evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 02:44:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88707 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #570 -: Септември 09, 2014, 11:04:15 »

http://www.youtube.com/watch?v=NPlpVCuy-mg
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #571 -: Септември 10, 2014, 09:43:01 »

Абе, вярвам в това,което мога да пипна.  . "Техники за свободи", не знам си кво си, това са измислици на хора, които искат да се правят на велики и да управляват другите. Ако беше така лесно, нямаше да има лекарства, болници и болни хора, всеки щеше да си казва, ей сега започвам да мисля позитивно и хоп, ставам, добре. Да, ама, не. Не става. Не за всеки  е ТЕС, БЕС, ПОТРЕС и т.н.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #572 -: Септември 10, 2014, 09:18:32 »

Димче, да ти кажа, душата, ако знаеш каква разлика има между сегашното ми мислене и предишното, все едно съм друг човек.
Понякога имам чувството, че през ден започнах да имам психотични симптоми, свързани с преследване Cheesy, обаче... това поне е интересно, бих могла да напиша някой посредствен роман само с тия си преживявания.  Grin
Липсват обаче суеверията, както и тия енергийните обяснения на нещата, вместо да мисля - този е енергиен вампир, мисля - този е плиткоумен тъпанар, с който и да говоря файда няма, просто, защото няма достатъчно акъл да осмисли нещата, да приеме грешката си и да се промени. Нямам за цел да обичам всички, както се съветваше в книгата на Шахънска, дала съм си свободата да псувам, кълна  Grin, колкото душа ми иска и докато ми олекне, и.... се чувствам освободена.
Всичко стана някак по - елементарно. Няма ги тия дълбокомислени теории, конспирации, вселени и... животът тръгва някак по - леко и започнах да имам едно по - оптимистично мислене спрямо бъдещето.
Олекна ми. Всичките психотични симптоми, катарзиси от последната година, заедно с напиванията и излиянията тук, си струваха много повече и ми дадоха много повече, отколкото опитите на разни сектанти да ми натрапят тяхното мислене за един абстрактен свят, често може би най - вероятно на някой събрат биполярен или шизофреник.  Smiley
Димче, на мене ми се струва, че независимо от диагнозата, всеки има нужда от някой, който да му вдигне самочувствието по някакъв начин. За някакъв период от време. От подкрепа. Проблемът е, че толкова хубаво му става на човек, че после става нещо от сорта на "Подадох й пръст, тя ми захапа ръката!".  Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #573 -: Септември 20, 2014, 02:41:10 »

Тодоров, аз съм все по - убедена, че при мен става въпрос за ПР. Според това, което си говорих със Станчев, което бих искала като въздействие от страна на хапчетата е:
- да ме успокояват
- когато се развълнувам или притесня и не мога да заспя, да ми подейства приспиващо, защото успея ли да заспя или... имам ли време за това, успявам да държа мислите си под контрол, а да не се получава това завъртане в мисли, което беше цяла година...
- да ме държат бодра, за да мога да си върша ежедневните дейности...
Ксанакс, ципралекс и ривотрил са за подобни случаи.
 Smiley Smiley Smiley
Сравнявам случая си с този на Роси и се касае за подобни изживявания...
Вярно, че аз се отплесвам с политика, богове и т.н., но... ти самият си казвал, че нормалността се определя на база населението, а... всички около мен продължават да вярват в подобни дивотии, така че ОКР-то беше нормално, при условие, че се опитвах да намеря начин на мислене, или в кой бог да вярвам така, че хем да се чувствам добре хем да запазя семейството си цяло...

Тъй като, каквото и да съм си мислела, минеше ли кризата, съм осъзнавала, че нещо не ми е наред...

А само съм допускала дали е или не е възможно да има външни сили, които да ми причиняват това... не съм ги виждала, не съм си говорила с тях...  Grin
Говорим за ПР, недоспиване, в следствие от което ти самият няма начин да не знаеш, че човек не е адекватен... А при мен става въпрос за системно седемгодишно недоспиване и също толкова през 3 дни скандали...
Мисля, че сривът на нервната ми система е бил неминуем...
И няма някой, който да ме убеди, че съм луда, след като моите възгледи отговарят на възгледите на Конституцията ни.
 Smiley
Не е честно да ми се поставя диагноза, при условие, че аз осъзнавам напълно къде съм била луда... но и защо... Отговорът е, че има и по - луди от мене. Предполагам, че психопатите въобще не съзнават лудостта си и считат всяко едно свое действие за нормално?
 Понякога си мисля, че единственото ненормално в мен е, че смятам, че съм ненормална заради най - нормални психични реакции, когато аз съм свикнала да се доказвам като най - добрата, а в един момент най - добрата означава да съм се качила на масата след порядъчно количество изпит алкохол....
Мисля, че доста добре съм била, Тодоров, в ориентацията си какво се изисква от мен като майка, но тъй като майка ми явно има задръжки в секса, ги е предала на мен, но пък информацията сега е доста повече от едно време, та това ми е довело и ВК  Grin вътрешен конфликт, а постоянното говорене "На тати момчето", това, че съм една идея по - едра... доведе до момент да се почувствам като истинска нежна жена, заставайки само и единствено до мъж над 1,80метра.  Grin
Така, че ако някой от тук нататък посмее да ми сложи някаква диагноза... ще бъде публично порицан.
За моя голяма радост, колегата ти се въздържа от такава, както и ако ще искам хапчета, държи някой друг да ми ги предпише, за да не стане като с предишните психиатри - да не се явя... много прозорлив човек, вече обмислям дали имам нужда от следващо посещение при него... и може би ще, просто, за да благодаря лично.
 Smiley
Относно политическите истории... не е никак чудно, че се отнасям в тази насока, защото и това ми е било като мечта, цел, а и съм човек, който обича да дава предложения, идеи, които, колкото повече навлизам в дадена материя, стават все по - адекватни. Влечението ми към история показва, че някога съм се гордяла с това, че съм българка.
Квестор да го духа, мога да го съдя за обида "реагираш като типичен българин" или пък това с "по стар български обичай мъжът ти да те нашамари"... от историята знам, че жените са били почитани в българското семейство, дори са участвали в боевете, за което съдим по песента "Кой уши байряка"... и т.н.
 Smiley
Квесторче, даже в сценка съм играла в ролята на Райна и обрахме точките в училище, така че вземайте ТЕС и отивайте в Канада да кандидатствате за посолство на извънземните.  Grin Grin Grin
Агоп се почувствал дискриминиран от Тодоров... Хехе, какво да кажем ние, когато ни дискриминират в собствената ни страна, наричайки ни  българи, но с обидна нотка?!
Знам аз, че стар трик в маркетинга е да се изхожда от идеята, че хората като цяло са благонастроени и лековерни.
  Wink
С това смятам историята за напълно приключена.
Апропо, музикалните ми влечения показват, че расовата дискриминация при мен липсва. Но изпитвам неприязън към всеки, който не си е направил труда да завърши поне средно образование... Както и към хора, които лъжат без абсолютно никаква свян, представят себе си за специалисти, но твърде бързо "лъсват" като най - обикновени измамници.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #574 -: Септември 21, 2014, 12:56:21 »

Не, ти си с БАР. Това е травма, голяма травма. Но ти си голямо момиче, все пак. БАР е болест, не се появява току-така. Даже не се знае още как и защо се появява, но се знае, че е болест. Подобна травма действа на човек, като траурна загуба - губи нещо свое, това не е лесна работа. В случая здравето, т.е. трябва да приеме факта и да се адаптира към този факт. Във всяка подобна ситуация има няколко етапа за да се преживее:
1. Шок и Отричане.
2. Гняв.
3. Пазарене.
4. Депресия.
5. Приемане и адаптация.

За да изгради човек адекватен отговор, трябва да премине през всички фази. Ти все още си на отричане и пазарене. Но имаш терапевт до себе си, дано успееш.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #575 -: Септември 21, 2014, 08:27:40 »

Пазаренето го има, защото е грехота от страна на всички пси да поставят диагноза  на подобен на моя характер.  Smiley
Значи, четох в уикипедия определение за биполярен... Ами, то ще излезе, че цял живот съм се стремяла към това да стана бар-овка, Тодоров! Как не ви е срам цялата гилдия там да диагностицирате хора с толкова хубав характер?! Grin
" Хората, които са считани за биполярни, обикновено се занимават с изкуство и като цяло са много по-дръзки, смели, общителни и приказливи.[1][2][3][4]"
Не е вярно, че съм във фаза на отричане, защото аз не вярвам в това, което съм си мислела по време на психозите. Истината е, че за твърде дълъг период от време съм се откъснала от нормалната си среда, и всичко произлиза от там.  Grin Тук има нотка на надменност.
Ти казваше, че нормалността се определяла от средата. Ами Тодоров, моята среда беше куп суеверни и не много читави хора плюс книги, които да довършат ОКР-мисловния модел. Когато имаш проблем и нямаш никой около себе си със здрав разум, нищо друго не може да стане, освен проблемът да се задълбочи.
Различните страхове по време на психозите произтичат от това, че търся реализация в различни насоки... Откривам някаква възможна опасност и я преживявам като реалност, а не като перспектива, ако да речем... бях станала разследващ журналист... Винаги имаше опасност някой ме да натупари, че си вра носа, където не трябва. Изводът от всичко това е, че няма да ставам журналист, щом толкова ме е страх!  Grin
Също така... ако не бях това, което съм, щях да си осъзная всички тези неща с твоя помощ, с подробността, че всичко щеше да стане тихомълком, и Квестор щеше да продължи необезпокояван от никой, освен от теб да пише дивотии за енергии.  Tongue А и останалите секти.
Относно Голямата любов, която се търси от всички биполярни... Тодоров, мене са ме лъгали за едни идеални отношения, а когато разбрах колко са идеални, ми попрималя. Розовите книжки обаче, въпреки откритата лъжа, съвсем са затвърдили постоянното й търсене.
Ти хубаво ми говореше за регулатори на настроението, обаче и с тях имах мисли за самоубийство, които сега отсъстват. Не виждам никакъв смисъл от хапчетата, при условие, че аз имах липса не на някакво вещество в мозъка, а на свестни и интелигентни хора около себе си, с които да развивам мисловния си апарат.
Пазаренето е, защото се дразня, че вие диагностицирате хубави хора, Тодоров!

Не мисля, че нещата, които съм изредила тук - там във форума като травмирали ме, са безобидни, Тодоров. И е изключително погрешно мене да ме диагностицират, а останалите да се отчитат като нормални. За мене всички, които са преживели психоза - ОКР, БАР, шизофрения, са хора, които са били жертва на психически и физически тормоз. За диагностициране са хората около тях. Дърти... няма да завършвам, че ще има политически оттенък.
 Smiley
Отказвам да приема хроничното в моята болест. Никой не е правил изследвания защо има 5-7 годишна ремисия, например... Аз веднага бих предположила, че в този интервал от време личностите с БАР са жънели успехи, албумите им са се продавали най - много, и всички са ги обичали.  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #576 -: Октомври 16, 2014, 07:37:46 »

Здравейте,
с интерес четох по-голямата част от темата и бих искал да се включа с едно пояснение. Всички доводи против ТЕС са абсолютно неоснователни.
По подобие на други професионални организации на специалисти в психичното здраве така и ТЕС практикуващите имаме професионална организазия: БАРЕП - http://barep.org/index.php?lang=bg
Можете да се запознаете с официалните лица, етичния кодекс и редица интересни неща.
Искам да подчертая също и че в екипа участват лекари с дългогодишна клинична практика, психолози, социални работници и психотерапевти.
Вярвам че след като се запознаете с научните основи и професионалната организация повече няма да има спекулазии по темата.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #577 -: Октомври 16, 2014, 08:08:35 »

По принцип, само да попитам, в такъв случай защо пак няма линк към Ваша страница, драги господине или госпожо, че и с такова магично име? Ама сте мистериъз пипъл, да му се невиди!
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #578 -: Октомври 16, 2014, 08:11:11 »

Дадхо линк, може би не се вижда:

http://barep.org/index.php?lang=bg
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #579 -: Октомври 17, 2014, 05:14:23 »

Чудесно сте наместили етичният кодекс от БАП, разбира се докъдето са ви стигнали силите. Защо не опитате да се приобщите към Българската асоциация по психотерапия? Вратите са отворени.
В тази работа самоопределението не може да те прави специалист. Има стандарти, модели, научни доказателства.
Това, че има лекар, или психолог сред вас, съвсем не е способ да се пледира за легитимност. Има общоприети стандарти.
Няма как да се смеси психология с енергийно вярване. Психологията не работи с вярвания, както и всяка една наука. Разбира се психологията би могла да даде някаква научна "одежда", на меридианните глупости. Но дори и така контекста в който се използва е далеч от науката.
Психологията, като инструмент за практическа помощ на хора, се използва в две направления - консултиране и психотерапия.  Трето няма. Тези две практически умения се изучават и придобиват по определен начин, при определени стандарти и от определени организации, които покриват определени критерии.
В заключение - неетично е да баламосвате хората, които страдат. Иначе в подобна идея има доста търговски нюх.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #580 -: Октомври 18, 2014, 02:54:36 »

Ами и ти си един... аз от колко време ти казвам да сложиш нещо екзотично в терапията си, евентуално леене на куршум, боб, карти... ей, даже на карти мога да те науча да гледаш, само трябва да си издиря детските бележки кое какво значеше...  Grin
Мога да ти направя за благодарност, за тази едногодишна терапия, някаква смесица между шиацу и акупресурен масаж...
Тодоров, ако не го приемет този закон тази година, мигновено почвам да гледам на кафе и карти и да ти отнемам клиенти.
 Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #581 -: Октомври 18, 2014, 10:10:16 »

байдъуей, това беше шега. Сега дружно всички да стискаме палци, да си намеря в най-  скоро време нова работа и да си намеря нещо по - смислено от това да продължавам да пиша тук.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #582 -: Октомври 19, 2014, 09:42:16 »

Тодоров, така като се замислих, така като ги сравнявам нещата... по всякакъв начин се използва неинформираността на хората. Имаше преди известно време един случай с една печатница. Не всички хора знаят, че винаги остава количество над поръчаното за печат, във всяка една печатница. Продължавам да ги следя тия събития и до болка чак ми приличат на този форум тук.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #583 -: Октомври 19, 2014, 09:45:54 »

Друг е въпросът, че ти ми размяташ диагнози, а тези тук мушмуроци ако им разправям за всичките теории, които съм си наизмислила ще паднат в краката ми, понеж ще видят в мен новата месия.  Grin
Това биполярно... ами че на мен си ми харесва болестта, откъдето и да я гледам, поне в този вид, в който я има при мен.
Дразните ме с тия диагнози и хапчета.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #584 -: Октомври 19, 2014, 10:12:38 »

Или най - точната дума е:обидена съм. Няма начин да мина отвъд фазата на отричане и пазарене. С тези диагнози просто трябва да се престане.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА