evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 13, 2024, 04:54:55 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 28
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 28

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Интересно ми е да разбера следното
[Общи теми]
Tasman
Юни 12, 2024, 09:56:33

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 17
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:За БАР-овци и всякакви хора с интересни диагнози : ) -: Март 24, 2014, 01:42:33
http://psychoplex.wordpress.com/2014/03/24/%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

http://psychoplex.wordpress.com/about/
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Март 03, 2014, 02:27:20
/Честит празник!/

Мая, всъщност, основното, заради което подхванах тази тема е, че пуснах линк към  статия на анонимус - за ТЕС по - рано, тъй като това, което пишеше там съвпадаше с моето мнение.
Обичам да помагам по какъвто и да е начин на някой да успее в живота, било с идеи ако щеш и с мятане на линк към нещо, в което участва...
Блога ми хареса, но до частта, в която се споменаха миналите животи. Grin И счетох за нужно да подчертая това.
Не искам някой да успява за сметка на това да обърка някой друг обаче.
 Smiley


Статията антиТЕС не е моя, а е на моя колега, държа да подчертая това. Ние двамата работим по блога и на искам да си приписвам негови заслуги.

Това за миналите животи не е наше лично мнение - това са директно copy paste от лекциите. То и затова е в графа Lectures.
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Март 02, 2014, 10:46:14
Grin Щях да забравя. Анонимус, да не би да ви преподават и Дънов в университета?!
 Grin


Не Cheesy. Забелязвам, че обвниняваш хората, които имат такива езотерични вярвания и ги разпростарняват за кризите си, обаче не си съвсем права. Много хора попадат на техните материали из интернет или по друг начин, но не всеки развива криза вследствие на това. По тази логика и аз сега щях да съм в някакъв тотален дистрес заради това, което учим. По тази логика трябва да се спрат и хорър филмите, порното, новините дори... все неща, които могат по симовличен път да напомнят за собствените несъзнавани проблеми и да отключат криза.
Друг пример - човек катастрофира и от тогава развива фобия да кара кола. Да ама много хора са катастрофирали и пак си шофират - проблема не е в самата катастрофа, а за какво е напомнила тя по символичен път шофьора.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Март 02, 2014, 01:11:59
Smiley Ок. Така, ако не друго, поне ще ти имам доверие..... дотолкова, доколкото, че каквото и да кажеш, поне не се криеш, което пък значи, че и нямаш какво да криеш. Евентуално. Grin
И пак да ми разясниш, може ли? За минали животи в хипнозата, холотропното дишане и т.н., всъщност се приемат отделните етапи от сегашния живот, моя, твоя и на всички останали? Не се има предвид завръщането в ренесанса например? Smiley


Не, под минали животи се има предвид буквално минали животи, поне така ни обясни преподавателката. Виж, това не е толкова важно какво точно ни учат в университета - важното е ти в какво вярваш и какво приемаш за истина.
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Март 01, 2014, 10:20:38
Аз пък съм чела, че холотропното дишане е вредно.
Тоест... под минали животи не се има нищо друго предвид, освен завръщането в детството, така ли? Какви минали животи, какво чудо в този случай? Или да не би науката официално да признае миналите животи като истина?
 Smiley
За медитацията, Дъшадоу - потребителят, писал в тази тема, беше казал, че някои от медитациите са вредни. Аз също, от съвсем друго място, от човек, знаещ доста, получих същата информация - че трябва да се внимава с нея, а също и че някои медитации са вредни.
... самият ритуал да останеш на саме със себе си, спокоен, е хубав и полезен. Донякъде бих казала, че помага дори по време на криза, но само ако има кой да ти помогне да си сложиш в ред мислите. Тоест... психотерапевта е водещ в излизането от неприятните състояния, всичко останало е допълнение.
Можеш ли да кажеш в кой университет учиш?

Във ВТУ.
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Март 01, 2014, 09:49:13
Мхм. / Grin/
А в какъв контекст учите за трансперсоналната психология - като утвърден метод или просто като някакъв вид псевдоучение?
И... ако се изучава като утвърден метод? или терапия?, то включва ли се в нея холотропното дишане, хипнозата, а също и... как са с миналите животи в тази трансперсонална психология, преражданията и прочие?
 Grin Grin
Въобще, ако се учи като нещо, което в последствие се прилага в практиката, какво включва?
 Smiley

Учи се като утвърден метод и включва всички онези неща като холотропното дишане, хипнозата и връщането в минали животи. Идеята там в основата си е същата като в психоанализата - да се осъзнае и отреагира травматичната ситуация от миналото, от детството. Само методите да се постигне това са различни - при анализата е разговор, а тук е чрез всички онези, привнесени от изтока методи - холотропно дишане, медитация, хипноза и тн... Все още не сме я изучили подробно.
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Февруари 28, 2014, 11:59:41
 Smiley Мислех да копирам нещо, но после се разубедих.
***
Отново се убедих, че всъщност трябва...
***
http://psychoplex.wordpress.com/lectures/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

Не разбрах кой знае колко от статията и при условие, че не съм чела Юнг и Ото, само Фройд и то малко... Гледам тук - там някакви холотропни истории, трансперсонални, свръхсъзнание и т.н...... току карти Таро излипсваха.  Grin
Шматки. Буквално шматки.
Слушайте сега:
Когато основните "дъски" в главата ми се закрепиха най - после, съзнанието ми се избистри. От там пък способността ми да разсъждавам ясно, не само, че се възстанови, но и се усилва. Ииии, апропо Grin, такъв заряд за моите си недоразвити способности да творя имам в момента, че просто.... нямам думи да опиша. Но това е друга тема./ето сега чак вече мога да кажа "Няма невъзможни неща  Grin, там, където съм решила да опитам да се развивам/
Исках да ви кажа друго. Когато се създаде доверие между терапевта и пациента, и се даде възможност от страна на терапевта за постоянна писмена комуникация, и ако има време в продължение на няколко месеца лицето да излива себе си в писане, наизскачат всички "блокажи" опа, малко енергийни термини, "подтискания", в следствие на които се появява болестта.
Типичен тъп пример е идиотското ми пубертетско мислене на времето, да не използвам нови научени термини от училище, за да би да каже някой, че съм се надула.  Grin В последствие, трябва да знаете, че мозъкът забравя информация, която не му е нужна. Затова и речника ми си остана сравнително беден на термини, с които да впечатлявам публиката в живота ми... и тук.  Grin
Сега да си поговорим за пророческите сънища и теорията на Юнг, за която четох в блога ти, анонимус. Та... аз поддържам тази теория до някъде. Но изведена от мистиката.
Аз съм имала понякога такива сънища. Това, което вие наричате най - вероятно свръхсъзнание, аз наричам просто..... съзнание, изчистено от "боклуци" - тоест самозаблуждения като тези, които "разчистих" с помощта на Тодоров. Значи, ако имам заблуждения - сънувам/съня е вашето свръхсъзнание/, ако нямам почти липсват сънища. Понякога просто сядам, отпускам се в някаква полумедитация, без да дишам особено, като се поуспокоя развивам в главата си всички възможни варианти за действие и избирам този, който е най - подходящ за всички. И това пак е свръхсъзнание, защото обикновено, когато съм в някакво равновесно положение, гледам така да избера, че никой да не е ощетен, включително аз.
Интересно е да се отбележи, че преди сънувах страшно много, докато сега от шест месеца насам по два три пъти в месеца най - много. Smiley
Та мисълта ми в крайна сметка е, че Тодоров нито ме е карал да дишам особено/холотропното дишане/, нито ме е хипнотизирал, даже и не сме се виждали, но с правилно насочени съобщения/във форума, не телепатично  Grin/, ми помогна да навляза достатъчно на дълбоко в себе си, за да изкристализират всички по - важни моменти от моя живот, довели до заболяването ми.
Не знам какво има още да се изследва съзнанието и мисленето, но.... да се връщам чак в утробата на майка ми?! За какъв х.... ?! И кой ще ми докаже и как, че съм се върнала точно там, а не "набутала се в самозаблудите си, знаейки, че целта на хипнозата е да се завърна в утробата на майка си мислено".


Това не е статия, ами е лекция. Ние в блога си качваме и лекциите, които ни предават в университета. Сега имаме тази дисциплина - трансперсонална психология.
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Освободете се!!! -: Февруари 21, 2014, 12:30:54
Природата обича само ония, които имат висок идеал. Тя ги нарича свои възлюбени деца и по име ги зове. А ония, които нямат никакъв идеал, не са записани в нейната книга. Те са оставени в нейните изби за далечни дни, за далечни времена. Тъй щото, когато някой се почувствува изоставен от Бога, от природата и никой не му обръща внимание, ще знае, че причината е в самия него – няма висок идеал. Това е закон. Всеки сам може да изправи живота си, да се освободи от нещастията и страданията си; всеки може да излезе от забравената изба на природата. И най-последният човек, останал на дъното на тази изба, ако си създаде висок идеал, ще почне да пълзи като охлюв и, няма да се мине много време, той ще излезе на повърхността на земята, огрян наново от слънчевите лъчи. Тогава природата ще каже: Ето едно от моите възкръснали деца!

Помнете: Природата спира вниманието си върху вътрешните стремежи на човека. Тя само констатира фактите, наблюдава ги и, каквото вижда, това отбелязва. Следователно, ако е отбелязала най-доброто, причина за това сте вие; ако е хроникирала нещо, което не ви препоръчва, причината за това сте пак вие. Тя отбелязва фактите, както са, нито ги увеличава, нито намалява, и от тях вади своите заключения. Резултатите, които влияят на вашия живот, се дължат на избора, който сте направили.

Сега ние говорим за идейното в живота, за принципите, които трябва да се прилагат всеки ден. Ще каже някой, че идеалът му не е прав, не води към добър край. Ако сегашният ти идеал не е прав, изправи го. Следващият момент е в твоите ръце – избери си друг идеал. Така ще дойдеш до идеала на своята душа, който е вечен и води човека в правия път – в пътя на любовта. Ако днес изпуснете първия лъч на слънцето, на другия ден можете да го посрещнете. Ако и на другия ден го изпуснете, денят ви е изгубен. Посрещнете ли днес първия лъч, и останалите дни можете да го посрещате. Само така може да подобрите живота си. Най-светлата мисъл, най-възвишеното чувство, най-красивото действие съдържат в себе си първият лъч на слънцето, който прониква в човешката душа.

Как може да се изправи човешкият живот? Хвани най-голямата и най-малката си грешка и ги дръж в съзнанието си, докато се освободиш от тях. И години да ги държиш в себе си, не отстъпвай пред тях. Най-после грешките ти ще кажат: Ние имаме пред себе си човек с характер, който заслужава да живее. Отстъпваме ти своето положение и ставаме твои слуги. Ти ще вървиш напред, а ние след тебе. Някои ученици пропадат на изпитите, претърпяват неуспех в живота си и бързо се отчайват. Те напускат полесражението, отричат се от своя идеал и казват: От нас няма да стане нищо. – Това са хора без идеал.

Природата обича само ония, които имат висок идеал. Тя ги нарича свои възлюбени деца и по име ги зове. Ако сегашният ти идеал не е прав, изправи го. Следващият момент е в твоите ръце – избери си друг идеал.

И кой точно определя какво е "висок идеал"? Как се получава така, че за едни хора "високият идеал" е едно, а за други - друго? Не е ли по-правилно всеки да има свободата да си изгради свои собствени идеали според своя мироглед за света, отколкото да трябва да "изправи" своите според възгледите на някой си друг "учител". Кой дава правото на един човек да налага над други идеали, разбирания и учения за живота?

Хората с проблеми често са склонни дори да се откажат от своето право на свобода на мисли, разсъждения и възгледи заради частицата надежда, която вие предлагате и която естествено никога няма да доведе до разрешение на психологическата проблематика.

В една истинска психотерапия терапевтът никога няма да започне да налага своите възгледи върху пациентите си. Всичко гореизброено е поредната пародия в този форум!
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 16, 2014, 06:54:59
Grin Ти си присъствал всъщност на подобно нещо, миналия август -октомври, ако не ме лъже паметта, всъщност.
Този път обаче, на мене ми се ще да не банват подобен екземпляр, за да се види "качеството и експертността" на психолозите с чудодейни техники.Да, но тогава нещата не стигнаха чак до там. Зад Квестор аз виждам едно жалко, комплексирано и същервеменно агресивно (може би само зад калвиатурата) психопатно същество. Ако това са ТЕСаджиите човек да бяга от ТЕС като дявол от тамян.
Съдейки по начина му на изразяване бих му направил психопрофил на селски нискообразован 40 годишен девтственик неосъзнат хомосексуалист озлобен към света. На такива хора освен да им се смееш и да се забавляваш от простотията какво друго. Cheesy
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 16, 2014, 06:43:37
Квестор, мене вече започна да ме е страх от теб.

ВСЯКА ЖЕНА ДА ВИДИ КАК ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪЗПИТАНА, АКО НЕ МОЖЕ ДА ПОНАСЯ ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНОТО ДЕСПОТИЧНО ОТНОШЕНИЕ НА МЪЖА СИ, ОСТАНАЛО МУ КАТО НАСЛЕДСТВО ОТ БАЩА МУ, ако КВЕСТОР Й Е МЪЖ! ВСЪЩНОСТ, МОЯТ МЪЖ Е ТАКЪВ - АВТОРИТАРЕН, ОБИЧАЩ ДА МУ СЕ ПОДЧИНЯВАТ, НЕПРИЕМАЩ МНЕНИЕ, РАЗЛИЧНО ОТ НЕГОВОТО.

С никаква информация не можеш да ме трогнеш за Тодоров, защото аз и него съм го тествала за лоялност до край.А така като те фане шубенцето ще заебеш и форум и мислене и писане и ще си хванеш метличката и черпачето и ще вършиш това за което си на тая земя и няма да харчиш на хората времето и нервите.

Описваш мъжъ си обаче да знаеш че са му малко тези качества-малко повече трябва да натисне за да ти светне. Всеки ден сутрин обед и вечер малко стягане и да видиш - бомба ще си. Идея няма да ти мине да се влюбваш в некви дървени философи.

По-добре страх от мъжъ от колкото страх от миналите животи-не са за тебе те, те са за хора които могат да се справят с тази информация.

А за Тодоров информацията е толкова грандиозно идиотска че ако си го тествала креватно ще идеш да се миеш три дена такъв смрадливец се оказа тоя пич.

Леле тоя съвсем е сбъркан. Cheesy И аз си мислех, че по-зле не може да стане. Явно може. Нещата все повече приличат на забавно риалити шоу. Утре вечер ще си купя и пуканки и отварям да видя из форума да видя Квестор какво се е изходил по темата отново. Cheesy
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 16, 2014, 01:05:35
Тебе кой те пита бе Фанто или там както се казваш?
Тебе как те търпи мъжъ ти въобще не знам, ако бях на него досега да съм те излекувал по стария български обичай.
Какво си седнала да пишеш глупости ходи се лекувай и ако имаш деца стой по далече от тях за да не ги предразположиш да станат същите луди като тебе.

Твоя възлюбен дето говори за морал къде му е морала та седи и се кефи зад монитора че сваля некви ненормалници.
Бе вие сте луди бе, седите тука и пишете ебаси ферманите за този дето духа.
Дойде моя шеф да разкаже нещата вие изкукахте тотално бе
Я да фащате мотиката и да си копате картофите седнали локуми да ми теглят кое било терапия кое не.

Аз имам много любопитна информация за тоя Тодоров ама ще се помъча да убедя човека който я има да си а напише сам тука. Ще паднете от изненада що за ненормалник е той а оттам и женките тука дето му се кланят.

Нещата във форума съвсем излязоха от нормата...
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 15, 2014, 07:25:55
Анонимус, споко, не ми е за първи път да избухвам така. За първи път ми е всъщност, да избухна, точно където трябва и когато трябва.
Аз познавам много добре състоянието си и знам, че за да направя криза трябва да не съм спала въобще в продължение на една седмица. Трябва да не съм яла, а аз ям и посред нощ, след като спра да пиша тук. Така че, абсолютно спокойствие запази, ако се тревожиш. Също така, близките и роднините - колкото искаш около мен.
Споко. И хапчета си имам, в излишък. Но все още не смятам, че ми трябват. А и като се има предвид колко нахвърлях за четене и за съмнение в тия мушмуроци, за следващите две три седмици направо трябва да спра да пиша.
 Grin Grin Grin


Поразрових се малко за ТЕС в интернет - ами те тези хора са тотално изтрещели - много по-близко са до врачките и баячките, даже бих ги сложил на едно с тях и нищо, ама буквално нищичко общо с науката психология.
Някои от нещата, които пишат буквално звучат като някаква пародия.
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 15, 2014, 07:17:23

Ако някой роднина нейн чете тук нека да опита да я заведе при хипнотерапевт - една хипноза с припомняне на минали животи мисля, че ще и се отрази добре, а след това, ако някой има авторитет над нея - да я убеди да опита ТЕС - практиката е показала впечатляващи резултати.
Понякога за съжаление информацията само от този ни живот не е достатъчна, за да се изтръгнат демоните, завладели душите на някои хора.Това сериозно ли е? Понеже на мен ми прозвуча по-скоро като саркастично казано или като от виц за психотерапия. Наистина ли с това се занимавате  - хипноза с цел осъзнаване на минали животи?
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 10, 2014, 11:01:17
Господин Тодорв, може да стои малко встрани от темата ТЕС, но тъй като предишният ми пост остана назад бихте ли дал експертно мнение относно блогът на тема психология, който аз и един мои колега решихме да създадем с насоченост точно към информиране на широката публика какво е психологитяа, психотерапитята и тн.

http://psychoplex.wordpress.com/
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Февруари 09, 2014, 12:55:41
"Ако ТЕС ме впечатли". ТЕС е тема във форума от сума ти време.


Това да ме "впечатли" или да "ми привлече вниманието" не означава, че задължително ще пиша за него в позитивен аспект. Моят колега, който също пише беше чел за ТЕС някъде преди време и според него това е "пълен bullshit".
За  момента ТЕС не ме вълнува така че нито ще го подкрепям нито ще го оплювам където и да е. Но ако реша да пиша за него, това дали ще го подкрепя или оплюя зависи от това какво мнение ще си изградя аз за него.
Аз по принцип гледам на нещата в психологията през призмата на психоанализата. Това е парадигмата, която ме грабна още отначалото. От малкото, което знам за ТЕС той не се припокрива с нея.

Бъди спокойна, не съм поредният дошъл в този форум да възхвалява ТЕС. Smiley
Страници: [1] 2 3 ... 17

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1