evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 19, 2025, 01:36:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298217 пъти)
dolcetopolina
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #330 -: Май 25, 2010, 04:54:54 »

Недей си внушавай нищо...от внушение можеш да си докараш наистина страшни болести. Това, което човек си направи сам никой не може да му го направи. Живей си живота и гледай смело напред. Малко време сме на тази земя, че да мислим за смърт. Когато дойде времето ще сме умрели и тогава ще му мислим  Tongue. Радвай се на малките моменти през дните и се усмихвай повече. С позитивна мисъл и настройка можеш да направиш чудеса...личен опит.
Какво правиш, когато седиш и се притесняваш??? ... нищо!!! Не си помагаш, но си вредиш.
Хайде усмихни се и прави нещата, които те карат да се усмихваш и да не мислиш за глупости. Хахаха, знаеш ли как си излекувах аз рака на дробовете, защото и аз съм бивша пушачка : просто спрях цигарите от раз и до днес днешен не съм мислила за тази болест нали не пуша Cool
Активен
Драгомир
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #331 -: Май 25, 2010, 05:06:57 »

Хаха права си така е......  Smiley Благодаря.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #332 -: Май 25, 2010, 05:07:50 »

Paty,skorpi благодаря ви за хубавите неща,които ми пишете.То е ясно,че няма да се оставя на произвола на съдбата,а ще се боря с ПР.С риск да повторя някого,но е адски трудно това го знаете от опит.Трудно е особено когато си намалил лекарствата до минимум,вече си мислиш,че от утре си без тях и изведнъж вълна от ПА,които ме връщат в първоначално порожение,това ме смазва и всичко започва отначало.Аз съм човек,който не се отказва лесно,а пък и имам стимул,имам момченце на 6 години,което пък иска непрекъснато да играем,е няма отказване.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #333 -: Май 25, 2010, 06:16:37 »

vesi, аз пък съм изобщо без никакви лекарства. Не бих те съветвала да търсиш изхода в тях - сама си се убедила, че не е там.  Wink
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #334 -: Май 25, 2010, 11:19:32 »

Vesi2003, Paty и Scorpi, са ти отговорили прекрасно Smiley Но и аз все пак да потвърдя Smiley Ти си на приливи и на отливи най-вероятно спрямо това дали външните обстоятелства в живота ти се подобряват или се влошават. Всички са така. Обаче ние нали сме по-осъзнати, тук сме, за да се научим да влияем сами на тялото и психиката си, независимо от колебанията на външните обстоятелства. Каквото и да се случва навън, ние можем да си изградим непоклатимо спокойствие вътре в нас. Ние дори не трябва да го изграждаме, а само да се свържем с него, защото то е дълбоко в нас, стои си там забравено, защото никой не ни е научил как да се свързваме с него – нашите родители също са го забравили, затова и страдаме от ПР. Най-добрият начин да намериш вътрешното си спокойствие и стабилност, за сетен път казвам, е МЕДИТАЦИЯТА. Ако се научите всеки ден да отделяте по 10 минутки да медитирате, след половин година ще сте непоклатими. Медитацията е нещо, което трябва да ни съпътства цял живот. В бъдеще подозирам, че ще се преподава по училищата. Всички трябва да знаят как се медитира.

А спортът е много важен за да си в добро настроение и тонус. И съм напълно съгласна с останалите, които казват, че в началото, когато си с ПР, те е страх да спортуваш, защото симптомите ти се увеличават. Те всъщност не се увеличават, а ти си твърде изплашена, вследствие от ПР и всяка дребна промяна в организма ти (може дори да са нормалните хормонални настроения преди цикъл) те плаши много, защото си станала твърде самонаблюдателна и следиш всяко колебание в тялото си. Така че, възстановявай спорта – лекичко, бавничко в началото, но го прави всеки ден по малко, за да разчупиш модела, съпротивата, закостенялостта. Представи си, че около теб се е образувал обръч за тези 11 години, обръч, който не ти дава да мръднеш и се затяга с всеки изминал ден. КОлкото повече му се подчиняваш и се плашиш от него, толкова повече се затяга. Трябва да минеш през него. Знай, че когато получиш сърцебиене, си докоснала този обръч и ти веднага се дърпаш, защото си се опарила. Обаче трябва да преминеш през него. Когато го докоснеш и влезеш в същината му (примерно имаш сърцебиене, обаче не преставаш да спортуваш), е много неприятно. Но си наложи да преминеш през това. За да излезеш от него, трябва да преминеш през него. А този обръч, той не съществува. Това е граница, която умът ти си е поставил, това е сгъстен страх. Важно е като минаваш през това, да не заседнеш в него. Да заседнеш, означава така да се подплашиш, че да се откажеш и да избягаш – това може да засили страха ти. Можеш да минеш през неприятните усещания по няколко начина:

1.   НАБЛЮДАВАЙКИ ГИ, без да влагаш мисъл и емоция (щом си чела постовете ми досега, знаеш точно как, писала съм много пъти – това е основният начин, по който се преодолява страха)
2.   ако ти е непосилно горното, можеш да си повтаряш като мантра: ВСИЧКО Е НАРЕД и повтаряйки го, да не допускаш други мисли в главата си, концентрирай се над това изречение и си продължавай да спортуваш
3.   третото е за хора, на които толкова им е писнало от ПР, че се хвърлят в боя и изобщо не им пука за резултатите. Готови са да умрат, така да се каже, но да не останат в това състояние. Те биха спортували, независимо какво се случва в тялото им. Малко е опасно това, но пък много по-бързо те изкарва от всякакви състояния на страх.
4.   и едно много важно нещо – каквито и да са ти симптомите, ОТНАСЯЙ СЕ КЪМ ТЯХ НЕЖНО И С ЛЮБОВ, като към дете. Не можеш да победиш симптомите, ако ги мразиш. Те са част от теб. Мразейки ги, мразиш част от себе си, а така доникъде няма да стигнеш. Обичай ги, но не така че да се привържеш към тях и да си ги държиш. Ами ги обичай, благодари им, защото има защо те да са там (информират те, че си тръгнал по нехармоничен начин на мислене/живот и просто те известяват да се върнеш в хармонията) и ги пускай да си ходят. Нещо като: “Благодаря. Изпращам те с любов”. Благодари постоянно за всеки твой симптом – не можеш да си представиш колко променяш енергийното си биополе с всяка дума на благодарност. Така прекъсваш негативните процеси в теб и край теб.

И така Smiley Тренирай сърцето си. Тук съм пускала един много хубав линк за медитация за успокояване на сърцебиенето. Изпробван е, действа.

Трябва да ти кажа, че съм чела, че на сърдечно болни не им дават лекарите да спортуват, но древните знания казват друго – трябва да се спортува, за да заяква сърцето. Естествено, това трябва да се случва лекичко и внимателно. Сърцето се снабдява с кръв именно чрез движение. Ако не се движиш, как ще се оросяват всичките ти органи??

Всичко това, което ти описах дотук е работа със симтомите. Отделно трябва да се работи с причината, която ги предизвиква.

И последно – не стопирай паник атаките. Научи се да минаваш през тях. Те съдържат СИЛА. Тя е част от теб, но ти се плашиш от нея, защото не я познаваш. Влез в нея и я овладей. Гледала ли си Аватар? Главният герой, за да намери своят летящ дракон, трябваше да го обуздае, да овладее силата му. Но за да го направи, трябваше да го наблюдава, да го усети, да влезе в него един вид. Едва тогава можеше да се възползва от него и да работят в синхрон. Wink

А за хапчетата, не мога да ти дам съвет. Ти трябва сама да решиш дали и кога си готова да ги спреш, с пълното съзнание, че в началото нещата могат да се влошат. Мога да кажа само да не се плашиш от влошаването – това пак е сила, която трябва да се овладее. Ти си спортистка, знаеш как. Wink Важното е да не засядаш във влошаването, болката и страха, а ДА ПРЕМИНАВАШ ПРЕЗ ТЯХ. Минаваш, благодариш им и ги подминаваш.

Хайде, кураж!
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #335 -: Май 25, 2010, 11:23:58 »

Драгомир, с теб сме! Ако има нещо, което не ти е ясно по нещата, които сме писали, питай, изобщо не се колебай. Само да кажа, че да, всичко е в главата ти, но ако осъзнавайки го все пак, нещо вътрешно не ти дава мира, просто разбери кое е то и го отработи, за да престане да ти пуска сигнали Wink А за агресията и неспокойствието съм ти писала  Grin
Активен

Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #336 -: Май 25, 2010, 11:38:00 »

И последно, на всички тук, които ще тръгнат да се опитват да преминават през страха и някои може да не успеят да го направят и да се обезкуражат, а други пък - да влезат и да заседнат в него т.е. да се уплашат още повече и нищо да не направят:  За да ПРЕМИНЕШ ПРЕЗ СТРАХА и да ОВЛАДЕЕШ СИЛАТА МУ, трябва да си подготвен. Всички тези постове, които сме изписали, те подготвят за тази работа. На някои им се вижда твърде дълго, но всеки трябва да прецени сам за себе си върху какво има да поработи, за да може да е готов да се срещне със страха си. Не всички трябва да правят всичко. Вие ще си го усетите кое е за вас и кое сте си отработили вече. При някои ще е по-лесно, при други по-дълго. Но колкото сте по-подготвени, толкова по-лесно и бързо след това ще се срещнете със страха и ще минете през него от другата страна - там, където страх няма.

Иначе мога да ви кажа вълшебната формула с две думи, които съм повтаряла много пъти: ОБЕКТИВНО НАБЛЮДЕНИЕ. Но докато се научиш да го правиш това, си иска доста работа. А свършиш ли я, ти се отварят безкрайно много врати за вълнуващ живот, защото с помощта на обективното наблюдение можеш да решиш всичките си притеснения в живота, дори и да нямат нищо общо с ПР. Но това вече е друга тема. Затова, дайте си време да се подготвите. Струва си.
Активен

Драгомир
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #337 -: Май 26, 2010, 01:17:29 »

Абе аз се досещам май защо така ми се е получило , понеже преди няколко месеца се прибрах в моят град , преди това бях отишъл в друг град не да уча , а да живея със моята приялка която беше с 4-5 години по-голяма от мен.Досега не бях излизам сам да живея и да се справям сам със трудностите на живота и т.н. и може би за това ми се е получило така.А и в другият град не познавах никой почти никого си нямах освен мойта.. с която вече сме се разделили разбира се но все пак... дори се беше стигнало когато бях там в бърза помощ да ходя заради сърцебиене и задух, и като чух оня по телефона като казва на мойта ми елате до тука с такси и ще го видиме кво му има на момчето още повече набрах ярост викам си аз тука издъхвам той ще ме вика да ходя да ме гледал само да ида и ще ти обадя хаха в крайна сметка супер ниско кръвно имах 90 на 60 направо ги смаях ама се пооправих лека полека. И от там на татъка почнаха тия гадорий със болките в гърдите задушавания и така но вече ги контролирам много по-добре от преди просто не им давам да ме побеждават усетя ли такова нещо и заминавам в залата по борба да си тренирам и да си избивам нервите , а и да мисля за нещо друго. Благодаря ви все пак за съветите на всички ви.  Smiley Smiley Smiley
Активен
Paty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #338 -: Май 26, 2010, 08:44:48 »

Момичета и момчета ,  всички който се нуждаете от подкрепа

Това което ви пиша е с цялата ми обич към вас.
Четете и препрочитайте постовете тук, и пак и пак и пак, анализирайте, разгледайте страха от страни. При всяка нова ПА се попитайте  „какво я провокира?”. Извъдете страха пред вас и го анализирайте. Напишете страховете си  на лист хартия, особено тези който предизвикват ужаса във вас, произнесете ги на глас и вижте какво стои на отсрещната страна на този страх.  Търсете противоположната му точка, точно тя е това което търси вашето съзнание. Ако се страхувате да останете сам, вие подсъзнателно искате независимост и знаете че бихте се чувствали добре именно когато сте сам.
При всичките си страхове вие се стремите към свободата на отсрещната точка. Ето vesi2003 пише, че се страхува да спортува вече, а именно това е точката на преодоляване  и нуждата на душата и съзнанието да постигне свобода. Точно тази противоположна точка.
Delycacy, пише, че най-големия и страх е деперсонализацията (потъване, излизане, потапяне), именно за това  се препоръчва отсрещната точка – медитацията. Да влезе в това състояние от което се страхува и което предизвиква паническите атаки.
И така след всеки страх, който ви връхлита. Вие се нуждаете от този страх, за да ви покаже посоката в която трябва да поемете, за да достигнете до това съвършенство и хармония към което се стреми вашата душа и съзнание.
Анализирайте себе си, опознайте се, така както само вие и никой друг не може да го направи. Ако ви е разклатена сигурността и това ви прави уязвими, значи че сигурността на която сте заложили не ви удовлетворява. Бръкнете дълбоко в себе си и питайте: „от какво точно се нуждая в момента”.Огледайте живота си, сигурна съм, че повечето от вас са за завиждане погледнато отстрани.
Вие имате всичко от което се нуждаете, но го търсите отвън, а то е вътре във вас. Оставете сърцето ви да лудува и да изхвърля адреналина. Вие сте здрави, силни и можещи, именно за това ви се случва това. Енергията е спряла да тече към вас. Променете мисленето си. Не допускайте негативните, мрачните разрушаващите такива.
Запомнете, че другите нямат вина за вашето състояние, те са ви само помощници за израстването ви. Не ги корете, не ги анализирайте. 
И аз и Радостина ви пишем  всичко това не, и  за да ви наставляваме, съветваме или демонстрираме, а защото е преживяно и всяка дума е осъзната.
Поемете по пътя на самопознанието и ще намерите и връхната си точка, а тя  е хармония,  свобода и независимост, точно това ви казва страха.
Поемете по този път и тогава ще ви връхлети мощна вълна на състрадание, разбиране, спокойствие и мир, за да потече тя към света. Той точно от това се нуждае – ОТ ВАС.

Питайте, задавайте въпроси и търсете отговорите и ще намерите пътя. Имате толкова много помощници, само се огледайте.

С обич  и прегръдки.

Активен
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #339 -: Май 26, 2010, 12:11:28 »

zdraveite.mnogo iskam da pisha no ne znam zasho ne moga da smenj shrifta na bg.
Активен
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #340 -: Май 26, 2010, 12:31:36 »

za parvi pat v jivota si picha v forum.S kompytrite sam zle.Ot sutrinta se maza da se registriram i t.n .OTdavna vi zeta no ne znaeh kak da vi pisha.Sled kato prozetoh dumite na SKORPI nechto me udari po glavata--vse edno sam go pisala as.Izvinjvayte za latinizata chte potarsa pomocht za bg. ezik.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #341 -: Май 26, 2010, 02:00:46 »

Здравей, dani29! Добре дошла при нас Grin Казвам го, защото аз от няколко месеца тука си се чувствам като у нас. Казваш, че като си прочела думите ми, си се разпознала. Това не ме изненадва. Още много други ще се припознаят в тях. Ние си приличаме. На мен такова припознаване ми се случи, докато четях историята на Радостина за първи път. Някои нейни думи и до днес кънтят в ушите ми... не ги забравям, може би винаги ще ги помня. Тя е основният ми поддръжник, а знам, че не само на мен. Не е случайно, че тя е тук. Не е случайно, че аз и ти, и другите сме тук. Всеки има своята роля. От всеки можеш да научиш по нещо и така да сглобиш собствена система за справяне и то не само с този проблем, а с всичко останало.

П. С. Би трябвало да имаш кирилица на компютъра си, дано решиш проблема, за да можем да те четем по-лесно.  Wink
Активен

тото
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

Профил
« Отговор #342 -: Май 26, 2010, 07:20:44 »

Гордеех се със себе си, че от 11 март съм без лекарства и успявам да се справям, но на 23 май около 12 през нощта получих ПА, уплаших се звъннах на сина ми, но той не ме чу и аз реших да се оправям сама, но взех едно валидолче и започнах да си повтарям че всичко ще премине и наистина след 10 минути сърцебиенето спря извадих валидола и бях много горда със себе си, че успях да се справя сама, замислих се какво може да е провокирало атаката, но не можах да открия нищо за жалост.Винаги ли трябва да има причина или па атака идва от нищото? Huh?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #343 -: Май 26, 2010, 08:08:44 »

Благодаря за отговорите от сърце,започвам да изучавам медитацията,само това не съм правила.ТОТО,ПА при мен идват винаги в най неочакваният момент,когато съм спокойна.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #344 -: Май 26, 2010, 11:50:36 »

Тото, атаките продължават, защото причината е останала с теб, а когато се спрат лекарствата, е въпрос на време да се възобновят симптомите, те само временно стопират нещата. Сигурна съм, че го знаеш. Принципно ПА се появява, когато имаш нужда да се разтовариш от натрупалото се психическо напрежение в теб. При мен нещата не стоят точно по този начин, аз не съм най-класическия случай и пример, но това сега няма голямо значение. Не търси логика в атаките, а както казва Радостина, минавай през тях. Дано всички доживеем заветния ден, в който ще изчезнат!
vesi2003, тъй като и аз смятам да почна с медитация - най-после ми узря главата за това, ще се радвам, ако споделяш тук впечатленията си от първите опити, за да си помагаме взаимно.
Надявам се, че нямате нищо против, че иззех част от функциите на по-старшите от мен тук, като ви отговарям и давам съвети, но бях изрично помолена да го направя Grin Важното е с общи усилия да успеем.
Активен

Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА