evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:35:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Изпечатай  
Автор Тема: В стил спец  (Прочетена 20261 пъти)
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #30 -: Ноември 13, 2015, 12:39:51 »

Въобще... ако не мога да се справя сама с онзи идиот, с който доскоро си говорих кротко, смятайки, че няма да има ищях към мен...
Тогава ще кажа на мъжа ми.
Освен това... мене кучетата в квартала ме обичат. Интересното е, че покрай това залежаване едва излизам да нахраня кучето си и... едно друго, свободно вече не ми се радва толкова.
Това забелязах. Дали е субективно ми е все тая, но...
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #31 -: Ноември 13, 2015, 12:42:47 »

Един с мустаци бе е простакът, за който говоря, на който даже и името не знам.

Иначе има тук едно черно куче, стопанинът му е чудесен, колкото добротата на кучето.  Всичко виждам аз.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: Ноември 13, 2015, 01:01:36 »

Но понеже явно понякога греша за хората... от тук нататък ми е най - хубаво да мога да разчитам само на себе си.
Край на приказката
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #33 -: Ноември 13, 2015, 07:01:05 »

От мен ако зависи, бях казала май... бих накарала някой да мине през нещо само мислено, за да поумнее. И така може. Може да греша, ако не греша... аз деля децата на изкъпани и неизкъпани, то почти като за покръстване заговорих ама... преди няколко седмици, до мен дойде едно дребно... много исках да дам на майка му дрешки, ама тя дори няма да си направи труда да ги изпере. Те всъщност дрехите са да се занесат в завод, да се преработят, както там се преработват и тъканта да се превърне наново в конец за съвсем нови дрехи. Като нямам достатъчно гардероби... така става.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Ноември 13, 2015, 08:01:25 »

Така де, когато съм ок, тоест когато имам сили, държа на обещанието си. Ще се постарая да не влизам в нито един от трите форума един месец. Което ще се изпълни ако съм добре.
Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #35 -: Ноември 24, 2015, 06:05:51 »

Шашмагюл каза:
  И що преди малко не можах да метна последен пост, смятайки че ми предстои бан?
 Grin
С толкова много заложби, няма как да остана нормална... това с две думи.
Да си направя заключението точно, кратко и ясно:
преди шест години направих първата си нервна криза, не знаех къде се намирам... в преносен смисъл. От три години спрях да възприемам Тодор Тодоров като скучен пенсионер, и успях да наредя мислите в главата си дотолкова, че да стигна до заключение, че по - скоро неразбирането на мъжа ми, което съвсем взе да отсъства в последно време, е било за психотерапия. Той е бил за психотерапия, а аз... за няколкодневен престой на курорт, а не в Курило.  Grin
Не съм стъпвала там, но можеше... и щях да си умра с мисълта, че съм луда, невзрачна и тъпа.
А всъщност... все още мога да поемам много нова информация.
Това, с което този тук ми помогна е... да преоткрия своята значимост, своите положителни качества... ако си затворя очите.... имам забележки относно етичния кодекс на психотерапевтите в интернет, но... айде, от мен да мине.
Чувствам се страхотно.
Така достатъчно ясна ли бях?
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Ноември 24, 2015, 09:56:01 »

Мда, това си беше и за тук. Един от бръмбарите в главата ми влезе след като изгледах детско, в което се казваше "В този случай вече нищо не може да се направи", обвързвайки го с баща си. Продължението беше счупени крака на бащата в детското, което обвързах с мъжа си и липсващия ми баща - според едно от поверията, когато човекът почине може да направи така, че да си "набави още компания"... Да ви кажа честно, добре че все някой имаше около мен, защото бях на път да намеря начин да си счупя краката, за да не ги счупи някой на мъжа ми, който току що се завърна насред виелици, дъжд и сняг...
Нали не смятате, че някой ще ми угоди да сложи стабилни кепенци на прозорците?! А това е единственото решение на притесненията ми...
Заключение беше това.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #37 -: Ноември 24, 2015, 09:59:41 »

Освен това се наложи да преспи на едно място и... толкова ми напомни за моментите, преди баща ми да го вкарат в болница, докато чакахме спешното, когато предвидливо с лаптоп под ръка звъннах и на сестра ми, и на мъжа ми...
ПР, ОКР и БАР в едно.
Просто всички с ОКР, БАР трябва да бъдат предупредени, че не трябва нито да посягат на някого, нито да си посягат.
Въобще, като презастраховка по време на такива бури, всеки трябва да си е измислил "план за спасение", понеже мене това ме мъчи много често.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: Ноември 25, 2015, 02:58:48 »

Освен това в моя фейсбук имаше брутален колаж на Б. Борисов... мисля, че е крайно време хора, които нямат мярка в хумора си да бъдат санкционирани. Не че това ми попречи да напиша: "Г-н Теодосиев, другият път, когато посетя работното ви място, психиатърът отдавна вече ще е друг..."  Smiley
Освен това единият от постовете във фейса ми от тези дни беше на Ванга и в него пишеше: "Тя ще успее да съхрани себе си и ще се научи да управлява света". Един, два дни по - късно или на същия ден имаше друг пост със снимка на Ванга "Ако не споделиш, те очакват седем месеца нещастие"...
Ако имаше нещо вярно в споделянето на такива глупости, отдавна вече да бях успяла в нещо.
За мен обаче има друга версия... Някой да знае, че имам леки пси проблеми и да пуска целенасочени постове... струва си да се провери.... спец. Не е зле да ви питам: вие дришльовци ли сте или не сте?
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: Ноември 25, 2015, 08:03:06 »

Слушайте сега.... още нещо. Преди месец ходихме да снимаме децата, за да им вадим паспорт. Значи децибелите на малката са такива, че ваша служителка, която трябва да е с акъла си, повече от всеки друг, все пак сте държавна институция, та ваша служителка така се пошашавила от децибелите й, че не обърнала внимание, че кофти снимката и хубавата снимка на малката ми дъщеря, се подвизават в два паспорта.
Значи...  Grin аз съм подложена на постоянно слушане във висините на гласа... какво ше иска някой от мен?!
 Grin
Слушайте сръбското хлапе от тазгодишната детска евровизия, смятам и двете да запиша на солфеж, пък... да си имат те знанията, а каквото си изберат след време.
Та сръбското хлапе... ами че аз нали си имам сръбско, генът избил в малката, дарил я със силен глас, слух... отсега й личи.
 Grin
Може пък да ни прославят с хубаво... малко национални "четки" да ви направя, да ми оставите чедата при мен.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: Ноември 25, 2015, 08:24:04 »

Освен това, понеже някои от вас имат и деца, ето ви предложение как да постъпвате тогава, когато детето е решило да ви изпробва нервите:
Значи тя от сутринта е с глава, забита в хладилника, докато на голямата се карам, че трябва да яде повече... Направих й филия с шарена сол, на която тя понеже тук бъркат понятията, казва "чубрица", казах й, че ще й слоша шарена сол и на втория сандвич, че това, което яде не е чубрица, а шарена сол... И това се превърна в световен проблем. Половин час си играх с хубаво, с лошо да й покажа, че няма да стане да ме разиграва... щото и друг път съм хвърляла един куп сандвичи, понеже все иска нещо различно, или пък има каприз, че не е нарязано, както точно иска тя...
Накрая не издържах бе... в крайна сметка заспа и спа няколко часа.
До събуждането й се усетих, че трябваше да й отвлека вниманието, научавайки я да различава различните подправки по миризмата...  Grin
И мисля, че до подобен извод щях да стигна в терапевтичен сеанс.
Питам аз, след като ми "идват на ум", за чий трябва да ходя където и да било, за да ми разтяга локуми в какво се състоят разрешените ми психични проблеми, след като основният ми проблем всъщност е как да ни спестявам взаимни нерви, освен това...  Grin ами малко се позаглеждам настрани, но пък не вярвам, че мъжът ми прави нещо различно Grin, освен това не бих рискувала да си навлека гъби от всякакъв вид, ако не съм влюбена, което в момента е мисия невъзможна всъщност. Подбих си петите от потропване, терапевтитеее, че съм си избрала двама терапевта и други не ща. Обаче понеже защото еуфорията ме прави малко неуравновесена, по - добре да не ходя при тях, че няма да ми се завръща.  Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #41 -: Декември 07, 2015, 01:21:03 »

Да де... чета си поста, който Админа е пренесъл тук и ще кажа, че... причината да поставя под въпрос нормалността на любимите ми психотерапевти тези дни е само и единствено, защото назад във времето БАР се спрягаше като генетично заболяване, а то е свързано само и единствено с дни наред безсъние поради... настинки на децата, мои настинки, по време на които заради температурата, задуха не мога да спя или съм много изплашена да не би да пропусна някой симптом или да го омаловажа... и е преодолимо в рамките на няколко дни.
Какво да направя, че така карам настинките? За какво да пия хапчета постоянно, след като когато сме здрави спя спокойно? И ако ще пия хапчета, то това са разни за температура и евентуално антибиотик, ако бронхита се е развихрил?
А спец?
Да си поговорим малко за гена ми.... няма по - хубав ген от моя.  Smiley Понякога ми се къса сърцето, че братовчедите ми са ми братовчеди, точно по тая причина. Фройд?
 Grin
Спец... толкова ме е яд на Прокопиевата, както и на Димитрова, особено пък на онзи пенсионер Теодосиев, че... ако бях истински луда, вече нямаше да са сред нас.
 Grin
Ше ми клепат те хубавия ген, благодарение на който, макар да съм си недохранена доста, мога да изместя цял фотьойл, който се носи от двама мъже с пъхтене, съвсем сама, бе.... спец. Шкафове, легла, елате да видите какви преустройства правя съвсем сама.
 Grin
Та... може да съм малко луда, обаче всъщност точно това положение, в което съм в момента, на мен ми харесва, за мен е нормалното. Луда бях, когато бях в депресия.
Сега вече със сигурност не съм... само за някой и друг ден ме обхващат много черни мисли, тогава когато не виждам изход.
И по този повод има една приказка: "Утрото е по - мъдро от вечерта"... с подробността, че трябва през нощта да се е наспал добре човек.
Та... край на приказката.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: Декември 07, 2015, 07:34:46 »

Опа, спец, не е край на приказката. Понеже защото се почувствах като престъпница за едни нищо и никакви натрапливости, идващи от вашето безхаберие преди години, тогава когато бях ученичка, а и иначе... ама айде да не задълбавам.
 Grin
Дришльовци такива... когато децата се разкашлят, а за последното кашляне, ей така профилактично, привидно налудно... може да си пуснете Хиподил... със специалната им песничка за специални случаи... и междувременно да ви кажа, че медът в моето семейство намери приложение от схванатия ми врат до кашлицата на дъщеря ми. Снощи, всъщност не, така налудно и със причина според мен  Grin, снощи се разкашля, та й намазах гръбнака с мед, кашлицата от суха обърна на влажна и после спря и заспа спокойно. Тази вечер процедурата се повтаря плюс витамин с естествено и сироп за кашлица.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #43 -: Декември 07, 2015, 07:36:58 »

дъщеря ми имах предвид, спец. Та така де... Хиподил, Онази песничка.  Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Декември 07, 2015, 11:39:56 »

И натопляне на краката в средно гореща вода - според прага на чувствителност на детето, плюс морска сол. Може би повечето го знаете това, но не е много сигурно, щото по - младите чавета или градските може и да не са чували за това.
Това се прави, когато е настинка  от надухване, простуда някаква, а не от вирусчета и бацилчета. Когато са настинали краката....
А медът на гърба се слага до под лопатките, по гръбнака, но знам, че около бъбреците трябва да се избягва намазване с каквото и да било... може и да греша де, обаче гледам винаги да мажа в този диапазон - до под лопатките. Отгоре се слага салфетка и така се спи.
До момента действа.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА