evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:11:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: Възможно ли е да ми държи това състояние повече от 2-3 часа ?
Да - 0 (0%)
Не - 0 (0%)
Общ брой гласове: 0

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Обща замаяност и постоянно мерене на кръвно  (Прочетена 3076 пъти)
nissan4545
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил
« -: Ноември 20, 2016, 03:54:28 »

Здравейте !
Преди 3 години бях диагностициран с ПР, тагава бях активен във форума и написах своята история ... мислех, че след целият ужас, който преживях тогава това нещо няма да се върне повече, да, ама не .... От няколко месеца насам чувствам замаяност на главата , сякаш съм пиян- (лятото не обръщах особено внимание ), но в последния месец започнах да му обръщам внимание, започнах да меря кръвното многократно (аз съм на 21 години и когато го измервам с електронния апарат на СЕНДО то е 133/85 от първо мерене и 122/82 или 118/78 от второ и с всяко измерване спада), случвало ми се е да изписва и 153/90, което ме е побърквало. Пулсът ми е от 80 до 120. Та от цялата тази история искам да ви попитам нормално ли е това състояние на нервност, напрежение, замаяност, треперене и изпотяване на ръце да ме държи по повече от 7-8 часа, дори някога с дни... отминава за малко и после пак. И това кръвно ме побърква, НОН СТОП мисля за него, та аз съм на 21, по дяволите . Започнах старата песен на нов глас - ЛЕКАРИ, изследвания, болници, спешно и т . н. - ВСИЧКО Е НОРМАЛНО ! Плаши ме това, че преди когато ги получавах бяха за по кратък период (1 - 2 часа и отмине )и НЕ ХОДЕХ като пиян по цял ден и също не вдигах кръвно.... Въпреки, че докторите ми казват, че това не е кръвно, аз си мисля, че Е ! Това нормално ли е за ПР? В момента пия само ВАЛЕВИТ по 2 на ден и се чувствам ОК с тях, но само да ги спра и започвам да мисля за кръвното и изпотяването и треперенето на ръцете .... Моля за Отговори, а не за ХЕЙТ ! Smiley Благодаря ви !
Активен
evridica
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2016, 04:30:54 »

Здравей, nissan!Замаяността, която изпитваш е симптом на ПР, не е проблем в кръвното. Всеки, които има ПР, в определени периоди чувства замаяност.Кръвното се повишава от напрежението, което изпитваш, но замаяността не е от кръвното.Замаяността изчезва, когато приемаш антидепресант или бензодиазепин.
Напрежението, тревогата, високият адреналин, хормоналният дисбаланс, които се появява при смяна на сезона, предизвиква всичко това, което чувстваш.
Излишно е да казвам, че трябва да си спокоен, за да изчезнат и тези симптоми, защото ПР върви с тревогата, опасенията, напрежението, постоянното дърдорене на ум, непрекъснатия контрол на здравето и т.н. Всичко това, независимо от годините, на които си, симптомите са едни и същи за всички възрасти. Пил ли си антидепресант или бензодиазепини?
Активен
nissan4545
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2016, 05:16:28 »

Изписвани ми бяха преди години, когато имах панически атаки, но отказах да ги пия и се справих сам тогава. И сега съм сигурен, че ще се справя. Благодаря много за отговора , много ме успокои и много ми помогна. Няма да падам от инфаркт, заради крьвното или да припадам от тази замаяност Cheesy Благодаря отново !!! Smiley
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #3 -: Декември 04, 2016, 11:45:14 »

Не се страхувай nissan , прочети тази статия: http://www.evropea.com/medicina/component/content/article/77-lechenie-na-panichesko-razstroistvo/708-spravyane-s-pristapite-na-panika.html#comment-989

Там има отговори на много от твоите въпроси.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА