evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 14, 2024, 02:43:59 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 10
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 10

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210513 пъти)
вяра
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #735 -: Август 27, 2012, 12:28:09 »

Здравейте Smiley
От известно време ви чета ,но днес се регистрирах и се осмелих да ви пиша.Не знам от къде да започна....Миналото лято се чувствах зле,вечер вдигах кръвно,което се оказа на нервна почва(поне според  лекарите).Мъчих се с ксанакс,алора,мента,глог и валериана,но постоянно ме беше страх,че всеки момент ще ми стане зле,ще припадна,не смеех да изляза от в къщи...абе лудост от взякъде.Правиха ми изследвания на щитовидна жлеза,женски хормони (на 45г ) и нищо ми няма.Джипито ми постоянно ме навиваве да започна АД Ленуксин,но аз разбрах,че това са ПА и че ще отминат за 10-тина минути с валидол.И някак си знаех,че не съм болна от всевъзможни болести.И така до ноември месец,когато се подчиних на джипито си и започнах Ленуксина.И тогава започна същинското ми чудо....Полудявах със всеки изминат де,нямах място от нярви,нещо в мен ме подлудяваше,не можех да стоя на едно място.Уверенията на лекарката бяха,че така ще е само в началото,но мина месец,а аз ставах по-зле.Отидох на психиатър и той ми каза,че това лекарство е подходящо за мен ,да го продължавам,ще се оправя.Да,ама не-нощем сънуваха всички умрели и всякави кошмари,а денем се тресях от нерви.На втория месец казах край-постепенно ги намалих за 2 седмици и ги спрях.Но от както пих АД не се чувствам добре-вече си мисля,че съм много болна,а не са ПА.От тогава ми пулсира главата-снимка показа шийни прешлени.От около 2 месеца съм с напрежение в главата,някакво хаотично главоболие,невротично,постоянно мисля за това и съм в страшна дупка.Не смея да изляза,че ще ми стане лошо и ще припадна.Започнах ксанакс-10 дена 2пъти по 1т от 0,25,после минах на 2по половин,но ефект никакъв.Един ден съм по-добре,на другия съм много зле.Ходих на невролог миналата седмица,правиха ми ЕЕГи няма проблем.Искам и ЯМР другия месец,да видим какво става с тая глава...Невроложката ми каза да увелича ксанакса на 3 пъти по по половин от 0,25.Сега прочетох хубави отзиви за Невролаксан и дали и него да не пробвам,не знам само в комбинация с ксанакса дали може да са прием
А като си помисля,че след два дена започвам работа....ако не се оправя  как ще я карам....
Оплаках се ...
Пожелавам на всички хубав,прохладен и спокоен ден 
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #736 -: Август 27, 2012, 12:36:21 »

Здравей Вяра,добре дошла,за тук си според мен,чети всичко написано,всичко е от психиката,за психотерапевт си,но гаранция за оправяне ,никъде не дават,помисли как да си помогнеш сама,чети историите на  съфорумците,работата е сериозна!Успех,дано намериш,каквото ти трябва!
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #737 -: Август 28, 2012, 04:19:22 »

но гаранция за оправяне ,никъде не дават,помисли как да си помогнеш сама,чети историите на  съфорумците,работата е сериозна!Успех,дано намериш,каквото ти трябва!
Извинявай, но тук си в голяма грешка. Всеки уважаващ себе си психотерапевт ще ти даде гаранция за успех. Разбира се, че гаранцията е вътре в теб, а специалиста просто ще ти даде формулата.
Здравейте Smiley
От известно време ви чета ,но днес се регистрирах и се осмелих да ви пиша.
Вяра, пишеш, че от известно време четеш. Явно е било доста по диагонал, щом пак се ориентираш към хапчета. Чете ли темата "Как се справих с ПР"?

Много се извинявам ако съм прозвучала грубо, но всички, които са се справили дават едни и същи съвети, които си преливат от пусто в празно Huh?
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #738 -: Август 29, 2012, 01:52:44 »

но гаранция за оправяне ,никъде не дават,помисли как да си помогнеш сама,чети историите на  съфорумците,работата е сериозна!Успех,дано намериш,каквото ти трябва!
Извинявай, но тук си в голяма грешка. Всеки уважаващ себе си психотерапевт ще ти даде гаранция за успех. Разбира се, че гаранцията е вътре в теб, а специалиста просто ще ти даде формулата.

Към dnil : А помисли ли, дали сучайно ти не си в грешка? Истиността за всеки въпрос и всеки отговор е субективна. Тя е филтрирана през собствения ни опит!
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #739 -: Август 29, 2012, 10:30:41 »

"Към dnil : А помисли ли, дали сучайно ти не си в грешка? Истиността за всеки въпрос и всеки отговор е субективна. Тя е филтрирана през собствения ни опит!"

Не, не е в грешка, защото тя е минала по този път и знае какво говори. Аз също смятам така. Психотерапевта е този, който може да прецени как ще протече терапията и би могъл да каже какъв ще е крайния резултат, както и колко  време ще протече една терапия. Той е специалиста в случая.

Във всеки случай лекарствата не са начина за справяне.
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #740 -: Август 29, 2012, 10:51:58 »

Е-Е-Евалльяаа!Просто ми липсваше Ема ,да се изкажеш категорично по въпроса!
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #741 -: Август 29, 2012, 11:28:46 »

Цитат
Не, не е в грешка, защото тя е минала по този път и знае какво говори. Аз също смятам така. Психотерапевта е този, който може да прецени как ще протече терапията и би могъл да каже какъв ще е крайния резултат, както и колко  време ще протече една терапия. Той е специалиста в случая.

Това важи само в случаите когато става въпрос за "психотерапия" тип-преклонение, възхищение и подчинение пред героя(терапевта). Тук трябва и клиента да е склонен към гореизброеното - преклонение, възхищение, подчинение.  И проблем няма да има.

Но това в цитата не важи при психотерапия при която терапевта и клента са партньори, без натраливо и явно превъзходство от страна на терапевта.
Натраливото, явно и заповедно превъзходство от страна на терапевта не е плюс, по скоро минус. Показател че в неговата собствена личност нещо не е съвсем както трябва.
« Последна редакция: Август 29, 2012, 11:37:42 от Мая » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #742 -: Август 29, 2012, 12:06:37 »

Цитат
Не, не е в грешка, защото тя е минала по този път и знае какво говори. Аз също смятам така. Психотерапевта е този, който може да прецени как ще протече терапията и би могъл да каже какъв ще е крайния резултат, както и колко  време ще протече една терапия. Той е специалиста в случая.

Това важи само в случаите когато става въпрос за "психотерапия" тип-преклонение, възхищение и подчинение пред героя(терапевта). Тук трябва и клиента да е склонен към гореизброеното - преклонение, възхищение, подчинение.  И проблем няма да има.

Но това в цитата не важи при психотерапия при която терапевта и клента са партньори, без натраливо и явно превъзходство от страна на терапевта.
Натраливото, явно и заповедно превъзходство от страна на терапевта не е плюс, по скоро минус. Показател че в неговата собствена личност нещо не е съвсем както трябва.

Ти ходила ли си на психотерапия, че толкова си категорична?
И ако си ходила, какво постигна?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #743 -: Август 29, 2012, 12:58:49 »

" Тук трябва и клиента да е склонен към гореизброеното - преклонение, възхищение, подчинение.  И проблем няма да има. "

Точно тук има проблем. Ако клиента е склонен към тези неща, то проблематиката му се състои в това. Няма как процес, който разчита отново да прави същото от което страда - да изпълнява, да се подчинява "да слушка" и т.н. да се нарече психотерапевтичен. Ако един човек е учтив "по природа" в терапията трябва да успее да "намери" своята откритост. Ако е прекалено открит, процеса трябва да се изгради така че намери своята учтивост, като и в двата случая да изгради собствените си граници в използването на нещата които е намерил. Така в единият случаи терапевтичният процес трябва да катализира спонтанността, свободното изразяване, нарушаване на правилата /заради стриктното спазване на които страда човека/, а в другия случай - напротив, процеса трябва да изгради въвеждането на правила, които да удържат прекалената спонтанност и откритост в такива граници, че човек да не страда от нея в общуването си с другите, което е свързано с тревожност, която много бързо може да придобие телесен израз под форма на симптоми най-различни.
« Последна редакция: Август 29, 2012, 01:01:34 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
вяра
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #744 -: Август 29, 2012, 01:29:08 »

Здравейте Smiley
От известно време ви чета ,но днес се регистрирах и се осмелих да ви пиша.
Вяра, пишеш, че от известно време четеш. Явно е било доста по диагонал, щом пак се ориентираш към хапчета. Чете ли темата "Как се справих с ПР"?

Много се извинявам ако съм прозвучала грубо, но всички, които са се справили дават едни и същи съвети, които си преливат от пусто в празно Huh?

Искам да спра Ксанакса и затова смятам да го заместя с хранителната добавка Неолаксан.Кажи ми как да го спра?
Купих си вчера и хомеопатични Аконитум напелос и Гелсетиум семпервиперс и ги започнах успоредно с Ксанакса(което не знам дали е редно).
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #745 -: Август 29, 2012, 04:12:10 »

Вяра, моля те не спирай сама лекарства! Ако си се убедила, че лекарствата няма да те извадят от това състояние потърси психотерапевт, започни работа с него/нея и чак тогава спирай каквото и да било.
В момента си доста объркана и хаотична в мислите си. Повярвай, разбирам те.
Поеми дълбоко въздух, осъзнай готова ли си да поемеш нещата в свои ръце и най-накрая да се справиш с ПР и се свържи с терапевт.

Успех ти желая!
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #746 -: Август 30, 2012, 03:33:17 »

Цитат

Ти ходила ли си на психотерапия, че толкова си категорична?
И ако си ходила, какво постигна?

Къде има категоричност и крайност?!?!  Ако на това,  че освен вашето занимание при вашия терапевт  мисля че има и други начини  казваш категоричност, тогава незнам на вашето дубликатно мислене(последователите на терапевта ви) какво трябва да се каже.
Толкова много хора са наясно че имало адреналин и стрес  и цялата гама от хормони знаят, и че трябвало да мислят позитивно и да правят визуализационни упражнения но това не им е помогнало......... а пък и не са склонни да намесват Господ в терапията си, нали и за тях трябва да има терапия която да им пасва.

Хората които не са ходили на психотерапия не са по ниско качество, те са постигнали това което ти без да са ходили.
А между другото малко излъгах преди месеци че не съм ходила при психотерапевт, но ако бях казала че съм ходила на психотерапия също не е истина. Имам два телефонни разговора и едно полупосещение при д-р Христо Кожухаров преди повече от 12-13 години, като втория телефонен разговор е да му кажа че се отказвам.

« Последна редакция: Август 30, 2012, 03:35:35 от Мая » Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #747 -: Август 31, 2012, 09:46:47 »

Към Мая,приеми моето обяснение в любов към теб!Харесвам какво казваш и как го казваш в постовете,които си побликувала до този момент!Обяснението го правя,не заради теб,а заради себе си,имам нужда да споделям емоциите си,към хората,които ми харесват!
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #748 -: Септември 01, 2012, 10:17:05 »

“Хората които не са ходили на психотерапия не са по ниско качество, те са постигнали това което ти без да са ходили.”

Никъде не съм казвала подобно нещо. Повечето хора никога няма да отидат на психотерапия. Просто защото на терапия се ходи когато имаш проблеми.

Питтах те дали си ходила защото написа това:
” Това важи само в случаите когато става въпрос за "психотерапия" тип-преклонение, възхищение и подчинение пред героя(терапевта). Тук трябва и клиента да е склонен към гореизброеното - преклонение, възхищение, подчинение.  И проблем няма да има.”

Бъркаш понятията. Аз съм благодарна на доктора си, защото ми помогна да изляза от един ограничен от страхове живот – напълно безсмислен, загубен  и непълноценен. И затова винаги ще съм му благодарна.

По същия начин съм благодарна и на педиатъра си, който беше до мен, когато децата ми бяха  по-малки и  боледуваха много и аз му звънях по всяко време на денонощието, а той с готовност се отзоваваше.

По същия начин съм благодарна и на гинеколожката си, която рано откри едно сериозно заболяване, лекува ме  и  вече всичко е наред.

Та аз просто съм щастлива, че съм срещнала такива  качествени хора,/не са само те/ професионалисти от класа, които са ми помогнали, когато най-много съм се нуждаела от помощ. С такъв тип хора контакта само, чисто човешкия, те обогатява.

Благодарност и възхищение са точните думи.

Всичко друго е твоя интерпретация  
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 10:20:57 от Ema » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #749 -: Септември 01, 2012, 04:37:17 »

Цитат
Питтах те дали си ходила защото написа това:
” Това важи само в случаите когато става въпрос за "психотерапия" тип-преклонение, възхищение и подчинение пред героя(терапевта). Тук трябва и клиента да е склонен към гореизброеното - преклонение, възхищение, подчинение. И проблем няма да има.”
Вероятно(всъщност сигурно) не си видяла какво съм написала най накрая „И проблем няма да има“.

Щом като един човек на който плащаш и споделяш слабостите си …… да се прави пред теб на велик, да те манипулира па макар и за ?добро? да му се подчиняваш и изпълняваш всичко(защото иначе ако не се подчиняваш отиваш в категорията мързелив и немотивиран)……е премахнало паническите ти атаки.........наистина не виждам проблем, след като целта е постигната - липса на явлението ПА!!!                                                                                                        

Знам,  не съм ходила при него и нямам право да говоря какво сте правили. Нищо по различно от поведението му в интернет не сте правили......има и достатъчно отзиви на хора които да го потвърдят. Имам и личен виртуален разговор с него.  

Цитат
Бъркаш понятията. Аз съм благодарна на доктора си, защото ми помогна да изляза от един ограничен от страхове живот – напълно безсмислен, загубен и непълноценен. И затова винаги ще съм му благодарна.
Кои понятия бъркам?!  Ви сте ги объркали от всякъде и двамата с hpjon, вземете да основете „национално движение Т.П“(НДТП).……..знам че съм саркастична, обещавам на админа че съм с тенденция към спиране.
Ако на теб е помогнал, има толкова хора на които не може да помогне!!!

Март месец един от топ лекарите в областта УНГ в моя град оперира баща ми след което спряха дългогодишни оплаквания говори че живее друг живот.

И на мен ми предстои операция на друг проблем при УНГ след 20 дни. Баща ми ми каза да не се занимавам с други да отида направо при неговия бил НАЙ-ДОБРИЯ. Най добрия за него, при контакта ми с този човек разбрах че е абсурд да имам нещо общо с него или отделението му относно моята операция. Друг е моя лекар който ми откри проблема след много грешни диагнози, но не съм тръгнала ВЛЮБЕНО да пиша възхвални оди в интернет за него и да го натрапвам на хората  че той и методите му са  ЕДИНСТВЕНИ….ако на мен е помогнал утре може да умре някой в ръцете му.

lotxen, аз не пиша тук за да се влюбва някой в мен, това че  споделяш заради теб е добре! По скоро не искам да пиша, ама като надникна все нещо ме провокира от рода на това че ……имало гаранции(вероятно дават и гаранциона карта), ……че терапевта е велик/свръх човек той знае той може той е специалист направо той е Господ, клиента е слабоумен.

Отива клиента при психотерапевт и трябвало безрезервно да му се довери като кукла на конци да правят с него каквото искат.                                                
Ще му се довери изцяло или до където прецени ако го ЧУВСТВА/УСЕЩА ……….може да не е неговия човек!!!

« Последна редакция: Септември 01, 2012, 05:07:35 от Мая » Активен
Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА