evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 27, 2025, 08:38:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Заключение :D  (Прочетена 3603 пъти)
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« -: Декември 02, 2015, 12:47:44 »

Заключението е, че психиатрите от преди шест години са били цяла трагедия, а психотерапевтите... недоинформирани явно, че терапията им е подходяща и за някой, чиито спрягани диагнози са БАР, шизофрения...
Според мен имам ПР и ОКР. А БАР...  Grin е нещо, към което съм се стремяла, съдейки по това, че много хора на изкуството, както и медици са били диагностицирани с БАР, а Тесла пък имал отит, доколкото помня, което пак е... в главата.  Grin
Имала съм и такива възпаления, като на Тесла, за щастие слухът ми е увеличен, а не намален.
Аз съм напълно здрав човек, който щеше да бъде обречен на хапчета - чувам, виждам - въпреки че когато съм недоспала и под стрес, или съм се напила - кривя очите... Чувствам, обичам... и работя с изключение на случаите, в които имам температура.
Имам панически атаки. Тогава, когато децата боледуват или когато времето е достатъчно дъждовно, ветровито с една дума "бурно", за да "полудея от страх".
За да нямам ПА, чисто и просто трябва да подсиля имунната система на децата и да обезопася къщата си.
Мъжът ми разбра, че неговото "спокойно, нищо няма да стане" не спира ПА.
 Grin
Има обаче нещо друго. Един мъж е като любима песен, колкото и да ти е любима, все по някое време привключваш на друга.
 Grin
Проблем без решение.
 Grin

И сега сериозно... вай, вай, вай... имам ПР само че не за мен, а за децата. За мен... аз съм куча марка, тоест кучка, освен това подходът ми е малко самоубийствен - или ше живея или ше мра, за което говори и прегръщането на усилвателя, за да пробвам как ще подействат барабани на сърцетупа ми... взе, че се нормализира. Казвали са ми, че определени видове музика въздействат негативно на болно сърце... явно моето е здраво, от доста време, тоест откакто се заразхождах без сутиен нямам сърцебиене.
 Tongue
Постовете ми са полезни понякога не за ПР, а за живота като цяло.
Например не съм ви казвала, когато вдигате тежко, да гледате да напрягате само мускулите на ръцете, а не на задните части и корема, за да ги пазите от дискови и други хернии.

Още един път опитвам да направя заключение:
Здраве за душата - БАП и изписаното от Тодор Тодоров тук. Статии на Димо Станчев и всеки друг, който членува в БАП или БПО. Дори статии за нещастни случаи с психично болни са ми били полезни, за да си извадя някакъв извод....
Здраве за тялото - каланетика или някакъв вид източно бойно изкуство
храна
вода
сън - 6-8 часа
удобно легло
наслаждаване на позата, в която се заспива
анализ на факторите, които са дразнещи и пречат на заспиването -  като например страх от разпадане на леглото, който беше абсолютно оправдан...
удобна възглавница - сега да имах под ръка фирма за матраци и възглавници  Grin
Избягване на пържено... ама не чак толкуз
Избягване да се навеждате веднага след хранене, че се получават киселини...
Ябълки за прочистване
Тикви и тиквени семки против паразити
 Grin
Като че ли нищо не съм пропуснала...
Освен че... мъжете са прасета, които смятат, че жената "трябва", любовта им се изпарява след като ви "вържат" с едно, две деца, очаквайки, че няма накъде да бягате... Някои са още по - големи прасета, изоставяйки без да плащат издръжка....

Grin Никога не е излишно практикуването на боен спорт, момичета... 
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1 -: Декември 02, 2015, 01:02:21 »

И кърмата от гърдата, което ме притесняваше повече спря...
След като приемах витамин С за седмица, две, ядох ябълки и цикълът ми сякаш е с по - малко кръвотечение, гледайки се тези няколко дни...
Изтръпванията на ръцете и краката от обезводняване и обездвижване почти липсват вече, откакто се раздвижих и правих упражненията - калайнетичните и пия вода, храня се по два пъти на ден, а и повече...
Въпреки третирането с препарати тези дни и висене на мивката, ръцете ми можеше и по - сухи да са, но не са напукани, което е много важно...
И това само с пълноценно хранене, ябълки и малко витамин с, за който трябва да знаете, че също е вреден, когато е вповече... така знам от близки.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Декември 02, 2015, 01:06:37 »

Забравих да подчертая, препреповтаряйки, че четенето на посочените от мен заедно с посещаването на психотерапевт според мен ви гарантира по - бързо справяне с проблемите... независимо при кой психотерапевт ще ходите, тези неща няма да бъдат подминати, може би само няма да се споменават като научни термини, но ще са част от психоанализата ви...
Във всички случаи да имате допълнителни познания извън терапевтичния процес, по психология, психотерапия и психоанализа е като да сте изкарали още едно висше образование... и е само плюс, тъй като всичко с пси -я е част от живота.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Декември 02, 2015, 01:27:51 »

Grin Някъде назад във времето бях прочела някъде, че при биполярните характерното било, че понякога бягали, за да ходят на дискотека.  Grin
Направо се почувствах грешница, че пуша, понякога пия...
Да не ми е пред очите този, който ме накара да се чувствам така за момент, че... не че нещо лошо му мисля, само хубавини.

Край на ...найста част.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Декември 02, 2015, 02:30:13 »

Шумът в ушите при мен се оказа, че е на първо място от... бронхита. Показва или ниско или високо, или шантаво кръвно налягане - смесен тип. Често по време на настинка кръвното е леко увеличено, поне при мен.
В момента нямам шум в ушите.
Това означава, че когато имате шум в ушите, първо трябва да проверите здравния си статус... до какъвто и да било лекар не съм стигала, за да се проверя...  Grin Зор за аман тия дни посещавам психиатър - психотерапевтка на БАП, но няма да споменавам имена, защото съм на мнение, че независимо как си вършат работата, ако четете посоченото, няма как да не постигнете положителни резултати...
Дългогодишният дискомфорт в устата ми поради некадърни зъболекари и липса на пари за зъби от друга страна... допълнително са оформили "болестна картина", тоест... ПР и ОКР, тогава, когато само господ може да ми помогне... примерно.
Уж не вярвам, обаче когато съм в опасност аз или близък, да ви кажа, че дръпвам една молитва по всички начини, които са ми известни.
 Grin

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Декември 02, 2015, 03:29:47 »

Ако на някой все още не е ясно... Не е нормално да се бие дете, не е нормално да се бие жена...
Ако мъжът ви ви заплашва или направо ви бие...
Понеже полицаите са дришльовци...
Може да го напиете зверски и после да го пребиете до смърт. Ама до смърт, подчертавам. Заради подобно животно си заслужава да се лежи в затвор.
Моят мъж... не би ми посегнал, защото знае разнообразието от последствия какво ще е.
 Smiley
Освен това съм майка на децата му. Направо с клизма търся положителни качества, но има две, три такива, ярко изразени всъщност у него.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Декември 02, 2015, 03:30:57 »

Понеже пак родата му прави първи крачки... ако има следващ път, в който да ми посегнат... може и по телевизията да ме дават заради това.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Декември 02, 2015, 03:31:52 »

В момента сме мили, нежни и добри...  Smiley Не че ми пречи, обаче не ми се вярва, че ще продължи дълго. Следващият път... така де, ще се прославя. Ако има следващ път.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Декември 02, 2015, 03:59:36 »

Когато се стигне до желание да набиеш някой... или ходиш на терапевт или се развеждаш...
Посегателството над личността... по закон е наказуемо, но като че ли по - често тези, които посягат... трудно могат да бъдат наказани... Ако случаят е такъв...
Аз бих направила това, бих посегнала и то стабилно, защото например мъжът ми ми казва, че развод не дава. Аз и не искам, тогава, когато всички потребности около децата и мен поне за основните неща са удовлетворени.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Декември 03, 2015, 10:10:20 »

Tongue Хапвайте често печени слънчогледови семки за еластичност на кожата...
Интересното е, че се къпя с гореща вода и... според мен, при условие, че в менюто ми често присъства пресен лук и чесън  Grin, гъби от всякакъв вид отселяват трудно.
Ако решите да се къпете с по - гореща вода от обикновеното, трябва да сте внимателни, защото често излизайки от банята съм пред припадък... Grin Къпя се с такава вода, докато не почне да ми причернява...  Grin Но пък, излизайки рядко ми е студено, понеже съм се загряла предостатъчно.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Декември 03, 2015, 10:12:02 »

Когато ползвате чубрица, тя трябва да е много, много ситно стъркана в дланите, да липсват онези пръчици, които често има в нея в домашната, а и в купената също...
Семките трябва да се белят, тъй като обвивката им не се разгражда от киселините в стомаха май и... има опасност да се набият в някое черво и да направят... перитонит... по мое мнение.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Декември 03, 2015, 07:22:55 »

Grin Като чуя някой да употребява думичката "толкуз"  Grin и ушите ми се наострят точно като на куче.  Grin Значи аз тази думичка я употребявам само ако съм си вкъщи, ако не се усетя... иначе ми е брутална.  Grin Използвам я по - често, бъзикайки се, защото се ужасявам, когато някой в 21 век ползва тази думичка, за да пише поезия.
Звучи така:
Ама толкуз си хубав,
ама толкуз си снажен...
ама толкуз ме караш
да се чувствам аз важна...
Ама толкуз те искам,
ама толкуз мечтая,
тук със тебе двама
да преоткрием рая...
Ама толкуз не искаш,
ах как са тръшкам,
цялата плява пред къщи,
почистих... с таабет и със рев,
че не щеш и не щеш...
 Grin туй онуй, джиджибиджи със мен...
Ама толкуз си прос,
Ама толкуз си прос,
къ ни видя, къ ни разбра,
че за теб съм пирфектна жена?!
 Grin

И тук идва моментът да си поговорим ефектите на правите коси...  Grin
Понякога си мисля... мъж с хумор, мъж с източно изкуство, мъж терапевт... като че ли идеалният... се казва Светльо. Как беше... някакво понятие в нета... клоун нинджа.
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Декември 03, 2015, 07:57:33 »

Индивидуални качества за музикален терапевт има всеки, който умее да свири на някакъв инструмент. Лично мнение.  Grin

И с`я   к`о?!... сидя и чакам промени у мъжа ми, да вдене, че съм жена, която иска емоция във взаимоотношенията, по - различна от типа диви селски скандали, оправдани с поговорката "Къща без пушек не е къща... или нещо такова беше оправданието на онзи другия "мъдрец".
 Grin
Имам особеното усещане, че докато чакам ще прихвана все някой вид рак и после ще го играем многострадалното перфектно семейство, в което от нищото и насред неземното щастие се появил тумор у жената. 
Така де... продължавам да се чувствам като разход. Ако обаче намеря начин да не се чувствам като разход... ау, ау, ау... запазвам в тайна какво ще се случи.

Мъжете са нюанси на свинщината... всъщност.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Декември 03, 2015, 08:00:38 »

Шашмагюл, как пропусна да напишеш "като че ли", мааалко по - неуверено по така звучи.  Grin
С тия самоубийствени заключения подвеждаш понякога хората, че си способна да изведеш някого от депресията...
Не че и онова не е изход де... не помниш ли, Ванга как успокоила някакво семейство с понятието Големия доктор лечител... по - известен като Господ....

По - простичко казано... сигурно можеше да компенсирам липсата на емоционалност у мъжа ми, такава, каквато искам аз,  с повече приятели, ама...

Още по - простичко...  Grin Светльо Видков верно може да се нарече... идеал.  Grin По стереотип примерно, без да го познавам лично.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Декември 03, 2015, 08:04:18 »

А последните три поста означават, че ако не бъда банната...  Grin Заключението не е заключение...

Да се потупам по рамото и да кажа, че не съм нито първата, нито последната, която е направила грешка като се е бракувала?

Можех да бъда нормален човек... само ако бях намерила някъде нормални хора, от които "подсъзнателно да попивам държание"...

Ако обърнете внимание, дори известните "дъ ге", "майна", "брат", "Ко прайш, ма, парцал"  Grin се прихващат неусетно и се превръщат в стил на говорене пак неусетно.
За да разберете какво имам предвид под "подсъзнателно да попивам държание"...
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА