evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 10:31:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
  Изпечатай  
Автор Тема: ТЕС - общоприет и широко подкрепен метод за психотерапия  (Прочетена 6087 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2014, 11:53:03 »

Самите вие, енерджита от всякакъв вид, включително дъновисти, сте против етикирането на хората. Същевременно "енергиен вампир" пак е вид етикет.
 Grin
Вие си противоречите на всяка крачка.
А това, че бъркаш терминологията, също е показателно.
Между луд, налудности и различен тип мислене има голяма разлика.

А всъщност какво представляват налудностите?
Една от тях не е ли, че чрез прокси мога да излекувам някой на 1 млн километра от мен от рак, например, или да му повлияя положително, но без да му се обаждам по телефона?
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Вашето учение, аз и друг път съм казвала, е обучение в шизофрения, ОКР.
 Grin Grin Grin

Овца.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
puls@
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2014, 11:55:23 »

Изгледах видеото (от съседната тема) и оставам с впечатление, че ТЕС  е някакъв вид медитация.
Как точно се прилага тази техника – ако да речем съм във важна среща и трябва фокуса ми да е изцяло съсредоточен върху работата, то възможно ли е ТЕС да ми помогне? Необходимо ли е да съм концентрирана изцяло върху раната, важно ли е дишането?
(извинявам се, но сега нямам много време да чета из нета)
Активен
Administrator
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #17 -: Ноември 22, 2014, 11:56:54 »

Отново приканвам за спазване на добър тон. Разбирам, че темата е болезнена и за двете страни, виждам, че няма единомислие, затова ако искате да стигнете до истината, уважавайте се взиамно.
Активен
puls@
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2014, 12:09:08 »

Аз съм се подлага на акупунктура и по време на процедурата ми се забавяше дишането и сърдечният ритъм, някак се намаляваше консумацията на кислород. Кръвното ми беше много ниско след сеансите, а аз именно с него исках да се справя.
 Та в тази връзка се чудех дали при ТЕС настъпват същите физиологични промени.
Активен
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #19 -: Ноември 22, 2014, 12:16:01 »

Акупунктурата и ТЕС нямат много общо.
ТЕС е цялостен психоенергиен психотерапевтичен метод, който далече не помага за лечение само на болести, но и на цялостното подобряване на живота въобще.
ТЕС към момента е най-успешния метод за лечение на паническа разтройство.

Уважавам поканата за добронамерен разговор и се извинявам за думите които са били приети като обидни.
Активен
puls@
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Ноември 22, 2014, 12:30:21 »

ОК, аз нямам необходимите знания относно метода, съответно не мога да филтрирам информацията в нета. Виждам, че се използват точно акупунктурните точки.
Също така пише:
„Каква е историята на ТЕС?
В действителност цялата система е базирана на китайската акупунктура, която датира от преди хиляди години. „
Източник: http://www.tes.bg/vyvedenie-v-tes-istoriqta/

Но все пак много силно ме вълнуват въпросите, които зададох по-горе, а именно:
Как точно се прилага тази техника – ако да речем съм във важна среща и трябва фокуса ми да е изцяло съсредоточен върху работата, то възможно ли е ТЕС да ми помогне? Необходимо ли е да съм концентрирана изцяло върху раната, важно ли е дишането?
Какви физиологични промени настъпват? – както са при акупунктурата ли?(които описах в предходния пост)
Активен
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Ноември 22, 2014, 12:39:20 »

Поставяш чудесни въпроси на които с радост ще отговоря аз и колегите ми като посетите нашите центрове семинари и уоркшопи.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Ноември 22, 2014, 12:39:57 »

Чакайте малко. Акупунктурата не е ли западен метод, заимстван от акупресурата - китайският метод?  Grin
За акупунктурата нямам абсолютно никаква представа как действа. Но ми е правен някакъв китайски масаж за минута или две само, за да видя как масажира човека и... аз не давам кой да е да ме масажира, защото ако е някой, който си няма понятие от масаж и мине през гръбнака, на следващия ден вместо да се чувствам добре, съм схваната.
А китайските масажи се различават по начина на третиране на точките, но точките във всичките му разновидности са едни и същи.

Относно ТЕС... можеш, пулс, да видиш някъде 20 поста назад за какво противоречие става въпрос.
1. Не може един психолог да ме нарича "луда", не е етично, това някой по улицата или идиотите вкъщи може да си позволи да говори така. Разбираш ли?
2. В тес има процедура "прокси", която можеш да ползваш, за да повлияеш на някого от разстояние.  Grin Обаче условието е пациентът да знае за проксито. Тоест... най - вероятно се разчита на внушението и от страна на двете страни, на плацебо ефекта. Или:
С практичен пример: аз съм влюбена в някой, той ми се обяснява в любов, самата мисъл, че той е с мен мислено, въпреки че не може да е до мен поради сериозни ангажименти, ме кара да се чувствам по - добре. Тоест... това, което аз мисля, е определящо.
 Smiley
Още повече, прокси прилича на налудностите... Например, с него може да се праща, както положителна, така и отрицателна енергия, според "специалистите ТЕС". В такъв случай, ако аз вярвам, че със силата на мисълта и това да се чукам тук и там, мога да повлияя на някой зле, не е ли налудност, ОКР - ритуал или шизофрения?
 Grin Grin Grin Grin Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #23 -: Ноември 22, 2014, 12:41:17 »

И аз имам същите въпроси като пулс. Може ли и на мен да отговорите върху какво точно действа ТЕС?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Ноември 22, 2014, 12:43:39 »

еее, нали ти казаха, ходи на терапия, брулни 100 лв, за да си задоволиш любопитството и нищо друго.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Ноември 22, 2014, 12:45:01 »

Преди да дам 100 лева искам да зная какво точно се случва
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Ноември 22, 2014, 12:46:17 »

Да допълня, че китайския масаж беше чудесен, предполагам, че е бил акупресурен или някаква комбинация от шиацу и акупресура. Като в тези двете, има различни начини на захващане на кожата с ръце, и третиране на точките - дали с леко потупкване или с дълбок масаж... според точките.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Ноември 22, 2014, 12:52:08 »

Много се радвам за големия интерес. Всички подробности можете да намерите тук:

http://barep.org/index.php?lang=bg
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Ноември 22, 2014, 12:59:59 »

Един исторически поглед над нещата...:
Едно време, хората, които са смятали, че земята е кръгла, са били наричани луди. Във времето, управляващите са сметнали, че със заклеймяването, забраната да се мисли различно, може да се възпрепятстват нови открития, които да помогнат на човечеството.
Така се появила демокрацията.
Всеки знае, че в концепцията на маркетинга стои нерядко въпроса как да се излъже клиентът. Например, 5 бисквити с оригинална опаковка, може да струват много повече от 20, но в обикновена, тъй като се разчита на това, че детето най - лесно се лъже заради шаренийката и ще изяде главата на майка си ако не му купи 5-те бисквитки. В същото време 20-те може да са по - вкусни и ако майката купи от тях, постепенно 5-те бисквитки никой няма да купува, само от време на време, за да задоволи капризите на детето си, някоя майка ще се излъже да купи.

И се връщаме на ТЕС... тъй като много психични, а и много физически болести се водят нелечими, това си е поле за изследвания, но и едновременно за шарлатания.

Самия факт, че представител на ТЕС се държи неетично с мен, която съм пациент, използва думи от ежедневието, които по никакъв начин не трябва да влизат в устата на обучавал се психолог... Говори много.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Ноември 22, 2014, 01:03:19 »

А, работите ли безплатно, хей така за доброто на хората, че вече имаше тук някъде един доктор, който правеше диагностика по зодиакален хороскоп срещу 50 лева?
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА