evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 03, 2023, 02:47:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:В стил спец -: Април 07, 2016, 04:33:11
Шашмагюл, неконтролируемото излияние на различни тези и прескачането  от една тема в друга е част от симптомите на биполярно разстройство, затова се опитвайте да изказвате мислите си в един пост.
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:до martin60025 -: Март 30, 2016, 02:46:18
Отново спам!
3  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:В стил спец -: Февруари 18, 2016, 12:31:01
Шашмагюл каза:"На темата заглавието й е повече от ясно.
Трябваше да преминете на нов ред, нов абзац, обръщайки се към всички "моля, не спамете".
Не са свободни разсъждения.
Този шум си го имам, откакто се помня, което означава: шумът от кръвообращението, който чува всяко нормално чуващо същество, но не му обръща внимание. Никога, никога не съм се тревожела от него.
Това, че нямам лекарска тапия, не забранява да разсъждавам по темата: Защо ушите ми пищят. Ти ако не си чел администраторе, миналата година май че, усещах шумовете като вибрация... тази година пак, за някакви секунди, което е симптом на оглушаване - може временно, може и постоянно.
Евстатиевата тръба свърза уши - нос, не си мислете, че се шегувам.... ами си припомнете биологията, както направих аз.
От запушената ми дясна ноздра идва това глъхнене. Там си имам едно топче от години, което всъщност може да е било и причина да се разтревожа преди първата нервна криза, какво ще се случи ако имам налепи, а нямам пари, за да отида да си направя изследвания и т.н. и т.н.... ако искате, идвам на посочен адрес, за да ми погледнете ноздрата.  Grin
Съвсем сериозно, понеже все пак съм дама, нямах навика сутрин да си продухвам проглушително носа.  Grin
Вече имам.
Пищенето в ушите е симптом или на оглушаване, или на настинка, или на високо кръвно.
Не ме ядосвайте.  Grin Способна съм да напиша неопределено количество теми на тема: ПР и неговите нюанси. Как да го-ги преодолеем и да живеем пълноценно.
Когато се слуша музика със слушалки, да са на двете уши, понеже иначе се оглушава неравномерно.
дори може да се говори за симптом на "мързеливото ухо"?
По примера на мързеливото око.
 Smiley
Не да ме банвате, ами да ми дадете уреди за изследвания.
 Grin"
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:до martin60025 -: Февруари 18, 2016, 12:16:50
Шашмагюл, моля не спамете темите. Моля, да се говори по същество. Хората тук се допитват един другиго за нещо, което са преживяли или преживяват. Ако имате нещо конкретно да споделите, да, но не и свободни разсъждения. За свободните разсъждения имате теми, където може да коментирате.
Admin
5  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 19, 2016, 11:24:46
Шашмагюл, имаш забрана да комуникираш с хората, който имат ПР. Следва, премахване на твоите постове.
6  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 17, 2016, 10:50:16
Шашмагюл каза:" Grin Освен това точно тук може да се усети липсата на религиозен момент, защото липсва "не прави това, което не искаш да ти направят", водя се по общественото мнение като коректор или вредител, просто не ми идва на ум по - благосклонна дума.
Усеща се земност, ако се изключат теориите. Както казах, достатъчно е това, което съм наумувала като теория до тук. Измести ли се, наобратно, асоциациите са глупави, и дори опасни, а не са доказуеми, за да предприема човек каквито и да било действия.
Атеизма за мен е условие за преодоляване на ОКР, социална фобия дори, защото се вижда как преди и заради това съм подтискала ответната си реакция, а то като подтискаш, подтискаш избива в комплекси и социална фобия, шизофрения. Не е лошо да се вярва в преражданията, освен когато решиш, че Айнщайн говори чрез теб, изключвайки факта, че си чел или чела негови трудове.  Grin Не ми е минало през ум, просто ми хрумна, че някое енерджи може да си помисли това.
Освен това... не харесвам все още дъновистите, всякакъв вид енерджита просто, защото все още умувам над "подобното привличало подобно" и как " не прави, каквото не искаш да ти направят" може да предизвика подтискане и психоза. Наясно съм защо някои вярват, защо е възникнала религията, и поне вече съм малко по - мека с енерджита, но... резервирана съм. Хубаво от енерджи не съм видяла май че. С някои изключения, но... в общия случай бягам като дявол от тамян от тях.   Grin Или по - скоро ги плаша с чесън.
  Ето това вече е истинско чао. Вярвате или не, в промеждутъка между двата поста лежах и мислех."
7  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 17, 2016, 10:48:23
Шашмагюл каза: "Grin Да не би пък да пропуснете. Казах... вие притеснявате четящите, недавайки възможност за триене на коментар. Аз... наистина не виждам смисъл да вися тук. Доказах адекватност.
Освен това... това е новост, г-н Администраторе, новост за мен, защото преди щях да се ровча в себе си и да се подтискам, тоз пък сега какво иска от мен. Не че сега не го направих, но... не се притеснявам да диря кусури на хората и да им ги казвам в очите, щом те правят същото, несъобразявайки се с моето емоционално състояние и освен това, не успяхте да ме засегнете вътрешно.
 Grin
Нали казах... губя време с писането тук вече. Преповтарям и преповтарям...

Освен това... от тук нататък рекламирам само тераписти, ако ми плащат.  Grin Grin Стига толкова безплатна реклама... Четиридесет лева, реклама от уста на уста... да бях се ориентирала на време, можеше да се метна в Търновския и да ви предлагам сега регресивни хипнози.  Grin
Четиридесет лева всяка седмица, за да говориш един час как се чувстваш, да ти кажат насреща пет думи ,защото знаят, че повече може и да не запомниш, да ги мислиш една седмица...
Боже ако трябваше да плащам за всеки извод, който си направих тук, терапевтът ми щеше да си осигури заплата сигурно за няколко години напред."
 
8  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 16, 2016, 03:45:59
Шашмагюл каза: " Grin Най - малкото спорно е дали имам БАР или съм имала ОКР. Защото ако ритуалите  като "стъпвам през прага с десния крак, за да ми върви" е част от ОКР, то аз съм имала едно доста тежко ОКР.
Което означава, че вече нищо ми няма, но...
- все още съм свита, когато говоря с определени хора. Дори последното ми скарване с кумата ми ме наведе на мисълта да оценя за пореден път кого харесвам истински и защо. Всъщност, когато говоря с хора, които харесвам като характер - социална фобия липсва, понеже има много общи теми на разговор.

И кое му беше лошото на изказването ми примерно към Евридика - може би трябваше да добавя да тренира нещо, за да се почувства силна физически. Аз съм сигурна, че в процеса на психотерапия точно това ще се каже за обоснования страх от пътуване с автомобил.

Относно Алис, ами... нали бях казала, че понякога мечтая да отида в психодиспансер при Димо Станчев, да идва да си говорим от време на време и... други хора да не виждам... Това не звучи ли по същия начин?

Но си мисля, че съм права. Просто някои хора не са развили достатъчно остра нервна криза, за да стигнат до психиатър и да си ходят с диагноза. Иначе невротични около мен, колкото искаш. И това си е национален проблем, пък ако щете наречете ме биполярна заради това ми изказване.

Аз имам душа на бохем.  Grin Само като си представя стария коловоз - работа, готвене, спане и ми прилошава всъщност. И е нормално да изпитвам ужас, да не мислите, че жените, които ходят на работа и гледат деца са нормални? Или пък отделят време за децата си?

Наистина, наистина вече край. Както казах само... подчертавам - спорно е дали не е било ОКР само. Иначе ако ми кажете, че е възможно да имам БАР, ОКР, ПР и ГЛР заради склонността към себеанализ....  Grin Пак обръщам на тема: Психиатрите са лицензирани наркопласьори и престъпници."
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:За времето и познатата, стара тревожност. -: Януари 16, 2016, 11:26:20
Шашмагюл, не се намесвайте в теми, които не познавате, не репликирайте постоянно посетителите на форума. Имате си теми, където може да се изказвате. Притеснявате посетителите на форума "Паническо разстройство". Съобразявайте се с това, за да няма наказания!
10  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 10, 2016, 03:57:57
Спазвайте, добрия тон!
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / ПРЕМЕСТЕНО: Как се справих /справям/ с проблемите си -: Януари 10, 2016, 12:58:13
Тази тема е преместена в Биполярно разстройство.

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=779.0
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / ПРЕМЕСТЕНО: В стил спец -: Януари 10, 2016, 12:30:44
Тази тема е преместена в Биполярно разстройство.

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=817.0
13  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:В стил спец -: Януари 09, 2016, 12:47:28
Шашмагюл каза:
Аз все си мисля, админе, че държанието ви е такова не само заради спама, ами и заради теорията за магнитите.
Аз самата не мога да определя, дали в предшиното си състояние, подобна информация нямаше да ме тласне към четенето на сектантски книги.
Сигурно трябва да уточня, че всичките такива книги са всъщност ей такива опити някой да си обясни смисъла на живота. Тоест за разсъждения, подобни на моите, някои са си давали парите, за да си купят книгата, изпълнена само с вероятности, допускания...
Отричам всякакво четене на сектантски книги, направо им обявявам анатема, да се разгранича напълно.
 Grin
Всъщност тази теория добре се обяснява с кръговрата на водата, за който сме учили в учебниците по биология. Не е лишена от смисъл.
Донякъде и преражданията са възможни според тази ми теория, но... смятам, че тези разсъждения са подходящи в края на една "атеистична" психотерапия.
Би било хубаво на тази теория да се погледне изцяло философски.
Каквото искате ме правете, админе, на мен ми се струва, че си свърших, което бях намислила тук.
Най - вече забравих да подчертая, че с промяна на средата - в Германия, дори подобрих взаимоотношенията си с децата - вече не викам.
Почти де.
Трябва да спра да си отвличам вниманието с писане... съвсем няма да ми се чува гласът.
Какво повече може да се иска от ефекти на тази психотерапия?
 Grin
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Има начин да се справим с паническите атаки! -: Януари 09, 2016, 11:41:12
Да се пише само по темата!Без спам! Последно предупреждение
Администратор
15  Тревожни разстройства / Биполярно разстройство / Re:В стил спец -: Ноември 24, 2015, 06:05:51
Шашмагюл каза:
  И що преди малко не можах да метна последен пост, смятайки че ми предстои бан?
 Grin
С толкова много заложби, няма как да остана нормална... това с две думи.
Да си направя заключението точно, кратко и ясно:
преди шест години направих първата си нервна криза, не знаех къде се намирам... в преносен смисъл. От три години спрях да възприемам Тодор Тодоров като скучен пенсионер, и успях да наредя мислите в главата си дотолкова, че да стигна до заключение, че по - скоро неразбирането на мъжа ми, което съвсем взе да отсъства в последно време, е било за психотерапия. Той е бил за психотерапия, а аз... за няколкодневен престой на курорт, а не в Курило.  Grin
Не съм стъпвала там, но можеше... и щях да си умра с мисълта, че съм луда, невзрачна и тъпа.
А всъщност... все още мога да поемам много нова информация.
Това, с което този тук ми помогна е... да преоткрия своята значимост, своите положителни качества... ако си затворя очите.... имам забележки относно етичния кодекс на психотерапевтите в интернет, но... айде, от мен да мине.
Чувствам се страхотно.
Така достатъчно ясна ли бях?
 Grin
Страници: [1] 2 3 ... 11

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1