evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 19, 2025, 03:28:19 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 75171 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #240 -: Декември 27, 2011, 10:24:30 »

Марти, аз пия Золофт и Стрезам - и двете не може с алкохол, но откакто ги взимам, съм пила няколко пъти бира и вино, без да прекалявам. Да ти кажа, по-лесно ми се замотава главата и ми се доспива , но не съм забелязала да става кой знае какво. Другият вариант е да минеш на безалкохолна бира, което си е малко като секс с дрехи, ама както си решиш. Официална препоръка да смесваш лекарствата с пиене няма да получиш
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #241 -: Декември 27, 2011, 11:45:25 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:09:00 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #242 -: Декември 27, 2011, 12:12:52 »

Пияницата се обади
Трак, зависи от АД, на някои пречи повече, отколкото на други. Ципралекс специално не е от тези, на които им пречи, и лекарите го казват. Но моята лекарка ми каза за Золофта, че не трябва. Най-малкото, защото просто няма полза от него, тогава защо да го пия? Ако е по изключение за НГ с 1-2 бири, това е др въпрос. 
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #243 -: Декември 27, 2011, 12:18:05 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:08:56 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #244 -: Декември 27, 2011, 12:33:48 »

Мимо, аз имах предвид без да откопчаваш и да вадиш нищо  Grin Grin Grin
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #245 -: Декември 27, 2011, 12:46:45 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:08:52 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #246 -: Декември 27, 2011, 02:19:59 »

Не и ако съм с новата рокля Стига спааааамммм
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #247 -: Декември 27, 2011, 02:27:41 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:08:44 от track » Активен
jul@e
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #248 -: Декември 28, 2011, 09:23:51 »

Здравейте и от мен, пак! Пия Золофт вече месец, псито каза да вземам една таблетка сутрин и половин на обяд. Но наскоро се зачетох в листовката на лекарството и там пише,че трябвало цялата дневна доза да се взема еднократно сутрин или вечер, но ЕДНОКРАТНО. Това малко ме притесни, тя не ми каза така, а в момента не е на работа и не мога да я питам. Молбата ми е , който от присъстващите пие това лекарство, ако може да ми каже как го приема, да сравня нещата. На своя глава от вчера пия цялата доза сутрин, днес усетих някакво неспокойство, нервност и замайване, сякаш ми дойде много наведнъж, но може и да е внушение, вече не знам и аз, споделете приемащите това лекарство как го взимате!
 И друго искам да попитам, как стои въпроса с алкохола, че сега с тези празници Huh?
 skorpi, прочетох че си пила вино със Золофта, ама колко? Много зависи какво разбираш под умерено? То знам, че си е индивидуално и до организъм, аз пиех по бутилка на моменти преди лекарствата без да ми има нищо. Сподели, че ти се доспива и те хваща по-лесно, ако стане така лесна работа, ама ме е страх да не стане някой по-голям сакътлък Roll Eyes  Весело посрещане на Новата 2012 и не се взимайте много на сериозно, това ни е последната година, според календара на маите и трябва да я изживеем щастливи, без панически атаки, защото дори ако няма край на света, то със сигурност трябва да очакваме някакви катаклизми, природни бедствия, заметресения, наводнения, пожари...не е случайна точно тази година да е цитирана. Отплеснах се, но ме извинете...    
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #249 -: Декември 28, 2011, 09:33:29 »

Аз пия по 1 хапче сутрин - 50 мг. и толкова за деня.
Но ако психиатърката ти е изписала друго, вероятно е преценила нещата.
По принцип не съм много по алкохола, пих малко за проба, в никакъв случай не стигам до бутилка каквото и да е. Е, бутилчица беше, ама от малките. 
Иначе 1-2 бири не повече и по изключение. Не ми харесва как се омотвам, не обичам да ми се вие свят. Освен това алкохолът и хапчетата действат на едни и същи центрове в мозъка, затова не е хубаво да се приемат заедно - така действието им се подсилва или обратно - дезактивира. Това е на теория. Товаренето на черния дроб също е ясно - атаката е от две страни. За мен не е проблем да не пия, защото не ми е навик, а и всеки си преценява приоритетите.
Не пия, не пуша и явно по мъже също не ходя Пуууу, за кво ли живея изобщо
Активен

sambo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #250 -: Януари 08, 2012, 07:50:52 »

Здравейте и аз мисля че време да се присъединя. Да ви кажа че ми помада Стрезам и спорт. трябва да се изморите когато има ПА това съм установил. Забравих и за валидол
Активен
Feelings
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #251 -: Януари 11, 2012, 06:13:34 »

Така... Реших да си направя изследвания за да видя, дали наистина всичко ми е наред и симптомите ми все още са от ПР. Започнах с кръвна картина. На кардиолог също ходих. Днес получих резултатите и от двете и се оказва, че са много добри, за което много се радвам естествено Проблемът е, че усещам че сърцето ми бие някак по-бързо. За нищо не се притеснявам, та да има причина за това ускорено биене... Но е факт и се чувствам напрегната. Хапчетата (пиех Стимулотон) ги спрях преди 6 месеца, защото се чувствах много добре. И сега съм добре, не получавам ПА, като изключим периодично появяващото се безпокойство. От време на време пия хомеопатични и мисля, че ми помагат. Кардиологът ми каза да вземам по половин таблетка Bisogamma 5 mg. и се чудя дали да го направя. Личната ми лекарка пък ме съветва да не го правя, защото след това пък (явно след действието на хапчето) ще се чувствам зле. Ох и аз вече не знам. Хиляди лекари ме лекуват - кардиологът, личният лекар, хомеопатът и психиатърът (с последния не съм се чувала и виждала скоро). Та въпроса ми е, някой пил ли е въпросните хапчета и как се е чувствал след това?
Активен

Сълзите ми не са признак на слабост...
Сълзите ми са знак, че бях силна прекалено дълго!
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #252 -: Януари 11, 2012, 06:38:58 »

feelings dokolkoto razbiram sarceto ti e zdravo kato moeto i vsi4ko ni idva ot pa.moqt savet e ne go pii tova lekarstvo to e ot roda na betablokerite...pila sa takiva 4 godini i efekt nqma...dori ot tqh ti pada kravnoto i kato4eli zasilva simptomite na pa.prosto trqbva da se spravim s atakite koito tormozqt i sarcata ni...
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #253 -: Февруари 16, 2012, 10:00:37 »

Искам да попитам пиещите АД. в форума,имали ли са периоди,в които да не им е било добре.От една седмица нещо не ми е както трябва,а преди нея всичко беше горе-долу нормално.Защо ли ми става така?
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #254 -: Февруари 17, 2012, 07:49:11 »

Веси, за съжаление има такива периоди Sad Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА