Ще се опитам да изведа заключения възможно най - кратко, като се има предвид, че толкова много впечатления имам за всичко. Зад шизофренията се крият:
- Временни проблеми със слуха след посещение при зъболекар, съчетани с проблеми от най - различно естество, включително най - вероятно температура поради настинка или преборване на вирус на крак, тоест без да се усети човек, че е болен/когато имунната система е силна... нали съм разказвала, тук се тръшкат с дни с разстройства, повръщане, аз само веднъж или два пъти съм имала "рядко щастие", "сюргюн" и т.н.
/. Получава се поради временно разтягане на мембраната, която пази слуха от увреждане. В резултат се чуват увеличени, както звуците, идващи отвън, така и от самия организъм. Тези дни имах... мяукане от запушения ми нос, докато се отпушваше...
Представяте ли си ако не знаех за слуха си, как щях да мисля, че някой дух на котка ми се включва, например?
Или пък спец психотронно се бъзика с мен...
- Зрителните халюцинации се дължат на изкривяване на очите или астигматизъм, за който съм чувала, че образите са дотолкова изкривени, та чак са плашещи. Когато това се появи за първи път, най - вероятно може временно да се прояви като шизфрения.
- Хроничната умора се дължи на температура в тялото. При мен е заради бронхита, който сериозно натоварих с две кутии цигари на ден за неопределено време плюс пеене.
- Шумът в ушите...
Най - малко два вида шум са заради факта, че доколкото помня, имаше два вида кръвообращение... Най - вероятно за двата вида нервна система. Не вярвам да има някой, на който да не му се е случвало да му причернее пред очите. Тогава има и шум в ушите, който сочи за рязко смъкване и последващо качване на кръвното... Може да се дължи на най - различни фактори. Постоянният шум в ушите сочи за кръвно налягане под или над нормалното... Според мен е признак на по - високо от досегашното ви кръвно налягане. В моя случай... съдейки по кръвното ми от преди години, в момента най - вероятно заради бронхита съм с кръвно 130/80, при условие, че ми е 100/60 до 120/60-80. Може да идва и от по - високи коронки на зъбите... В този случай... нямам никаква представа къде да издирите свестен зъбар, за да поправи височините и да видите дали шумът няма да изчезне.
Зад шизофренията се крие физическо и психическо насилие... най - вече. В този случай следва, че няма психично заболяване, а работа с психично болен човек.
Повече наистина май че нямам какво да кажа... А, за националното ОКР.
Вярвайте в себе си. Конгнитивния ми дисонанс "дали ще вярвам в Тодоров или в бог е все едно. Във всеки човек има частица от божественото" се оказа невероятна сентенция. Към днешна дата вярвам в себе си и не смятам, че това противоречи на която и да било религия.
"Вярвайте в себе си. И още някой, че иначе е самотно." Шашмагюл.
Емоционалната интелигентност или с мои думи да знам какво чувствам и как да реагирам, кой ми е важен и кой не.
С обич:
Шашмаагюл
П.С./По - късно евентуално ще метна и в пулс. Недейте ми разправя, че съм болна. Вижте как на подсъзнателно ниво пак действам, както трябва. Тук и в психология нет няма много хора, което беше удобно за нареждане на мислите. В пулс са повече, заради повечето тематики...
/
Така вече няма да се страхувате от шизофренията, защото тя просто не съществува.
Тя е комбинация от различни заболявания. Всъщност при шизофренията е най - подходящ семеен терапевт. Както и при БАР.
Останалото са уши, очи... Очен, ушен лекар... Макар че аз на ушите си така им се радвам, както си нямате представа.