evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:33:37 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298074 пъти)
Валентинка
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #360 -: Май 30, 2010, 07:16:31 »

delicacy,караш ме още повече да плача-благодаря ти ,че ми обърна внимание и благодаря за куража,ако си права,ще съм много щастлива..... дишам,издишам,успокоявам се и после пак ,уж не мисля за това,а пък то е там,как да не съм луда... не искам да съм луда,не искам да си говоря сама....,но наистина ме успокои,за което искрено ти благодаря...с цялото су сърце..искам толкова много да пиша,незнам какво ,извинявам се пак..колко съм глупава..не мога и да се изкажа:))) Благодаря ти веднъж!!!!!
Активен
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #361 -: Май 30, 2010, 07:18:27 »

извинявам се правописните грешки Sad
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #362 -: Май 30, 2010, 07:21:28 »

Мила Валентинка, обещавам ти още веднъж, че няма да полудееш, мила! Тоав, което описваш ми е познато до болка, всички минаваме през него, но никой не е полудял. Можеш да разкажеш за товята история, тук има момичета, които помагат- Радостина, Paty, така че можеш да освободиш част от страха като го споделиш. Топло те пергръщам още веднъж!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #363 -: Май 30, 2010, 07:43:12 »

Валентинка, описаното от теб не звучи като шизофрения. Ако това не е достатъчно, за да се успокоиш, ще ти кажа и още нещо: шизофрениците нямат съзнание за болест, защото болестта засяга мисленето и възприятията им, а паническото разстройство - емоциите. Тези две психични разстройства, мила, спадат към различни групи, описани в психиатрията, но както с много други болести, имат сходни симптоми. Ти си била при специалисти, които са ти казали обективно за състоянието ти, а това, че се съмняваш, е признак на тревожността ти. Фактът, че се страхуваш от полудяване сам показва, че не си луда. И още нещо ми прави впечатление в твоите постове и не мога да не го отбележа: извиняваш се, самобичуваш се, казваш колко си глупава... това няма да е пътят към оздравяването, знаеш го, нали? Колкото и да ти е трудно, приеми се. Не се мрази. Не се наказвай. Не се обвинявай. Досега не съм срещнала нито един с ПР (а вече смея да твърдя, че познавам много такива), който да не е ценен и значим човек - напротив, тук са най-талантливите, най-интуитивните и най-дълбоко духовните хора и никой, ама никой от тях никак не е глупав. Ако пуснем един тест за интелигентност, ще се убедиш. Но засега просто приеми твърдението ми. И се постарай да промениш постепенно (няма да стане веднага и насила) отношението към себе си. Ние ще сме наоколо.  Wink
« Последна редакция: Май 30, 2010, 07:45:30 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #364 -: Май 30, 2010, 07:50:29 »

Благодаря ви мили момичета(angels) за мира ,с който ме дарихте ,това означава за мен много,колко малко му трябва на човек.Skorpy,благодаря ти ,сърцето ми спря да тупка,наистина... сега ще опитам да хапна,не съм яла цял ден .... и след това ще опитам да напиша историята си ...
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #365 -: Май 30, 2010, 08:10:16 »

Няма защо, тук сме, за да си помагаме.  Kiss
Казваш, че си се почувствала по-добре след думите ни, което е още едно доказателство какъв е твоят проблем, нали? Страхът ти е малко в повече, мила, като на всички нас. Хапвай си и съм сигурна, че имаш хубави неща в живота си, за които да се хванеш. Мисли за тях. Старай се, когато се появят негативни мисли, да ги заменяш с приятни такива. Трудничко е в началото, но когато човек успее, после много го е яд и се чуди на акъла си как се е тормозел преди... светът е шарен, какви цветове ще видиш в него си зависи от теб... Това, което мога да те посъветвам сега, преди все още да съм чула историята ти, е колкото и да е проблемно, да се храниш и да спиш редовно и да избягваш натоварващите психически неща - например аз преди се хвърлях на всяка драма и я изживявах, съпреживявах и пр. Сега си падам повечко егоист и предпочитам ненатоварващите и приятнозареждащи ме занимания. А когато се сблъсквам с трагедия или неприятност, се опитвам да гледам по-отстрани, да не влизам директно в най-горещата точка, за да щадя психиката си. Един вид, поглези си се. Като почнеш да се грижиш за себе си като за някаква особа, ще усетиш как с времето започваш да си се чувстваш ценна. Като начало прави неща, които обичаш.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Paty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #366 -: Май 30, 2010, 08:23:13 »

Мила Валентинка, дишай дълбоко дишай и се концентрирай върху това. Чуй момичетата и те като теб минават през това. Със сигурност не полудяваш, просто ти се е насъбрало  и сега иска да излезе. Опитай се да се отпуснеш и успокой мислите, а   когато започнат да те връхлитат просто си насочи вниманието на някъде другаде. Започни да броиш примерно до 100 и на обратно. Повтаряй си непрестанно някаква положителна команда- Аз съм добре, Аз съм изпълнена с любов, Аз съм  силна и спокойна и т.н. Не си сама ние сме тук и сме готови да те изслушаме и да ти помогнем с опита си. Не се притеснявай да пишеш. Каквото и да чувстваш пиши го. Успокой се има много любов и топлина около теб.
Прегръщаме те с обич. Всичко е наред, виж  всички тук сме го преживели. Няма нищо страшно. Просто в теб говори само страха.
Активен
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #367 -: Май 30, 2010, 10:55:56 »

Mалко успокоена,реших да разкажа и аз за себе си,живота ми и мислите ми ,като искам да се извиня предварително за реда на мислите,които ще излея тук и правописните грешки,които ще направя,понеже с кирилицата допускам грешки. Аз съм на 28 г, с Пр се запонах когато бях на 19-20г със цялата му сила. Тогава живеех в родния си град,малък провинциален, от 3 год живея със съпруга ми във Варна...Когато отидох на лекар тогава,и казах за симптомите ми ,никой ,особено там не знаеше що е ПР,изписаха ми ривотрила-по 3 на ден и тогава започна големия ад,никой не ме разбираше,никой не знаешв какво е това,майка ми ме водеше всяка вечер до спешното,след поредното "умираам" и така,колкото и да искаха и те не го разбираха...никой... Минах през голям ад,като не искам да се правя на мъченица,минах и през абстиненцията на ривотрила,понеже никой не ми каза,че той не се пие ей така и като го спрвх,ми се разказа играта,болници,напикавания-ужасс:((( ,да не казвам и друго,че ме е срам..минах и през агорофобията и сега осъзнавам,че ако тогава имаше толкова мн материали,както и ВАС мили хора,много по лесно щяха да се озъзнаят нещата...станах пълен хипохондрик и съм все още така и най гол.пародия,че до преди 2 седмици ,аз трябвашве да пиша тук като излекувана и да давам сила на вас,сигурна,че съм в края на това. , а сега искам помощ,макар и да ми е ясно всичко... Изкарала съм над 100" диабета",тумори,множестжена склероза,като последната я симулирах несъзнателно,до момента в който не ми направиха ядрено маг резонанс и т.н Имам изследвания да ви зарина,знам сиптомите на почти всички болести,но това,което ми се случи преди 2 сед беше върха и сега не съм на себе си... Чичо ми си с1упи двата крака,пратихме му линейка да го докара дотук,понеже на др място щеха да го уморят,както и да е... той е сам,няма семейство и е алкохолик,незнаех,че е стигнал вече до края и  след като го оперираха,а и още прди това ни казаха,че ще има проблеми заради алкохола и след операциата той не беше на себе си ,тоест след упойката почна като луд,че не бил във Варна,говореше с някакави др хора ,кото не съществуват,ужас.... Дотогава до преди тези 2 сед,аз си бях ок,само съм си пълен хипохондтир и съм страшно внушаема към всичко,постоянно се самонаблюдавам- НЕ МОГА ДА ВИ РАЗКАЖА ВСИЧКО,КАКТО ИСКАМ,ТОЛКОВА Е ТРУДНО КАТО ГО ПИШЕШ:(((( изведнъж незнам дали е от това,нещо стана с мен,станах адски нервна,не тревожна и имах чувството че ще полудея,докато не повърнах,после ме хвана  разстройсво и цялата се тресях....от този ден (преди 10 дни) не съм на себе си,това е нещо ново:((( докато диабета и вс др мои болести,се доказват с изследвания,това не ми даваше мира,скачах от сън, страхувам се в момента да мисля,страх ме е от мислите си ,създавам ли си ги сама такива налудничави или просто имам симптоми на шизофреничка,обещах си да не чета ж интернет,то съзнанието ми беше по силно и не можах да се стърпя и оттогава дойде Краяя.... намерихме веднага психолог,жена,която е невероятен човек,от една седмица съм при нея,прави ми и иглотерапия,питам я всеки ден дали съм луда,но вече не и вярвам,мисля,че го е казала на мъжа ми и сега ме щадят:((((( не искам да пия лекарства и тя каза,че съм гол предизвикателство за нея,много ми помага,а аз не искам понеже знам силата на ривотрила и последиците му -за мен ,разбира се ....толкова несвързано всичко съм написала,няма сигурно да ме разберете правилно:((( не искам да полудявам,искам да съм нормална както преди ,ами ако не е паническо разстр,ако е наистина шизофрения,идват ми налуничави мисли... Всяка сутрин се събудждам Нервна-защо нервна,после става тревожно:((( после се успокоявам и после пак,това е лудост,какво ще правя,ще отида в лудница,страх ме е да мисля дори ,страх ме е от моите мисли,какво е това??? исках да имам деца...искам да спя нормално... незнам...какво да правя... със сигурност не съм казала толкова мн неща,но с времето още ако съм със ума си ,ще се включвам,занм .че и аз ммога да помогна,защото знам,че аз бях в края му ..на всичко това,а сега какво??
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #368 -: Май 30, 2010, 11:18:09 »

Здравей и от мен!
Искам и аз да ти дам малко кураж.Първо да ти кажа,че наистина не си шизофреничка.Ако беше такава,въобще нямаше да питаш-"Има ли ми нещо?"
Симптомите,които описваш(повръщане,стомах,разстройство) са изцяло мои симптоми.При мен ПР се проявява по такъв начин.В смисъл преди бях със всичките сърцебиения,треперене,изпотяване...нищо не съм пропуснала,но в момента са ми останали само тия.ПР може да се прояви с много и различни симптоми,така че да не те плашат толкова.Сега са те хвърлили в ужас,защото са ти непознати,а не че са толкова опасни.
Между другото аз чета само този форум- с излекуваните и много ми помага.Всеки ден се успокоявам по този начин ,а и много неща ми се изясниха.А с това и страхът намалява.
Не се предавай,всичко ще се оправи!
Активен
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #369 -: Май 30, 2010, 11:24:53 »

Благодаря за подкрепата мило момиче Smiley) Просто ме притеснява тази нервност,която преди я нямаше и чувството,че не мога да контролирам мислите си ,сипят се -сипят и страха от това полудяване,преди беше по време на криза ,а сега ми е осъзнато ,както и когато си помисля,че имам др болест,и никой не може да ми го докаже,губя вяра във всичко и се предавам... skorpy  ми вдъхна много кураж,същото ми го каза и психоложката ми ,но помислих ,че ме лъже:(((( Благодаря Smiley
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #370 -: Май 31, 2010, 08:50:32 »

Здравей Валентинка,
   Искам да те попитам нещо: 1.Твоето състояние много ли ти пречи да живееш така, както искаш? Ако не ти пречи много-продължавай да пишеш и се оплакваш. Тук наистина ще намериш съчувствие и много съвети. Но и така ще си останеш. 2. Казваш, че искаш деца. Колко време можеш да чакаш, за да се стабилизираш и да можеш спокойно да забременееш? Тук, във форума този срок е около 2, 3, а може и повече години. Ти искаш ли да чакаш толкова?

Много добре си направила, че си тръгнала на терапия. Моят съвет е ако до около един месец ако не регистрираш рязка промяна в състоянието ти, сменяй психотерапевта. За сведение, след като попаднах на моя терапевт, точно за 2 месеца нямаше и помен от ПР.
 Успех!
Активен
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #371 -: Май 31, 2010, 09:11:10 »

това като упрек ли да го приема???  ако можех да се справя сама ,нямаше да пиша и да се оплаквам...всеки има право на избор в живота ,ако съм решила ,че ще живея така -ок???,но като съм имала нужда от подкрепа,защо да не я получа? след като си преживял такова нещо ,знаеш какво е ? не слагай толкова голяма ръка !!!! Аз когато имах Пр  преди 10 г,нямаше литература и психолози ,а само психиатри  с лекарства,или поне не е било толкова достъпно ,може би и аз като теб за 2 месеца щях да съм ОК....!!!!! хубав ден ти желая )
Активен
Paty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #372 -: Май 31, 2010, 09:33:14 »

Мила Валентинка,
Всичко това което ни се случва е отражение на  нашата чувствителност и сетивност. Всички сме натоварени с тези качества, но не знаем как да ги управляваме. Проблема на ПР е именно в това че наслагваме енергията си навътре. Трупаме и складираме всичко в нас, без да съумяваме да го отдадем. Когато склада се напълни с неизказани, чувства страхове, задръжки и т.н той се взривява в ПА.  Ти си напълно здрава , това е първото което трябва добре да си внушиш и след това да започнеш с бавни стъпки да трансформираш съзнанието. Живеем във време на трансформация на това съзнание във вселената. Все повече и повече стават хората който имат такива оплаквания и все повече стават и тези който ще преминат от другата му страна. Майте наричат това време – Краят на страха- именно за тази трансформация става въпрос. Ние като сетивни личности усещаме тази трансформация и проблема е че не са ни научили как да се справим, защото страховете непрекъснато ни се наслагват от обкръжаващата ни среда.
За да съумеем да се измъкнем от този порочен кръг, трябва да започнем всичко от начало. Нищо, ама нищо не ни заплашва, нито от вън, нито вътре в нас. Всичко е отражение на очакванията ни. Ако очакваш всеки ден заплаха и че ще те връхлети беда, то неизменно ще я видиш дори в дъжда на вън. Опитай се да промениш тази нагласа. За да успееш трайно да се измъкнеш, е добре и трайно да промениш нагласите си., с бавни крачки и осъзнато. Тук в този форум има много ценни неща, който можеш да прочетеш, върни се назад и ги прегледай. Приеми, че си едно уникално създание, изкарай вярата си от себе си и с бавни стъпки тръгни към промяната. Мислите ще са хаотични и плашещи докато не им наложиш положителни команди. На всяка такава мисъл противопоставяй положителна такава. Опитай с медитация, тук горещо го препоръчваме. Огледай събитията около теб и наистина потърси добрите им страни. Във всичко, ама във всичко има такъв елемент. Концентрирай се върху него. Постарай се да не допускаш тревожността да вземе превес, игнорирай я и се насочи към нещо което да я разсее. Намери силна мотивация.  Знам, че не е лесно, но веднъж осъзнала силата и волята си, трансформирала ги във вяра ще намериш и пътя за изход. Изкарай от себе си натрупаното. Ако нещо не ти харесва, ако някой те натоварва,  покажи му го. Не задържай, не се съпротивлявай на себе си. Можеш да се справиш и аз ти гарантирам, че никога повече няма да се върнат ПА. С бавни крачки и уверено ще извървим този път. Спокойно затова сме заедно тук,  за да си помогнем .

Игнорирай останалото. Никой няма право да те наставлява, може само да ти подаде ръка. Аз ти подавам своята.
Прегръщам те.

Активен
Валентинка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #373 -: Май 31, 2010, 09:44:30 »

Благодаря още веднъж за подкрепата Smiley Да,ще се боря и преди съм го казвала,няма да се предаваме,и никога не съм имала намерение,просто чувството за лудост така ме беше обвзело ,че имах нужда ,някой да ми помогне и това бяхте Вие,за което много ви благодаря.Вслушвам се в думите ви,с подкрепата ви и с подкрепата и помоща на психолога и близките ,без лекарства -трябва да успея Smiley) силно вярвам .... искам и аз после да подкрепям другите ,кото ще имат нужда Smiley)) Сърдечно благодаря за топлите думи,знаеш какво означват те за такива като "нас" Smiley)) И аз те прегръщам !!!
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #374 -: Май 31, 2010, 11:40:07 »

Здравей Валентинка!Аз като теб съм с ПР. от толкова години.Както казваш преди 10 години не е имало чак толкова места от където да черпим информация за ПР. Изкарах 2 години в лутане,доката ми поставят диагнозата,а през това време нещата се бяха задълбочили много.Може би,ако се бяха хванали нещата по-рано нямаше да съм така.По повод лекарствата,аз пия ривотрил от дълго време,но той не лекува,той просто ме успокоява,кагато имам ПА. Правя опити да го спра,но все не става,но аз не се отказвам лесно.Лесно е да се дават съвети отстрани,но по-добре е да не се пият лекарства,човек става зависим и трудно се махат.Много по-добре е психотерапията,а и ти си довола.Аз се чувствам много добре след такива разговори,все едно камък ми пада от сърцето.Всичко е в наши ръце,чети постовете,споделяи,посещавай психотерапиата,мисли позитивно и все си мисля,че нещата ще се успокоят.И накрая ти пожеловам едно бебче да имаш,да видиш как мисълта ти ще е насочена към него и всичко някак ще е по-лесно,и позитивно разбирасе.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА