evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 26, 2022, 08:04:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 4
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Бременност и ПР -: Април 02, 2012, 03:01:35
Здравейте на всички пишещи то темата бременност и ПР!
Отдавна не съм влизала във форума, тъй като не разполагам с много свободно време. Преди няколко дни влязох ,за да прочета поста на един приятел и попаднах на темата за бременността и ПР. Обръщам се към тези жени, които искат да забременеят, но се страхуват ,заради ПР. Искам да споделя с вас, че аз също имах състоянието ПР . Първият път успях да се справя с лекарства. Но близо след година и половина се върнах в началото положение. Тогава започнах психотерапия при д-р Първанов и не посегнах отново към лекарствата. Моето мнение е, че лекарствата помагат на 10 %, останалите 90% са в наши ръце. Така че е по-добре да положим още малко усилия, колкото и да ни е трудно и да вземем и 10% в ръцете си. Благодарение на д-р Първанов успях да се успокоя, да преодолея страховете и забременях . Справих се с състоянието си за 4-5 посещения. Сега съм щастилва майка на момченце,което е  вече на една годинка. Гордея се с това, че от години не съм посягала към лекарствата и че успях да се справя с проблема. От доктора се научих да спортувам, да харесвам четенето на книги, да медитирам, да се наблюдавам, самоанализирам и контролирам. Не искам да правя реклама и да препоръчвам лекар. Всеки сам ще вземе правилното за него решение и ще отиде при този лекар, който сам си избере. Само искам да кажа, че съм твърдо против вземането на каквито и да е антидепресанти по време на бременност. Имах прекрасна бременност като изключим неразположенията в началните месеци.Не съм имала нито една ПА. Ходех на работа до 8 месец и всички ми се възхищаваха и се гордееха с мен. Препоръчвам гледането на много комедии , четенето на позитивни книги и разходки по време на бременността. И нещо много важно, желанието ви да забременете е достатъчно силен мотив, за да се справите с ПР. По време на бременността всички ваши мисли ще са насочени само и единствено към човечето , което расте в корема ви. А след раждането вниманието ще е насочено към отглеждането, възпитанието, към изграждането на силната връзка между майката  и детето. Едно мое менение, до което съм сигурна ,че всички от вас са стигнали- Пр е нещо което самите ние си причиняваме. Отстрани никой не вижда това което ние чувстваме и усещаме и всички смятат че сме идеални и перфектни.Причиняваме си страдание само и единствено на себе си. Не може да срещнем дори разбиране в очите на околните. Затова опитайте да си причините нещо хубаво, което ще направи щастливи не само вас ,но и човека до до себе си. Успех на всички, които искат да имат дете и късмет!!!Няма по-прекрасно нещо от това да  бъдеш майка!
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ОБЕЩАНИЕТО НА ANGEL -: Юни 11, 2011, 11:28:11
Здравейте на всички във форума!

Отдавна не съм писала тук, но реших да го напаравя, тъй като имах поето обещание, което за съжаление все още не съм изпълнила. Не успях да довърша шофьорския курс, но ми се случи нещо много по-хубаво от това. Забременях и днес вече имам бебенце на два месеца.
Живот и здраве шофьорският курс ще остане за по-нататък във времето. Но сега още повече виждам необходимост от това да мога да шофирам и да бъда независима. Възхищавам се, когато видя жена шофьор. Може би тук не е точното място, тъй като знам че има отделен раздел по темата за бременността и ПР. Но искам да споделя че благодарение на проведената терапия и без никакви лекарства имах успешна бременност и успях да се справя със страховете си. Гордея се с това, защото сега имам на-голямото богатство на света. Smiley
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2? -: Май 28, 2010, 08:06:13
Здравей Mari!

При мен нямаше никакъв страничен ефект.
Килограмите ми не се промениха. Тогава много ми помогнаха тези антидепресанти Ксетанор.
Но и сама много си помогнах като се борех с ПР и не се предадох.
След като се възстанових от ПР дори не вярвах как изобщо съм имала такова състояние и ми ставаше смешно ,че съм имала стах от нищото. Според мен обаче ефекта от лекарствата е само временен , защото при първия стрес и отново се върнах от началото. Поне при мен беше така. Пожелавам ти успех!
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2? -: Май 27, 2010, 07:27:06
Здравей Mari!

Първия път когато се сблъсках със състоянието ПР пих ривотрил около3 месеца и постепенно го замених с Ксетанор. За около година и малко повече се справих ПР. Тогава ми помогна тази комбинация. Но след 1 година и половина всичко започна от начало. Сега се боря с терапия.

Успех!
Angel
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Нещата, които бих направил/а, ако нямах ПР... -: Май 06, 2010, 07:24:47
Здравей skorpi!

Чета за това, от което си се отказала. Осъзнавам, че голяма част от нещата които ти си описала аз продължавам да ги правя. Надявам се да продължа да ги правя и да не се отказвам. Като теб също и аз искам да шофирам, вече разказах как започнах курса и спрях заради ПР.Искам да имам и повече приятели и да не подбирам със страх и опасения предложения за различни мероприятия, където има повече хора. Мога да кажа че позволих на ПР да влоши качеството ми на живот и ме кара да се чувствам дискомфортно. Без него ще бъда много по-щастлива, пълноценна и по -жизнерадостна от сега. Ще мога да усетя че наистина живея . Ще бъда истински свободна и ще се радвам на живота. Знам че това е един „затвор”, от който можеш да избягаш. Само трябва да се смел и да знаеш правилния път за бягството. Веднъж избягах, ще го направя отново. Всички ние трябва силно да повярваме че ще се оправим, защото е възможно. Smiley
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ОБЕЩАНИЕТО НА ANGEL -: Май 06, 2010, 03:52:15
Здравейте!

За съжаление все още не съм. Много съм ангажирана в работата ми и все не ми остава време. А и ПР все още ме плаши. Но не съм се отказала и ще изпълня обещанието си. Когато го направя ще ви пиша. Smiley
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:спортът влияе ли? -: Април 20, 2010, 06:41:41
Здравейте!

Аз ходя на фитнес 3 пъти в седмицата. Отразява ми се много добре. Мисля че там се разтоварвам и си оставям проблемите. Често ми се случва да отивам с главоболие и след тренировката всичко преминава. На тренировка съм получавала ПА и то доста силни. Тъй като когато пулсът ми се ускори ,веднаги си мисля че нещо ще ми се случи и изпадам в паника. Но продължавам напред и си казвам, какво толкова може да ми стане и постепенно се успокоявам. Дори веднъж толкова се притесних,че ми се искаше да си тръгна, но току-що бях отишла и нямаше с какво да се оправдая пред останалите. Едва се овладях. Разходките сред природата също действат много разтоварващо.

Поздрави и успех на всички в борбата!!!,
ANGEL
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Пaническо разстройство и магии -: Април 08, 2010, 06:08:46
Здравейте!

Аз съм чувала за енергийно изчистване. Казават че от него се чувстваш като нов човек и се изпълваш със спокойствие. На мен ми го предложи една гадателка, но е много скъпо и не мога да си го позволя. Мнението ми е че всичко идва от нас самите и от мислитени .И едва ли някой може да повлияе върху това, освен нас самите.

Поздрави Smiley
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:БЕЗСЪНИЕ -: Февруари 27, 2010, 07:33:32
Здравейте!

При мен също има безсъние. Вечер успявам да заспя, но сутрин винаги се събуждам в 5,00. По принцип за работа ставам в 7,00 часа. Тези два часа на безсъние са ми кошмар. В мен нахлуват различни мисли, започва да ме свива корема и сърцето. Лошото е че работата ми е доста изморителна и имам нужда от сън и почивка. Преди през почивните дни успявах спокойно да си спя до обяд, а сега се събуждам в 8,00 часа и не мога да заспя.
 Sad
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:какво е това -: Януари 21, 2010, 05:31:28
Здравей!

Според мен това ти си е случило от притеснение за изпита. Не си внушавай че имаш ПР. Успокой се и ще видиш че всичко е наред. Не мисли негативно и само напред.
Късмет следващия път!!!
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2? -: Януари 16, 2010, 04:40:48
здравейте,
 предполагам, че всички които си пишете тук вече се познавате Smiley)) било то и условно. искам само да споделя, че и аз имам паническо разтройство. веднъж вече се преборих с него през 2006, но сега отново се появи поради много фактори, които така и не успях да избегна  Smiley.
 много хубаво, че има такъв сайт, за да могат хората като мен да знаят, че не са единствени и сами  Smiley
Здравей!
Аз също като теб се бях преборила с ПР. И сега отново  започна от начало. Дори видях в профила ти че сме на една възраст. Благодарение на форума научих много  неща за ПР и разбарх, че има и други хора с моя проблем.
Дано успеем един ден да се оттървам от това коварно ПР.

Поздрави
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС? -: Януари 15, 2010, 05:33:50

Здравей  Toni_d !

на мен по принцип кръвното ми е ниско 110/70 и ми казаха че от ментовия чай пада кръвното налягане и спрях да го пия. По принцип ми е любимия чай през зимния сезон. Работната ми среда е стресова и доста натоварена. От работа се прибирам във вкъщи, изтощена и изобщо не мога да си позволя разтоварване. Освен през почивните дни. Благодаря ти за съветите!!!
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС? -: Януари 15, 2010, 05:30:04
Здравей,angel.И аз го пия от 2 години,не съм прекъсвала но го намалих много.ДОКОЛКОТО ЗНАМ ИМА ХОРА КОИТО ГО ПИЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ И НЕ СА ПИСАЛИ ЗА ПОДОБНИ ОПЛАКВАНИЯ.Да не е от кръвното?

Здравей    Mari !

Аз пих ривотрила преди години само 4-5 месеца +антидепресант и после останах само на антидепресанта и се бях преборила. Не мога сега да си обесня главоболието и безсънието. Кръвното ми по-принцип е ниско 110/70 но като го меря не е паднало след приема на Ривотрила. Направо ми идва да изхвърля всички лекарства през прозореца и каквото ще да става.
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ПР вегетативна дистония или друго -: Януари 14, 2010, 05:41:17
 Здравей  ani4ka1111!

Искам да те попитам какви по-точно бяха проблемите ти със зрението?
Може да са от ниското кръвно налягане.
За подсилване и освежаване можеш да взимаш Омега 3, но се консултирай с лекар.
Пробвай и мед с орехи, също ще ти подейства добре.

Angel
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС? -: Януари 14, 2010, 05:35:57
Здравейте!

Искам да Ви попитам нещо, което ме притеснява. Тъй като близо две години не съм пила ривотрил и от началото на декември започнах отново, възможно ли е да не ми действа?Примерно организмът ми преди това да се е пренаситил. Като изпия ривотрила и започва много да ме боли главата , все едно някой ме притиска с менгеме. Преди когато го вземах, много ме успокояваше и се отпусках, дори вечер заспивах много спокойно. А сега се събуждам в три сутринта с ужасно главоболие. Така отивам и на работа. Не ми се доспива през деня, но не мога да си обесня какво става.

Ще съм ви благодарна ако споделите вашите мнения!
Поздрави,
Angel Smiley
Страници: [1] 2 3 4

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1