evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 16, 2025, 07:47:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 2
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5
Dot Online Users :  
Потребител Ivank
Потребител Ivanagodo

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx
[Паническо разстройство]
Ivank
Днес в 07:45:31

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 214105 пъти)
Simona
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #315 -: Декември 14, 2009, 04:34:16 »

Lil imash li go oshte tozi strah da ne se zadavish i kak se otarva ot nego?
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #316 -: Декември 14, 2009, 04:41:46 »

От страха от задавяне се отървах постепенно. Пиех и лекарства и ходих за известно време на психотерапевт, но за малко.
Активен
Simona
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #317 -: Декември 14, 2009, 04:43:28 »

Mojesh li da mi spodelish kakvo tochno ti kaza psihoterapevta?Neshto za ospokoenie na dushata?Mnogo shte ti bada blagodarna
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #318 -: Декември 14, 2009, 04:50:36 »

Когато преживявах този страх ми беше доста трудно и смятах, че няма да мога да се оправя успешно със задачите около мен. Психотерапевтът ми помогна да разбера, че причината за този страх от задавяне е всъщност страха ми, че няма да се справя с проблемите си. И наистина беше така. Трябваше сама да се справям с всичко, разчитах само на себе си и това беше изострило цялата ми нервна система и тя сякаш беше заработила да ме "спасява" от всичко. Това разбрах с помощта на психотерапевта.
Активен
Simona
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #319 -: Декември 14, 2009, 04:55:57 »

Blagodaria ti mnogo.Shte vidia kakvo shte napravia sas sebe si.Kogato imam rezultat shte pisha.Priqtna vecher!!!
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #320 -: Декември 14, 2009, 05:10:52 »

Mnogo ti blagodaria dolcetopolina za barzia i pozitiven otgovor.nadiavam se tova koeto se sluchva s men da ne e pr kakto drugite kazvat i se nadiavam da otshumi zashtoto i az samata neiskam da mislia negativno.predi naprimer imah strahove da ne si glatna ezika ili pak da polucha hripove v gardite i taka natatak.kakto pisah i predi sega pak tozi strah ot zadaviane.strahat da ne mi vlezne neshto v krivoto garlo da se zadusha nikoi da ne mi pomogne i krai.ili pak kogato se zadavia si mislia nai loshoto :(of dano skoro da se opravia che takav jivot viarvai mi ne mi se jivee.iskam pak da si bada starata simona i vsichko da e nared.blagodaria ti za okurajitelnite dumi.shte pisha pak kogato imam podobrenie.priqten den.
p.s da ne bi da jiveesh vav viena?ako e taka shte se radvam da se zapoznaem:)

Разбирам те, защото и аз съм така. Важното при нас които си внушаваме, че трудно можем да махнем този навик. Казвам навик, защото това е точната дума. Аз започнах малко по-малко да обръщам внушението си в позитивна насока. Резулатите бяха супер позитивни и сама си доказах на себе си, че това което човек си прави сам никой не може да му го направи.
Научих самичка как всяка болка да превръщам в позитивна мисъл. Еееее, разбира се, че имам черни дни и мисли както наскоро, но се вземам в ръце самичка и се самонавивам и внушавам. Дори като лудите си приказвам самичка и се укорявам. Бъди сурова със себе си, защото ние не трябва да се оставяме да потъваме в страдание, защото това ни погубва.
Не, не съм във Виена, но пак наблизко : Холандия. За нас е по-трудно, защото живота на запад е по-затворен особенно ако нямаш много приятели наоколо.
Това, което искам да ти кажа, че при нас : САМОВНУШЕНИЕТО е проблема. Недей да се оставяш мислите да човъркат мозъка ти. Ако усетиш мисъл просто погледни на нея като плевел и я хвърли. На мен помага и като легна и отдам себе си на мълчание и мисълта си отшумява след малко.
С риск пак да се повторя казвам : ти не си болна и това не са твои мисли. Самовнушавай си постоянно, че ти няма нищо и това е плод на нещо временно и ти си по-силна.
Активен
Simona
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #321 -: Декември 14, 2009, 08:43:49 »

Zdravei dolcetopolina :)blagodaria za pozitivnia otgovor.neznam dali si gledala po nadolu v foruma,no edna ot uchastnickite mi napisa che tova moje da e кардиоспазъм,za koeto mnogo se pritesnih i niakak si zapochnah vse poveche da si samovnushavam.pisha na teb,zashtoto znam che me razbirash.v momenta ne se chuvstvam vobshte dobre.imam chuvstvoto che nemoga da preglashtam ili moje bi mi e presahnalo garloto ot studa i toploto i sega si mislia pak zatova,dali kato jam shte se zadavia.abe mani vse nepriqtni neshta i si kazvam na sebe si kakvo mi stava da mu se nevidi,omrazna mi taka.neznam imam li nujda ot psihoterapevt ot lekarstva kakto kaza edna ot uchastnichkite v foruma???dano e taka kakto ti kazvash da e samovnushenie i vsichko otmine.shte se radvam da mi pishesh.
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #322 -: Декември 14, 2009, 09:23:09 »

Недей слушай кой какво ти е казал, че може да имаш. Не се панирвай и ако наистина мислиш, че може да е това иди на лекар, но аз съм СИГУРНА, че нямаш такова заболяване.
Знаеш ли сега ще ти се накарам малко : ако до сега имаше такива неща каквито са ти каза ли или имаш проблем с гърлото и гълтането до сега да си е проличало или да ти се е случило нещо сериозно. НЕДЕЙ слушай и взимай на хората предположенията и това което ти казват.
Ако наистина до сега всички ние тези неща ги имахме реално : да сме умрели наистина.
Имам една хубава статия за теб искам да ти я дам, но ти писах на лични ще чакам да ми пишеш пак там.
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #323 -: Декември 14, 2009, 11:00:25 »

Zdravei dolcetopolina :)blagodaria za pozitivnia otgovor.neznam dali si gledala po nadolu v foruma,no edna ot uchastnickite mi napisa che tova moje da e кардиоспазъм,za koeto mnogo se pritesnih i niakak si zapochnah vse poveche da si samovnushavam.pisha na teb,zashtoto znam che me razbirash.v momenta ne se chuvstvam vobshte dobre.imam chuvstvoto che nemoga da preglashtam ili moje bi mi e presahnalo garloto ot studa i toploto i sega si mislia pak zatova,dali kato jam shte se zadavia.abe mani vse nepriqtni neshta i si kazvam na sebe si kakvo mi stava da mu se nevidi,omrazna mi taka.neznam imam li nujda ot psihoterapevt ot lekarstva kakto kaza edna ot uchastnichkite v foruma???dano e taka kakto ti kazvash da e samovnushenie i vsichko otmine.shte se radvam da mi pishesh.

Симона, не бях точна, извинявай!
 При някой хора, които имат висока тревожност, пресъхва  устата им и по -трудно преглъщат, други от силна уплаха могат да си предизвикат кардиоспазъм, пак на нервна почва. И това така да ги изплаши, че винаги когато се хранят да  мислят върху това. На мен това ми се е случвало и когато прочетох първия ти пост си автоматично предположих, че изпитваш същото каквото и на мен ми се е случвало. Сега като го прочетох отново, видях, че е по-различно! Извини ме още веднъж, връщам си думите назад за кардиоспазма, нямаш кардиоспазъм. Прости ми, ако съм  те натоварила, момиче Cry
Активен
Simona
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #324 -: Декември 15, 2009, 12:21:58 »

niama nishto.ne se pritesniavai.pri vseki e ralichno pri men se dalji na stre i samovnushenie.sled vreme shte go bada zabravila
leka vecher
Активен
Marinita7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #325 -: Декември 20, 2009, 08:02:44 »

Тези дни е доста студено и на няколко пъти ръцете ми се схванаха от студ и да ви кажа получих силна паническа атака в едно такси само от това, че изпитвах силен студ. При вас случвало ли ви се е?
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #326 -: Декември 20, 2009, 08:15:49 »

Да, случвало ми се е на мен. После когато започвам да се стоплям започвам да горя и да не мога да хвана нищо. Очите ми ще изтекат от парене и краката ми се сковават
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #327 -: Декември 25, 2009, 11:51:02 »

Честита Коледа на всички приятели от форума! Да сте живи и здрави!
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #328 -: Декември 25, 2009, 03:23:44 »

Честито Рождество Христово и от мен! Желая на всички много здраве и щастие и весело изкарване на празниците!
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #329 -: Януари 08, 2010, 03:12:19 »

нормално е българските лекари да незнаят или по-скоро да не ги интересува. всеки може да те натъпче със всякакви успокоителни и да се чувсташ добре, за всичко си има причини. много причини водещи до един резултата. стресова работна среда, несигурнос във връзките, малоценност, проблеми със семейството, детството.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА