evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 30, 2025, 08:14:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 198370 пъти)
mecanka
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #585 -: Август 14, 2010, 12:43:12 »

Даа правя разликата между вертиго и замайване. От вертиго"периферен отоневрологичен синдром" съм лекувана в началото на годината. Но моето замайване не е никак ЛЕКО, ходя и се блъскам в стените, все гледам да се хвана някъде, права в банята немога да се къпя........... Ако това е леко ..... Както и да е. А относно шииповете, правя масажи почти всеки ден, ходих на физиотерапия и ще ходя и на кални бани пък да видим.
Приятен съботен ден на всички!
« Последна редакция: Август 14, 2010, 12:48:36 от mecanka » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #586 -: Август 14, 2010, 01:18:52 »

Точно за това става дума, да. За този тип световъртеж. Аз съм се къпала около една година седнала на стол в банята, за да не падна. Сега се старая да не стигам до там. Все пак ти препоръчвам мануалната терапия за наместване на прешлените. Аз сега съм по-скоро със замайване вече след 2 процедури, зависи накъде ще си завъртя главата най-вече и днес преспокойно се разходих из квартала.  Wink
« Последна редакция: Август 14, 2010, 01:20:29 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #587 -: Август 14, 2010, 07:32:18 »

Да, мъжа ми почти всяка вечер ме масажира, а относно разходките аз всеки дане излизам на разходка с кучо и понякога съм ок, друг път се клатушкам... Оффф незнам, адски е гадно.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #588 -: Август 14, 2010, 09:07:56 »

Не е хубаво да те масажира, освен ако не е кинезитерапевт - поне на мен така ми казаха всички лекари. При шипове е опасно и вредно. Трябва да се знае точно къде да се пипне. Аз също излизам с кучето сутрин и вечер, когато съм ОК и когато не съм, и понеже рядко или никога не съм ОК, излизам така, както съм  Grin
На теб постоянно ли ти е толкова силно вертигото? Периферен отоневрологичен е различно от цервикален. При мен е и двете, но вече предимно второто. Разбира се, че и тревожността допълнително засилва усещанията, но не я смятам за водеща. Защото когато настъпи физическо подобрение, тя отстъпва. Wink
Активен

mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #589 -: Август 14, 2010, 10:48:33 »

Ами учил е за масажист, и все пак не му давам да пипа навсякъде де.
А за вертигото при мен е много сложно. Ето последните 3 дни съм много зле.
Преди това близо месец почти нямах, е замотка ме за малко, но после се оправи. Даже и кола си карам.
Уж ме лекуваха в УНГ за вестибуларния апарат, но то не помогна. После ме пратиха на психиатър, но и това не помогна. Тъй като съм работила във ВМА и други центрове, реших да си изследвам и сърцето. Всичко ОК. Отново направих консулт с невролог който каза, че неможе да е от шиповете, и 2 дни след това получих такава криза, че бърза помощ ме закара в неврология. Та там най-накрая бяха категорични че е от шиповете които са тръгнали и към гръбнака. Направих физиотерапия, дадоха ми хапчета и определено доста време бях добре. Ма направих една грешка, стоях на течение една вечер и оттогава се засили отново. ега остава само да си направя ендокринологичен и очен преглед, за да съм 100 % наясно каакво ми е.
Ааа, и друго. От както ми стана така, това е вече 8 месеца ми пречи тъмнината. Сама не смея да изляза по тъмно защото почти невиждам и погледа ми е замъглен. Свечерили се, ада настъпва. От светло на тъмно като влизам замайването е ужасно.
И съм съгласна с теб за тревожността. Ако не ми се вие свят, никаква тревожност и притеснения не ме хващат. Затова и разкарах психиатъра и хапчетата.
Тъпото ПР се появи заради тоя световъртеж и изтръпване. А не обратното, както при другите.
Ох, май много разхвърляно го описах, но дано си разбрала горе-долу.  Tongue
« Последна редакция: Август 14, 2010, 10:50:22 от mecanka » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #590 -: Август 14, 2010, 11:27:53 »

Цитат
Ами учил е за масажист, и все пак не му давам да пипа навсякъде де.

Е, как няма да му даваш, нали ти е мъж Grin

Цитат
Ма направих една грешка, стоях на течение една вечер и оттогава се засили отново.

Ето това ме съсипва и мене. 2 дни съм в офиса по 8 часа с гръб към отворен прозорец плюс духащ директно в мен климатик. Работя увита с шал, защото директно от терапия отивам на работа... от течение и глава боли. Според мен просто ние сме си по-чувствителни и малко да ни е зле, се шашкаме или просто вече ни е писнало да ни има нещо.

Цитат
Ох, май много разхвърляно го описах, но дано си разбрала горе-долу.
Разбрах те прекрасно. Същото беше и при мен. Преди да ми е зле физически, не съм и сънувала за тревожни разстройства. Е, само на книга може би Cheesy
Активен

mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #591 -: Август 15, 2010, 01:40:32 »

Цитат
Е, как няма да му даваш, нали ти е мъж
Grin  Grin   Grin
 Е сега съм малко по-добре, даже излязох на кафенце в тая жега. Поизчистих си и ся като му легна......  Wink

Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #592 -: Август 15, 2010, 02:05:40 »

Блазе ти, че има кой да те масажира... аз си плащам  Undecided
Активен

Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #593 -: Август 15, 2010, 05:02:40 »

Много ме измъчва недостигът на въздух - характерен симптом за ПР. При мен се появи преди 2 седмици и оттогава не е изчезвал. Когато изчезне (обикновено доста за кратко), се замества със силен страх. Много е коварно нашето състояние. Постоянно има симптоми, които ни придружават навсякъде и от които имам чувство че няма отърваване.
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #594 -: Август 15, 2010, 05:16:26 »

Много ме измъчва недостигът на въздух - характерен симптом за ПР. При мен се появи преди 2 седмици и оттогава не е изчезвал. Когато изчезне (обикновено доста за кратко), се замества със силен страх. Много е коварно нашето състояние. Постоянно има симптоми, които ни придружават навсякъде и от които имам чувство че няма отърваване.
и момчета ли имало с пр?
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #595 -: Август 15, 2010, 05:21:33 »

Да Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #596 -: Август 15, 2010, 07:44:56 »

Поразгледай тук във форума техниките за дишане, много от нас са изпитали облекчение след прилагането им.. Например в темата "Излекувах се от ПР" - в първите постинги на Радостина М. ще откриеш поне няколко. Аз лично премахнах проблема с дишането с ТЕС, който в началото ми беше основен, особено в определени ситуации (например, когато минавах по моста, където загина приятелят ми). Съвсем скоро минах оттам и дишането ми беше нормално. Ако те интересува повече, виж в темата за ТЕС.
Активен

mishle
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #597 -: Август 17, 2010, 11:40:03 »

Чувствам се учудващо добре днес.. Дано да продължи през целия ден. Smiley Cheesy

П.П предписаха ми Ципралекс и Транксен.. Някой пил ли ги е ? имат ли ефект?  Huh?
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #598 -: Август 17, 2010, 11:43:08 »

Аз съм пила транксен,преди години.Помага ,но гледай да не свикнеш с него! А за ципралекса-на едни помага на други не.Нека да кажат тези които са го пили,аз не съм,само съм чела.В началото може да имаш стр, ефекти от лекарствата,а може и да нямаш.Ти за първи път ще пиеш АД затова бъди подготвена!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #599 -: Август 17, 2010, 12:54:23 »

Да се отчета за днес: след яко сутрешно повръщане се добрах до работа.
Трудничко ми беше доста до обяд, а сега установих, че тревожността ми си тръгва заедно с шефското тяло, когато напусне офиса. Много страх брах дали няма да си изгубя работата, сигурно за това... никой за нищо не ме тормози принципно, всичко в рамките на нормалното, но дълго ни плашиха със съкращения и мене конкретно още, когато приятелят ми беше жив, а планирахме бебе. Помня, че много стресирана бях през този период. Може от преди да се е насъбрало, знам ли...
Активен

Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА