяност, нестабилност при ходене, сърцебиене и силна нервност.
Не се притеснявай - не полудяваш, това са симптоми свързани с тревожността.
Обади се на лекаря ти и го попитай дали можеш да вземаш клонарекса сутрин. Така клонарекса ще намали силата на симптомите през деня и ще се чувстваш по-стабилен. От колко милиграма е клонарекса, който пиеш?
Здравеите! с ПР сам от повече 10 г. в момента сам много зле... Вече незнам колко антидепресанта сам изпил... затова незнам какво ми има... ОКР, Хипохондрик... и какво ли не ми казват... на троина комбинация сам Стимултон, Ремирта и клонарекс от 0,5 3 пати дневно и при нужда още 1 Трудното при мен е че немога да си опиша лесно симптомите което ме води до мисалта, че немогат да ме разберат... затова на всеки се моля за тел. да говоря... това е моя 0895743660
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #2407 -: Април 27, 2017, 09:33:24 »

didicha, здравей! Кажи ми малко повече за симптомите. Ще се опитам да ти помогна.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2408 -: Април 28, 2017, 11:14:16 »

didicha, получаваш ли ПА? Имаш ли натрапливи мисли?Излизаш ли спокойно навън?Възможно е да имаш комбинация от всичките тези състояния за които споменаваш.
Приятел, в годините разбрах едно, че се чувствам по-добре като споделям това, което преживявам. Имам една чудесна жена до себе си тя ме разбира и успях лека-полека да се измъкна от блатото, но се научих да говоря. И то много.
Активен
avena
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2409 -: Април 28, 2017, 05:57:07 »

Здравейте,
Вземам си Велаксина сутрин, но след 16.00 нещо ме замайва и се разтрепервам. Така съм до вечерта докато взема успокоителното. Боли ме главата, стяга ме в темето, челото и тила, в тила все едно имам забит шиш. Притеснено ми е, треперя. Не ми помага нищо.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2410 -: Април 28, 2017, 09:42:03 »

Както казах, според мен трябва да пиеш успокоителното не вечер, за да нямаш проблеми със симптомите със замайването и нестабилността. Ще видиш, че ако промениш часа на вземането на Клонарекса, ще се почувстваш малко по-добре.
Активен
natallim
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #2411 -: Юни 02, 2017, 01:14:47 »

Здравейте, др Тодоров,

От началото на 2010 страдам от безсъние, след емоционален разрив със семейството. Бях на ривотрил 5-6 години, спирах го няколко пъти. От март 2016 напуснах и много стресираща работа, не взимам нищо. Но...съм развила страх от неспането, от това че ми е много лошо на другия ден. Оказа се, че развивам и много други страхове: тревожност от предстоящи събития, пътуване, дори приятни и ведри неща, уговорка с приятели да се видим на другия ден. Предполагам, че страхът е, че няма да спя и ще се чувствам зле и понеже ми се е случвало безброй пъти, вече не мога да издържам на физическата болка. Живея с болка и увеличаваща се несигурност, започвах за се съмнявам в себе си, не планувам нищо, не очаквам нищо, едно общо отслабване, разочарование, липса на бъдеще, безинтерес от настоящето, неискане на нищо. И както си мисля, че съм го овладяла и имам по-добри периоди, правя йога, медитация, много се движа, преместих се да живея на село, виждам че се разпадам, като личност, като физика, независимо от усилията. Не искам да взимам медикаменти и имам нужда от помощ...
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #2412 -: Юни 12, 2017, 11:30:58 »

Здравей, natallim! Така както описваш симптомите изглежда, че си развила генерализирана тревожност. Това състояние е трудно да се лекува без лекарства, казвам ти го от опит. не ми се сърди, не искам да те наранявам или обезкуражавам, но човек без лекарствена помощ трудно би овладял толкова симптоми, колкото описваш.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2413 -: Юни 12, 2017, 01:23:25 »

В грешка си, евредика. Да речем, че повечето от симптомите са и мои. Зад притеснението има причина, не е част от налудното ПР, тоест няма безпричинно притеснение. Тези неща биха се изяснили според мен, в един психотерапевтичен процес, в който човек се успокоява достатъчно, за да може да "чуе" и осмисли собствените си прехвърчащи мисли и чувства. От там постепенно променя някои неща в начина си на мислене.
Но е нужна добронамерена и опрощаваща среда. Плюс поле за развитие. Ако говорим за мен. Тоест един работодател, който е наясно, че се опитвам да се измъкна от черупката си, давайки принос към общото благо с труда си.
При това момиче е подобна ситуацията.
Хапчетата са нужни епизодично срещу безсъние, тогава, когато е просто задължително сутринта да си се наспала, за да работиш.
Иначе мен самата ме беше страх от нощното безсъние, точно по тази причина. Иначе много обичах, а и обичам усамотението на нощта, за да върша каквото и да е.
Само фактът, че на сутринта ще се изисква какво ли не от мен, а аз ще съм недоспала, ме плашеше.
Сега... как успявам да спя по 6-8 часа без хапчета, с едно събуждане нощно време, за да видя децата как са и за да хапна нещо, не знам.
 Smiley
?
Кафето ми е проблем. Мога да пия до 8-10 вечерта. Спра ли да го правя, спя нормално.
Заради едното кафе да пия приспивателни?!
 Grin
Психичните разстройства са пълна идиотия, от елементарни неща да си докараш проблеми.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2414 -: Юни 14, 2017, 02:10:58 »

Здравейте, др Тодоров,
 И както си мисля, че съм го овладяла и имам по-добри периоди, правя йога, медитация, много се движа, преместих се да живея на село, виждам че се разпадам, като личност, като физика, независимо от усилията. Не искам да взимам медикаменти и имам нужда от помощ...
За физиката, мадам, това са неща, които са неизбежни. С упражнения само можем да забавим старостта, а безсмъртието не съществува. Идеята на психотерапиите е да живееш ден за ден. Особено в такава възраст. Тоест... удоволствието, което изпитваш, докато правиш йогата, след йогата онова приятно чувство на отпускане, след като си се напрегнала с различните асани ли се наричаха позите?
Доколкото личността ти... ти на времето не си ли се възхищавала на онези баби и лели, които се кипрят и излъчват енергичност?
Какво ти пречи да бъдеш такава баба? Мъжът ти ли?
Щото при мен мъжът ми е голямо ограничение за щастие.
Той се ужасява, че работи и евентуално ако спре да ме тормози, ще бъда щастлива....
Ужас, евредикей, ужас. И някакъв пикльо ще ми говори как някой искал да бъде гушнат, а няма да може да сплаши мъжа ми, да обясни на мъжа ми, че цел на истинския мъж е да достави комфорт на жена си, а тя след това да му го върне угаждайки му.
Шеф Манчев, на баба ти хвърчилото... не че той ми е мъж. Негово копие е. Когато го гледам по тв, имам желание да му прасна един като закапризничи. Това е пренос.
 Grin
Шеф Манчев последно и гювечетата си приготви, понеже предния път му беше много еди кво си. На мен ми беше малко доматения сок, но едва сега някой разбра това.
Пред самоубийство съм. Писна ми да ме кара да чувствам едно и също обезсърчение, когато ми каже, че няма пари, а аз знам какво има в сметката му. И знам, че накрая ще ми даде, но задължително след порицание.
До края на тази година чакам, после евентуално форума ще е свободен за ползване, админи..
Активен
Страници: 1 ... 159 160 [161] 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА