evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 14, 2024, 02:26:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 7
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 7

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210504 пъти)
ligla84
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #210 -: Август 31, 2009, 10:38:16 »

Аз ходя на терапия от 2 години. Добри специалисти има. Факт е, че аз съм на финал. Трудно е. Влагаш време и пари, но равносметката...? По-добре да дам пари за терапия, от колкото за лекарства. Бих дала телефона на моя лекар, но нека, който е решил да ми пише на личната поща ligla84@abv.bg. Предупреждавам, че отнема време. Нещата, които предизвикват ПА са дълбоко неосъзнати от нас. Когато ги осъзнаем ни трябва време да ги приемем и оздравяваме.
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #211 -: Септември 02, 2009, 12:29:24 »

Здравей, ligla84! Би ли разказала малко повече за психотерапията, която провеждаш. Върху какво се концентрирате най-вече с психотерапевта. Върху коя част от живота?Благодаря ти!
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #212 -: Септември 09, 2009, 01:49:45 »

Да ви питам - нещо ми е подтиснато тези дни, Не съм изпитвала ПА, но ми е напреганто и тревожно, а нямам конкретна причина. Дали есента напомня за себе си с някаква депресия? През лятото се чувствах добре, но в момента, в който намаляха слънчевите лъчи и ми стане някак депресивно и отчаяно...Не ми се мисли че идва есен и серотонина в мозъка ще намалее!
Активен
rositta1102
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил Ел. поща
« Отговор #213 -: Септември 09, 2009, 09:04:42 »

Ohhh, boyna, i az sym taka tezi dni... napravoo- ujas.Sigurna sum 4e e ot vremeto, vsqka esen sum taka- goni me depresiq  Cry 6te mine sigurno, e nqma na4in de ama si e gadni4ko... Undecided
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #214 -: Септември 10, 2009, 08:55:16 »

И аз съм така от няколко дни.Незнам дали е от времето,или защото напуснах работа,но не мога да се взема в ръце.Нямам ПА (слава богу),но ми е отпуснато,не ми се прави нищо.Направо не мога да се позная.
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #215 -: Септември 10, 2009, 09:43:28 »

Забелязала съм, че като наближи смяна на сезона винаги изпитвам някакви депресивни състояние. Сигурно и сега е така. Ние сме много чувствителни и всяка промяна ,която е свързана с атмосферно налягане и промяна на светлината, както това е при смяна на сезона,влияе върху хормоните и хормоните пък влияят на настроенията ни. Това е, както при хората с язви и те се обострят при смяна на сезоните. Четох някъде, че именно при смяна на сезоните трябва да се правят повече разходки навън, за да си набавим нужната светлина, която да синтезира серотонин, тъй като през мрачните есенни дни, светлината намалява, а с нея и синтеза на серотонин. А серотонина дава доброто настроение.
Активен
Lawyer
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #216 -: Септември 14, 2009, 03:46:32 »

Здравейте !
Уж майка ми страда от паническо разстройство (така твърдят лекарите), но аз все пак се съмнявам и затова се интересувам от симптомите на това заболяване, за да разбера дали наистина е така. Не прочетох никъде  някой да се оплаква от глава. Майка ми вече 3 месеца усеща тежест, стягане на главата и това е най-мъчителният симптом. И не го усеща леко, а силно на моменти и това наистина много я мъчи. Някой има ли такива симптоми ?
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #217 -: Септември 14, 2009, 04:55:50 »

Погледни тук за всичките симптоми на паническото разсторйство
http://www.evropea.com/panic_symptoms.html

А що се отнася до главоболието, майка ти може да има мигрена, която да се засилва от напрежението, което съпътства паническото разстройство.
Активен
Lawyer
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #218 -: Септември 14, 2009, 05:37:53 »

Поглеждал съм този списък със симптоми, може би последният е този на майка ми, но не знам...
Иначе майка ми казва, че не е точно болка, а е чувство на тежест в главата, което понякога много се засилва. И затова се интересувам има ли и някой друг, който да изпитва такива усещания.
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #219 -: Септември 14, 2009, 06:04:40 »

Аз понякога имам болки в дясното слепоочие, имам и очна мигрена, но тези симптоми не са постоянни.
Майка ти изпитвали страх? Страхът е един от най-важните симптоми при ПР.
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #220 -: Септември 14, 2009, 11:47:02 »

Здравейте на всички! Отдавна не съм писала, но сега се изкуших да го направя. Боянка, радвам се да те "видя", разбирам, че напоследък изпитваш лек дискомфорт, но знаеш, че това е временно и ще отмине, пък и ти си борбено момиче - ще се справиш! По повод главоболието - аз съм с ежедневно главоболие, което често прераства в мигренозни пристъпи. Понякога е болка, друг път силна тежест, друг път просто силно стягане и т.н. С ПР съм повече от 15 години, а главоболието е от 10. Аз самата не изключвам да има някаква връзка между тях, но е факт, че това не е характерен симптом на ПР. Аз също отделих доста време да търся някой, който да има подобни оплаквания, но не попаднах на такъв. За себе си мисля, че главоболието ми е отделен проблем от ПР, въпреки че не изключвам в основата му да стои силна тревожност, която обаче не е задължително да бъде ПР. Поздрави от мен и успех на всички!
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #221 -: Септември 15, 2009, 11:35:59 »

Здравей,ru! Отдавна не бях те "виждала", какво ново при теб  Grin
При мен напоследък имаше доста напрежение, даже се бях поуплашила че ПА могат да се върнат с пълна сила, но закрепям положението с положителна настройка.Poopo беше предложила една схема и тя доста ми помага като начин и самопомощ.
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #222 -: Септември 15, 2009, 01:33:07 »

Радвам се , че ти помага и най-вече че се справяш сама.Мисли за себе си като за победител. Kiss
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Lawyer
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #223 -: Септември 15, 2009, 05:00:20 »

Аз понякога имам болки в дясното слепоочие, имам и очна мигрена, но тези симптоми не са постоянни.
Майка ти изпитвали страх? Страхът е един от най-важните симптоми при ПР.

Ами от никакъв страх не се оплаква, затова и се съмнявам дали наистина е ПР. Всички започна вечерта на 9 юни, когато много й прилоша, получи сърцебиене и задух. Оттогава често й прилошава, получава задух, понякога леко сърцебиене и най-вече тази тежест в главата. Правиха й  скенер на главата, но всичко било наред. За последно ходи на невролог и й изписа антидепресанти. Все пак е възможно да е изпитвала някакво притеснение, след като в продължение на седмици, а вече и месеци й ставаше лошо, но това е нормално. Кой не би се притеснил да му става непрекъснато лошо и да не знае какво му е ? Наистина симптомите приличат на ПР, но се чудя дали наистина е това...
Активен
tanq dimitrova
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

Профил Ел. поща
« Отговор #224 -: Септември 17, 2009, 06:21:30 »

Zdraveite!
Iskam da se konsultiram s nqkoi koito e pil Rivotril v kombinaciq s Cipralex.Otna4alo imah efekt,no sega se 4uvstvam vse edno ne vzimam ni6to.
Taka mi se iska da spra vsi4ki tabletki,no vinagi idva porednata kriza i az se otkazvam.Posetih mnogo lekari i vsi4ki mi kazvat,4e si vnu6avam i ot tam idvat strahovete mi.No za6to nikoi neznae kak da premahna tova vnu6enie.Iskam da sam palnocenen 4ovek,maika i sapruga.A,naposledak,daje ne izlizam ot vka6ti i ako tova stane,trqbva da sam s kolata si.Priznavam si ,4e imam nujda nqkoi da mi vdahne kuraj.Blagodarq!
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА