evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 10:11:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 8
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 8

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Бягащи мисли при паническа атака  (Прочетена 3169 пъти)
bebka
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил Ел. поща
« -: Февруари 05, 2016, 04:17:03 »

Здравейте, искам да попитам дали има хора с ПР, които като получат паническа атака изпитват бягащи мисли, мисли които изригват в ума и те правят още повече изплашен? Ако изпитвате подобни мисли, как се справяте с тях?
Благодаря!
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2016, 01:03:11 »

Това се случва при всички, които имат панически атаки.Тези мисли ти помагат да вземеш правилното решение в една застрашена ситуация.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2016, 01:13:42 »

Срам и позор. Имам ПР в такъв случай. Grin
Получава се субективно усещане за бързо течащи мисли, а всъщност съзнанието е намалено поради изтощаване на организма и невъзможност да се вземе решение.
За съжаление, който каквото ще да ми говори, при зверски ПА трябва смяна на средата.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2016, 05:31:54 »

Дружки, какво правите?!  Grin
Да ви споделя нещо. Вчера ходих на представяне на техника за дишане при пеене към БАМ. Първото, което диагностицирах е, че съм развила фобия към терапевти.  Grin След като отидох по - рано, в един момент се стъписах, изплаших, че ще има кой да ми анализира състоянието и бях готова да си тръгна, така, както вчера врътнах за цялата тази работа номер свекитата да водят децата на лекар - всичко им е ок, този път съм хванала на време всичко.
При вас има ли усещане за промяна в зрението? Аз не знам дали при мен не се получи, защото много рядко излизам навън сама, съзнанието ми е все ангажирано около децата.
Както и да е де... Мисля, че добре ще ви се отрази някъде да ходите и да пеете. Колкото и тежки да са симптомите, в един момент поне аз се увлякох, та чак ми се допи.
Мисля, че към първия час вече бях неадекватна и не можех да следвам инструкциите, което не знам дали беше нормално, но може би всичко е индивидуално.
Въпреки всичко бях доволна, а някак си сън не ме хвана да не се похваля, където преценя, че е нужно.
Хрумна ми да ви кажа, че една приятелка на времето ми беше казала, че правя голяма грешка. Когато например аз й се оплача за нещо, каквото й хрумне да ме посъветва, го прави на момента. В момента, в който се разделим, тя престава да мисли за мен и си се съсредоточава над ежедневието. И така не се товари с моите проблеми.  Smiley
Не знам при вас как е, но при мен незнайно откога, докато не намеря някакво решение на чужд проблем - във форумите, не мирясвам.
Забелязах, че съм си за натфис.  Grin Не знам аз тая параноя, че ме следят дали не е желание да ставам медийна звезда.  Grin
Относно бягащите мисли... Само сънят ме оправя мен. Получава се от преумора, може би при хора, които са почнали да товарят още в детството с мислене, малко износена нервна система. Лично аз смятам, че при мен се получава и от недохранване и недостатъчно течности, наред с другите моменти.
Изводът е:храна, вода, сън, спокойствие - за последното си нямам идея как, но... мисля, че направих голяма грешка като се изолирах толкова, то няма и как де, но...
Друго, което забелязах е, че когато една жена не работи, домашните й задължения я теглят към дома като магнит. Липсата на излизане без децата ми е отнела възможността да се абстрахирам за момент от тях, от възпитанието, отговорностите и т.н.
...
нещо, което със сигурност ще променя, защото не смятам, че и за тях съм полезна изнервена.
Чао
Активен
bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2016, 01:08:26 »

Тези дни пак имах ПА и забелязах, че бягащите ми мисли са свързани с това, че няма да мога да се справя със състоянието и се почувствах още по-застрашена. Също така бягащите мисли са свързани и с други сфери на живота ми, където също така се чувствам неуверена и явно ПА атаки са резултат от страха ми, че съм неспособна да се справя сама с някой неща. Този страх ме побърква.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Май 04, 2016, 10:36:18 »

Как приехте правилото, че сама трябва да се справяте с всичко?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Май 05, 2016, 04:12:43 »

Това ми е проблем. Възпитавана съм да се справям сама и рядко търся чужда помощ. А, когато потърся и ми я откажа се чувствам ужасно
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Май 08, 2016, 10:10:58 »

Разбирам, ако ги нямаше ПА щахте да се сринете. Благодарение на тях психичното напрежение преминава в телесно и "изгаря", така да се каже. Т.е., докато не решите проблема с концепцията, че всичко трябва да можете сама, ПА са ви средството да не се "побъркате". Поне имате избор, а това е добрата новина.
Активен

bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Май 11, 2016, 11:17:48 »

Зная, че е човешко да се търси подкрепа. Но все пак, не всеки човек има на "разположение" хора, които да му помагат. Не може да се обръщаме към непознати хора за помощ. Така мисля.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Май 13, 2016, 02:49:53 »

С кои неща се опасявате, че не можете да се справите сама?
Активен

bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Май 17, 2016, 11:22:34 »

Притеснявам се от някакви непредвидени ситуации. Те ме притесняват.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА