evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 10, 2024, 12:19:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 11
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 11

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство и хипноза  (Прочетена 8802 пъти)
Boyana
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #15 -: Март 28, 2009, 11:34:34 »

В момента, не. Пиех серопрам, но го спрях, сега взимам ривотрил при нужда, а ти? Иначе се опитвам да се справям сама, родителите ми си имат своите пробелми, споделям и с тях, но гледам да не ги товаря, когато мога.  Имам две приятелки с тях споделям повече. Едната е психолог, така че не ми е проблем да й говоря за страховете си.Тя ме разбира за какво става дума. Тя ме подтиква и към хипноза, но засега не съм открила добър специалист.
Активен
gogolet
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: Март 30, 2009, 03:51:39 »

не пишем ,но четем! мацки ,стегайте се ,другият път като влезна у форума очаквам нещо  от типа - добре съм, имам си гадже и т н !!!!!!!! хайде високо чело ведър поглед сияйна усмивка!!!
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #17 -: Април 13, 2009, 11:42:10 »

Здравейте на всички! Нова съм във форума, но за съжаление в паниките съм ветеран! Днес за първи път се реших да пиша, досега само четях. Вече писах в една тема, сега реших и тук, явно днес ми е ден за изява Smiley. Във връзка с хипнозата и аз много пъти съм се замисляла дали тя не е изход. Имам приятелка, която завърши психология и спомена, че помага, но всичко е много относително. Аз мисля, че е много важно да попаднеш на точния човек, за да не се предизвика обратен ефект. Лично аз на този етап се страхувам да се подложа на такъв вид лечение, но страхът ми се базира само на мои лични предразсъдъци, а не на нещо основателно. Не мога да посоча специалист, защото не съм се интересувала в тази насока.
« Последна редакция: Април 13, 2009, 02:26:07 от ru » Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Април 13, 2009, 06:14:04 »

Здравей,мила ru!Добре дошла при нас! Това за хипнозата си абсолютно права! Човек трябва да поразпита сериозно преди да се ориентира към хипнозата, особено с нашите страдания.
Ти как получи първата си паническа атака? Разкажи, моля те, ако не ти представлява трудност, разбира се.
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Април 13, 2009, 06:26:28 »

Здравей, Боянка! Благодаря за топлото посрещане! Първата си паническа атака получих преди много години, не помня точно, може би 15. Вече спрях да ги броя... Естествено не знаех за какво иде реч и през годините минах по реда си през всички лекарски кабинети, както предполагам и вие. Уви засега неуспешно. Понякога много се отчайвам, но веднага си давам кураж  и някак си успявам да се справям с живота си, който би бил коренно различен без това ПР. Докъде стигна с идеята за хипноза?
« Последна редакция: Април 27, 2009, 11:51:25 от ru » Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Април 14, 2009, 10:33:13 »

Здравей, отново  ru! Съжалявам, че си изживяла толкова тежки моменти! Sad Паническото разсторйство е гадост, която ако не с еразбере на мига от какво страдащ може да ти донесе куп страхове и неприятности, които после трудон се лекуват или по-точно бавно се лекуват.
Аз искам да опитам хипноза, но засега не съм попадала на специалист, който да ми вдъхва доверие. Много от тях нямат точно представа какво се случва с нас. Нямат представа, че ние също изпитваме и страх да се оставим в ръцете на другите / в смисъл в техните ръце/, защото това е и част от страданието ни.
Ще продължа да търся хипнотерапевт. Ако някои от вас е попадал на добър хипнотерапевт, който е наясно с паническото разстройство, а не действа рутинно, да даде знак! Wink Grin
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #21 -: Април 17, 2009, 09:58:53 »

Търся мнения за хипнозата и влиянието й върху паническите атаки и страха. Също така моля да напишете имената нанякои специалисти в хипнозата, от които сте доволни.
[/quot

Здравейте на всички изтерзани души от паническото разтройство.
Специално се регистрирах, за да ви отговоря на въпросите.Имам ПР от 18 години.Преминала съм през какво ли не. И искам да ви уверя, че то се лекува, даже без медикаменти.Ако някой си мисли , че ще намери вълшебното хапче, което ще го спаси- да не се заблуждава.Първото и най-важно  нещо е мотивацията на определения човек и желанието да се избавиш от порочния кръг на мислите, които те довеждат до това състояние. Всички знаете, че паническите атаки не застрашават по никакъв начин живота ни.Всичко е тревожни мисли и страх, който предизвиква изливането на огромно количество адреналин в организма, и от тук  неприятните симптоми.Тук изниква въпросът - как да се справим с мислите си? Ами хипноза и автохипноза, самовнушение, НЛП - все техники с които много успешно човек се справя със себе си. Много от хората се притесняват от хипнозата.Ами тя е състояние в което терапевта може да ти помогне да "пренастрои" или "препрограмира" съзнанието ти в  по добра насока.Например когато си в транс, той ти казва - ти си здрав, щастлив, ще живееш дълго......ей такива неща. Това е една много малка част от работата, която е обаче важната основа.Ако някой търси координати на такъв специалист да ми пише на лични. И пак казвам - не чакайте, колкото по- рано се отървете от ПР, толкова по-добре за самите вас.Защо трябва да губите ценни мигове от живота си в страдание, при положение че можете да бъдете щастливи.
Поздрав за всички. Smiley
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Април 17, 2009, 11:35:37 »

Здравей, poopo! Харесват ми постове като твоя, в които има надежда. Напълно споделям мнението ти. Аз също мисля, че медикаментите не водят до нищо. Самата аз също съм с ПР от много години и бях успяла да се преборя с него на 2 пъти, без абсолютно никаква помощ. Борбата беше трудна, но явно не и невъзможна. Когато се чувствах добре, отвреме навреме получавах някои леки оплаквания, на които дори не обръщах внимание. Факта, че днес отново имам проблем, доказва обаче,  че нещата не са били изкоренени. За съжаление от 1-2 години положението ми много се влоши и ми трябваше време да разбера, че този път няма да се измъкна, както досега. Въпреки това, не съм загубила надежда, просто търся верния път, а за мен той изключва стандартните методи, поради горчив опит. Би ли ни разказала ти самата подлагала ли си се на хипноза и ако е да, какви са резултатите при теб?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Април 17, 2009, 03:26:41 »

Здравей ru, виждам че си една от активните във форума, което за мен означава че не си се оставила на течението да те носи, а търсиш, споделяш и се бориш. Да, подлагала съм се на хипноза, и продължавам лечението в тази посока. Аз също през всичките тези години, съм имала и  "светли периоди", но преди 1 година се сринах отново.Просто имах проблем който ме извади от равновесие. Лекарствата въобще няма да ги коментирам.Аз не разбирам как тези хора могат да слагат всичко в устата си, без да знаят какво си причиняват.(не че аз не съм го правила).И така, някой от вас чувал ли е за НЛП (нервно лингвистично програмиране) Идеята е човек да се научи сам да контролира ПА. Когато се научи, те изчезват за винаги.Дори и след време да имаш повод за паническа атака, ти знаеш как да я продолееш. В общи линии е това, мога да разказвам много, но важното е че всичко това в началото се прави под опеката на терапевт.После си правиш едни упражнения в къщи всеки ден.Така се освобождаваш и от натрапливите мисли (много е просто и лесно) и от тревожните състояния.А освободиш ли се от това, то няма причина за ПА. Всички които са се интересували за ПА( и не зациклят върху това, че имат сърцебиене и се задушават и не могат да преглъщат например) знаят, че  всъщност те се получават от огромното изливане на адреналин в организма, което пък води до гореописаните симптоми. Интересното е, че тази реакция на организма е всъщност за да го предпази, а не да му навреди.вие познавате ли някой който да е умрял, или поне припаднал от ПА.Всичко е в главите ни. Потърси в нета за НЛП. И пак ти казвам.....това е един от най-новите методи за справяне с ПР, за жалост много малко хора го практикуват.По лесно е да се напише зелената рецепта ....и всеки да си чупи главата. Ако проявиш интерес ще те свържа.
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Април 17, 2009, 03:54:24 »

Здравей отново, poopo! Благодаря за изчерпателния отговор! Това, което ме провокира да ти пиша е дългогодишният ти опит с ПР. Не зная дали си изчела всичките ми постове, но аз се боря с този кошмар почти толкова време, колкото и ти. Знаеш, че през годините започваш да приемаш по по друг начин ПР, а и ПА.  Да си призная честно вече съм на етап, при който ако бяха само атаките даже нямаше да търся помощ. При мен се получи още нещо, което все още не знам има или няма връзка с болестта. На практика аз съм с ежедневно главоболие и от години не съм имала нито един ден, в който да се чувствам добре. Бях се научила да контролирам по някакъв начин това, което чувствам, бях опознала принципа на тези реакции и се опитвах да живея нормално с някои доброволни ограничения, които сама си наложих. Да си призная не съм чувала за НЛП и непременно ще се поровя в нета по темата. Благодаря за съвета, желая ти хубав ден!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Април 17, 2009, 04:31:58 »

Задължително след толкова годишен стрес и ежедневно напрежение, е нормално да отключиш главоболие.Всъщност то е неврогенно, предполагам знаеш.С тази техника много успешно се овладява и болковият синдром.Аз пък страдам от мигрена, и преди си я имах, но не с тази интензивност.Така че те нещата са навързани.И както се казва в един филм "Тайната" - в едно щастливо тяло, където има щастлива биохимия, не могат да виреят болести.....Весели празници.Ще помагам с каквото мога.
Активен

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА