evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 02:55:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: до martin60025  (Прочетена 6914 пъти)
fallit
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Паническо разстройство и Epi

Профил Ел. поща
« -: Януари 30, 2016, 02:51:51 »

Здр. г-н martin60025

Казвам се Георги,и с огромен интерес четох Вашето мнение за Ривотрила,защото аз също  го вземам, и от няколко години започнах да получавам симптомите които сте описали. Заради Епилепсията,която получих в казармата 1989 г. съм обиколил цялата страна за помощ,минал съм през лечението на почти всички проф. по неврология и психология, и накрая проф. Б....в,въпреки отказите на лекуващия ми лекар от психо диспансера ми изписа Ривотрил 2мг,който вече вземам в продължение на 23 г. и от който страшно  съм зависим,особено последните два дни,защото само мятам ръце,крака и целия се треса. Така се получи и в невралгичното отделение на  УМБАЛ Свети Георги - Пловдив,след мнението на професора,лекарството да бъде премахнато.Още на същия ден се получи Epi - гърч със силно тресене и сдървяне на тялото.Родителите ми ме изкараха от отделението като труп,и едва ме вкараха в колата,защото бях неподвижен.Така се получи и в Окръжната болница,защото фирмата Rosh,напусна Б-я,а заместителя от Индия,който за нищо не става, още не беше пристигнал,а без медикамента-пристъпите започват.Лекуващият ми от 4-и километър София каза,че докато не прекратя с Ривотрила да не ходя при него,но това е невъзможно.
Та въпросът ми към Вас,въпреки,че не сте медицинско лице е,защото Вие сте прекарали това,което аз в момента изживявам:
Ще може ли да започна Вашия метод на самолечение, като вземам и други лекарства за Epi - Levetiracetam 1000,Трилептал600,Lyrica150 ?

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=238.0
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2016, 05:34:55 »

Здравей, fallit, ти искаш да спреш ривотрила ли? Не приемаш ли clonarex? Зная, че тези лекарства се спират по схема, ако лекуващият ти лекар е предписал спирането им, би трябвало да ти посочи и схемата на спиране.
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2016, 09:29:55 »

Здравей Ari,

Още с пускането на пазара на Клонарекс, миналата година, както аз така и мн. други хора го заменихме (макар и за месец) по принуда, защото Ривотрил вече не се продаваше в Б-я,но явно и те мн. яко са се "опарили",защото не чух или прочетох нито една добра дума за него.Изказванията им, както моето, така и техните, бяха, че за нищо не става и хората са започнали да се сипят като "призлели круши" по улиците.Бяхме готови да раснем министър Москов и да плащаме толкова колкото поиска фирмата Rosh,за да върне отново Ривотрила...както е и все още,а и така ще си остане, а не да се товарим като магарета и да обикаляме всички страни откъдето можем да си го закупим на каквато и да е цена и по всякакви методи.
Активен
Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2016, 11:46:09 »

fallit, разбирам проблема с Ривотрил-а. И от други хора съм слушала, че клоранекса не може да го замени напълно по действие. Знам, че в Румъния и в Сърбия има Ривотрил. Ти какво взимаш в момента? Не трябва да се спира внезапно, нали знаеш?
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2016, 12:37:43 »

Ari,

станал съм по-компетентен и от лекар на тая болна тема. А що се отнася за лекарствата, които взимам, съм на пълен max, описани са в първата ми статия. Вече 28 г. се лекувам и съм минал през какво ли не. Що се отнася до въпроса за Ривотрила, доставят ми го предимно от Италия, но се взима и от Германия, Сърбия, Македония ... просто както през миналия век с Тегретола, когато изчезна от Б-я, но тогава кое ли не се губеше ? Него от начало ми го пращаха от Швейцария, а после от Америка, но от там беше мн. скъп,защото 3 хапчета струваха 2 $, а по време на хиперинфлация... при положение, че дневната доза ми беше 3 хапчета.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2016, 02:22:09 »

Единственото ти решение според мен е наред с плавното намаляване на хапчетата, да си увеличиш естествения прием на допамин и серотонин чрез практикуване на някакво хоби и разходки сред природата.
Същевременно, трябва да знаеш, че витамин С участва в синтеза на мелатонин, включително по някакъв начин и в допамина и серотонина, според това, което четох последно.
Витамин С се изразходва бързо при стрес, което пък означава, че всички караме една или друга форма на скорбут, ако съдя по това, което пише в уикипедия.
Което означава и пълноценно хранене.
Предупреди всички близки да са по - внимателни с теб, понеже спираш хапчетата.
Сега... ако тези, които са ти причинили ПР, са все още около теб, не знам как ще ги накараш да млъкнат, след като при мен всички замълчават, когато поставя взаимоотношенията ни на карта.
На 4 километър имало някакъв пси, който учел как да се диша, заедно с психоанализа познат човек е преодолял епилептични припадъци.
Питай за такъв, който учи как да дишаш, но същевременно непрактикуващ йога, за да избегнеш влизане в секта.
Активен
Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2016, 04:51:35 »

Ari,

станал съм по-компетентен и от лекар на тая болна тема. А що се отнася за лекарствата, които взимам, съм на пълен max, описани са в първата ми статия. Вече 28 г. се лекувам и съм минал през какво ли не. Що се отнася до въпроса за Ривотрила, доставят ми го предимно от Италия, но се взима и от Германия, Сърбия, Македония ... просто както през миналия век с Тегретола, когато изчезна от Б-я, но тогава кое ли не се губеше ? Него от начало ми го пращаха от Швейцария, а после от Америка, но от там беше мн. скъп,защото 3 хапчета струваха 2 $, а по време на хиперинфлация... при положение, че дневната доза ми беше 3 хапчета.

Сигурно ти е много трудно. Преживял си много и си натрупал опит.Усещам, че имаш силен дух за борба. То какво ли друго ни остана, освен да се борим.
Да те попитам в Македония ривотрил ли се продава или негов заместител?
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2016, 05:21:46 »

Ari,от миналата година не съм внасял от Македония,но мисля,че не се казваше Ривотрил.Не си спомням.
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2016, 06:42:46 »

Здравей,fallit аз пия клонарекс. В началото ми се струваше, че има голяма разлика  с Ривотрила, но постепенно отмина това усещане и сега ми овладява ПА клонарекса. С Ривотрила не съм имала зависимост, надявам се и с клонарекса да е така. Може би ривотрила да е по-чист и действието му да е по-силно от клонарекса.
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2016, 10:11:13 »

Г-жo evridica,

благодаря Ви за обърнатото внимание и за Вашето мнение,но всеки човек е различен. А за това,че не се нуждаете от Ривотрил и с Клонарекс се чувствате добре, може само да се радвам за Вас.
Активен
bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2016, 03:49:24 »

Здравей, fallit и аз пих клонарекс, но съм пила и ривотрил за кратко време и не мога да направя преценка. Дано успееш да се справиш, стискам ти палци!
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2016, 09:52:55 »

Мерси,много !   
Активен
bebka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2016, 11:57:08 »

Falit, съвсем спокойно можеш да споделяш всичко, което те вълнува и изпитваш. Ако взаимно се подкрепяме по-лесно ще се справим с проблемите
Активен
fallit
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2016, 10:40:18 »

Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2016, 06:22:21 »

Фалит, приятелю, искам да те питам нещо. Виждам, че дълго време си вземал ривотрил. Имаш ли повишена светлочувствителност и чувствителност към шума? Че забелязвам, при мен се появиха едни такива странични симптоми, дали са от лекарствата /защото четох, че това са им едни от страничните симптоми/ или си ми е от тревожността. Ще ти бъда благодарен, ако споделиш опит, брат.
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА