evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 13, 2024, 04:21:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 32
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 32

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Интересно ми е да разбера следното
[Общи теми]
Tasman
Юни 12, 2024, 09:56:33

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 4
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Декември 01, 2014, 12:29:52
Мили хора, пишех в този форум преди три години и намерих много полезни неща. Всичко написано относно симптоми и начини за справяне ми помогна да намеря верния за мен път към справяне с ПР, и това е ПСИХОТЕРАПИЯ! Писала съм в "Бялата книга на психотерапевта" кой ми е водил терапията, колко време продължи- намерете, прочетете! Изминаха три години от последната ми сесия и две години и половина, откато изпих последната доза антидепресант. Няма усещане като това да се почувстваш нов, свободен...
 Виждам, че има гости онлайн. Възползвайте се от информацията! Има спасение, повярвайте! Успех на всички!
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юли 07, 2013, 10:29:11
Моята терапия протече по начин, подобен на този, който описва redjon. Веднъж седмично първите два месеца, следващите три се срещахме през седмица. Три пъти по свое желание ходих след приключване на терапията, но то е защото не всички симптоми спряха изведнъж и имах нужда от "повтаряне на урока". Вече седем месеца не сме се срещали.
Така се справих с 8 годишно ПР за 510 лв.
Всичко е индивидуално. Психотерапевтът води терапията, но страдащият трябва да положи усилия и воля. И доверие!
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 28, 2013, 03:28:22
Спайдър, 5 години се справях с антидепресанти, но при всеки опит за спирането им след максимум два месеца всичко почваше с нова сила. След 4-месечна психотерапия вече година нямам нужда от тях. Мисленето ми е друго, устойчивостта ми на стрес е в пъти по-висока отпреди. Не всичко спря изведнъж, разбира се. При нужда посещавах психотерапевта си, но за последен път бях при него в средата на декември.
Редджон, благодаря! Аз избрах този път на справяне с ПР и не сгреших!  Smiley
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 26, 2013, 09:57:43
Здравейте! Не съм писала отдавна, но просто изчаквах да мине една година, откакто съм спряла антидепресантите, за да мога със сигурност да призная : "Справих се благодарение на психотерапия" . В " Бялата книга" съм написала кой ми помогна и къде можете да го намерите. Желая успех на всички! 
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Август 24, 2012, 01:40:50
Аз също имах тези усещания първите 2-3 години, после отшумяха. Не се страхувай, те са като всеки друг от симптомите- преодолими са! По-добре не напускай веднага мястото, не бягай! Ще свикнеш!
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Кой прецака профила на hpjon? -: Юни 27, 2012, 02:06:04
Ако е админът, доброто възпитание и форумна култура изискват да те уведоми и да ти обясни защо.
Ако не е той (тя), значи сред нас има хакер! 
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 27, 2012, 01:51:26
Ема, споделям твоето мнение относно това, че всеки избира как да се справи- с кой вид терапия, с кой психотерапевт, колко дълго да продължи, ще ползва ли допълнителна информация, ще участва ли във форуми и т.н.
 Рядко се включвам тук с мнение, но винаги и в живота предпочитам спокойната дискусия. Нападките, присмехът, безсмислената цел да надприказваш противника не са в полза на никого. Дотук стигнаха нещата във форума.
 Относно доверието в избрания терапевт- да!!! Иначе съмненията няма да доведат до желаното справяне, или поне ще го разтеглят във времето! Но няма нищо лошо да питаш дали някой е имал поставена една или друга задача. Така можеш да свериш нещата за себе си. Аз също го правя, но на лични.
Идеята ти за участие и на други психотерапевти тук е много добра, но дали други биха се съгласили? Или трябва да бъдат поканени? Как става това?

И сега едно леко отклонение от темата ПР, защото вчера се случи нещо, което ме направи горд родител. Моят син намерил на улицата  портмоне на полски гражданин с документи и пари. И нали са интернет поколение веднага се свързал с посолството в София, те го насочили към консулството във Варна, където занесъл портфейла. Ето че усилията ми да го възпитам в честност, не са отишли напразно. Нали съм майка, исках да споделя с вас Smiley
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 25, 2012, 12:04:33
Нямат край споровете в този форум. Аз ще напиша своето мнение и гарантирам, че е безпристрастно. Много хора тук подозират другите в подмолност, заговори, клониране на профили и какво ли не. Няма такова нещо, драги "колеги" по страдание. Има различни пътища и начини на справяне. Един избира по-дългия път, друг-по-краткия.
Хпджон, Тодоров вярва в това, което прави, сигурна съм, че има хора, които се справят с негова помощ. Има съфорумци, които се вслушват в неговите съвети, и щом го правят, значи са доволни. А и когато писах за своя терапевт, г-н Тодоров реагира положително, въпреки че д-р Николов се явява конкурент в нашия град и практикува точно краткосрочна терапия.
 Г-н Тодоров, твърдейки, че щом доктор Първанов е "дъновист", значи не струва като терапевт ,също не сте прав. Хората, които са писали тук са живо доказателство, че терапията, провеждана от него е успешна. А и каква връзка имат вярванията и работата на човек? Може ли мюсюлманин- терапевт да ме "вербува" за исляма при положение че съм православна християнка?
Хпджон, знаеш, че те харесвам и ти благодаря, че ме подкрепяш и се радваш за това, че успявам...знам също, че чистосърдечно искаш да помогнеш на други, но нали знаеш мъдростта: "Насила можеш да вземеш, но да дадеш-не!"
Ако хората не се справят с терапията, която се започнали, ще влязат в Бялата книга на терапевта и пак ще се насочат към тези,които са помогнали.
9  Полезни статии / Общи теми / Re:Странна психоложка -: Юни 15, 2012, 10:41:38
Не мисля, че са клонинги, просто хора без работа, които се кефят, че приемаме сериозно писанията им. Преди по телефона се гъбаркаха, сега в интернет.  Smiley
10  Полезни статии / Общи теми / Re:Странна психоложка -: Юни 15, 2012, 09:52:11
Подозирам, че въпросната "психоложка" е само във въображението на Новобранец (страхова)...лъъъъъзна ни лекичко по пързалката момчето, дано това му е донесло удовлетворение Smiley И още не е отворил нова тема за кармата, много се забави! Smiley
11  Полезни статии / Общи теми / Re:Странна психоложка -: Юни 15, 2012, 08:55:00
Някой тук ни пуска по пързалката! С цел...? Huh?
12  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Социално изолиран, миришем ли -: Юни 15, 2012, 08:22:48
strahova, много те е стресирала тази "психоложка", май повече от съучениците ти. Да не е било миришеш, ама в кавички, т.е. да отблъскваш заради самата си затвореност. При богатството на езика ни да избере точно тази противна дума,пфффф!
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Голяма страхова невроза -: Юни 09, 2012, 09:04:18
Здравей, момче! С болка чета това, което разказваш.Понякога ние, родителите, мислейки за добро, объркваме нещата. А те попитаха ли те дали искаш да смениш училището? Сподели ли с тях това, което ти се е случвало? Хубаво е, че в средното си се чувствал на мястото си. Консултирай се с психолог! Ще се справиш! Кураж!
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 06, 2012, 08:07:04
Веси, смъртта на близки хора е нещо, с което се свиква...казвам ти го от опит! В началото е драматична, разкъсваща, сриваща, после утихва и става част от теб, но заровена някъде. Отвреме навреме споменът ще предизвиква сълзи в очите ти, но само това. Ако човекът е бил болен, страдащ- приеми го като край на мъките му, представи си, че е на по-хубаво място там, във вечността...Пък и логиката на живота е такава...колкото естествено е да се роди човек, толкова естествено е и да умре. Ще го преживееш, а  и трябва да си подкрепа за приятелката си сега, на нея ? е още по- тежко!
 Земетресението явно много е стресирало хората в Западна България. DG, ти си майка на две деца и се страхуваш за тях, опитай да се успокоиш, за да реагираш адекватно, ако се случи. Не дай , Боже!
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Възможно ли е депресия при ПР? -: Юни 05, 2012, 07:46:31
При мен нещата се случиха по друг начин. Преди 5 години ходих на психиатър (не психотерапевт), който ми предписа антидепресанти и започнах. Да, но при всеки опит за спиране, след известно време получавах рецидив и така отначало-антидепресанти+успокоителни...После се зачетох в подобен на този форум и се оказа, че в последните години някои  са минали психотерапия и са се справили. Потърсих в гугъл психотерапевти- Варна, проследих няколко мнения, прочетох сайтовете на самите терапевти (аз също исках да бъда при психиатър-психотерапевт)и направих избора си( впрочем той посочва и цените на своите сесии в сайта си). Така си спестих неудобството да се обаждам по телефони, да питам и сравнявам цени.
Не бях чела никаква литература по проблема, нито методи и видове терапии(за тях научих от споровете тук). Просто подходих с доверие и се оставих да бъда терапевтирана.
За втори път тези дни пиша тук, че съм човек с късмет. Пу, да не взема да се урочасам! Grin
Страници: [1] 2 3 4

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1