evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 06:37:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 262548 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1590 -: Юли 31, 2013, 12:23:19 »

Аз все още не виждам психолог, или "колега". Виждам "theshadow". Психолозите, специалистите, които изказват професионални становища си имат имена, специалности.
На думи всички можем да сме всичко, нали така. И като прибавим към това факта, че "светата двоица", се включва точно по това време и става "света троица", нещата стават още по-интересни и забавни от една страна, но за съжаления се завръща и грубият, и агресивен тон във форума, този който преди година предизвика отлива от него, което беше и планирано де.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
theshadow
Гост
« Отговор #1591 -: Юли 31, 2013, 01:14:39 »

Тодоров... Ако бях тук в качеството ми на практикуващ психолог, със сигурност щях да си застана с името и фамилията, а също и цени щях да си обявя... Но съм тук от любопитство. Това не предполага никакви ангажименти от моя страна към форум на фондация, с която нямам никакви договорености и нищо общо... Следователно професионализмът ми не може да подлежи на коментар от Вас, тъй като Вие нито ме знаете, нито ме познавате.

Що се отнася до тона... Е, аз нали също пиша- че си отчитам, че попаднах на място, където словесната агресия е на нива над допустимото... Споменах, че според мен от хората тук зависи да е различно...

Като психолог, Вие най-добре трябва да знаете отговора на въпроса дали обстановката във форума ще се промени, ако лидерът на форума не полага усилие да задава спокоен тон на дискусия във всеки един момент. В случая лидерът тук сте Вие- Вашето име стои забучено в тема и е на централно място в този форум. Е, при възникнала конфликтна ситуация, такъв тон от страна на лидера, цитирам Вас-

На думи всички можем да сме всичко, нали така. И като прибавим към това факта, че "светата двоица", се включва точно по това време и става "света троица"

...До какво ще доведе такъв тон? До разрешаване на конфликта?

Как се разрешава конфликтна ситуация между интелигентни хора, каквито всички тук пишещи са? Вие сте лидерът, затова моля Ви, дайте разумно предложение, неощетяващо никого...

Активен
Administrator
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #1592 -: Юли 31, 2013, 01:25:25 »

Обръщам внимание на участниците във форума да спазват добрия тон и да не се хулят взаимно, а да разглеждат въпросите по същество, така че, те да са полезни за всички, четящи форума. Допускат се различни мнения, но без лични нападки.
Още нещо, Фондация" Европея" няма никакви договорености с никой от участниците във този форум под никаква форма.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #1593 -: Юли 31, 2013, 03:21:03 »

theshadow,когато човек не познава нещо наистина е по добре като начало да наблюдава без да дава мнение. Ти с  въпросната агресия и конфликт тук не си запознат, произхода и не датира от няколко дни от колкото я наблюдаваш, а от близо две години.  Трябва ти поне един месец да го изучиш конфликта който е на територията на два форума, за да може да дадеш  мнения за въпросната агресия.
Както виждаш сгреши фондацията няма договорености с Тодоров или някой друг. Спокойно всеки псиохолог, психотерапевт може да си отвори тема  или някой да му отвори „въпроси към еди кой си“ , ако му стиска разбира се защото контакта с хора с проблеми е малко по сложно нещо от това какво пише по учебниците и литературата. Тук е имало и други психотерапевти, вече ги няма, в момента има един, ако желаят могат да  пропишат и други и да се откажат когато си искат без да се договарят с никакви фондации Всичко е на свободна воля.
Не искаш да коментират твоите качества на професионалист, а ти правиш същото с друг в случая психотерапевт как трябва да се държи. Не мисля че менторството ти по етика и морал е уместно. Нали си от любопитство тук, а не като професионалист. А и до колкото наблюдавам имаш склонност да обявиш някой за агресивен само и само ако не е на същото мнение като теб. Ако почнем да говорим за нещо аз пак ще стана агресивна нали така ми каза, защото се очертава да сме на различни мнения......с това което съм видяла до сега.
Та ако питаш мен просто си пиши ако ти идва от вътре, без да се опитваш да въдворяваш световен мир едва ли не, аналогично на другите ти глобални занимания има или няма еди си какво.
А и тук няма никакви лидери, вождове или началници, това  е твое тълкуване ....... И е противопоказно изобщо да има подобни нива както във форум така и в реална психотерапевтична среда. Всичките са просто потребители......
Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #1594 -: Юли 31, 2013, 03:39:36 »

..във форума, този който преди година предизвика отлива от него, което беше и планирано де.

theshadow, без да го познавам, по всичко личи е много разумен човек. Освен това е умен, а и доста добре подготвен теоретично. Включването му в т.нар. двоици, троици и прочее е част от един много модерен процес в страната ни, наречен омаскаряване.

тодоров, каква е причината да омаскарявате този така начетен човек?

И за да бъдем точни, преди година тонът във форума стана по-остър, точно защото се подхвърляха подобни лъжи. Разговорите, когато станеха неудобни за тодоров се започваше със съчинени компромати и откровени лъжи. Сега става същото.

Моля тодоров да докаже твърдението си - кой, защо и как е планирал да отлива форума? Вярваш в конспирация?

А Мая, о, Мая просто е влюбена - крайморските градове предполагат повече и по-силна любов. Тя избива дори във форумите Smiley

Накрая, в резюме - има поставени въпроси към г-н тодоров, точно както е заглавието на темата. Читателите очакват отговорите.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1595 -: Юли 31, 2013, 04:08:48 »

hpjon, веднъж ти казах, повтарям ти го не искам да ме коментираш по никакъв начин. Виждам нямаш никакви истински поводи за това, и си търсиш повод тип клюкарско-махленски. Няма и да намериш в бъдеще повод да ме коментираш, тъй като е изключено крайност от моя страна да те провокира.
Ако смяташ такива хора за объркани това е твой проблем решавай си го....

Крайностите и фанатизмите да не казвам по силни думи са в твойта специланост и в разни други съученици, .....включително ги има и при Тодоров. 
Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #1596 -: Юли 31, 2013, 04:36:37 »

О`Мая, нали знаеш приказката - "който го е страх от мечки, да не ходи в гората". Пишеш в публичен форум - няма как да очакваш или да изискваш някакво отношение, което ще ти е угодно.

Впрочем, старата ти тактика с отклоняването на въпросите към тодоров не съм я забравил - така че, спести си нищонеказващите постове след поставени въпроси - затормозяваш комуникацията само. Става объркано, също както... сещаш се кое.

Та,

..във форума, този който преди година предизвика отлива от него, което беше и планирано де.

theshadow, без да го познавам, по всичко личи е много разумен човек. Освен това е умен, а и доста добре подготвен теоретично. Включването му в т.нар. двоици, троици и прочее е част от един много модерен процес в страната ни, наречен омаскаряване.

тодоров, каква е причината да омаскарявате този така начетен човек?

И за да бъдем точни, преди година тонът във форума стана по-остър, точно защото се подхвърляха подобни лъжи. Разговорите, когато станеха неудобни за тодоров се започваше със съчинени компромати и откровени лъжи. Сега става същото.

Моля тодоров да докаже твърдението си - кой, защо и как е планирал да отлива форума? Вярваш в конспирация?

А Мая, о, Мая просто е влюбена - крайморските градове предполагат повече и по-силна любов. Тя избива дори във форумите Smiley

Накрая, в резюме - има поставени въпроси към г-н тодоров, точно както е заглавието на темата. Читателите очакват отговорите.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1597 -: Юли 31, 2013, 05:19:03 »

Той админа надали се е замислял да банва объркания потребител с „нищонеказващите постове“  който затормозява обстановката във форума.

Но със сигурност се е замислял в тази посока относно корифея в психологията, психоитерапията и психиатрията hpjon, ......и най вероятно този път няма да е толкова търпелив.
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 05:21:55 от Мая » Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #1598 -: Юли 31, 2013, 06:08:14 »

Приятели, нека не стряскаме хората във форума с препирни и да се придържаме към темата на форума, а именно "паническо  разстройство". Благодарна ще бъда на всички, ако запазим добрия тон и се опитваме да си сътрудничим, а не да се показваме кой е по-по-най. Форъмът не състезание, а изказване на мнения, споделяне и въпроси.
Така, и аз имам едно питане към г-н Тодоров, който между другото без да му правя реклама, ми е подсказвал много интересни решения като е отговарял на въпроси не само на мен , а и на други съфорумци.
Аз се чувствам добре, но на скоро четох статия от един испански професор психиатър, който също казва, че вследствие на ПР ставали необратими прекъсвания на нещо си в мозъка /извинете, но забравих термините и затова обяснявам схематично/ и затова се налагало да се пият лекарства непрекъснато. Това ме притесни по някакъв начин, защото аз се чувствам много-много по- добре от преди време, нямам ПА, но се притеснявам от тези изводи. И затова питам г-н Тодоров, как съвременната наука третира ПР като болест, нанасяща увреди, като състояние на духа или като емоция, която се появява, вследствие на трудното адаптиране на личността към околния свят?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1599 -: Юли 31, 2013, 07:29:19 »

Това е много спорна тема, защото застъпва сериозни интереси. Поне на мен, не ми е известно някаква необратима промяна вследстие на ПР, която да налага непрестанна употреба на лекарства. От психотерапевтична гледна точка, лекарствата са просто едни сравнително бързи помощни средства, към цялостната психотерапия и то само ако обстоятелствата го налагат. Все пак зависи от депресията и тревожността. В някои случаи терапията е неефективна, без значение каква е тя. В други случаи, в които има определени личностни акцентуации, при които човек никога няма да отиде на терапия, без значение колко страда, лекарствата са начина.
При положение, че при вас всичко е наред не виждам никакъв повод за тревога. Това колко е обострено ПР в даден момент е отражение на това, как преживяваме настоящото си ежедневие - взаимоотношения с другите и със себе си, бъдещи планове, хармонично, или не дотам живеене, с две думи - в най-широкият смисъл.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
theshadow
Гост
« Отговор #1600 -: Юли 31, 2013, 07:56:45 »

Мая

1. Никъде не пиша, че Тодоров има договорености с Фондацията. Пиша, че аз нямам такива договорености. Различни неща са.

2. Да, Тодоров е лидерът тук- има уменията за това. Не ме интересува дали ти е проблем, че признавам на Тодоров лидерски качества.   

3. Никъде не коментирам професионализма на Тодоров. Непрофесионално е. Обратното обаче изглежда не важи. И въпреки това аз няма да коментирам на свой ред професионализма на Тодоров. Такова е моето ниво и няма да падна под него.

4. Пишеш- от две години е конфликтът и то в два форума! Как се очаква от мен да го възприема това твое твърдение... Може би като... Голям успех за конфликта, а? Похвално? Браво?

Ами щом смяташ, че не съм от достатъчно челите, че да се месят да помиряват обстановката, тогава да оставям нещата да продължат в същия дух- така де, разбирам те, не трябвам точно аз пък, да дам един поглед как изглежда "идилията" отстрани... Пък и безсрамно същество съм... Срам не ме е да пиша, че тази словесна агресия е неуместна и да подканям да се търсят други пътища за комуникация...

То това не е насила, дето се опитвам да помирявам спорещите тук форумци- ако сами не го желаят- ами моля, може да продължат в същия дух- и така още две-три-пет години...  Аз няма да преча, таковата... Че кой съм аз, че да преча да се изспоскарват тука... Лош The Shadow, да!

И така... Форум, в който се очаква да се дава помощ на другите... Ще се зарива от... От какво?   

Сега- по същество... Не съм човек, който планира да стои във форума тук и да налива масло в този конфликт, че да го наблюдавам, изучавам и други неуместни предложения от твоя страна (визирам написаното от теб- да наблюдавам, пък щяло да ми трябвало месец да изучавам конфликта и прочието, че едва тогава да давам мнение по въпроса за словесната агресия, която той съдържа). Разбира се, не се отказвам от мнението си, защото словесната агресия я виждам и без цял месец да чета и да се запознавам с изградените и поддържани тук "прекрасни взаимоотношения".

Категорично- аз не планирам да се включвам в този конфликт. Не спадам към графата на онези, които биха си губили години от времето, специално за да падат на такова ниско ниво.

И затова ето- веднага си разрешавам конфликта с теб. Категорично... Не планирам в следващите години да се обяснявам защо нямам сестра и не е на околовръстното... Категорично няма да го допусна.

Ако се опитваш да ми пишеш с цел да ме направиш част от конфликт, включително ориентиран към това да се точи с годините- ще те игнорирам и няма да получиш отговор. Твоите заяждания към мен ще са със статут- не ме интересуват.

От тук насетне... Оставям ти само 2 варианта-

Вариант 1. Ако искаш- не ми пиши въобще от тук натам. Или ако пък искаш- пиши свои монолози. Или ако искаш- напиши обръщение към някой друг и се оплаквай от мен, колкото ти душа иска... За мен е абсолютно без значение, защото аз ще подмина каквото пишеш без да ти отговоря...

Вариант 2. Ако искаш дискусия с мен, изискванията ми са да си смениш цялостно поведението, да го доведеш до едно значително по-високо ниво от това, което държиш в момента. Аз няма да падна под тези си изисквания, така че ако ти се дискутира, ти ще стигаш моето ниво, а аз няма да падна до твоето ниво. Въпрос на можене...

Решението ми е окончателно и не подлежи на промяна.

Толкова от мен...

Пожелавам ти всичко най-хубаво, успехи, много усмивки и нека всичкото щастие на този свят да ти принадлежи...
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #1601 -: Юли 31, 2013, 08:16:55 »

Не Деликаси, нищо ти няма на мозъка и нищо няма да му се появи, че да има нужда да пиеш цял живот лекарства. Дори валидол не ползвам поредна година.
 Но  лекарствата все пак трябва да се продават  ;)нали?

ПП fheshadow, добър пост!
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1602 -: Юли 31, 2013, 08:32:47 »

Не Деликаси, нищо ти няма на мозъка и нищо няма да му се появи, че да има нужда да пиеш цял живот лекарства. Дори валидол не ползвам поредна година.
 Но  лекарствата все пак трябва да се продават  ;)нали?

ПП fheshadow, добър пост!

Ема, изцяло те подкрепям в това - да се пие определено лекарство доживот е безумие при положение че лекарствата не лекуват, а само подтискат симптомите. Психотерапията е истинското решение на проблемите и тя е трябва да бъде пренебрегвана и подценявана, независимо какво казва някой психиатър.

Добре е и да се спре с непрекъснатите нападки между Тодоров и hpjon/redjon. Формуът спира да изпълнява основанта си функция - да дава информация на нуждаещите се, а се превърща в арена на словестни битки, интересни само за хора, обичащи да гледат сеир.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #1603 -: Юли 31, 2013, 08:50:19 »

[quote author=Ema link=topic=536.msg21898#msg21898 date=1375291015

Добре е и да се спре с непрекъснатите нападки между Тодоров и hpjon/redjon. Формуът спира да изпълнява основанта си функция - да дава информация на нуждаещите се, а се превърща в арена на словестни битки, интересни само за хора, обичащи да гледат сеир.
Подкрепям,anonymous ,нека  няма нападки, тук сме обединени от една цел, а не да гледаме сеир. Това е общество за подкрепа, не са необходими дрязги и доказване на школи. Разбира се, всеки има своето мнение, изказва го, толкоз. Нека сега говорим, как да живеем нормално. На нас битки не са нужни.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1604 -: Юли 31, 2013, 09:32:57 »

theshadow, Прави каквото  искаш.  Не съм търсила дискусия с теб -нямам нужда, включванията ти са си твои решения. Достатъчно агресия, конфликтност и незрялост има у теб,  да се занимаваш с тези на хората. Много буквално разбираш всичко, не съм те пращала да изучаваш никакъв двугодишен конфликт. Ясно си личи че е метафорично да ти покаже че не си наясно със ситуацията.
Не знам за какви дискусии говориш, тук всичко е НЕпланирано спонтанно.  Не, не искам дискусия с теб и никакво намерение нямам да стигам твоето Huh?“високо“??? ниво особено от последния ти пост  което иозобщо не отива на дипломиран психолог.
Активен
Страници: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА