evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 20, 2025, 05:46:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: ОТ ЛОРА! КАКВО ВИ ОТНЕ ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТСВО?  (Прочетена 7640 пъти)
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2009, 03:04:03 »

Инес, постигнала си много наистина.Поздравявам те! Колко време се бори с паническото разстрйство?
Активен
Ines
Гост
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2009, 04:00:57 »

4 godini,no vremeto niama znachenie..............A ti?kak si?I ot koga?
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 04:03:36 от Ines » Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Октомври 24, 2009, 02:31:48 »

Инес, аз имам различни симптоми още от дете. Разбира се имал съм и леки периоди в живота си, но нещата се изострят, когато съм пренапрегнат с работа или някакъв проблем...
Активен
Ines
Гост
« Отговор #18 -: Октомври 24, 2009, 03:17:35 »

Ako ne e neodobno,kakvi sa simptomite ti ot dete?az sashto sam imala takiva ot kakto se pomnia,poslednite chetri godini prosto izbuxnaxa!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Октомври 24, 2009, 10:24:13 »

Като дете се страхувах от непознати хора.Все се притеснявах, че ще ми се присмиват, че съм различен от другите, боляха ме мускулите, все едно се схващаха, имах смущения на стомаха, изпитвах нещо като деперсонализация. В училище ме намираха за странен, защото бързо забравях това, което се преподаваше, смятаха ме за разсеян и немарлив, а аз просто се притеснявах и от страх забравях всичко. Много се страхувах да не се изложа, постоянно треперех и дланите ми бяха мокри и още куп други симптоми, който в настоящето се доразвиха. А при теб какви бяха симптомите като малка?
Активен
Ines
Гост
« Отговор #20 -: Октомври 25, 2009, 12:20:46 »

Az kato dete se straxuvax ot sebe si.A za stranna me namiraxa sobstvenite mi roditeli plus vsichki rodnini i priateli.Boleshe me vsichko koeto mojeshe da me boli,dalgi godini glava,dori minax i na skener i-nishto,niama prichina.Tova sas stomaxa sashto.Sega kogato znam kakvo e panich.raztroistvo,moga da kaja che ot malka sam izpitvala edin specialen simptom(neznam dali ti si go imal)vkocheniavane,moment na niakakav silen ujas v koito tialoto ti sakash izmrazva ot vatre,sluchvashe mi se predimno kasno vecher,bez da znaia kakvo i ot kakvo e poroden toi.OFFFF,neznam,tolkova neshta moga da si spomnia.....mnoo chesto mi beshe losho(viene na sviat,a ot tam treperene,lipsa na sila)Az se pritesniavax na kakvo e sposoben umat mi,useshtax stranni za men neshta,togava,i se plashex ot tova.V uchilishte obratno na teb,pomnex i uchex mnogo dobre,biax otlichnik,no ne mi se xodeshe i postoianno otcastvax,zashtoto ne mi beshe interesno obshtuvaneto s xora.Estestveno che tezi neshta se dorazvivat kogato porastvash.
No iskam da ti kaja neshto............Vseki edin chovek e unikalen i e sazdaden ot sashtata energia ,koiato e sazdala i sveta!Vsichki sme imali razlichni prejiviavania i "simptomi" oshte ot deca,pri niakoi po malko,pri drugi po iziaveni.Vajnoto e da razberem, che vsichko si ima prichina,sledsvie,i vsichko e popravimo.Neznam na kolko godini si sega,no vsichko si ima svoeto reshenie.
V edin den az prosto razbrax che s nishto ne sam po-razlichna ot drugite xora,ot jivotnite,ot razteniata.Mojebi sam po-chuvstvitelna kam niakoi neshta,no kakvo,tova e dar a ne nakazanie.Razbrax che ne drugite sa me vazpriemali stranno a az samata!!!!!!Ne e vazmojno,nikoi i nikoe miasto da ti prichini neshto,ako ti ne si gotov za tova.Kogato se zapoznaesh sas sebe si i se obiknesh,izvednaj po chudo izchezva:glavobolieto,povrashtaneto,bolkite v stomaxa,zaduxa,trepereneto,sarcebieneto i vsichki neshta koito te pritesniavat.Vseki den e nov za men i sega go chakam s netarpenie,a znaesh li kakvo pravex samo do predi meseci-------chakax noshta za da ne useshtam,gledax da spia vav vseki udoben moment,za da ne useshtam.
Vsichko e vazmojno!
Oshte me boli celia grab,.......imam "buca" v garloto ot vreme na vreme,no se ucha da j "preglashtam"Smiley)))
Rabotil li si s psixolog?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh???
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 12:25:58 от Ines » Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Октомври 25, 2009, 11:32:32 »

Разговарял съм  психотерапевти. В момента прилагам различни йогийски техники за самовнушение, както и за утвърдителни практики , използвайки положителното мислене. Имам успешни дни, но има и по-тежки...Благодаря ти за подкрепата!
Активен
Ines
Гост
« Отговор #22 -: Октомври 25, 2009, 11:40:20 »

Jelaia ti uspex!Na men mi pomogna terapia s psixoterapevt,veche edna godina xodia,rezoltati poluchix na 8-9mesec.Terapiata vkluchva ,xipnoza,texniki na dishane,meditacia,polujitelni misli i drugi v tazi nasoka.Triabva postoianstvo i vsichko shte se naredi!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Октомври 25, 2009, 11:47:58 »

Благодаря!
Права си, човек трябва да е упорит, за да се справи с нашите проблеми, но не винаги има сили за това!
Активен
Ines
Гост
« Отговор #24 -: Октомври 25, 2009, 11:58:38 »

Izvini me..........no kogato prodaljavash da mislish che niamash sili,niama da gi imash!Poviarvai mi i az mislex taka.........ei ,az daje imax amnezia ,biax izpadnala v edno sastoianie na absoliutna neadekvatnost,narochno ne spodeliam tezi nai gadni neshta
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Октомври 25, 2009, 12:04:03 »

И аз съм имал моменти на неакдекватност, пълно затваряне в себе си, даже съм се срамувал, че изпитвам такива неща.Те са отминали, психиката успява да се справи с тях и дано не се повтарят вече.
Активен
cveti1309
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 17

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: Октомври 25, 2009, 07:39:19 »

ПР ме накара да се замисля за начина ми на живот, накара ме да преосмисля поведението си спрямо дадени ситуации.Осъзнах, че е крайно време да помисля за себе си, да не бъда перфекционист и да не се отдавам така на работата си и на близките, защото и без друго това не се оценява достатъчно.Разбрах, че от здравето по-ценно няма и престанах да се тревожа за дребни, особено независещи от мен неща.Научих се да изразявам мнението си, особено когато нещо не ми харесва, вече не подтискам чувствата и желанията .С една дума станах по-голям непукист, но така се харесвам повече.Когато човек уважава себе си и околните го уважават повече.Осъзнах ,че не е важно какви трудности преживяваш, а как ги възприемаш, защото всеки е под стрес и изживява трудни моменти.По-важно е да гледаш позитивно на нещата, да не съжаляваш за нищо, да осъзнаеш, че незаменими и невъзможни неща няма Smiley
Активен
cveti1309
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 17

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: Октомври 25, 2009, 07:54:21 »

ТОЛКОВА МИ ХАРЕСВА ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО , ЧЕ РЕШИХ ДА ПОБЛИКУВАМ СЛЕДВАЩОТО ПИТАНЕ НА КОЕТО СЕ НАДЯВАМ ДА ПОЛУЧА ИСКРЕННИ ОТГОВОРИ - ЕДИН ВЕЛИК ЧОВЕК  БЕШЕ КАЗАЛ , ЧЕ АКО ЖИВОТА ТИ ПОДНЕСЕ ЛИМОНИ , НАПРАВИ СИ ЦИТРОНАДА С ТЯХ  Smiley. НА НАС НИ ПОДНЕСЕ ЦЯЛА ЛИМОНЕНА ПЛАНТАЦИЯ  МАЙ ,НО ВСЕ СЕ ПИТАМ , ДАЛИ НЕ НИ Е ПОЩАДИЛА ПЪК ОТ НЕЩО ПО- СТРАШНО .? ВЯРНО , ЧЕ ТУК Е МЯСТОТО , КУДЕТО СЕ ЧУВСТВАМЕ РАЗБРАНИ , ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ , КОЯ Е ХАЙ- ЧЕСТО ПИСАНАТА ФРАЗА" САМО ТОЗИ , КОЙТО  Е ИЗПИТАЛ ТОВА - МОЖЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕ ".........  АЗ МНОГО ПЪТИ СЪМ СЕ ОПИТВАЛА ДА ОБЯСНЯ ЧУВСТВАТА И УСЕЩАНИЯТА СИ В " ОНЕЗИ МОМЕНТИ " , А НЕ УСПЯВАМ. ЗА СЕБЕ СИ НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ , ДАЛИ ДА ГОВОРЯ ЗА ТЯХ , С КОГО МОГА И КОЙ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕ - ИМАМ ПРЕДВИД ДЕЦАТА СИ - КАК ДА ИМ ГО СЪОБЩЯ И ВООБЩЕ , ДАЛИ ТРЯБВА . ............. ВИЕ КАК ПОСТЪПИХТЕ ?
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2009, 03:00:27 »

cveti1309, според мен децата не би трябвало да знаят за паническото разстройство, за да не им внушиш чувство за несигурност от това че мама има проблеми. За децата родителите са сигурност, подкрепа и защита, и ако разберат за страданието на родителя си могат да изпитат усещане, че здравословният проблем на  майка им може да стане причина тя да не може да се грижи за тях /в техните представи, разбира се, а не наистина/. Това е моето мнение.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #29 -: Декември 29, 2009, 08:01:10 »

Здравейте!ПР ми отне много:приятели,усмивката,жизнеността,работоспособноста и много други работи.От 9 години съм с ПР. и всичко е на приливи и отливи по повод лечението.В годините все пак успях да родя дете и да създам семейство,но всичко продължава да е по старо му и незнам докога ще продължи.Ако не е ривотрила съм загубена.Все пак не съм от най-черногледите,но не виждам светлинка в тунела.                                                                                 
Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА