evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 14, 2024, 02:51:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 11
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 11

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210520 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #705 -: Август 18, 2011, 08:17:19 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:59:22 от track » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #706 -: Август 18, 2011, 01:36:12 »

Здравей Аничка. Послушай Трак и ще видиш, че ще намериш наистина много ,които са се справили с това. Нека те попитам, как така от толкова години се бориш ,а няма никакво подобрение? Взела ли си някакви мерки,орез какво си минала и до каква степен е развито при теб това състояние?
Важно е,защото се оказа,че наистина доста хора имат подобни проблеми, но при невзети навременни мерки и самото лечение трае по дълго,ако мога така го нарека. Аз веднага потърсих помощ и трябва да ти кажа ,че след 2 седмици усетих голямо облекчение от от около месец съм имала едба или две ПА само които бяха сравнително слаби. Опиши по подробно ако обичаш и нямаш нищо напротив де.
Хубав ден от мен
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #707 -: Август 18, 2011, 10:21:27 »

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=307.0  Аничка, прочети това. Може да намериш нещичко за себе си в тази тема.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
anichka_7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #708 -: Август 21, 2011, 09:29:39 »

Здравей Аничка. Послушай Трак и ще видиш, че ще намериш наистина много ,които са се справили с това. Нека те попитам, как така от толкова години се бориш ,а няма никакво подобрение? Взела ли си някакви мерки,орез какво си минала и до каква степен е развито при теб това състояние?
Важно е,защото се оказа,че наистина доста хора имат подобни проблеми, но при невзети навременни мерки и самото лечение трае по дълго,ако мога така го нарека. Аз веднага потърсих помощ и трябва да ти кажа ,че след 2 седмици усетих голямо облекчение от от около месец съм имала едба или две ПА само които бяха сравнително слаби. Опиши по подробно ако обичаш и нямаш нищо напротив де.   
Хубав ден от мен

Значи, при мен това вече трае може би почти седем години. Живея в постоянен страх и адско напрежение. Нещата се задълбочиха до толкова че не мога да пътувам немога да съм на място което е далече от болница. Не ми е спокойно да излизам сама до по отдалечени места от вкъщи и още много такива подобни страхове.Ходих на доста психиатри но нещо все неможеха да м нацелят лекарствата с които да облекчат това напрежение а съответно от там и паническите атаки.Ходих и на ккитайска медицина с иглотерапиа и там не  успяха да ми помогнат и сега в момента незнам какво да правя защото невиждам изход от ситуацията  а нямам и сили да се боря повече.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #709 -: Август 22, 2011, 10:41:32 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:59:33 от track » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #710 -: Август 24, 2011, 11:35:10 »

Абсолютно се съгласявам с Трак.Аз бях на косъм да ги хвърля в началото ,защото се чувствах ужасно,но проявих търпение и повярвах.Хората тук ми даваха кураж и нещатат лека полека се оправиха и ПА намаляха.Страха не е отминал,но той ще си отиде последен. Но сподели все пак наистина какви медикаменти са ти били изписвани,как си ги приемала и как ти се отразяваха.Имай в предвид,че колкото по дълго си живяла с ПА толкова по дълго ще е лечението. Но такова имам със сигурност и най важно е твоята нагласа към всичко това.
Хайде чакаме отговор
Поздрави и повече усмивки
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #711 -: Август 24, 2011, 02:45:59 »

-
« Последна редакция: Януари 14, 2013, 04:42:06 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #712 -: Август 28, 2011, 10:12:40 »

"Какъв период от време визираш като "бездействен" от страна на медикамента? Питам те, защото оставам с впечатлението, че има и хора, които след 2-3 седмици от започването на медикаментозно лечение, го спират под предлог, че няма действие върху тях, а е хубаво да се изчакат най-малко 2 месеца, преди да се правят подобни заключения. "
Напълно съм съгласен с тебе Трак, дори по-вече от 2 месеца трябва да се пият лекарствата. Понякога лечението продължава 5-6 месеца, понякога 1 год. /Само антидепресантите/. Бензодиазепините не трябва да се пият по-вече от 3 месеца, тъй като водят до известно превикване.
Да, ПР НЕ СЕ лекува! Само се облекчават симптомите, изчезват старите, появяват се нови и нови /който го е изпитал, знае, че е така/. Наистина нужна е и психотерапия, която да подпомага медикаментозното лечение, за да можем да се изправим срещу страховете си, причините за тях, да сме подготвени за ПА и да ги посрещаме без страх.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #713 -: Август 28, 2011, 02:05:15 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:59:42 от track » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #714 -: Август 28, 2011, 07:42:01 »

На точно това искам и аз да знам. Как ще ме накарат мен например да спра да се страхувам от смъртта???Как ще ми помогнат да преодолея страха от загубата на близък човек .Не знам на какво аз трябва да се подложа,май няма такава терапия.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #715 -: Август 30, 2011, 09:11:24 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:59:50 от track » Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #716 -: Август 31, 2011, 09:43:26 »

Аничка, не искам да те плаша, но аз си го нося вече 17 години.
Изпила съм само една опаковка за всички тези години...Деаксинт.
Боря се с мисли, разсъждения и непукизъм. Имала съм тежки времена, но и времена без ПА. Гледай да не задълбаваш проблема и да седнеш да си поразсъждаваш малко...никой не е умрял и няма да умре от това състояние. Трябва да свикнем да е с нас и с течение на времето, когато го забравим ще изчезне.
Безмислено е да ти пиша нещата отново които ги има във форума...намери темите и ще научиш доста неща. Има хора тук които са казали и написали много хубави неща,но ако погледнеш и сайта...също нещата са ясно и точно написани.
Спокойствие се изисква и търпение 
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #717 -: Август 31, 2011, 09:51:27 »

Искам да ме светнете по един въпрос - как се преодолява страх, за който осъзнаваме, че е безпочвен, но въпреки това не можем да спрем. Ако някой каже тайната, ще съм му изключително благодарна. Ей от тоя "лек" имаме нужда всички.

Трак, точно този проблем преодолях преди една година и половина.
Страхувах се от страха, че ще се самоубия.
Един ден с последни усилия седнах пред компютъра и реших да прочета нещо по въпроса в интернет пространството. Тогава съвсем случайно попаднах на следното изказване : "Страха от страха ни предпазва от мисълта, която ни тревожи"
Тогава си казах, че няма да го направя, защото страха от страха ме пази.
Реших да се отпусна без да се страхувам от това което се страхувам. Ден, два, три и нещата започнаха да изчезват. Почвата е нямаше в главата ми и мисълта почна да се изпарява. Да, наистина беше страшно и тревожно, но отмина.
Така, че докато седим и мислим за това всеки ден и миг няма да се отървем. Трудно е в началото и се изисква търпение мноооого търпение, но начина на спасение е именно в това.
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #718 -: Август 31, 2011, 09:52:06 »

"Искам да ме светнете по един въпрос - как се преодолява страх, за който осъзнаваме, че е безпочвен, но въпреки това не можем да спрем. Ако някой каже тайната, ще съм му изключително благодарна. Ей от тоя "лек" имаме нужда всички"

Лично за мен това ще стане,когато се почувствам на 100% сигурна в себе си,когато си повярвам истински.Тогава ще живея един пълноценен живот,без всеки ден да се страхувам от  безпочвени неща!
Активен
Бори
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #719 -: Септември 28, 2011, 11:37:24 »

Zsraveite na vsichki iskam samo da kaja che az nai setne mislq che sam na pat da preborq tozi strax....Izpitvax strah da ostavam sama no postepenno sviknax i az kato vsi4ki vas imah panicheski ataki prez nqkolko dni.Zapochnah da si kupuvam i da cheta psihologicheski knigi puskam si muzika i vaobshte gledam da ne mislq za sastoqnieto v koeto bqh predi.Shte razkaja i moqta istoriq no ne sega zashtoto imam rabota.Mislete pozitivno prihikata upravlqva vsichko uspeh na vsihki Smiley
Активен
Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА