evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 13, 2024, 04:43:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво се крие зад шизофренията, от която толкова много се страхувате  (Прочетена 2398 пъти)
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« -: Октомври 16, 2015, 10:04:35 »

Ще се опитам да изведа заключения възможно най - кратко, като се има предвид, че толкова много впечатления имам за всичко. Зад шизофренията се крият:
- Временни проблеми със слуха след посещение при зъболекар, съчетани с проблеми от най - различно естество, включително най - вероятно температура поради настинка или преборване на вирус на крак, тоест без да се усети човек, че е болен/когато имунната система е силна... нали съм разказвала, тук се тръшкат с дни с разстройства, повръщане, аз само веднъж или два пъти съм имала "рядко щастие", "сюргюн" и т.н.  Grin/. Получава се поради временно разтягане на мембраната, която пази слуха от увреждане. В резултат се чуват увеличени, както звуците, идващи отвън, така и от самия организъм. Тези дни имах... мяукане от запушения ми нос, докато се отпушваше...  Grin Представяте ли си ако не знаех за слуха си, как щях да мисля, че някой дух на котка ми се включва, например?  Grin Или пък спец психотронно се бъзика с мен...
- Зрителните халюцинации се дължат на изкривяване на очите или астигматизъм, за който съм чувала, че образите са дотолкова изкривени, та чак са плашещи. Когато това се появи за първи път, най - вероятно може временно да се прояви като шизфрения.
- Хроничната умора се дължи на температура в тялото. При мен е заради бронхита, който сериозно натоварих с две кутии цигари на ден за неопределено време плюс пеене.
- Шумът в ушите...  Grin Най - малко два вида шум са заради факта, че доколкото помня, имаше два вида кръвообращение... Най - вероятно за двата вида нервна система. Не вярвам да има някой, на който да не му се е случвало да му причернее пред очите. Тогава има и шум в ушите, който сочи за рязко смъкване и последващо качване на кръвното... Може да се дължи на най - различни фактори. Постоянният шум в ушите сочи за кръвно налягане под или над нормалното... Според мен е признак на по - високо от досегашното ви кръвно налягане. В моя случай... съдейки по кръвното ми от преди години, в момента най - вероятно заради бронхита съм с кръвно 130/80, при условие, че ми е 100/60 до 120/60-80. Може да идва и от по - високи коронки на зъбите... В този случай... нямам никаква представа къде да издирите свестен зъбар, за да поправи височините и да видите дали шумът няма да изчезне.
Зад шизофренията се крие физическо и психическо насилие... най - вече. В този случай следва, че няма психично заболяване, а работа с психично болен човек.
Повече наистина май че нямам какво да кажа... А, за националното ОКР.
Вярвайте в себе си. Конгнитивния ми дисонанс "дали ще вярвам в Тодоров или в бог е все едно. Във всеки човек има частица от божественото" се оказа невероятна сентенция. Към днешна дата вярвам в себе си и не смятам, че това противоречи на която и да било религия.  Grin
"Вярвайте в себе си. И още някой, че иначе е самотно." Шашмагюл.
 Grin
Емоционалната интелигентност или с мои думи да знам какво чувствам и как да реагирам, кой ми е важен и кой не.

С обич:
Шашмаагюл

П.С./По - късно евентуално ще метна и в пулс. Недейте ми разправя, че съм болна. Вижте как на подсъзнателно ниво пак действам, както трябва. Тук и в психология нет няма много хора, което беше удобно за нареждане на мислите. В пулс са повече, заради повечето тематики...  Grin/

Така вече няма да се страхувате от шизофренията, защото тя просто не съществува.

Тя е комбинация от различни заболявания. Всъщност при шизофренията е най - подходящ семеен терапевт. Както и при БАР.
Останалото са уши, очи... Очен, ушен лекар... Макар че аз на ушите си така им се радвам, както си нямате представа.  Grin

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2015, 10:33:41 »

***Речник***

***Психично болен човек - означава човек с липса на обноски, който счита, че има правото да удря, бие, заплашва безпричинно. Нормален човек е този, който след отчитане на проблем посещава психотерапевт или се развежда.

Извън речника... Не вярвах, че цял живот ще си живея като в основното образование, винаги да съм готова за бой. Вкъщи мъжът ми не знае каква изненада го чака ако посмее да ми посегне.  Grin Проблемът е, че не е само той. Наскоро съзрях една майка, която твърдеше, че децата са деца и никоя майка не трябва да реагира ако едно дете хапе всички в детската, защитавайки едно друго дете, понеже и нейното било подобен хапльо. В отговор се опита да ми филосовства, че нямало лоши деца, при което аз й казах, че просто децата не са попаднали на родители.  Grin Визирайки себе си, но и нея.  Grin Най - вече нея. Значи подобно, на което ПР не може да му се случи, е способно да удари, понеже има беден речник. В моя случай, речника ми е достатъчен, но... получавах ПА, вместо да го използвам. Понеже обаче защото си имам работа с един куп хора, които не са за работа в училище... Може някой слънчев ден да покажа на директорката какво е липса на възпитание.  Grin Другият път да си мери приказките, а ако още малко си клати краката... Не знае какво я чака, просто, да й предадете, спец.
 Smiley
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА