evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 11, 2024, 03:21:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 255481 пъти)
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #1695 -: Август 06, 2013, 11:05:57 »

Изглежда всички казваме едно и също нещо с различни думи
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1696 -: Август 06, 2013, 11:54:30 »

"Това е и причината в България да има 2-ма, 3-ма специалисти, които могат да гарантират на клиентите си 100 % справяне с тревожното си разстройство, докато останалите просто се застраховат с постановките, дадени от тодоров - че зависело от случая, работело се с личността и тем подобни. "

Айде пак се започна с PR-а. Redjon, кажи поне кои са тези специалисти. Единия го знаем - Тодор Първанов. Другите кои са?
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1697 -: Август 07, 2013, 07:49:38 »

Моят личен лекар каза следното: В БГ има 4-5 добри психиатри, останалите или за нищо не стават или са на постоянни специализации в чужбина. Smiley Имена не мога да посочвам, ама съм на мнение, че в БГ май всички без изключение са в един кюп, от зле по - зле.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
theshadow
Гост
« Отговор #1698 -: Август 07, 2013, 08:21:33 »

@Мая

Когато дойдох тук, попаднах на хора, които се карат... Апелирах към едно по-градивно поведение и ето какво се случва- всички ги виждам как полагат усилия и макар да е трудно, понеже се карат явно отдавна и това означава наслоени отрицателни емоции, които още се проявяват, но всички те като интелигентни хора полагат усилия и в крайна сметка успяват малко по малко да постигнат градивен резултат.

От целия форум само един човек не успява да смени нито на милиметър в градивна посока поведението си. Ти, Мая, не успяваш. Изобщо.

На теб ти описах, че ще направиш избор измежду едни варианти и ти реализираш поведението си в най-неблагоприятния за теб от тези варианти.

Това ме накара да проверя дали назад в този форум ти имаш същото словесно-агресивно поведение и спрямо други форумци- да, имаш го. А със сигурност словесно-агресивното поведение го имаш и извън форума и го прилагаш и спрямо околните ти. Може и да са ти свикнали и да не ти обръщат внимание, като постъпиш агресивно, а може и да не са.

Така че твоят проблем не съм аз, не са лицата А, Б, В и т.н., независимо колко е удобно да бъдат обвинявани. Проблемът е в теб самата.

Агресията, Мая, вреди на първо място на теб самата. Ти изпадаш в едно състояние, което не само те тласка да забравиш всякакви обноски и да се държиш некултурно (както сега), но в организма ти се излива един коктейл от химия- адреналин и разни други вещества. Тази химия- това е агресията.

Агресията не изчезва. Тя се натрупва. Като тази химия се натрупва, то самата агресия става все по- и по- трудно контролируема. Човек започва да избухва внезапно, понякога от най-малкото нещо. И когато не взема мерки да си възвърне здравето- тази химия, натрупвана в мускулите, започва да избива на психосоматични заболявания. А и сърцето е мускул- не му е добре от тази химия и може да възникнат проблеми и с него.

Дали ще се занимаваш да си решиш този свой проблем, си е твоя работа. Ако решиш да се бориш- избягвай да изтласкваш или да потискаш агресията. Така химията се натрупва и в един момент пак ще избухваш, при това с голяма сила и по глупав повод.

А междувременно... Условията ми спрямо теб не са спрели да важат. Ще водим дискусия само ако ти да се държиш културно, което до този момент не се е случвало.

Ако не- ще ти пращам емотикончето с цветята. Приеми го като моят положителен отговор на твоята отрицателна словесна агресия.  

Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1699 -: Август 07, 2013, 08:25:47 »

@t.todorov

Много добро допълнение. Така е. Прав сте.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1700 -: Август 07, 2013, 08:28:17 »

@redjon

Да, за съжаление има го и моментът със стремежа към печалбарство за сметка стремежът реално да се помогне.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1701 -: Август 07, 2013, 08:33:34 »

@ anonymous

Не е нужно да има скарване между теб и redjon.

Все пак redjon не е споменал конкретни имена. Просто си има своето мнение. Аналогично и ти имаш своето мнение.

Нека всеки сподели своята гл.т. и да се търси пътят за разбирателството, а не пътят за скарването. Вторият път е неградивен и до нищо добро за никого няма да доведе.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1702 -: Август 07, 2013, 08:35:00 »

@Фатмагюл

Психиатърът ти споделил ли е кое го е мотивирало да даде такава крайна оценка за колегите си?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1703 -: Август 07, 2013, 08:57:24 »

Личният ми лекар, не психиатърът ми изказа подобно мнение. Беше ми дал направление да посетя определен психиатър - при първата ми криза, след като отидох при него и му казах, че освен хапчетата, които ми предписа, нищо по - конкретно и полезно не получавам, в отговор получих това му мнение.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #1704 -: Август 07, 2013, 10:12:21 »

"Това е и причината в България да има 2-ма, 3-ма специалисти, които могат да гарантират на клиентите си 100 % справяне с тревожното си разстройство, докато останалите просто се застраховат с постановките, дадени от тодоров - че зависело от случая, работело се с личността и тем подобни. "

Айде пак се започна с PR-а. Redjon, кажи поне кои са тези специалисти. Единия го знаем - Тодор Първанов. Другите кои са?

Ако има някакъв PR, то в случая го направи ти, не аз. Плюс това, кажи ми - за какво ми е да правя PR на клиентите на който и да е терапевт за това, че правят терапия при него - те така или иначе вече са решили - PR не се ли правеше на нещо, което е неизвестно за потребител на дадена услуга?

Постове като цитирания наистина ме карат да мисля, че основната задача, която бе на тодоров - да оплюва по всякакъв начин справилите се с паниката се е възприела и от анонимус - волнно или неволно. И аз апелирам към разум и писане с доводи, а не със заключения на базата на нищото.

@ anonymous

Не е нужно да има скарване между теб и redjon.

Все пак redjon не е споменал конкретни имена. Просто си има своето мнение. Аналогично и ти имаш своето мнение.

Нека всеки сподели своята гл.т. и да се търси пътят за разбирателството, а не пътят за скарването. Вторият път е неградивен и до нищо добро за никого няма да доведе.

Да, съгласен съм. Точно за това става въпрос.

@redjon

Да, за съжаление има го и моментът със стремежа към печалбарство за сметка стремежът реално да се помогне.

Не прецизирах съвсем изказването си - все пак не във всички случаи водещото е печалбата. Понякога, за съжаление, даден специалист не знае, че няма ресурса да помогне в определени ситуации и се нахваща с терапия на хора, от които печеливша ще е само едната страна - терапевта от таксите за сесиите. Клиента, за съжаление, ще е плащал и няма да е свършил никаква работа.
Исках да акцентирам и на това - огромната отговорност на терапевта се състои в това да е наясно и да обясни на клиента как, докога и по какъв план ще протече терапията. Ако терапевта няма план за всеки свой случай, то тогава е почти сигурно, че не знае какво точно прави и разчита на късмет, случайност или кой знае какво.
И този план трябва да стане известен и на клиента ако не на първата, то на 2-та сесия. 

Личният ми лекар, не психиатърът ми изказа подобно мнение. Беше ми дал направление да посетя определен психиатър - при първата ми криза, след като отидох при него и му казах, че освен хапчетата, които ми предписа, нищо по - конкретно и полезно не получавам, в отговор получих това му мнение.

"Моля, не стреляйте по пианиста - той толкова може!" - помните ли тази реплика?
Хубаво е да знаем, че психиатрите, също както и останалите лекари, в по-голямата си част са специалисти и разбират от работата си. Има, разбира се, както във всяка професия и мърлячи, но не те са обект на коментар.

Та, това, което един психиатър знае - учил е и прилагал в практиката си представлява процес с 2 страни - диагностика и лечение. Никой освен лице с медицинско образование няма право да поставя диагнози по МКБ 10. Ето защо някои психолози се оправдават, че диагнозата няма значение - те нямат право да поставят диагноза, знаят го и затова работят с нещо друго, но не и с проблема. Оттам и ниската ефективност на психолозите, които не признават официалните диагнози.

Да се върна на психиатрите. След като поставят диагноза се назначава медикаментозно лечение. И ето тук е възловия момент - психиатрите не знаят, те не са научени на това в университета, че невротичните разстройства се лекуват не с лекарства, а с психотерапия. Те ги третират така, както се третират психотичните. Това е причината психиатрите също да нямат трайна успеваемост във времето при лечението на ПР и фобии да речем.

Какво е най-удачно да се направи, когато страдащ от ПР търси помощ - според мен, първата стъпка е да се посети психиатър, който да постави точната диагноза. След това, на своя отговорност (защото психиатъра не би се съгласил) да не се приемат предписаните лекарства, а да се търси психотерапевт, който зачита диагностичната работа на колегата си и спрямо конкретната личност да предложи план за психотерапия. Най-добре е ако психиатърът и психотерапевта са едно и също лице - така на практика отпада една работа по синхронизация на специалисти, която може не винаги да се получи.

Така че да се обобщава, че психиатрите са некадърни не е съвсем коректно. Те просто следват определен протокол на работа.
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1705 -: Август 07, 2013, 10:20:46 »

Redjon, аз не съм съгласен че в цялата страна има само 2-3 терапевти, които наистина могат да помогнат, докато останалите са някакви едва ли не нищо не можещи некадърници.

Не съм съгласен и с това че някой може да даде 100% гаранции за каквото и да било в психотерапията. Или пък срокове. Просто всеки човек е толкова уникален, че няма как лечението да бъде вкарано в някакви "граници".
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #1706 -: Август 07, 2013, 10:23:42 »

Redjon, аз не съм съгласен че в цялата страна има само 2-3 терапевти, които наистина могат да помогнат, докато останалите са някакви едва ли не нищо не можещи некадърници.

Не съм съгласен и с това че някой може да даде 100% гаранции за каквото и да било в психотерапията. Или пък срокове. Просто всеки човек е толкова уникален, че няма как лечението да бъде вкарано в някакви "граници".

ОК, дай примери от практиката, които да аргументират твоето несъгласие.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1707 -: Август 07, 2013, 11:32:06 »

@redjon

Цитат
Какво е най-удачно да се направи, когато страдащ от ПР търси помощ - според мен, първата стъпка е да се посети психиатър, който да постави точната диагноза. След това, на своя отговорност (защото психиатъра не би се съгласил) да не се приемат предписаните лекарства, а да се търси психотерапевт, който зачита диагностичната работа на колегата си и спрямо конкретната личност да предложи план за психотерапия. Най-добре е ако психиатърът и психотерапевта са едно и също лице - така на практика отпада една работа по синхронизация на специалисти, която може не винаги да се получи.

Това не е добра идея. Веднага се аргументирам защо. При заболявания като ПР има открити реални промени у болния от химично естество и тези лекарства, които лекарят предписва, са с акцент върху това.

Не бива произволно да се спират на своя глава предписани от лекар лекарства във връзка с ПР или пък да не се пият предписаните от лекаря лекарства.

Тук идва моментът (конкретно за ПР), че само с лекарства може да се постигне резултат (психиката да получила своя шанс сама да преработи проблема, да се справи), а може и да не се постигне резултат (психиката да не успее сама да преработи проблема). При първия вариант - всичко е наред. Но при вторият, само с лекарства няма да стане. Тогава е ред на психолог или пък на психотерапевт, да се включи.

Понеже при нас в България, както писах, е голяма каша и болният може и да не получи насоки от психиатъра да потърси и психолог (или психотерапевт)...

След това идва моментът психиатърът да даде информация на психолога (или на психотерапевта) за работата си и двамата да се борят за резултати, като си сътрудничат...
« Последна редакция: Август 07, 2013, 11:36:56 от theshadow » Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1708 -: Август 07, 2013, 11:51:21 »

@anonymous

По другите държави има практика да се сключва договор между специалиста (психолог ли, психотерапевт ли) и неговия клиент. В този договор се описват правата и задълженията на страните, ангажиментите им. Т.е. псих. работа, която ще последва, е предварително зададена.

Има я и практиката да се работи по предварително съставен план. Този план се променя само тогава, когато има необходимост- примерно открити са още съпътстващи проблеми.

Сроковете са също ориентировъчни, но е добре да ги има там, където това е възможно (наистина не при всеки проблем е възможно да се даде срок, но има проблеми, където може да се даде срок). Така се дава на клиента една обратна връзка какво да очаква.

Там, където не е възможно да се определи срок, клиентът е коректно да бъде предварително уведомен как ще протече работата по проблема му.

Така се избягва минимум оставянето на грешно впечатление у клиента- примерно, грешното впечатление, че психологът е един вид всесилен вълшебник и само да размаха химикал и проблемът ще изчезне яко дим или пък, грешното впечатление, че психологът ще свърши всичко сам, а клиентът няма нужда да прави нищо...

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1709 -: Август 07, 2013, 11:55:52 »

Аз пък си спрях лекарствата сама, въпреки възможността отново да направя криза. И при условие, че сега се чувствам добре, струваше ли си да се тровя шест месеца с лекарства, като по - добро лекарство от почивката няма. Хпджон, колкото и да са срещу него повечето от тук, ми беше казал преди време, точно преди пика на кризата ми, че се нуждая от това да отида някъде сама за няколко дни, за да си отдъхна и за да се осъзная. В оня момент обаче нямаше как да се случи това. И последва кризата.
Може би ако психиатърката ми беше психоаналитик, щеше да търси корените на моята криза, които бяха липсата на почивка и... религията Smiley
Моят случай със заболяването ми се дължи точно на проблеми с религията - има ли Бог, няма ли, как да постъпвам , кое е правилно, за да протича животът ми правилно и т.н... Психиатърката ми даде отговор, че човек цял живот си задава въпроса има ли Бог или няма. И преминахме на друга тема. А основните аспекти на моето заболяване са точно това религията и липсата на почивка, пак да повторя.
Кои болести са свързани с ефекти от религията освен ОКР и шизофрения?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА