evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: kali в Юни 06, 2013, 06:34:35Титла: ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kali в Юни 06, 2013, 06:34:35
 ???


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kasanena в Юни 06, 2013, 11:01:21
Би било страшно безхаберие, ако спрат вноса на ривотрила. Това е едно от основните лекарства на хората страдащи от ПР. Да не говорим пък хората с епилепсия как ще я карат без ривотрил.
Да вземе да напишем едно писмо до Министерството на здравето да вземат спешни мерки. Има около 200 хиляди човека в България с тревожни разстройства и 40-50 хиляди с епилепсия. Как ще я карат тези хора, като се има предвид, че някои страдащи вземат ривотрила от години и не могат да го спрат веднага, защото ще изпаднат в тежки кризи. Това е безхаберие от страна на държата. Нужни са спешни мерки. Да им пуснем линк от форума, да се вземат в ръце и да върнат ривотрила!


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Dimcho в Юни 07, 2013, 10:13:08
Абе, как ще спират вноса на ривотрила, тези съвсем не са в ред, ако  им е скъп лиценза, държавата да им го плати, но да има доставка на това лекарство. Как може, бе хората живеят чрез него. С какво ще го заместват егати поведението, гати държавата. Бизнесът не му пука но министерството трябва да се намеси нали там има доктори знаят ,че ако им прекъснат лекарството на хората може да им лоши последици. Къде е тая държава tarkal


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: delicacy в Юни 07, 2013, 01:10:37
Подкрепям за ривотрила love


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: bai hui в Юни 07, 2013, 09:46:16
=


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: delicacy в Юни 08, 2013, 09:45:09
Твърдо против. Понеже съм чул доста негативи за това нещо...но няма да споменавам какви , че тука сте филматори всички и ще влезнете в едни филми.

Това се използва в много краен случай , ама много краен. (не съм доктор и не съм учил , но така знам.)Има хора, които са с епилепсия и за тях това лекарство е животоспасяващо.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: bai hui в Юни 08, 2013, 12:38:15
=


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kimik в Юни 08, 2013, 04:59:28
Не знам как ще се справя с ПР без ривотрил и разните фобии. Ще трябва пак да ставам алкохолик. 


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kasanena в Юни 08, 2013, 07:03:59
Спокойно!
Ще внасят  ривотрил още 1 година и половина  ето тук:
http://www.zdravni.com/component/content/article/82-sabitie/2675-hofman-la-rosh-ste-ima-vnos-na-rivotril-oste-godina-i-polovina.html

Убедена съм, че ще направят всичко възможно, за да има ривотрил!


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Cristo в Юни 11, 2013, 08:57:35
Здравейте,приятели! :) За съжаление ривотрил 0,5 мг изчезна завинаги от аптечната мрежа :(. Фирмата спира да го внася, а презследващите 18 месеца само ще го "продават", но количествата просто свършиха. Това беше едно добро лекарство в борбата с ПР и тревожността, помагаше на много хора да бъдат в кондиция, да си живеят нормално живота. Помагаше и на деца и на възрастни с епилепсия. Заместител няма, няма да го внасят по-вече. Абсурдите в страната продължават, продължават "игрите" на компаниите и никой не се интересува от боледуването на хората.
Подобни лекарства са Ксанакс, Диазепам, Транксен имного други, но никое не може да замести изцяло Ривотрила.
Остава да се надяваме на някакво чудо!  


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Dimcho в Юни 12, 2013, 02:12:22
Няма да се примиряваме с това решение, ще искаме новия здравен министър да вземе адекватно решение по въпроса с ривотрила. Няма хората да умират, я. Убеден съм, че ако трябва министерството ще субсидира продажбата на ривотрила, но въпроса трябва да бъде решен.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: t.todorov в Юни 12, 2013, 10:10:49
Много е важно да се отбележи, че точно това лекарство е наркотик. То наистина помага, там където други не успяват. Въпроса е на каква цена. Това лекарство е извининението на лекарите, че не се ориентират, не по тяхна вина, в една проста психологична проблематика, и като всеки лекар, дават "най-доброто" на което са способни - ривотрил. Само че, после идват истинските трудности с това лекарство.  Аз лично съм против да се спира, но ако ще остава да има постоянно и неспиращо обучение, за всички лекари, които го предписват, което всъщност е и задължително за всеки лекар - продължаващо обучение през цялата практика. 80% от хората, с които работя са с рецепти за ривотрил! Едва 5-10% имат наистина необходимост да го употребяват, а всички останали са избрали един "по-лек път", по заръка на лекаря. Не ми се иска да ви казвам, колко хора после, когато искат да се откажат, мислят какви ли не неща за лекаря си.
Всяко едно лекарство е ефективно. Няма неефективно такова. Но трябва да е на "точното място" и с точната доза и време за употреба. Та моят съвет е да бъдете особено любопитни когато ви предпишат ривотрил. Питайте и се информирайте за всичко, не само за "благотворният" ефект, който има в момента.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Мая в Юни 13, 2013, 03:17:59
Аз пък не виждам какво се променя толкова много ако върнат ривотрила след като е само за краткосрочна употреба. И като минат 2-3 месеца после.........нали пак трябва да се търси друго решение!?


Ама може пък да не разбирам нещо............


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: delicacy в Юни 13, 2013, 11:22:30
Хората с епилепсия предотвратяват пристъпите си с него. Ривотрилът в по-големи дози има противогърчов ефект. А за един епилептик това от животоспасяващо значение.
Хората, които са с ПР, също имат периоди, когато са в по-тежката фаза, и само психотерапията е по-трудна тогава, да го взимат.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Cristo в Юни 13, 2013, 08:14:27
Разбира се, че има обстоятелства, ситуации и периоди, когато медикаментът е единственото спасение,за успокоениена нервите, продължаване на нормалната дейност и прочие...Да, наркотик е г-н Тодоров, но по-добре контролирано лечение, отколкото глупава гордост, инат и невежество.
Психотерапията е много хубаво нещо, полезно и помагащо да преодолее човек фобиите си, ситуациите и местата, които предизвикват панически атаки, но когато централната нервна система се нуждае от медикаментозно лечение, когато мозъчната дейност "изпитва" нужда от регулиране, тогава идват на помощ лекарствата.
Ако не се злоупотребява с лекарството, няма страшно от привикване и зависимост. Всички виждаме, че става въпрос за спешните случаи, за живото-спасяващите ситуации..


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Мая в Юни 13, 2013, 10:33:18
Е да де ама тук се говори за паническо разстройство. При така зададен въпроса дори и да остане Ривотрила на пазара какво  толкова се променя,  да се дава отговор за епилепсия ми звучи като оправдание. Колко души има тук с епилепсия?А може би използването на по смекчен бензодиазепин от ривотрила понякога, да позволи на човек да научи нови неща за себе си и да открие нови сили.

Цитат
Всички виждаме, че става въпрос за спешните случаи, за живото-спасяващите ситуации..
Не че съм кой знае колко навътре в този проблем, но до сега не съм чувала Панческото разстройство да е животозастрашаващо състояние, да умрял или полудял някой.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kasanena в Юни 14, 2013, 10:57:28
Има хора с епилепсия, които също изпитват ПА. Епилепсиите са различни форми. Както и ПР е с различен произход. Някои форми на ПР, са вследствие на пристъпи на астма, пристъпи на хипогликемия, на пролапс на митралната клапа. Така че не всяко ПР е вследствие от преживян тормоз, стрес или неправилно житейско поведение. Има си ПА които се получавам от реален физиологичен проблем, които е животозастрашаващ, например пристъп на астма, предизвикана от алерген. Тогава човек изпитва реален страх, че може да загуби живота си и получава ПА.
Има ПР, които за в резултат на недостиг на внимание по рождение, липсва достатъчно химическо вещество, което да дава възможност, човек нормално да се концентрира и т.н. Тези състояния се лекуват с медикаменти.
Нека не отхвърляме ривотрила като наркотик, а като необходимост за някои хора, които подобрява качеството им на живот.
За по леките форми на ПР, човек може да се довери на психотерапия и на по-меки бензодиазепини при нужда или антидепресанти за известен период от време.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Ari в Юни 14, 2013, 01:43:35
Аз също подкрепям вноса на ривотрил. Всеки сам има право на избор как да живее с или без лекарства. Нж трябва да има избор.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Мая в Юни 14, 2013, 03:49:15
Хм, аз също подкрепям вноза на ривотрил, но твърдя че не се използва по предназначение винаги. А наизуст,  от мързел и от липса на способности  на психиатъра или този който го предписва, за индивидуален подход за изясняване на лична картина на проблема на пациента. Всичко под един знаменател че да става лесно и бързо.

Разбирам, никой не е готов да говори за себе си и собствената си ЛИЧНА нужда или липса на такава от Ривотрил. Имало  хора с това или  с онова......  
Неразбрах има ли тук хора с епилепсия. Или... примерно с митрална недостатъчност 2 степен, началната и първа степен  не е причина за ПА дори и да има такава........може да бъдат проблеми независми един от друг.

А надали за астмата, хипогликемията или митралната недостатъчност основното  лечението е Ривотрил. За тези проблеми си има лечение и режими и на тях  трябва да се наблегне.  Има излекувани хора и от тези здравословни проблеми с алтернативни, с официлани, с комбинирани методи, с всякакви. Просто човек трябва да търси и да се лекува,  и да не вярва на догми без значение научни или религиозни.Цитат
Има ПР, които за в резултат на недостиг на внимание по рождение, липсва достатъчно химическо вещество, което да дава възможност, човек нормално да се концентрира и т.н. Тези състояния се лекуват с медикаменти.
  
Липса на достъчно химическо вещество поради липса на внимание по рождение - такава ситуация НЕ МОЖЕ  да съществува! От къде идва тази липса на внимание по рождение,  от минал живот ли!                                            
Може би искаш да кажеш липса на достъчно химическо вечество по генетични причини. Но кой я установи тази липса. Има ли някой от вас при който това да е установено с лично изследване. Няма!
Това  е само една хипотеза в официлната медицина без доказателства която не е общоприета, а само от лекари и учени които възприемат науката и медицината като догма(религия) и са  големи материалисти неосъзнаващи че биографията е по силна от биологията в тази проблематика. И че обречени бебета на психични разстройства няма, дали ще ги развият или не зависи от предстощият им жизнен път.

Ако някой лекар разграничи дали една атака е в следствие на ген или на биография, ще му дадат нобелова награда. И никой не го прави това, то е и невъзможно.

Дали има тук хора с генетично нарушена биохимия не е ясно. Но е сигурно че има хора със система от убеждения която най много да ги е забила още повече в проблема, и това с ривотрил не се лекува.

Просто си разсъждавам, наистина всеки има право да употребява ривотрил колкото често намери за добре!
Но въпроса е че това не е личен избор точно, а е първоначално подтикнат от психиатри с не особена богата обща култура в това което работят да отсеят кога наистина е необходим и кога не ривотрила. Личен избор е дали ще отида да си купя аспирин, но ако направя личен избор да си купя ривотрил никой няма да ми го продаде. 


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kendy в Юни 17, 2013, 10:08:18
Просто да си го кажем , че без ривотрил не може.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kendy в Юли 03, 2013, 12:27:14
... и да допълня, че компетентните органи трябва незабавно да вземат решение по въпроса и да осигурят това лекарство.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: zasd в Юли 04, 2013, 01:00:02
Лекарствата у нас се делят на три групи:

- разрешени за употреба(ривотрилът е в тази група!).
- разрешени за употреба с особенно внимание(в тази е лексотана.)
- опасни(, а в тази е "АНАЛГИНА" - забранен за употреба в много страни защото постоянната му употреба води до нарушаване кръвотворната функция
на гръбначния мозък и води до ЛЕВКЕМИЯ!, а у нас той се продава свободно и се консумира като топъл хляб!, ЗАЩО?.

ривотрилът и диазепамът(той се продаваше свободно до 90-те години като реланиум от 5 и  10мг. Диазепам има транквилизиращо (своеобразно успокояващо от напрежението, напрегнатостта, страха действие)), са от една и съща група(бензодиазепини) - ривотрилът има същото действие.

ТОГАВА ЗАШО ТЕЗИ КОИТО НЕ СРАДАСТ ОТ ЕПИЛЕПСИЯ  ДА НЕ ГО УПОТРЕБЯВАТ ЗА СВРЪХ ВЪЗБУДНИ АТАКИ?, аз го употребявам повече отъ 20г. в птдържаща доза от 1 до 2мг. иииииииииии, няма спиране, опитвал сам десетки пъти отказване ни не става, сега сам на 2 по 0,5мг., но като едва ли ще се получи, и ако го спрат трибва да мина на диазепам ли!?.ю

Димов


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kendy в Юли 04, 2013, 01:17:19
Здравей, Димов!
Какво ще рече "лекарства,разрешени за употреба с особено внимание". Случвало ми се е да пия лексотан.
Да се надяваме, че вноса на ривотрил-а няма да спре, защото много хора ще имат проблеми.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: zlatko в Юли 19, 2013, 10:03:16
Спирането на вноса на Ривотрил е равносилно на лудост от страна на държавата, поредната между другото. Да се надяваме, че La Roche и нашите бетонни глави ще се разберат. Ако спрат Ривотрил трябва да започнат да внасят друг аналог със същото активно вещество, а такива има много. Фирми, производителки на лекарствени продукти с активно вещество клоназепам има , например сега се сещам за антелепсин.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: kilroy в Юли 27, 2013, 02:12:24
Вземам Ривотрил от 12 години. Успях да намаля дозата до 1 мг дневно, но ще ми трябват поне още 2-3 години докато окончателно го спра. Как да стане това, ако няма наличност в мрежата? Рязкото отнемане (т.нар. "cold turkey") си е направо опасно :-[ Велика простотия... Няма точен заместител, дори и от групата на бензодиазепините ??? Трябва да се даде гласност на проблема!


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: theshadow в Август 01, 2013, 06:53:31
Ривотрил ще го има до края на 2014г... Според тази новина тук-

http://fakti.bg/zdrave/67694-izteglat-rivotril-ot-balgaria?utm_source=flip.bg (http://fakti.bg/zdrave/67694-izteglat-rivotril-ot-balgaria?utm_source=flip.bg)

Т.е. лекарите са тези, на които се пада да преорганизират в този срок лечението на своите пациенти...

Решението за изтеглянето на лекарството е на самата фирма „Рош България“ ЕООД, до колкото схванах, а не на държавата... Причината, която посочват от фирмата- не можели били да му поддържали ниската цена, която държавата изисква... За мен това е безобразна заигравка със здравето на хората...


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: zlatko в Август 06, 2013, 03:46:19
Ако някой има нужда от Ривотрил, а няма в наличност мога да му предоставя при наличие на паническо разстройство или епилепсия.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: zlatko в Август 06, 2013, 03:48:54
Забравих да допълня - на аптечна цена.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: ddiddi в Август 22, 2013, 09:53:01
Наистина е неприятно да се спре лекарство, което помага на стотици хора да живеят пълноценен живот...Това не е смучещо за гърло, та да се допусне такова нещо. Споделям моя опит: пила съм Ривотрил, не ми помогна грам. Но пия Ципралекс и това е моето хапче, както Ривотрила е на много от вас... в началото пиех и рибено масло ОМЕГА 3 БРАНШАРП, което има съставка важна за серотонина и я няма в другите, но от повече от година не го внасят...наистина това е безхаберие от страна на държавата...


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: blaupunkt9 в Ноември 04, 2013, 07:16:53
Моята приятелка има нужда от Ривотрила,и го пие от години ако го спрат, и тя започне да се мъчи всички ще ви ПРЕЧУКАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chair chair chair chair chair chair ninja-smiley ninja-smiley ninja-smiley ninja-smiley ninja-smiley ninja-smiley ninja-smiley


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Dimcho в Януари 27, 2015, 07:58:55
Тези идиоти са спрели вноса на ривотрила, което е престъпление!


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Ari в Януари 28, 2015, 03:10:11
Ама направо си е престъпление, защото хиляди хора приемат този медикамент.Може ли такава безотговорност да цари в здравното министерство и в здравната каса, с която се оправдават. Коя умна глава реши да се гаври с болните хора по този начин?


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: Ari в Февруари 25, 2015, 12:48:17
Има заместител на ривотрила, казва се Clonarex. Той има същата съставка, както ривотрила клоназепам. Това е добра новина за много хора.


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: gurata в Юни 04, 2016, 01:51:45
ПРЕДЛАГАМ РИВОТРИЛ 2 мг ВНОС


Титла: Re:ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ
Публикувано от: gurata в Октомври 13, 2016, 10:37:53
Предлагам РИВОТРИЛ,ОРИГИНАЛ,ВНОС,2 мг
тел.0888 05 07 05


SimplePortal 2.1.1