evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 10:35:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6
  Изпечатай  
Автор Тема: ТЕС - общоприет и широко подкрепен метод за психотерапия  (Прочетена 6096 пъти)
puls@
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил
« Отговор #45 -: Ноември 22, 2014, 02:09:20 »

Шашмагюл, благодаря.
Стигам до заключението, че ТЕС= акупунктура+НЛП.
Логично е като си се опитвала по този метод да „лекуваш” един зъб, то болката да се измести на по-дълбоко ниво. Винаги подобни техники ще водят до обратния път на лечение.
Сега се сещам за една НЛП техника, която гласеше следното: „всеки път, когато сте щастливи, си пипайте носа. В един момент, когато се почувствате тъжни, отново си пипнете носа и ще се почувствате щастливи.”....А какво ще се случи с тъгата... ще я търсим на друго място...
А относно медитацията мога да кажа, че то научно си е доказано, че се понижава съдържанието на млечната киселина в кръвта, а нейното високо ниво се свързва с тревожност. Но всичко е дотам. Травмата си стои, тя не се лекува и е логично да води до по-сериозни последствия.

Поставяш чудесни въпроси на които с радост ще отговоря аз и колегите ми като посетите нашите центрове семинари и уоркшопи.
Това като : "Заповядайте в училище МАГ - тук на всякакви чудеса ще ви научим"

Нямам идея как сте наместили психологията в тези Ваши учения и техники. Не знам да има нито "модерна", нито "енергийна" психология. Някак се гаврите с трудовете на основоположниците на тази наука.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #46 -: Ноември 22, 2014, 02:19:49 »

Ти да не си някое НЛП? Че аз имам тема, в която усмивам и тях.  Grin Имаше един гугушчук, който препоръчваше да намятам няколко стола и да им говоря. Същевременно, един пък, който препоръчваше НЛП, се смееше на Тодоров, че в процеса на психотерапия пациентът се довежда до състояние, в което представяйки си, че личността, с коятое в конфликт е в стаята и е седнала на стола, какво би казал пациентът на личността.
 Grin
Доколкото помня, Тодоров казваше, че у нас няма сертифицирани специалисти НЛП, но иначе май не я отричаше като техника.
Аз прекрасно разбирам какво се има предвид с говоренето на петте стола, обаче то е неизпълнимо в нито един случай, защото когато човек има психичен проблем трябва да му се даде помощ отвън. Проверила съм го.
Просто заставам зад думите на Тодоров във всяко едно отношение до тук, освен за регулаторите на настроението.  Grin
И за медитациите си прав, че те не решават проблема.
Важно е, щом е доказано, че смъквали тревожността, да се разграничат полезни от вредни медитации, защото знам, че някои видове дишания докарват халюцинации.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #47 -: Ноември 22, 2014, 02:21:16 »

Защо пращате психологията чак при основоположниците и?
Тази наука се развива непрекъснато и днес ТЕС е най-модерното и ефективно направление - лекува всички проблеми при всякакви хора. Елате да се убедите!!!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #48 -: Ноември 22, 2014, 02:22:21 »

А мене ме болеше глава често след медитациите и бях прижълтяла. Може би защото съм подтискала тревожността от вкъщи с медитацията, /опитвайки да остана без мисли/, която се изразяваше в почти всекидневни скандали.
 Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: Ноември 22, 2014, 02:28:38 »

А какво ще кажеш за мнението ми, че прокси е обучение в налудност?
Че вярата в енергии предполага възможност от нови психози?
Че вярата ви  в енергийния вампиризъм ви изключва като психотерапевти?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: Ноември 22, 2014, 02:31:11 »

Grin Обаче 27-8 човека във форума отдавна не бях виждала.  Grin Защо влизаш през защитен IP?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Ноември 22, 2014, 03:10:08 »

Ако не ми отговориш за проксито, не е ли обучение в налудности, ще приема, всъщност за мене прокси е обучение в налудности, и няма нещо ,което да ме убеди, че не е, защото налудност е да вярваш, че със силата на мисълта, с ръкомахане и потупкване може да накараш някой на километри от теб да се излекува.
 Grin
Явно вие не лекувате шизофрения, ами правите хората на маймуни. И чрез тези вярвания, предавате шизофренията в поколенията.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
puls@
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #52 -: Ноември 22, 2014, 04:30:09 »

Разгледах аз линка за ТЕС.... Беше ми любопитно какви са изискванията, за да станеш ТЕС-практик и... каква изненада – никакви. Някаква Ирена Бартън била единствената българка със сертификат на Гари Крейг, но тя е бивша банкерка (явно неуспяла в този бранш). Та тази същата жена провежда обучение за 2 дни х 7 часа и 2 дни х 3 часа, което ти дава сертификат за ТЕС-практик и те вписват в БАРЕП, с някакви правомощия да прилагаш ТЕС върху клиенти. С този сертификат може да се сдобие всеки – независимо от образованието му. Това срещу 400лв. Пълно безумие!!!!
Аз пак оставам в недоумение къде намесихте психологията в този бъркоч от потупвания, енергии, мантри и т.н.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Ноември 22, 2014, 04:34:20 »

Ама то си личи по коментарите, че са некадърници.
Не знам дали тук не си прилагат обучението.

Има такъв момент. Тодоров по - добре ще го обясни, става въпрос за самовнушение, внушение, сугестии, автосугестии, които са разгледани някъде из психоаналитичните книги.
Cheesy Аз съм пациент, не начинаещ психолог.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #54 -: Ноември 22, 2014, 04:37:44 »

Пълна шашмалогия е това, бе хора, лошото е, че и самите от ТЕС си вярват. Това е като да продаваш продуктите на EVON. Те, американците, са много добри в измислянето на различни "практики". Нали и мормоните бяха от там. То си е като секта, дъновизъм, окултизъм и т.н. Човешкото същество обича да е единствено, уникално и неповторимо в очите на другите, та затова са измислени и партийните лидери, които също проповядват, че само те са кадърни да измъкнат плебеса от тинята. Лошото е, че всичко е свързано с пари и егоцентризъм, а не с желание да помогнеш на другия.
Активен
puls@
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Ноември 22, 2014, 05:01:28 »

То, че е шашмалогия е ясно, но на мен ми беше любопитно какво се случва, като чисто физиологични промени.
Жалкото е, че такива много се навъдиха, което ме навежда на мисълта, че не са малко хората, които им се доверяват. Хайде онези с развалянето на магии, променяне на карма, леене на куршуми и т.н. не са опасни, но тези могат много сериозно да навредят на хората...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Ноември 22, 2014, 05:15:48 »

Пулс, в грешка си. Моята история води началото си от форум за магии, където естествено се говореше за края на света 21,12,2012, а аз получих първата си криза някъде около 21-23 декември 2009г. Там включително се призоваваше по някаква причина да не се прави секс, доколкото помня. За енергийния вампиризъм също активно се говореше....
Дъновистите също поддържат вярата в това.
Тесаджии няма начин да останат по - назад. А и даже си имат прокси - обучение в налудности.
 Smiley
Като чисто физиологични промени... аз си спомням, че експериментирах с друг зъб и успявах да преместя болката, докато изчезне. Обаче... понеже зъба си е развален, нали се сещаш, че първо няма да се оправи и второ на всеки се е случвало да го боли зъб и знае, че известно време преди да се възпали напълно, ту боли ту спира, и може нищо да не съм направила, а по - скоро да съм успяла да проследя как затихва болката. Щом успях физически да усетя "стичането" на хормона на щастието, нещо, което обикновено става без да му се обръща внимание, що да не съм можела и стихването на болката да усетя. Smiley
Тоест, ТЕС по никакъв начин може да не е повлиял, а просто аз да съм наблюдавала вътрешните процеси в организма.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #57 -: Ноември 22, 2014, 05:19:48 »

Да ходиш да ти развалят магия на семейството е вредно, защото не се решават реално проблемите, които са възникнали в семейството. А в една психотерапия, ще се определи кой кога играе ролята на източник на проблеми, най - общо казано и след това предполагам, се действа по преодоляването. Аз не съм ходила на семеен психотерапевт, само предполагам какъв би бил един сеанс.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Ноември 22, 2014, 05:40:18 »

Дори, ако се предположи, че в едно младо семейство проблем е свекървата и се каже от магът, че тя е направила магия, дори семейството да се отдръпне от нея и по този начин да се обедини, пак не е добре, защото... аз например, при други обстоятелства, бих уважавала свекърва ми, а свекър ми просто да изтрайвам. Grin Но щяхме да си запазим отношенията предполагам, на едно нормално ниво, ако мъжа ми не беше под влиянието на баща си, който считаше за проява на слабост мъжа да показва уважението към жена.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
puls@
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Ноември 22, 2014, 05:50:29 »

Разликата е в това, че когато магът ти разваля магията, промяна няма да има – проблемите в семеен план ще са налице и в един момент ще потърсиш адекватна помощ. Но виж с ТЕС-ане ще си потупваш точките, ще си сугестираш, че всичко е цветя и рози, което ще доведе до по-сериозни последствия както за семейството, така и за теб самата.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА