evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 02:09:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 66 67 [68] 69 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 295578 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1005 -: Декември 19, 2013, 03:41:00 »

Напълно съгласна.

Особено с частта за излишните дразнители.

Чувството да си свободен от задръжки и симптоми, от нормалните налудни мисли/суеверия/, характерни за голяма част от хората е невероятно. Не знам докога ще изпитвам непреодолимо желание да благодаря на човека, който ми върна живеца. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Netanya
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #1006 -: Декември 26, 2013, 09:37:25 »

Здравейте. За пръв път ще кажа,че имам паническо разстройство.От няколко години,но последната една година атаките станаха неконтролируеми. Ходих на психиатър,предписа ми escitalopram.Сега 8 месеца след като го пия съм по-добре,но не ги ли вземам 3 дни и започвам да се чувствам странно.Знам факторът отключил ПР,но миналото не мога да променя,а и да избягвам стреса също не става. Аз съм студентка трети курс,уча за медицинска сестра.Бях на стаж в ЦПЗ-център за психично здраве и видях хора като мен...и по-млади. Не знаеш какво ще ти се случи,правиш планове да помагаш на хората,а идва момент в който не можеш да помогнеш на себе си.Това,което ми се случи ми помогна да разбера тези хора,хората от които съм част и аз,и искам да направя нещо с което да им помагам,знаейки от какво имат нужда.
Активен

Видимото е само половината от истината.
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1007 -: Януари 05, 2014, 08:23:06 »

А всъщност.... какво търсиш във форума - помощ или искаш да разкажеш как си се справила с проблема си? Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1008 -: Февруари 13, 2014, 11:51:43 »

Изчетете ТЕС темата до край! Cheesy

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=380.30

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=755.0

Иначе.... защото съм преценила, че има някаква опасност, аз съм си наредила мислите в главата най - общо по следния начин:
Независимо коя религия изповядвате, няма начин да не срещнете изречение, в което по някакъв начин да не е споменато, че в нас има частица от божественото. От тук следва, че дали ще повярвам на човек, или на бог, е все едно. Индиректно аз така или иначе пак вярвам в някаква частица от божественото.
Аз предпочетох да се доверя и да повярвам за неопределено време само и единствено на думите, написани от Тодор Тодоров.  Smiley Ако искам мога да проверя, че съществува - да го чуя, да го видя, да го пипна, да усетя присъствието му. В разговорите с този човек за първи път от много време насам аз почувствах сигурност и спокойствие. Нямаше вини, нямаше кошмари, нямаше страхове. Имаше осъзнаване на болестта и преодоляването й, поне най - тежката част. За другата - аз не съм сигурна колко болестно всъщност вече е останало у мен.
 Smiley
http://strahove.evropea.com/index.php?topic=536.0
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 12:07:20 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
elrade
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« Отговор #1009 -: Октомври 15, 2014, 07:13:08 »

Здравейте на всички Smiley и аз да се присъединя. През 2012 започнаха ПА-и при мен в следствие на много стрес , преумора. Преместих се в друг град да живея, започнах първата си работа, гладувах много, боледувах и в един момент започна да ми се завива свят изплаших се, ставаше нещо страшно с мен.Започнах да ходя по лекари някъде около два месеца. Навсякъде ми казваха че съм здрава, а на мен ми беше много зле какво ли не усещах всички видове болки и усещания минаха през мен. Прибрах се в моя гр напуснах работа, отидох да живея при баба, че майка е по-голяма паника от мен и аз неможех да се оправя от нея. Започнах да ходя на психолог. Послтепенно за 3- 4 месеца  се пооправих намерих си нов приятел, стария го оставих защото май не споменах че заради него извърших всички промени в живота ми и той изискваше мн от мен, само работа работа, а аз съм по-спокоен човек. И така започнах да излизам повече с приятели насам натам и започнах да се чувствам нормално. Оттогава обаче при най малката промяна или настинка или напрежение ми се появява пак това състояние Sad не мога още да си обясня как може да се усеща толкова физически.. На 24 г съм завърших и трябва да започна работа, опитах на едно място, но не можах да издържа, вие как ходите на работа с това състояние? Много е трудно Sad Знам, че ще мине, но ако всеки път ми се появява незнам Sad аз не мисля , че това се лекува, по-скоро се контролира.. Извинявам се ако съм допуснала някакви грешки. 
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1010 -: Октомври 15, 2014, 08:54:05 »

Ами то всеки в известен смисъл според мен контролира притеснението си, си мисля аз. Доколкото си спомням от писаното от Тодоров, а и разговорите с близки, всеки, в определен етап от живота си има подобни изживявания, но при теб, при мен и всички останали с някаква диагноза, поради разни причини се преживява по - трудно.
Аз си мисля, че дори това притеснение по време на работа е преодолимо, но са нужни и разговори с психолог или психотерапевт, и групова терапия, в която като в театър да се разиграе работната обстановка и твоята реакция до момента, в който спреш да се притесняваш. После това вече пренасяш в реалността. Така си го представям.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #1011 -: Октомври 16, 2014, 08:05:09 »

Здравейте на всички Smiley и аз да се присъединя. През 2012 започнаха ПА-и при мен в следствие на много стрес , преумора. Преместих се в друг град да живея, започнах първата си работа, гладувах много, боледувах и в един момент започна да ми се завива свят изплаших се, ставаше нещо страшно с мен.Започнах да ходя по лекари някъде около два месеца. Навсякъде ми казваха че съм здрава, а на мен ми беше много зле какво ли не усещах всички видове болки и усещания минаха през мен. Прибрах се в моя гр напуснах работа, отидох да живея при баба, че майка е по-голяма паника от мен и аз неможех да се оправя от нея. Започнах да ходя на психолог. Послтепенно за 3- 4 месеца  се пооправих намерих си нов приятел, стария го оставих защото май не споменах че заради него извърших всички промени в живота ми и той изискваше мн от мен, само работа работа, а аз съм по-спокоен човек. И така започнах да излизам повече с приятели насам натам и започнах да се чувствам нормално. Оттогава обаче при най малката промяна или настинка или напрежение ми се появява пак това състояние Sad не мога още да си обясня как може да се усеща толкова физически.. На 24 г съм завърших и трябва да започна работа, опитах на едно място, но не можах да издържа, вие как ходите на работа с това състояние? Много е трудно Sad Знам, че ще мине, но ако всеки път ми се появява незнам Sad аз не мисля , че това се лекува, по-скоро се контролира.. Извинявам се ако съм допуснала някакви грешки. 

Ето ти идея - http://barep.org/index.php?lang=bg
Имаш застой на енергиите, натрупала си негативизъм и болка. Ще се оправиш бързо.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1012 -: Октомври 16, 2014, 08:13:47 »

Такъв застой ще ви дам аз  на вас, че свят ще ви се завие!  Grin По нашему се казва - скарал си се с някой сериозно и не си намерил някой, който да те защити.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1013 -: Октомври 16, 2014, 08:16:25 »

Не се подигравайте на хората в затруднение. Не е сигурно кога можете и вие да изпаднете в такова и да се наложи да потърсите специализирана помощ.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1014 -: Октомври 16, 2014, 08:29:42 »

Ама вие от ТЕС всичките сте един дол дренки! Само 3-4 поста по - назад в моите и може да ви стане ясно какво иронизирам.
 Grin
Не е истина, обаче за няколко години така и не се научихте преди да започнете да говорите глупости, да се поогледате малко на кого ги говорите.
 Grin
Предпочитам да си говорим със западни термини, а ако си говорим за религия, би било най - добре да е християнската. Другите са ми интересни, но ги откривам пак в нея.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1015 -: Октомври 16, 2014, 08:42:57 »

Защо да си говорим за религии, щом като с малко практика можете да откриете вашият Бог Smiley Да сте здрава силна успешна и най-вече щастлива.
Всичко това е напълно постижимо, просто е необходимо да раздвижете енергиите Smiley
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1016 -: Октомври 16, 2014, 09:23:09 »

Аз се радвам, че намерих хора, на които да вярвам, а това пък от своя страна ме кара да вярвам и в Бог. Самият факт, че има хора, на които вярвам и на които се възхищавам, е причина аз да се чувствам щастлива. И здрава, и силна, и успешна, и щастлива се чувствам, благодарение на членове на една друга организация - Българска асоциация по психотерапия.
На всякакви псевдопсихолози  учили, недоучили, чудодейно излекували се, съм попадала... Добре, че съм учила биология и първите философски книги, които съм чела бяха Въведение в психоанализата - доколкото помня - на Зигмунд Фройд и една друга, която разясняваше разликата между психолог и психиатър, че иначе щях да си откарам цял живот погрешно диагностицирана, а с помощ като вашата вече можеше и да не съм между живите.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1017 -: Октомври 16, 2014, 09:25:50 »

хайде и... математика, геометрия и физика също.  Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1018 -: Октомври 16, 2014, 10:38:14 »

Разбираш ли, гугушчуче такова, че ако не бях попаднала на психиатърка, която бързаше да ме натрови с хапчета, вместо да ми изпише минимални дози и при първи прояви на подобрение, да ми ги спре и да ме прати на психотерапевт, ако ви нямаше вас измислените психолози - развалящи магии, тупащи тук и там и раздвижващи енергиите, да бях посетила психотерапевт и след това семеен психотерапевт, или пък дори да бях се развела и да бях си излъгала хубавия психотерапевт да встъпи в брак с мен след психотерапията, е за предпочитане пред това да се чудя четири години по - късно как да поправя грешките си спрямо децата си.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1019 -: Октомври 17, 2014, 09:30:11 »

Понеже сред вас има доста невежи, енерджита, седнете и си изгледайте филмчето "Цар Лъв" втора част.  Grin Като нямате пари да си довършите образованието. После, като ви поотлежи знанието, ще си говорим пак.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 66 67 [68] 69 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА