evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 03:51:00 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88716 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #525 -: Февруари 20, 2014, 11:48:36 »

Бреййй, упорита работа!  Grin Дреме ми, че ми пука на какво влияят. Докато няма психотерапевт, който  да ти помогне, ако щеш ми изрецитирай всяка мисъл кой орган нацентря, няма как да я спреш.
Дарче, продукта излезе от употреба, не разбра ли?!
 Grin
Скоро мисля да се записвам на кючек!
 Grin
На тебе явно мозъка не може да ти проумее, че от повече от десет години чета подобна литература. И колкото и да я четях, докато не си попаднах на качествен психотерапевт, мислите си останаха едни и същи, "въртях се в един и същи кръг."
На мене ТЕС ми е ясна като концепция. Абсолютно безмислена. Още повече пък, предлагана от някой, който бръщолеви абстракции или налудности, видени или по - скоро направени нереални асоциации, по време на нервна криза и твърди, че са истина.
Вие сте болест за обществото.
« Последна редакция: Февруари 20, 2014, 06:12:29 от Fantaghiro » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #526 -: Февруари 20, 2014, 01:03:19 »

Даже си мисля, че част от книгите, особено тези, които говорят за минали животи не като налудност, временно състояние, а като истина, енергиен вампиризъм и т.н... техните автори с описването на собственото мислене всъщност предават собственото шизофренно болестно мислене, че всички или почти всички са врагове на четящите, стига да повярват на написаното. Тоест вие разболявате почти/защото не сме като от калъп направени/ нормални хора с това си мислене.

« Последна редакция: Февруари 20, 2014, 10:33:33 от Fantaghiro » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #527 -: Февруари 21, 2014, 08:56:27 »

Хм... още един анализ...
Значи, вие тесаджии, се опитвате да се поставите в ролята на жертва...
Видиш ли, има конспирация срещу здравето и такива чудодейни методи се отхвърлят от общоприетите специалисти, защото така щели да си загубят парите, хвърлени в многогодишно обучение.
И този лош, лош Тодоров бързо отстранява всеки "блестящ ум"  Grin, от страх да не би да изгуби клиентелата си.
Най - вероятно използвате доверчивостта на хората, неусведомеността им, вярата им, че могат да се излекуват бързо, за да направите пари.
Вие, тесаджии сте абсолютни последователи на директния маркетинг. Попрегледах как изглеждат най - видните тесаджии, единият явно си вярва, но на другите... би ви паснал никнейм "Кума Лиса" идеално.
Вчера попрегледах единия от тесфорумите... вие оставяте момиче, преживяло изнасилване, да си води психотерапия-тесане само?!
Уж методът е безплатен, но то са дискчета, то са семинари...
На вас ви е ясно, как ще реагира Тодоров на ваше включване... Явно обаче не е било много ясно, как ще реагирам аз?  Grin
Използвате това, че няма ясен регламент какво е психолог, психотерапевт, за да правите пари на гърба на хора с проблеми.
Използвате факта, че едно време много трудно са се приемали нови учения за наука, за да си пробутате ТЕС.
Така, както едно време се пробутваха боклуци на нищо неподозиращите току що излезли от комунизма хорица, видиш ли, че плащат едно, а получават две, така е с ТЕС в психотерапията в момента.

« Последна редакция: Февруари 21, 2014, 09:05:26 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #528 -: Февруари 21, 2014, 10:31:13 »

Та... още една теорийка за конспирация срещу здравето...
Ако взема за пример себе си, как на времето имах 2-3 основни проблема, но тъй като не отидох на психотерапевт, с течение на времето и четенето на всякаква литература, си ги направих "100", то...
Би следвало, че истинските поддръжници на фармацевтичните компании, сте вие, ТЕС-аджии и такива като вас, объркващи хората с "вярвания".
И ще ви кажа защо:
Едно време на мене щяха да ми сложат диагноза може би социална фобия, ПР и една идея ОКР, но... на последното щеше да се гледа като на нещо нормално, изхождайки от традициите в страната и вярванията.
Нелекувани, симптомите доведоха до доста по - сериозна болест - биполярно разстройство, която традиционно се лекува с хапчета... след третата криза до живот.
Тоест... твърдейки, че няма невъзможни неща, оплитайки хората с всякакви вярвания, произлезли от ОКР-та, шизофреници и биполярни, вие всъщност работите в дългосрочен план точно не за кой да е, а за фармацевтичните компании.
Истинските измамници са такива като вас.
Аз допускам, че по този начин вие изкуствено увеличавате броя на шизофрениците и биполярните.
И пак да подчертая, аз не се притеснявам да застана и пред съда за подобни "клевети" от моя страна, защото аз имам своя личен опит, който мога и да докажа.
 Smiley
Ако се поставя на ваше място... предполагам, че бих се "издирвала" под дърво и камък, и бих направила всякакви опити да се " срина", за да не ви обърквам бизнеса.
Което е малко притеснително, де, ама... така или иначе, светът, в който живеем не е много сигурен.
 Smiley
Завършете си стандартна психология, психотерапия... Тогава вече ще чуете доста по - различно мнение от мен за вас. Може към стандартната психотерапия да прилагате и масажи, спортове и т.н.... всичко в този дух е "бонус" за организъма, но не и основно средство за преодоляване на състоянията, които твърдите, че лекувате.
 Smiley
« Последна редакция: Февруари 21, 2014, 10:33:28 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #529 -: Февруари 23, 2014, 10:13:09 »

Ето как един утвърден и заявен психотерапевт се справя с живота.
http://orlinbaev.blogspot.com/2013/09/blog-post.html

Цитат
Мозъкът е като електронен механизъм или компютър и болестта е една от програмите му, която се задейства автоматично при специфични обстоятелства на висок или продължителен стрес или конфликт с цел да предпази цялостния организъм от пълен колапс. Програмата се изключва когато стресът или конфликтът е преодолян или разрешен. Зададената програма може да бъде анулирана. Няма болест, която да не е лечима потенциално и всички болести, от рака до хремата, са отговори на изтласкан в подсъзнанието стрес, травма с различна сила и продължителност. Болестите са специализирани програми за оцеляване. Задачата на индивида е да постигне осъзнаване и отработване на емоционалния конфликт, който е преживял и изтласкал и или да го преработи, да го надрасне или да освободи напрежението му. С други думи, свеждането на стресовата енергия до нула елиминира нуждата от програмата за оцеляване (болестта) и предизвиква автоматично превключване в мозъка от болестна програма към възстановяване и оздравяване.

Ето тук се явява мястото на ТЕС и подобни техники- за  справяне със "стресовата енергия", като я освободи чрез "отработване на емоционалния конфликт".

« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 10:23:24 от Dary » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #530 -: Февруари 23, 2014, 10:21:17 »

Grin Има нужда малко от психотерапия.  Grin Лично непрофесионално мнение. Иначе... хубав човек.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #531 -: Февруари 23, 2014, 10:29:16 »

Grin Иначе... е много интересно, при условие, че Баев пише в "Портала" и от тук следва, че малко или много е в някакви контакти с Първанов, който също пише там, който също харесва дъновизма, както четох доста го харесва всъщност.... И като се има предвид, че Хпджон е бивш пациент на Първанов и го препоръчва, а в същото време иска да се разграничи от ТЕС, дали самият Баев няма да поиска същото, а?
 Grin
Дари.... при дъновисти нещата могат да се оправят само с психотерапия... в твоя случай няма да е зле и малко хапчета да приемаш за известно време.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #532 -: Февруари 23, 2014, 10:31:45 »

Добре...Нели!  Wink
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #533 -: Февруари 23, 2014, 10:34:21 »

Ей, няма по - весело място от този форум!!!!!!  Grin
хапчета, хапчета е решението.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #534 -: Февруари 23, 2014, 10:49:53 »

Я прати един линк към Нели, да й видя историята.
 Grin

« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 10:53:28 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #535 -: Февруари 23, 2014, 02:12:22 »

Цитат
За да се постигне пълно изцеление е необходима коренна и постоянна промяна в начина на живот: мисли, чувства, емоции, навици, убеждения, хранене и др. (понеже начина на живот до момента е довел нещата до това състояние). Хилядолетия наред хората са убеждавани, че са слаби, зависими, безпомощни и, че е нормално да се боледува. Отнета им е силата, или по точно казано доброволно са я предали (всичко е въпрос на избор).

Друго необходимо условие е хората да поемат лична отговорност за себе си, за изборите които правят, за чувствата и емоциите. Да поемеш отговорност значи да не чакаш на хапчето, антибиотика, доктора, гледача, баяча и магьосника да свърши работата вместо теб, защото изпитанието ще те сполети отново, няколко дена или месеца след това. Дълбока вътрешна свобода, сила и промяна е нужна, и ще дойде ден в който думата „болест” ще стане чужда. Десетки методи, техники и билки излязоха за лечение на нелечими болести, но те отново карат хората да гледат вън от себе си, да чакат без да променят нищо. Чакат да бъдат излекувани вместо да се стремят да бъдат здрави! Когато вътрешната революция настъпи, ще се промени и външния свят!

http://www.svoizbor.com/2014/02/how-my-mother-was-healed-from-cancer/

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #536 -: Февруари 23, 2014, 03:32:38 »

Дарчей, тези съм ги чела..... безброй пъти. Мога да ги преразкажа и да напиша нова книга. Посочвам източниците и хоп - готово.
 Grin
Даже някои нещица съм ги модифицирала специално за БАР.  Grin
Дарчей, явно не можеш да четеш друг, освен себе си. Подобни нещица съм ги чела 10 години. Нетът е залян от тях. Този форум - също.
**
Интересно е обаче, че споменаваш някоя Нели с името й, явно сте имали конфликт?! Ако е така, да изтипосаш на някой истинските имена в нета не е много етично ми се струва на мене.  Grin "Псевдопсихолози"
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #537 -: Февруари 23, 2014, 03:58:36 »

Не знаех, че лекува тумор.... Дано всичко е ок. Спирам в такъв случай да коментирам точно него, иначе обаче не.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #538 -: Февруари 23, 2014, 04:12:04 »

Алоооо, Dary, ... ама ти си много упорито заблудена.

Баев изобщо не мисли това което си копирала и си го изкарала от контекста. Той е многопластов човек поне виртуално, въпреки че изразните му средства не ми понасят. Той не може да напише толкова крайно нещо!
Казах виртуално, защото има информация от посетили го  че реално не е точно това за което се представя в интернет.  

Като доказателство отиди да го питаш дали си е излекувал заекването. Ами на 40+ е вече,  и все още не е и няма и да може до края на живота си.  Нали няма невъзможни неща, е явно има!!!

Явно сравнително скоро си попаднала на езотерична литература и си в някаква еуфория че си открила "истината" за живота.
Ама тия дето дрънкаш тук е да продаваш на краставичар краставици. Отдавна сме запознати с твоите "открития" и с езотерики и с религии и с всякаква
мода свързана с ?позитивното? мислене.
« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 04:25:00 от Мая » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #539 -: Февруари 23, 2014, 04:21:18 »

Grin Мая, тя Дари не знам дали чете някой, освен своите постове.  Grin
Опитва да го раздава Учител.
Остави, Дарчето, на мене ми е малко кофти за Баев. Той е преживял операция за отстраняване на тумор. По - добре да не го коментираме. Или...
Изключвам дъновизма в момента, няма да се повтарям по сто пъти какво във възгледите ми се е променило тотално.
Ако е заеквал така, че да не може по половин минута да каже една дума, тоест ако е бил по - сериозен случай и го е свел до някакъв минимум... Това е постижение.
Аз не обичам да коментирам с лошо хора, лекували рак. Чак сега разбрах всъщност за тази операция.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА