evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 14, 2024, 02:51:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 13
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 13

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210518 пъти)
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #600 -: Юли 01, 2011, 05:18:24 »

Благодаря ти Димчо, ще се включа от морето  Smiley
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #601 -: Юли 01, 2011, 05:22:35 »

Не ни забравяй Маруся, ще се радваме на споделен опит Cheesy
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #602 -: Юли 01, 2011, 05:28:54 »

Маруся, приятно изкарване! И не забравяй - оказа се, че има много книги и техники за преодоляване на тая "гад", просто у нас не са ги печатали.
Активен
anonimen_
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 54

Профил
« Отговор #603 -: Юли 01, 2011, 05:38:58 »

Маруся, самото очакване създава повече напрежение, отколкото истинското пътуване, ще видиш, че всичко ще мине успешно и тревогата преди пътуването ще се окаже по-силна отколкото самото преживяване по време на пътуването. Весела почивка Grin
На мен често ми се е случвало, ако ми предстои на следващия ден някаква среща свързана с работата или друго, да ми преминава една вълна някъде в стомаха/гърдите, което става при самата мисъл за въпросното събитие. Ще ми е интересно да знам дали има други с подобни симптоми. Примерно вечерта при всяко сещане за въпросната личност и предстоящата среща, вълната чисто физически си минава, а мен ме е яд че не мога да я спра и осъзнавам, че е чисто физическа реакция при спомена за срещата.
На другия ден като се срещна с човека, нямам такива симптоми, може и да се притеснявам (зависи от случая), но не усещам такъв симптом.
Някой път си мисля, че това ми се случва (вълната в стомаха) в дни в които нямам много физическа работа. Сигурно е свързано и с нервите.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #604 -: Юли 01, 2011, 05:41:40 »

Вълната в стомаха съм я имал преди да полуача ПА. Но често ме прерязва, когато ми предстои нещо от което се страхувам. Нещо като разтърсване в диафрагмата.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #605 -: Юли 01, 2011, 05:41:54 »

Stareternity, Аз също намерих на немски, казва се " живот без страх" .Съвсем в началото съм, но много добре започва и дава много сила и кураж. Ще цитирам само едно изречение: "Тези хора, които страдат от ПА са нещо специално,мислят по друг начин,по интелигетни са, анализират повече и определно след преборването с ПА постигат много успехи в живота".
Приятели и сродни души,желая го толкова силно на всички да се преборим....
Преградки и до скоро
Активен
anonimen_
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #606 -: Юли 01, 2011, 06:26:32 »

Вълната в стомаха съм я имал преди да полуача ПА. Но често ме прерязва, когато ми предстои нещо от което се страхувам. Нещо като разтърсване в диафрагмата.
Аз го усещам като прилив на кръв, вълна, която преминава еднократно от стомаха нагоре към диафрагмата.
Marusia, приятно изкарване и от мен, дано да хванете хубаво време, но и плаж в дъжда не е лошо изживяване, макар че не съм го имал много отдавна. Wink
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #607 -: Юли 01, 2011, 06:28:50 »

Да тези вълни в стомаха не са страшни, аз постоянно ги имам,защото живея в някакво постоянно притеснение. На фона на другите симптоми на ПА , които специално за мен са много по страшни, почти не обръщам внимание на тези вълни.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #608 -: Юли 03, 2011, 02:04:22 »

Здравейте мили хора,
аз пак да се вкюча набързо. Пристигнах на морето,пътуването мина спокойно и се чувствам учудващо добре. Само където времето не е хубаво и не съм стигнала още до плажа,но се надяавам да се оправи. За сега състоянието ми е под контрол,карам колата насам натам даже,дано и така да си остане..
Поздрави от морето и до скоро.
Активен
кикирики
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« Отговор #609 -: Юли 03, 2011, 02:06:01 »

Много се радвам за теб,Маруся!Дано изкараш една великолепна и спокойна почивка!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #610 -: Юли 03, 2011, 05:12:53 »

Маруся, браво! Казах ли ти, че самото очакване е по-силно като страх от самото преживяване Grin Ха, дано се оправи и времето, че да става и за плаж, пък разказвай как трупаш тен Wink Искрено ти се радвам Smiley
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #611 -: Юли 04, 2011, 07:02:34 »

Ехооо, ей ме на пак Smiley
Днес времето е страхотно, бях на плаж около 5 часа, беше супер. Дано до края на отпуската ми да се чувствам така. Страха от появата на ПА не е изчезнала, няма и секунда в която да не мисля за това, но както вече споменах в един от предните ми коментари, моя лекар каза,че той последен си отивал. Леко пристягане в главата имам на моменти,но не е това,което беше преди седмица две. Някак си успявам да се самоуспокоявам. Пишете и вие как сте де ....Smiley
Много слунчеви поздрави и усмивки от морето Smiley)
Активен
anonimen_
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #612 -: Юли 04, 2011, 11:24:04 »

Браво!
Аз ти завиждам, защото и на мен ми се влиза да поплувам малко, но са ми близо 100 км до Варна. Въпреки това сигурно ще дойда няколко пъти за по 4-5 часа тази година, да хвана и малко тен.
Обикновено като вляза във водата, социалната фобия не е с мен - страх я е да си намокри краката. Grin
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #613 -: Юли 06, 2011, 04:50:51 »

Здравейте и от мен! Аз вече съм от шест дни на село (то е малък град) и вече притеснението ми мина. Тук приятелите ме чакаха и ми се зарадваха, ходя на кафе с тях и нямам притеснения за сега. Карам колата и се радвам на ваканцията си. В началото нямах много апетит, защото като ми е притеснено не ми се хапва много, но сега и това се оправи. Надявам се да остане така!
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #614 -: Юли 07, 2011, 10:17:53 »

Браво Диди, радвам се за теб. Аз също се чувствам добре,сред приятели и близки и морето е най добрата терапия. Винаги ми е действало много добре. От време на време ме притиска нещо, но е съвсем леко и бързо отминава. И аз се моля да отшумява лека по лека.Но като се върна назад и сравня състоянието си с това, което е сега, има огромна разлика.
Дано всички да се подобряваме .
Много слънчеви поздрави от мен.
Активен
Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА