evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 18, 2026, 04:17:06 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 55
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 55

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Chessboard Clinics aimed at Retirees and Staying Alert & Engaged
[Паническо разстройство]
Jasondendy
Януари 15, 2026, 10:15:43

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 232232 пъти)
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #570 -: Юни 22, 2011, 10:46:37 »

Хей mishle, и аз да се включа. Не се отчайвай, оправила си се веднъж, пак ще се оправиш. Не се паникьосвай излишно.Видяла си , че няма нищо страшно, усетила си, че има подобрение и пак ще има. Само не си втълпявай сега, че на работа ще получиш пристъп. Аз си получавам най редовно. Даже си плача, излизам навън, успокоявам се, че съм сред хората и ако не дай си Боже стане нещо, ще има някой около мен. След известно време минава и после пак....Живей с това, което се случва с теб, опитай да му се отдадеш, аз лично постоянно се мъча с това. В крайна сметка, каквото ти е писано това. Аз например имам страх да шофирам,еми нарочно се качвам и тръгвам. Като сляза след това съм като пияна , но не спирам. И всеки път става все по добре и по добре. Каква е новата ти работа?Какво се изисква да вършиш?
Дръж се ,всичко ще е наред.
Поздрави
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #571 -: Юни 22, 2011, 10:56:38 »

Здравейте, 
Маруся, извинявай за закъснението, но бях заета.  Много добре си направила,  че си започнала психотерапия. Не знам при теб как е, но това което знам от моя психотерапевт е, че всеки човек е различен и не се прави всичко по калъп. По тази причина  не мога да ти кажа за това което сме правили. Виж  Старетернити  как се е вкарал във филма с взискателната майка, щото в това състояние хората сме много внушаеми. Ние говорехме, задаваше  ми задачи, които аз изпълнявах. Но мога открито да кажа, че се почуствах още в началото по-добре, всичко ми се обясняваше подробно и му имах доверие, как да го кажа –светлината в тунела  всеки път ставаше по-силна. 
И нещо друго искам да отбележа.  Тук много се говори за влиянието на родителите, дори  г-н Тодоров разказва случай  за това/ и Старетернити си го сложи на своята глава/  С моя психотерапевт сме говорили за това много малко и то накрая почти след като спряха ПА. Хората това са знаели, това са правили, смятали са, че така е правилно. Да ги обвиняваме....след толкова години...и да търсим причините там..... Така че не съм съгласна, че всичко трябва да се тълкува от тази гледна точка. А може би такъв е неговия метод, не знам.   Иначе   Старетернити е прав, че усещанията в тялото са от хормоните на страха и това, което прави психолога  също го е казал много добре – сменя се програмата. Смениш ли програмата, машината започва да работи на други обороти. Не е непосилно.
 Не спирайте да търсите възможности за справяне и най-важното  според мен, не си губете времето да се лутате сами да решавате проблема.
 Успех ви желая!   
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #572 -: Юни 22, 2011, 11:13:01 »

Хъ, Ема. Явно си попаднала на точния за тебе човек. Блазе ти. Аз тук не търся такъв, защото имам подличкото съмнение, че ще попадна на някой, който може би и по калъп ще се опита да ме убеди и да ми внуши нещо от рода на "Видиш ли, ти като си бил малък си ял гъба-мухоморка, ама си забравил... И т.н." То само за гъби не съм мислил и размислял още...
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #573 -: Юни 23, 2011, 09:29:07 »

Да, аз около месец се мъчих сама и взех мерки най накрая....но какво ще излезе, още не знам. И аз съм скептична, но след питане, търсене и препоръки май попаднах на много добър психиатър, който от самото начало подходи много професионално към мен и ме спечели от първия разговор. Възрастен мъж с много опит. Но както казах, все още не знам до колко ще помогне. Едва 3-тото посещение имам днес при него.
Stareternity, вземи се разрови малко,поразпитай за някой добър специалист, аз съм също на мнение, че с медикаменти и самолечение няма да стане Sad Разговорите са интересни , поне на мен ми е много интересно и някак си странно , но успокояват. Причината за нашето състояние няма да ч намерим , защото тя не е само една, но както казва моя лекар, ще сглобиш филма, ще намериш връзката между ситуациите в които си изпадал и от там доста отговори....Дано да бъде така..Непременно ще разкажа ако има при мен подобен ефект .
Хубав,усмихнат и спокоен ден ви желая
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #574 -: Юни 23, 2011, 04:13:49 »

Някой да ми каже какво е това внезапно прилошаване ,което ме връхлетя?Тъкмо се почувствах малко по добре и айде нещо друго изкача. Еми омръзна ми, нямам нерви и сили повече. Някой казват, че е от лекарствата, ама аз не вярвам и разбира се си мисля,че е нещо по сериозно...
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #575 -: Юни 23, 2011, 04:56:07 »

Маруся, опиши прилошаването и къде го почувства?
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #576 -: Юни 23, 2011, 09:53:38 »

Ами в главата, все едно като ти пада кръвното,ама не беше от него, прималя ми такова едно,изпотиха ми се краката и ръцете...и естествено придръжено със силен страх и гадене Sad все едно налягането в главата ми е вдигна,гадно беше много ...пих малко вода, хапнах малко и се оправих ,ама остана едно леко главоболие  и стягане в слепоочието Sad
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #577 -: Юни 23, 2011, 10:36:05 »

Имай напредвид, че всяко колебание, промяна на атмосферно налягане, слънчева активност, луна и т.н. ни влияе специално на нас много силно - с различни соматични прояви. Съветвам те да потърсиш в Google за Владимир Леви - чети.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #578 -: Юни 24, 2011, 08:54:02 »

Stareternity,благодаря ти .
Не знаех, че и това оказва влияние. Вчера беше много горещо в София, не знам как е било при вас. Но аз така или иначе не мога да издържам на жега и силно се надявам да е било от това, а да не е здравословен проблем. Моя доктор вчера също ме увери, че най критичните моменти са между 3 и 5 след обяд, а на мен ми стана зле в 3 и 30. Страхувам се, че се превръщам в хипохондрик,обръщам прекалено много внимание на физическите симптоми, много ме е страх. А най лошото е, че нямам вяра в медицината, по точно в лекарите. И бих отишла на всякакви изследвания, но ако ми кажат, че нищо ми няма, аз няма да повярвам. И ще започне едно лутане и въртене в омагьосан кръг и няма излизане Sad Хора съжелявам ако малко хленча и се оплаквам,просто няма с кой да споделя,наистина няма, освен с моя психиатър, който обаче виждам веднъж в седмицата Sad Даже другата седмица заминавам за морето и от сега мисля как ще изкарам, дали няма да ми е зле през цялото време, да умра и ей такива щуротии...Sad
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #579 -: Юни 24, 2011, 10:19:17 »

Маруся, високите температури влияят на вегетативната нервна система и получаваш симптомите са като замайване, прималяване, липса на свеж въздух и т.н. Тези симптоми не са от ПР, но нашия организъм ги разпознава като "свои"- част от ПР и затова реагира с паника. Затова хората ,които имат различни тревожни разстройства и психически проблеми не се излагат много много на слънце. Най-силните ми ПА съм получавала по време на жегите именно поради тези симптоми. Затова и спрях да ходя на плаж първоначално. Защо нашите рецептори са много по-чувствителни, особено в активен период на ПА и реарираме със страх на най-малките промени топлина-студ, но студа "понясят", но не и топлината, особено,когато сме директно под слънцето..Съветът ми е да стоиш повече под чадър на плажа и да имаш шапка винаги със себе си.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #580 -: Юни 24, 2011, 11:51:33 »

Аз така или иначе не се излагам много на слънце. Ходя много рано на плажа и се прибирам към 11-12 ч. В най големите жеги съм си в къщи на сянка, но факта, че жегата така ни влияе вече ми стига да се травмирам Sad Доктора нещо ми спомена вчера да увеличаване на дозата??Дали да се подлагам и на това??Не ми се иска хич.....Sad
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #581 -: Юни 24, 2011, 07:12:28 »

Marusia,
Ако те е страх, кой те кара да ходиш на море? Отиди на планина. Но само с човек или хора, в които си сигурна. Където и да е, само не и вкъщи, оплаквайки съдбата си. А всъщност може и да е много хубаво да си на море, особено в ранните часове, непосредствено след изгрев - да се разхождаш по плажа и да дишаш чист въздух. Май не е много удачно да се навираш в жегата и тарапаната. Ето на мене сутринта на работа преди обед ми беше страшно гадно, замаяно, от време на време ми се струваше, че ще капна на земята. Обаче една колежка прочете в Интернет, че днес имало силна магнитна буря. Уф, добре че е Науката - иначе какви ли не дивотии може да си помислиш... Пак те съветвам да потърсиш за Вл. Леви - било и в електронен вариант, може да е чудесно четиво за почивката ти - определено не е шарлатания от типа на "Мисли позитивно за 3 дни", "Чудото на моркова" и пр.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #582 -: Юни 24, 2011, 09:54:31 »

Ами аз съм си от морето по принцип. Отивам да видя и нашите и ще бъда с приятели. За магните бури и аз чух днес, но пък по чудо ми нямаше нищо. Търсих в интернет Вл. Леви, но не намерих нещо за четене, явно ще трябва повече да се разровя. Като цяло намерих само информация за него и книги , които е писал. Уф не знам вече кое е правилно и кое не. На моменти се оставям и се предавам и си казвам да става каквото ще. В друг момент изпитвам страх, всичко е на приливи и отливи. Питам се,ако съдбата е отредила да умирам, нека поне не се мъча така ...Ама явно няма да се мре ,ами ще се тегли..
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #583 -: Юни 24, 2011, 10:49:49 »

Потърси на руски език - затова не си намерила. Ако не се справиш, ще ти пратя.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #584 -: Юни 25, 2011, 11:25:10 »

Аз на руски нищо няма да разбера.Виж,ако на немски има нещо, по добре бих се справила Smiley
Положението е доста отчайващо , не знам накъде да хвана, не знам къде да застана от този ужасен страх. Sad
Активен
Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА