evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 14, 2024, 01:57:59 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 10
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 10

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210496 пъти)
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #195 -: Август 05, 2009, 01:42:50 »

Искам да ви питам нещо. Дано не ви се стори глупаво. Забелязала съм, че по време на пълнолуние ми се засилва тревожността и изпитвам повече страх и ПА.Сега е такъв период, има и пълнолуние. Някой от вас дали е забелязал същата закономерност?
Активен
gogolet
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #196 -: Август 05, 2009, 01:48:27 »

Здравейте! Както ви бях споделила преди време исках да отида на почивка за 10 дни. Отидох и съм много доволна. Бях на Боровец, самичка.  Чувствах се прекрасно и сега се чувствам добре. Имаше пристъпи на тревожност, но не съм получава ПА. Много съм доволна от смяна на обстановката. Чувствам се силна и готова за още "подвизи". Бих казала на всеки от вас - опитвайте, само с опити се успява и страхът отслабва. Погледнах нещата от нов ъгъл и съм по-увеерна в себе си. Дори и за два дни да имате възможност да смените обстановката, направето                                                                                                                                                                                                          знаех си че ще успееш
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #197 -: Август 05, 2009, 04:55:22 »

Здравей, gogolet!Благодаря за подкрепата! Как си ти, не съм те "виждала" отдавна тук?
Активен
illy_83
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

Профил
« Отговор #198 -: Август 11, 2009, 04:28:54 »

Здравей radost!
Още преди да прочета какво си ми написала се усмихнах, когато видях ник-нейм-а ти!
Нека да има много РАДОСТ в очите ви момичета и момчета, които четете точно този форум!!!
Благодаря ти, задето си се регистрирала - имах нужда да знам, че съществува поне една личност като теб, за да имам надежда и да се боря. Наистина ти се възхищавам, защото виждам колко е трудно да се самоанализираш и да се настройваш положително в "нашите особени моменти"..
Аз рядко имам панически атаки, на мен ми се вие свят и ме души (сякаш някой ме е стиснал с 2 ръце)..и така мога цял ден да изкарам. Паническата атака идва в моменти, когато започвам да си задавам от онези въпроси ..ами ако не е само от нервите?..ами ако ми има нещо и лекарите са неспособни да го открият? и т.н. и т.н..
Между другото..и аз не пия алкохол..спрях го заради хапчетата..и преди няколко дни излязох вечерта и реших, че мога да пийна малко..от страх да не ми стане нещо или от бутаницата, веднага започна да ми се вие свят, да ме обливат топли вълни..ускори ми се ритъма..уплаших се разбирасе...очаквах да припадна всеки момент.Представих си отвратителни картини,..как припадам насред заведението и идва линейката..как всички си шушукат и ме сочат с пръст..
Ако ми беше за първи път, припадъкът ми не ми мърдаше..но аз станах и отидох някакси до дансинга и започнах да танцувам - в началото краката ми бяха дървени, или поне така ги чуствах, но след 10 мин. всичко отмина и вече нито ми се сядаше, нито ми се тръгваше.
За пореден път се убедих, че всичко е в главата ми, че мога да го контролирам, но не всеки път се получава.
Трябва да се усъвършенстваме като теб, РАДОСТ,..10 години си е истинска победа!
Активен
rositta1102
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил Ел. поща
« Отговор #199 -: Август 18, 2009, 08:18:53 »

Zdraveite, ot edin mesec ve4e si piq lekarstvata, koito mi izpisaha za PR i da vi kaja ne ot4itam koi znae kakva osobena promqna. Lekarkata mi kaza 4e e nujno vreme... tova 4e piq hap4etata garanciq li e 4e nqma da polu4a kriza? Za6toto men produljava da me e strah da ne mi stane lo6o...Sutrin sled sun trevojnostta mi e nai- silna - neznam za6to Huh? sled tova prez celiq den se 4uvstvam ob6to vzeto dobre. Blagodarq Vi
Активен
Hanany
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #200 -: Август 18, 2009, 09:22:05 »

Здравейте! Почти 15 години имах паническо разстройство, периоди на депресия, смяна на много медкаменти, повече от 7 години ходене на психотерапия при много добър психотерапевт. През тези години имаше периоди в които като че ли всичко се нормализира и след това  пак ме връхлиташе ужаса на паниката. редуваха се различни проявления. Помякога не можех да се храня, застото се давех, друг път имах като че ли усещането че от храната ми става лошо и по добре да не ям. Случвало ми се е докато вървя по улицата,да ми се вдървят краката и сякаш бях дървено човече. Все още си спомням внезапното стягане в гърлото,чувството че не ми стига въздуха и след малко ще започна да агонизирам. Помня внезапното изпотяване, блъскането на сърцето в гърдите, пулсациите в слепоочието, страха понякога че ако заспя, може и да не се събудя и т.н. и т.н. Физически бях и сега съм. Имах леко отклонение във функцията на щитовидната жлеза и рядко ми даваха тироидни хормони. Извън това тялото ми беше и е здраво
Активен
Hanany
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #201 -: Август 18, 2009, 09:43:51 »

Smiley  продължавам тук споделянето на преживяното. Разбрах, че човек който не е преживял това състояние,никога не може да разбере какво става в психиката на засегнатия. Често съм чувала, а може би и многа от вас думи като: " я се стегни", или "опитай се да мислищ за нещо друго, а не за това". Така говорят хората,които не могат да разберат колко силна е прегръдката на сграбчването и как умираш от страха,че губищ себе си, сякаш някакъв демон те обсебва и те размятква насам-натан. Разбира се демони няма,а има едно сгърчено от страх същество,което моли усещането на страх да си отиде и да дойде спокойствието на психическия баланс.   Smiley Преди малко повече от една година,нещата при мен се успокоиха, спрях лекарствата и започнах едно по-спокойно съществуване. Не знам как стана. Може би натрупването на психотерапията, осъзнаването че аз съм много важна за МОЯ живот. Малко йога занимания,където се балансира дишането. Знаете, как при пристъп,започвате да дишате.    Минала съм през целия ад на паниката.  Ако някой иска да пита за нещо и мога да отговоря, ще го направя.   
Активен
Lita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #202 -: Август 25, 2009, 11:11:41 »

Идках да ви попитам, като казвате ,че нищо няма да се случи от ПА ,нали сърцето бие лудо и силно учестено ,колко време може да издържи така.Мен това ме притеснява повече.Пулса скача до 150-160 как може да издържиш така с такъв пулс да кажем 1-2часа.Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите. Wink
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #203 -: Август 25, 2009, 11:32:23 »

Здравей, Лита! Не се страхувай нищо няма да му стане на сърцето. То е пригодено да работи с учестен пулс доста дълго време. Така че, бъди спокойна! на всеки от нас му се е случвало да има учестен пулс по време на ПА.Поздрави!
Активен
Lita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #204 -: Август 25, 2009, 11:59:54 »

Много ти благодаря Boyana ,много ми помага това ,че споделяме и взаимно си даваме съвети.Откакто открих сайта ,се чувствам много по добре и по лесно излизам от критичните ситуации.Благодаря на всички!
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #205 -: Август 26, 2009, 01:16:26 »

Здравей, Лита, не се предавай, нещата ще си дойдат на мястото, важно е да не се отачйваме. Аз например също реших да се отдам на йога и може и да си внушавам, но се чувствам по-добре. Даже си мисля, че мога да контролирам някои от симптомите на тревога, искам да кажа, че мога да ги спирам още преди да са се развили съвсем. Така че, и за нашите проблеми съществува решение.
Поздравления и за Hanany, може да ни сподели и тя за някои от успешните си йогийски техники. Поздрави на всички!
Активен
ni_ki68
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #206 -: Август 26, 2009, 05:05:03 »

Здравейте. Разбирам ви всички,не се отчайвайте.Смело напред и всичко зависи от нас.Съглосен съм с йога,но нека опитаме с йога и самовношение.Потърсете в google АВТОГЕННА ТРЕНИРОВКА - УПРАЖНЕНИЯ НА ШУЛЦ /Системи за психично повлияване /
Активен
deni11
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #207 -: Август 27, 2009, 10:13:14 »

ni_ki68,здравей!  Разкажи нещо повече за тези упражнения на Шулц...
Активен
ni_ki68
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #208 -: Август 27, 2009, 10:24:59 »

Здравей дени11. За мен също е ново,ето едно от упражненията. - Аз съм спокоен... дясната ми ръка тежи... Аз съм спокоен... лявата ми ръка тежи... и двете ми ръце тежат. Продължителност 30 - 40 секунди. Практикува се 2 - 3 дни.
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #209 -: Август 28, 2009, 02:44:50 »

Здравейте съфорумци. Изкарах едно невероятно лято, обиколих България, бях на морето ...... и нито помен от ПР. Беше страхотно.Много съм горда, че всичко е вече зад гърба ми.Пиша ви, за да подкрепя идеята за йога практиките.Наистина са много добри техники за релаксация и медитация, а от там и за сваляне на напрежението и овладяване на страховете.Опитвайте ги без притеснение, те са абсолютно безвредни и освен полза от тях,  друго не може да ви се случи.
« Последна редакция: Август 28, 2009, 04:45:26 от poopo » Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА